GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 24, 2020, 02:44:13 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια
| | | |-+  Linguini με τόνο, σταφίδες και κουκουνάρια
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Linguini με τόνο, σταφίδες και κουκουνάρια  (Αναγνώστηκε 24680 φορές)
« στις: Ιούνιος 05, 2007, 10:57:35 πμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Linguini Barilla
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 φλυτζάνι του καφέ σταφίδες
1 φλυτζάνι του καφέ κουκουνάρια
Μισή πουμαρό ή ένα ποτήρι νερού σπιτική σάλτσα ντομάτας (το καλοκαίρι)
1 κρεμμύδι
2-3 δαφνόφυλλα
Ένα ποτηράκι κρασί (εγώ βάζω κόκκινο)
Ελαιόλαδο
Λίγη ζάχαρι
Αλάτι/ Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Γραβιέρα Aστακού για το σερβίρισμα


Βράζουμε τα μακαρόνια, τα λαδώνουμε.
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με νερό και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπλένουμε τον τόνο και τον αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς, ρίχνουμε την σάλτσα, λίγη ζάχαρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μετά ρίχνουμε τον τόνο, το κρασί, λίιιιιγο αλάτι, τα δαφνόφυλλα και το κουκουνάρι. Αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τέλος ρίχουμε και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε 2-3 λεπτά.
Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη γραβιέρα αστακού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.






« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 05, 2007, 19:30:41 μμ από admin » Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω