GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 24, 2024, 03:46:59 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια
| | | |-+  Πένες με μπρόκολο και ροκφόρ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πένες με μπρόκολο και ροκφόρ  (Αναγνώστηκε 29040 φορές)
« στις: Ιούνιος 05, 2007, 10:53:02 πμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Πένες Barilla
½ κιλό μπρόκολο βρασμένο στον ατμό
1 κρέμα γάλακτος 330 (κάνει και light)
150 γρ. Ροκφόρ
Λίγο βούτυρο
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα


Βράζουμε τα μακαρόνια. Κρατάμε λίγο από το ζουμί που βράσαμε τα μακαρόνια.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βράσει. Ρίχουμε το μπρόκολο το ροκφόρ.
Σε περίπτωση που σας φαίνεται πηκτή ρίχνετε λίγο από τε νεράκι των μακαρονιών που κρατήσατε.
Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα (θέλει 5 λεπτά περίπου) και ρίχουμε τις πένες. Ανακατεύω καλά.
Σερβίρω και ρίχνω παρμεζάνα και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 05, 2007, 19:26:43 μμ από admin » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2018, 18:39:40 μμ »
DanaeG Αποσυνδεδεμένος
Νέο μέλος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3
Μέλος από: Σεπ, 2018

Προφίλ
Ωραία ιδέα. Εγώ κάποιες φορές προσθέτω και ανθότυρο για να μην είναι πολύ αλμυρό λόγω ροκφόρ και παρμεζάνας. Το είχα δει κάποια στιγμή στο https://www.maggicooking.gr/sintages και όταν το δοκίμασα όντως το ελάφρυνε πολύ και έδεσε με τα υπόλοιπα υλικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 18, 2018, 18:41:17 μμ από DanaeG » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω