GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 12:07:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Κρεατικά
| | | |-+  Αφέλια Κυπριακά
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Αφέλια Κυπριακά  (Αναγνώστηκε 11633 φορές)
« στις: Ιανουάριος 25, 2009, 23:29:01 μμ »
GILDA Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Συνήθως δεν υπολογιζω ποσότητες και δοσολογίες,γιαυτο συνη8ως το φαι μου φτανει να φαει ενας λόχος!
Μια κυπριακη συνταγη που την εφαγα απο κύπρια εδω στην ελλάδα.

χοιρινο κρεας κομμένο σε κομματακια μικρα
πατατες χοντροκομμένες
κολλιαντρο
κρασι κοκκινο(ή και ασπρο)
αλάτι
πιπέρι

Τσιγαριζω το κρεας με τις πατάτες και προσθέτω το αλάτι και το πιπέρι και τον κόλλιαντρο.Προτιμώ να παίρνω κόλλιαντρο σε κόκκους και να το κοπανιζω μονη μου,γιατι ο τριμμένος δεν μυριζει πολύ έντονα.Σβήνω με το κρασι μεχρι να σκεπάζει σχεδον το φαγητο και αφήνω να βράσει σε πολυ σιγανη φωτιά.Επειδη με το κόκκινο κρασι οι πατάτες θα πάρουν σκούρο χρώμα,μπορει κάποιος να χρησιμοποιησει και λευκό.
Καλή επιτυχιά!
 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 31, 2009, 00:43:27 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 26, 2009, 10:50:38 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
GILDA  καλως ηρθες κι ευχαριστουμε για την συνταγη beer

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 11, 2009, 10:43:08 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Συγνώμη, αλλά θα επέμβω για τη συνταγή τη συγκεκριμένη που μόλις είδα.
Παίρνουμε χοιρινό μπούτι, το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλούτσικα κι όχι μικρά ως για σουβλάκια. Το βάζουμε σε βαθύ σκεύος που να έχει καπάκι και το πασπαλίζουμε με σπασμένο σπόρο κόλιαντρου αρκετό και αλάτι. Το ανακατεύουμε να πάει παντού. Γεμίζουμε το δοχείο με κρασί μπρούσκο, που σημαίνει κόκκινο ξηρότατο. Το αφήνουμε στο ψυγείο καπακωμένο για 3 μέρες ή όσο θέλουμε.
Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα τα κρέατα και τα τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα. Να μη μαυρίσουν (θα είναι ήδη σκούρα από το κρασί), αλλά να τσιγαριστουν παντού. Σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Συνοδεύουμε το φαγητό με πατάτες τηγανητές ή αντιναχτές. Οι αντιναχτές ειναι πατάτες κομμένες σε μέγεθος ακαθάριστου καρυδιού και λίγο λιγάκι μεγαλύτερες. Τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι κι όταν είναι έτοιμες τις τραβάμε απ το λάδι, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας (όποιο κρέας) καπακώνουμε και σηκώνουμε την κατσαρόλα και την τινάζουμε να ανακατευτουν οι πατάτες στη σάλτσα χωρίς να έχουμε βάλει πιρούνι. Εξ ου και αντιναχτές.
Φιλούθκια!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω