GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 22:12:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Που θα πάμε σήμερα;
| | |-+  Γευστικές Εμπειρίες
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Γευστικές Εμπειρίες  (Αναγνώστηκε 84435 φορές)
Απάντηση #30
« στις: Αύγουστος 10, 2009, 08:27:42 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
ολα τα τσουρεκια που φτιαχνουν ειναι τελειααααααααααα
παντα σταση στου Τερκενλη οταν παμε 8εσ/νικη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #31
« στις: Αύγουστος 10, 2009, 11:25:34 πμ »
lili Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 368
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Η καλύτερη ψαροταβέρνα στην Λούτσα με πολλούς μεζέδες "Ο ΚΑΒΟΣ"


Μένεις στην περιοχή ?  αν ναι δοκίμασε και την "ΑΜΠΕΛΗ" φοβερή ταβέρνα νοστιμότατα φαγητά και service φοβερό !!
Καταγράφηκε
ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ
 
Απάντηση #32
« στις: Αύγουστος 10, 2009, 11:29:38 πμ »
lili Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 368
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Το καλύτερο Εκμέκ Παγωτό με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι είναι του Κωνσταντινίδη SUPER.
Το είχα στην βάπτιση του γιού μου και όλους ο κόσμος παραμίλαγε με ρώταγαν που το βρήκα χιχι.
Καταγράφηκε
ΑΥΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ
 
Απάντηση #33
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2009, 22:25:43 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Μόλις το ανακάλυψα και έσπευσα να το μοιραστώ μαζί σας λέγετε max perry handmade chocolateκαι είναι φανταστικό,
εκτός από τα υπέροχα σοκολατένια γλυκά του είναι απίθανη και η τάρτα με κρεμά λεμονί και μαρμελάδα φράουλα inlove
πραγματικά μου θύμισε τα γλυκά που φτιάχνω από τις συνταγές του gm αξίζει τον κόπο...
(άσε που είναι μια καλή λύση όταν θες να πας για δώρο ένα γλυκό και δεν ξέρεις από που και αν είναι φρέσκο κλπ)
Πειραιάς - Αιγάλεω - Περιστέρι - Ιλιον : Θηβών 464
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 27, 2009, 10:30:00 πμ από KATE » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #34
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2009, 23:26:22 μμ »
Kitty Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 402
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
το πιο σπεσιαλ προφιτερολ στον Ανδριας, Λ. Καποδιστρίου 92, Φιλοθεη. up
Καταγράφηκε
Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου.
 
Απάντηση #35
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2009, 06:52:03 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Εύχομαι σ όλες κι όλους να καταφέρετε να τα δοκιμάσετε εκεί όπου παρασκευάζονται.

Τα πιο νόστιμα πιάτα του κόσμου
Βραβευμένοι σεφ συμπεριέλαβαν δύο ελληνικούς μεζέδες στις καλύτερες σπεσιαλιτέ του πλανήτη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κίττυ Ξενάκη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009
   



Δύο ελληνικά πιάτα από δύο ελληνικά εστιατόρια συμπεριελήφθησαν από τους γευσιγνώστες του «Οbserver»- όλοι επαγγελματίες του χώρου, καταξιωμένοι σεφ- στις 50 καλύτερες νοστιμιές του κόσμου. Σταχυολογούμε και σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό γεύσης χωρίς σύνορα με μοναδικό κριτήριο εκείνη την αίσθηση αξεπέραστης απόλαυσης στον ουρανίσκο.

Η «ΑΧΤΥΠΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ» «Τα κιούπια», Αθήνα
«Οι μελιτζάνες μαγειρεύτηκαν σε σιγανή φωτιά για έξι ώρες, έφτασαν στο τραπέζι ολόκληρες, και τις ξεφλούδισαν μπροστά μας. Αφαίρεσαν τη σάρκα, χάραξαν σταυρωτά τις μελιτζάνες με δύο μαχαίρια, κι έπειτα πρόσθεσαν χτυπημένη κρέμα γάλακτος με φουντούκια, ξίδι, γλυκό πιπέρι, λάδι, τυρί φέτα, αλάτι και πιπέρι. Απίστευτο!», γράφει στον «Οbserver» ο Άντονι Ντεμέτρε, γνωστός (και βραβευμένος) Βρετανός σεφ με κυπριακή καταγωγή, ο οποίος ανακάλυψε μόνος του, όπως μας ενημερώνουν από «Τα κιούπια», τη μυστική συνταγή αυτού του νόστιμου πιάτου.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ταβέρνα «Θόλος», Σύμη
«Στο πιο πρόσφατο ταξίδι μου στα Δωδεκάνησα, σε μια μικροσκοπική ταβέρνα στο λιμάνι της Σύμης, με θέα τον όμορφο κόλπο, φάγαμε ένα θεόρατο χταπόδι τεσσάρων κιλών που είχε μαγειρευτεί στην κατσαρόλα, μόνο με το νερό του, μέχρι να ξεροψηθεί. Ήταν πολύ τρυφερό στο εσωτερικό και τραγανιστό απ΄ έξω. Οι γεύσεις ήταν απίστευτα έντονες- το ζουμί είχε αρωματιστεί με δεντρολίβανο, σκόρδο και ελαιόλαδο», γράφει στον «Οbserver» ο Θοδωρής Κυριακού- «ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα του ελληνικού φαγητού στη Βρετανία», όπως τον χαρακτηρίζει ο βρετανικός Τύπος.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΙΖΜΠΕΡΓΚΕΡ
«Little Οwl», Νέα Υόρκη
«Είναι ένα τσίζμπεργκερ τόσο ζουμερό, τόσο πλούσιο σε πολύτιμα υγρά που κυριολεκτικά στάζει μέσα στο πιάτο», λέει ο Τζος Οζέρσκι, συγγραφέας του βιβλίου «Το χάμπουργκερ: Μια ιστορία» ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
«L΄Αmi Louis», Παρίσι
Αρχηγοί κρατών (Κλίντον, Γκορμπατσόφ) και γίγαντες του πολιτισμού (Γουέλς, Χέμινγουεϊ) έχουν έρθει εδώ να απολαύσουν το ψητό κοτόπουλο, που σερβίρεται ολόκληρο με λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες και μια απλή πράσινη σαλάτα.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
«Εl Carpicho», Χιμένες δε Χαμούς, Ισπανία
Το περιοδικό «Τime» την χαρακτήρισε ως την «τέλεια μπριζόλα». Και ο δύσκολος κριτικός γεύσης της αμερικανικής «Vogue» Τζέφρι Στάινγκαρτεν δηλώνει πως «είναι κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη μπριζόλα που έχει φάει ποτέ».

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΠΙΑ ΠΕΚΙΝΟΥ
«Quanjude», Πεκίνο
Στα 145 χρόνια της ιστορίας του, το εστιατόριο αυτό έχει σερβίρει περισσότερα από 115 εκατομμύρια πάπιες. Το κλασικό πιάτο διατίθεται επίσης σε 400 διαφορετικές εκδοχές.

Αλλά η ποσότητα δεν έχει επηρεάσει την ποιότητα, κάθε άλλο.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥΣΙ
«Daiwa sushi», Τόκιο
Αν θέλετε το καλύτερο σούσι στον κόσμο, πρέπει να πάτε στην Ιαπωνία. Και αν θέλετε το καλύτερο και ταυτόχρονα το οικονομικότερο, πηγαίνετε στην ψαραγορά Τσουκίζι και ψάξτε το «Daiwa sushi», μια «τρύπα» χωρίς τραπέζια που είναι ανοιχτή μόνο για πρωινό!

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΠΑΣ
«Cal Ρep», Βαρκελώνη
Υπέροχη ατμόσφαιρα, πεντανόστιμα πιάτα, υπό το άγρυπνο βλέμμα του ίδιου του ιδιοκτήτη, του Πεπ. Παραγγείλετε καραβίδες με κρεμμύδια, ρεβίθια, σπανάκι και μπέικον.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΤΣΑ
«Frank Ρepe Ρizzeria», Νιου Χέιβεν, Κονέκτικατ
Όπως σημειώνει ο «Οbserver», η συζήτηση για το ποια χώρα φτιάχνει την καλύτερη πίτσα, η Ιταλία, που γέννησε την ιδέα, ή η Αμερική, που την παγκοσμιοποίησε, θα μπορούσε να ανάψει φωτιές... Οι γευσιγνώστες της εφημερίδας, πάντως, ψηφίζουν «Frank Ρepe Ρizzeria», όπου η οικογένεια Πέπε φτιάχνει σπιτικές πίτσες από το 1925.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΓΩΤΟ
«Corrado Costanzo», Νότο, Σικελία
Στο παγωτό, απεναντίας, δεν χωράει η παραμικρή συζήτηση. Οι Ιταλοί είναι οι πρώτοι και παραμένουν οι καλύτεροι, και στο Νότο της Νοτιοανατολικής Σικελίας θα γευτείτε την καλύτερη γρανίτα μανταρίνι- πορτοκάλι στον κόσμο.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
«Τrattoria Caprini», Βερόνα, Ιταλία
Αυτό το μικρό εστιατόριο στη Βερόνα φτιάχνει τα καλύτερα φρέσκα ζυμαρικά με παραδοσιακό τρόπο, ανοίγοντας τη ζύμη με το χέρι. Είναι τόσο νόστιμα, που μπορεί να φαγωθούν εντελώς σκέτα, μόνο με λίγο ελαιόλαδο.
LΙΝΚS:
https://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2009/sep/13/best-foodsin-the-

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #36
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2009, 11:21:32 πμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Πολύ καλά!!! Ας τα γνωρίζουμε γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γευτούμε!!!
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #37
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2009, 10:36:33 πμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
τέλεια μας έβαλες στο τριπάκι για νέες γευστικές και μη εμπειρίες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #38
« στις: Μάρτιος 24, 2010, 19:44:47 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ 80 ΓΕΥΣΕΙΣ

Τι θα φάμε

1. Για πίτες
Το Άριστον, με σχεδόν έναν αιώνα ιστορία, παραμένει το top για τυρόπιτα κουρού. Τραγανή, πάντα ζεστή και με αφράτη ζύμη. Έχει το ίδιο ντεκόρ από τη δεκαετία του ’50. Φεύγουν σαν τρελές και οι άλλες πίτες (μελιτζανόπιτα, κολοκυθόπιτα, πατατόπιτα).
2. Για take away σουβλιστό αρνί
Το Βαγονέτο, κοντά στο μετρό της Δάφνης, ψήνει καθημερινά στα κάρβουνα αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσια και κοντοσούβλια, και νωρίς κάθε βράδυ έχει ήδη ξεπουλήσει. Για την Κυριακή του Πάσχα, δέχεται μόνο παραγγελίες. Αν βαριέστε το σούβλισμα, παραγγείλτε (με το κιλό) – κάντε το έγκαιρα όμως. Δεν κάνουν delivery.
3. Για μαγειρίτσα
Για cult καταστάσεις μετά την Ανάσταση, κατευθυνθείτε προς την Κεντρική Αγορά. Θα βρείτε το Οινομαγειρείο η Ήπειρος, ένα απλό μαγειρείο απ’ όπου μπορείτε να πάρετε μαγειρίτσα take away ή, φυσικά, να τη φάτε εκεί.
4. Για ψωμί και νηστίσιμα γλυκά
Στον γνωστό κουκλίστικο φούρνο Τάκης στου Μακρυγιάννη, εκτός, πολλών ειδών υπέροχα ψωμιά, θα βρείτε και πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά. Από νηστίσιμο τσουρέκι με μέλι και σταφίδες μέχρι σκαλτσούνια, μπεκρήδες με ζύμη κουραμπιέ γεμιστούς με μαρμελάδα και καρύδι, τριγωνάκια με χαλβά, καρύδια και μήλο.
5. Για νηστίσιμα πιάτα
Στο Δωρίς το περιβάλλον μαρτυρά ότι λειτουργεί από το 1900 χωρίς σημάδια κούρασης. Τα πιάτα θα τα βρεις γραμμένα σ’ έναν μαύρο πίνακα. Τις ημέρες της νηστείας έχει από φασολάδα και φακές μέχρι λαχανόριζο, αγκινάρες αλά πολίτα, γίγαντες, γεμιστά, χταποδάκι με μακαρόνι κοφτό. Και eat in, και take away.
6. Για κουλούρι Θεσσαλονίκης
Η κυρία Ελένη, έξω από το κατάστημα «Στρογγυλός» στη Σταδίου, έχει από τα ωραιότερα κουλούρια, φτιαγμένα με προζύμι.
7. Για αφτιά γουρουνιού
Στη μικρή βιτρίνα που βρίσκεται στην είσοδο της κινέζικης ταβέρνας Wang Fu θα δείτε ψιλοκομμένα αφτιά γουρουνιού, πόδια από κότες και tofu. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κινηματογραφικό σκηνικό και το φαγητό είναι νόστιμο. Αν τελικά αποφύγετε τ’ αφτιά, δοκιμάστε noodles με χοιρινό, dumplings με θαλασσινά, μοσχάρι με σόγια. Πολύ οικονομικό.
8. Για φρέσκα γαλλικά τυριά
Το Provence είναι ένα περιποιημένο ντελικατέσεν με μικρούς θησαυρούς όπου βρίσκω υπέροχα φρέσκα τυράκια chevre.
9. Για παστουρμά
Βγαίνοντας από το Μιράν, η λέξη ποιότητα τριβελίζει το μυαλό σου. Το κρέας που χρησιμοποιούν είναι εξαιρετικής ποιότητας, ωριμάζει φυσικά και κόβεται στο χέρι, όχι από μηχανή.
10. Για καρπούζι και το χειμώνα
Το μικρό μανάβικο Fruit Center της Σόλωνος είναι από τις γωνιές που θυμίζουν εξωτερικό. Ακόμα και μες στο καταχείμωνο, βρίσκεις παραταγμένα στους πάγκους, σε μικρά, περιποιημένα κουτάκια και πολύχρωμες συσκευασίες, μάνγκο, καρπούζια, φραγκοστάφυλλα, σύκα κ.λπ. Παραγγείλτε τα και στο σπίτι σας μ’ ένα τηλεφώνημα.
11. Για φρέσκους χουρμάδες
Η Κλεοπάτρα βρίσκεται απέναντι από την Πλατεία Δημαρχείου στην Αθήνα. Είναι ένα αιγυπτιακό mini market, όπου ανάμεσα στο πλήθος ανατολίτικων προϊόντων θα βρείτε και φρέσκους χουρμάδες, μπαχαρικά, κατεψυγμένα φαλάφελ, αιγυπτιακό ρύζι κ.ά.
12. Για ρώσικα τουρσιά και… φραγκοστάφυλλα
Το Wars I Sawa βρίσκεται στην αγορά των λαχανικών. Ένα ρωσοπολωνικό μπακάλικο σωστός θησαυρός. Θα βρείτε καλοφτιαγμένα τουρσιά σε μεγάλη ποικιλία: από τουρσί καρπούζι μέχρι πράσινη ντομάτα. Tip: πολύ καλά τα κατεψυγμένα φρασκοστάφυλλα.
13. Για υπέροχη μοτσαρέλα
Ένας μικρός παράδεισος με προϊόντα-πραγματικές εκπλήξεις είναι το Sorpresa Italiana. Εδώ θα βρείτε και την εντυπωσιακή βουβαλίσια πλεξούδα από μοτσαρέλα Tressie – κάντε την παραγγελία σας από πριν όμως. εξαντλείται σε χρόνο dt!
14. Για μπαχάρια
Η παλιά τσίγκινη ταμπέλα στη γωνία που γράφει «Ακάκιε, μην ξεχάσεις να περάσεις απ’ το Μπαχάρ» αλλά και η όλη αύρα του χώρου αποτυπώνουν την ιστορία 66 χρόνων του μαγαζιού. Εσείς θα κινηθείτε στον στενό διάδρομο με τα τσουβαλιά όλων των ειδών υπαγορεύοντας: 1/4 πιπεράτα (μείγμα από 4-5 πιπέρια, εξαιρετικό για το μύλο σας – δοκιμάστε ανθότυρο με μέλι και τριμμένη πιπεράτα), lemοn grass, ανθός κανέλας και μοσχοκάρυδου…
15. Για ginseng
Το Ελιξίριον είναι ένα πολύ ατμοσφαιρικό μαγαζί, με συρταράκια στους τοίχους που κρύβουν τους πολύτιμους θησαυρούς απ’ όλο τον κόσμο! Ginseng, κάσσια (ένα βότανο που πίνεται σαν ρόφημα για το ζάχαρο), σαπούνια με δεντρολίβανο…
16. Για αραβικό καφέ
Το Καφεκοπτείον ο Άρης είναι οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1920. Στα ράφια του θα βρείτε παλιά μπρίκια και αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τον καφέ, ενώ θ’ αγοράσετε, εκτός από τον ελληνικό και τον αραβικό (με κάρδαμο), και αλβανικό καφέ – πιο μαύρος και πιο ψημένος.
17. Για delivery ψαριών
Μου είχαν πει ότι ο Μυτιληνιός φέρνει πολύ καλά ψάρια κι αν τον ειδοποιήσεις έγκαιρα, τα κάνει και delivery στο σπίτι. Όταν επισκέφτηκα το ψαράδικο του Στρατή Μπουρνού στου Ζωγράφου, με τους πεντακάθαρους μαρμάρινους πάγκους και τα πρώτης ποιότητας ψάρια, έμεινα στ’ αλήθεια άφωνη.
18. Για ξηρούς καρπούς
Από τους καλύτερους που θα βρείτε στην Αθήνα οι ξηροί καρποί του Ιορδάνη. Ολόφρεσκοι και πεντανόστιμοι. Αν σκοπεύετε να πάτε προς τα κει για τις εορταστικές σας προμήθειες, μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή... Σε τέτοιες περιπτώσεις, γίνεται λαϊκό προσκύνημα και οι ουρές είναι τεράστιες.
19. Για ένα κλασικό καφεκοπτείο
Ένα από τα παλιά καφεκοπτεία της Αθήνας είναι αυτό του Μισεγιάννη. Εδώ θα βρείτε τον φινετσάτο Blue Mountain αλλά και καφέδες από τη Ζιμπάμπουε και την Κεντρική Αμερική.
20. Για εξαιρετικό χαλβά
Ο περιβόητος χαλβάς της Δραπετσώνας (απλός, με αμύγδαλο ή σοκολάτα) φτάνει στα χέρια μας με λιγότερο κόπο, αφού τον βρίσκουμε πλέον στη Μεσογαία αλλά και σ’ ένα μπακάλικο στην Αθηνάς 44, στην Κεντρική Αγορά.
21. Για pasta σε μπουτίκ
Το Mah Jong έχει πολύ ωραία ρούχα. Αλλά έχει και ωραία… μακαρόνια! Τα Setaro θεωρούνται κορυφαία στην Ιταλία: είναι χοντρά και πορώδη και τα φτιάχνει, από το 1939, στη Νάπολη ο Nunziato Setaro από τα καλύτερα σιτηρά του ιταλικού Νότου.
22. Για σουβλάκι με φαλάφελ
Το Raja Jee μπορεί να μοιάζει μ’ ένα απλό συριακό σουβλατζίδικο, αλλά όταν γεύεσαι την τεράστια ψημένη αραβική πίτα, γεμισμένη με ζεστά φαλάφελ, λαχανικά και χούμους, ξετρελαίνεσαι.
23. Για κοτόπουλο στο πόδι
Το καλύτερο κοτόπουλο μακράν θα το φάτε στους Κοτοπουλάδες, στο Περιστέρι! Ζουμερό και χωρίς λίπος, σε σάντουιτς ή μερίδα. Ανοιχτό από το απόγευμα έως τις πολύ πρωινές ώρες!
24. Για βρόμικο
Στην Καντίνα στη Μιχαλακοπούλου, απέναντι από το ξενοδοχείο «Holiday Inn», η σπεσιαλιτέ είναι το hot dog με βραστό ή ψητό λουκάνικο, λάχανο-καρότο, κέτσαπ και μαγιονέζα. Πολύ καθαρό, πολύ γρήγορο, πολύ νόστιμο και με υπέροχη σος μουστάρδα. Τα σαββατόβραδα, μετά το ξενύχτι, έχει μεγάλη ουρά.
25. Για βιολογικές πίτες
Τι θα λέγατε για μια βιολογική τσουκνιδόπιτα – ή σπανακόπιτα ή τυρόπιτα. Στο μικρό μαγαζάκι Lena's του Συντάγματος υπάρχουν καθημερινά αρκετές προτάσεις για take away βιολογικό μαγειρευτό φαγητό.
26. Για βραστερά όσπρια
Ο Μανδραγόρας είναι ένα αυθεντικό μπακάλικο, με τσουβάλια γεμάτα αλεύρια και όσπρια με τη σέσουλα. Με λογιών λογιών μπαχαρικά, τυριά και αλλαντικά. Από εδώ προμηθεύομαι εξαιρετικά όσπρια, νόστιμα και βραστερά: φάβα από τη Σαντορίνη, ρεβίθια από τη Σάμο, άνυδρες φακές... Θα σας γυρίσει πίσω σε άλλες εποχές.
27. Για φρέσκια παπάγια και mangosteen
Το mangosteen στο Βιετνάμ θεωρείται από τα νοστιμότερα και ακριβότερα φρούτα. Στην Ελλάδα το έχω δει μόνο στο Salamat, ένα μπακάλικο με έθνικ προϊόντα, το οποίο παραλαμβάνει κάθε Πέμπτη εξωτικά φρούτα και χορταρικά που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.
28. Για τσάι με φινέτσα
Στο Tsaina θα βρείτε το εξαιρετικό τσάι του οίκου Palais de The΄s καθώς και όλα τα συνοδευτικά για να στήσετε ένα υπέροχο afternoon tea – το Pain des e΄pices είναι θησαυρός, ιδανικός να συνοδεύσει ένα πάτε ντε φουά.
29. Για εξαιρετικό ψωμί
Στην Πνύκα, ο κύριος Δημήτρης φτιάχνει το ψωμί του με αλεύρι που αλέθει στον δικό του μύλο στο Παγκράτι. Κορυφαίο!
30. Για κρέας από τη Νέα Ζηλανδία και την Αργεντινή
Αν είστε λάτρης του κρέατος στον Κεφαλληνό θα περάσετε καλά. Aυθεντικό Τ-bone και Black Αngus από την Αργεντινή που θα κάνουν τα πασχαλινά σας τσιμπούσια να ξεχωρίζουν.
31. Για ψαγμένα ελληνικά προϊόντα
Το θυμάρι του Στρέφη είναι ένα πάρα πολύ όμορφο μπακάλικο που φέρνει εκλεκτά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα. Πολύ καλά αλλαντικά, τυριά και γλυκά από γυναικείους συνεταιρισμούς.
32. Για βιολογικά στα Δυτικά
Ένα από τα λίγα μαγαζιά των δυτικών προαστίων που ειδικεύεται στα βιολογικά προϊόντα είναι το Αμρίτα. Από λαχανικά και φρούτα μέχρι ψωμί, γλυκά, καφέ και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.
33. Για τέλεια ζυμαρικά
Αν αγαπάτε τα μακαρόνια, στο De Gustibus και στον Βασιλόπουλο θα βρείτε τα ιταλικά ζυμαρικά της εταιρείας Rustichella d’ Abruzzο. Πάρτε όσα μπορείτε. Όταν τα ρίξετε μέσα στη σάλτσα τη βοηθούν να δέσει υπέροχα και σχεδόν μελώνουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 24, 2010, 20:03:32 μμ από KATE » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #39
« στις: Μάρτιος 24, 2010, 19:46:03 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Τι θα πιούμε

34. Για καφέ στη χόβολη
Η γλυκύτατη Βανίλια-Κανέλα βρίσκεται κοντά στο μετρό της Πανόρμου. Deli από την μία, cafe΄-wine bar από την άλλη. Πριν ψωνίσετε, καθίστε ν’ απολαύσετε έναν μυρωδάτο ελληνικό καφέ στη χόβολη.
35. Για Dry Martini με Hendrick’s
Το φτιάχνουν στο Nixon. Κάθεσαι στο ωραίο τετραγωνισμένο μπαρ και το απολαμβάνεις σε μεγάλο ποτήρι του Martini με πολύ καλή ελιά. Τα αρώματα του τζιν Hendrick’s το απογειώνουν.
36. Για Mai Tai
Η Αθήνα πάσχει από χώρους που φτιάχνουν καλά κοκτέιλ. Στο Bar Guru Bar όμως το πράγμα αλλάζει. Υπέροχη μαργαρίτα, αυθεντικό Mai Tai και πολλά άλλα.
37. Για τον τέλειο εσπρέσο
Ονομάζεται Grant Cafe και είναι ένας αριστουργηματικός εσπρέσο, που αντί για υγρό καφέ έχει μόνο κρέμα, και θα τον πιείτε μόνο σε ένα μαγαζί 20 τ.μ. στον Άγιο Ευστάθιο… της Ρώμης, περιμένοντας αρκετή ώρα στην ουρά. Στην Αθήνα, όμως, θα τον βρίσκετε στο Cafe΄ Alfiere.
38. Για ζεστή σοκολάτα
Στο μικροσκοπικό Petite Fleur με τα 3-4 τραπεζάκια, που σερβίρει σε κλασικά σερβίτσια και παίζει πάντα μουσική από βινίλιο –συνήθως τζαζ–, θα πιείτε πολύ καλή σοκολάτα ρόφημα με πορτοκάλι. Περίφημη και η σοκολάτα με chili.
39. Για world around τσάι
Σ’ αυτό το κόσμημα της Χάρητος θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τσαγιών – τα περισσότερα εισάγονται κατ’ αποκλειστικότητα. Ο δρόμος του τσαγιού σας οδηγεί σε διάφορες γεύσεις Roibos από τη Νότια Αφρική, Mate, Lapatso, ενώ βρίσκετε και το εξαιρετικό κινέζικο Yunnan, από το οποίο αξίζει να δοκιμάσετε το Jin Hon και τις Χρυσές Βελόνες.
40. Για classic English tea
Tο Whittard είναι το τσάι που αγάπησαν όσοι έζησαν έστω και λίγο στο Λονδίνο. Το κρύο τσάι τους είναι πανεύκολο στην παρασκευή και το πιο δροσιστικό ρόφημα για όλες τις ώρες. Όσο για την ποικιλία των αρωμάτων; Εγώ προτιμώ το lemon & lime αλλά στο Tea Cafe΄ θα βρείτε και μάνγκο με passion fruit.
41. Για τσάι Marriages Freres
Κάβα ή delicatessen; Ή μήπως και τα δύο; Η ουσία είναι πάντως ότι στο Les Connaisseurs θα βρείτε τσάγια του γαλλικού οίκου Marriage Fre`res που φημίζονται για την ποιότητά τους. Δεν είναι χύμα όπως στα καταστήματα του Παρισιού, αλλά συσκευασμένα.
42. Για γαλλική λεμονάδα
Στα Fresh θα βρείτε την artisanal, χειροποίητη sparkling λεμονάδα Efferve΄, που παρασκευάζεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο εδώ και 100 χρόνια: κλασική, με ρόδι και μύρτιλο, pink lemonade από κόκκινα σταφύλια καθώς και πορτοκάλι-λεμόνι.
43. Για τσάι με λουλούδια
Με μία από τις μεγαλύτερες συλλογές τσαγιού που θα συναντήσετε, το Madras είναι ένα μαγαζί σκέτος θησαυρός. Θα βρείτε και τσάγια με λουλούδια, όπως το Οolong με χρυσάνθεμα και το Οolong με ροδάκινο και λίλιουμ, αλλά και πράσινο με γιασεμί.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 24, 2010, 19:59:14 μμ από KATE » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #40
« στις: Μάρτιος 24, 2010, 19:56:33 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Πού θα γλυκαθούμε

44. Για παραδοσιακό γαλακτοπωλείο
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια περνούσε με το αυτοκίνητό του από τις γειτονιές πουλώντας γάλα, γιαούρτι πρόβειο με πέτσα και ρυζόγαλο. Τώρα βρίσκουμε τον Μπακογιάννη μόνο στο κατάστημα με τον μαρμάρινο πάγκο. Αξίζει!
45. Για τέλειους λουκουμάδες
Μου πρότειναν τον Κτιστάκη, πήγα και κόλλησα. Μιλάμε για τους καλύτερους λουκουμάδες στην πόλη. Δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε. Το σιρόπι φτάνει μέχρι την «καρδιά» τους!
46. Για το ωραιότερο νηστίσιμο γλυκό
Ευτυχώς που οι χαλβαδόπιττες του Κορρέ με ολόκληρα καβουρντισμένα αμύγδαλα έρχονται πλέον και στον Ματσούκα, στην Αθήνα, γιατί κάθε φορά έπρεπε να προβλέπουμε ειδικό χώρο στις αποσκευές μας στο γυρισμό από τη Σύρο.
47. Για κρέμες-λιχουδιά
Το άρωμα του φρέσκου βουτύρου θα σου δώσει να καταλάβεις πως βρίσκεσαι σ’ ένα απ’ τα πιο παλιά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Ο Ασημακόπουλος είναι από τα ελάχιστα μαγαζιά όπου βρίσκεις χειροποίητo ρυζόγαλo αλλά και υπέροχες κρέμες.
48. Για finanicier
Για να οργανώσετε το πιο απίθανο afternoon tea, εκτός από cucumber sandwiches και μίνι γλυκάκια, εξασφαλίστε μια ποικιλία από Madeleine και financier από τον γαλλικό φούρνο Έρικ Κάιζερ. Διαβάστε και το αντίστοιχο απόσπασμα από το «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» του Προυστ…
49. Για ρυζόγαλο
Από το 1941, η οικογένεια Αποστολίδη στο ζαχαροπλαστείο Ρούμελη (καφενείο και γαλακτοπωλείο αρχικά) κάνει τους πελάτες να ορκίζονται στο όνομά της για το θρυλικό ρυζόγαλο αλλά και για την κρέμα και το γιαούρτι.
50. Για carrot cake
Όταν συναντάς τη Λούση, νομίζεις ότι η Ζιλιέτ Μπινός ξεπήδησε από το «Chocolat» κι εγκαταστάθηκε εδώ, στο μικροσκοπικό κατάστημα της Ηροδότου. Στο Cake θα βρείτε χειροποίητα… κέικ όλων των ειδών, φουσκωτά και μοσχοβολιστά και μυρωδιές που τρελαίνουν. Υπέροχο to carrot cake με γλάσο.
51. Για μπουγάτσα
Οι παλιότεροι γνωρίζουν καλά τον Κρίνο και τον τιμούν συχνά με την παρουσία τους για την τραγανή μπουγάτσα βουτύρου και τους δημοφιλείς λουκουμάδες. Το μαγαζί με τα στρογγυλά μαρμάρινα τραπεζάκια λειτουργεί από το 1923.
52. Για παγωτό Σικάγο
Στη Χαρά, η απόλαυση του παγωτού είναι αυθεντική. Στα παλιά τραπεζάκια στο τέρμα της Πατησίων, έξω από ένα «ηλικιωμένο» ζαχαροπλαστείο, τρως το ωραιότερο Σικάγο με παρφέ σοκολάτα σε όλη την Αθήνα. Με ξηρούς καρπούς, πραγματική σαντιγί, λιωμένη σοκολάτα, καβουρντισμένα αμύγδαλα.
53. Για ινδικά γλυκά
Με το που μπαίνετε στο Μασίς, θαμπώνεστε από τα πολύχρωμα γλυκά που είναι αραδιασμένα στα μεγάλα ταψιά. Ο ιδιοκτήτης, Αρμένης στην καταγωγή, διατηρεί το μπακάλικο που ειδικεύεται στα ινδικά γλυκά αλλά και τις τριγωνικές λιβανέζικες ταχινόπιτες.
54. Για premium γαλακτομπούρεκο
Στα επτά καταστήματα του Γαλυφιανάκη υπάρχει λίστα αναμονής για τα ταψιά που βγαίνουν από το φούρνο, αφού έχει το πιο πιστό κλαμπ θαυμαστών. Κι ακόμα ένα ευχάριστο: κάνουν και delivery!
55. Για γλυκό του κουταλιού ελιά
Μα είναι δυνατόν; Κι όμως, είναι ένα ισορροπημένο γλυκό, ιδανικό πάνω από παγωτό βανίλια ή μυζήθρα. Προμηθευτείτε το από την Πανδαισία και τολμήστε το.
56. Για τα απόλυτα βουτήματα
Η επιτομή του είδους στο Ελληνικόν! Σοκολατένια, με τραγανό μπισκότο, γεμισμένα με πυκνή σοκολάτα, στρογγυλά ή σε σχήμα καρδιάς και άλλα, γεμισμένα με πλούσια και ολόφρεσκη μαρμελάδα και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.
57. Για μαρμελάδα ντομάτα
Παρασκευάζεται στο Βιοαγρόκτημα Καράμπαμπας στο Γύθειο και είναι ένα προϊόν χωρίς συντηρητικά, με ακατέργαστη ζάχαρη. Προϊόντα του κτήματος θα βρείτε στο εστιατόριο «ΜάνηΜάνη» (από τον Μάιο) ή απευθείας στο αγρόκτημα.
58. Για γνήσια colomba
Τα Χριστούγεννα έχουν το panettone και το pandoro. Για το Πάσχα, όμως, κάθε Ιταλός που σέβεται τον εαυτό του αγοράζει το παραδοσιακό κέικ του Πάσχα, την colomba. Έχει τη ζύμη του panettone και σχήμα περιστεριού. Την Tre Μarie θα τη βρείτε στον Βασιλόπουλο.
59. Για μαρεγκάκια
Είτε τα θέλετε για να φτιάξετε άλλο γλυκό είτε για να τα κάνετε μια μπουκιά, τα μαρεγκάκια του Βάρσου είναι κλασική αξία και τρώγονται μετά βουλιμίας.
60. Για παραδοσιακά γλυκά
Και μόνο να μπεις στο ζαχαροπλαστείο Παραδοσιακόν της οικογένειας Καρπαθάκη, με τα παραδοσιακά γλυκά από τη Λέρο, φτιαγμένα με συνταγές τριών γενεών, είναι εμπειρία. Κουλουράκια, κέικ και λογιών λογιών γλυκά – νηστίσιμα και μη.
61. Για τα πιο αφράτα κουλουράκια
Από τα ωραιότερα κουλουράκια που έχω φάει είναι αυτά της Αλέας. Μικροσκοπικά σε μέγεθος, αλλά τόσο αφράτα και βουτυρένια που θα τα βλέπετε και στον ύπνο σας. Τρώγονται δέκα δέκα.
62. Για τραγανά cookies
Ένας απλός φούρνος επί της Φιλολάου είναι το Home cookies, που φτιάχνει εξαιρετικά cookies: σοκολατένια, λευκά, με κομμάτια σοκολάτας ή με αμύγδαλο – και μάλιστα σε φιλικότατες τιμές.
63. Για γλυκό κουταλιού λεμόνι
Πράσινο λεμονάκι που βυθίζεται ολόκληρο μέσα στους χυμούς του σιροπιού έρχεται στο Επίλεκτο Αγνών Προϊόντων κατευθείαν από το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Ναύπακτο. Πεντανόστιμο.
64. Για σοκολατένια αβγά
Η μυρωδιά σοκολάτας πλημμυρίζει το Αριστοκρατικόν, το μικρό μαγαζάκι που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Από το 1928, τις ημέρες των γιορτών, καλοντυμένος κόσμος συνωστίζεται για ν’ αποκτήσει το κόκκινο κουτάκι με τις λιχουδιές. Αν πάρετε από εκεί σοκολατένιο αβγό στο βαφτιστήρι σας, θα σας λατρέψει.
65. Για γαλλικές μαρμελάδες
Έχω αδυναμία στις μαρμελάδες και θέλω πάντα να έχουν κομματάκια φρούτων. Έτσι είναι οι γνωστές γαλλικές Confitures de l’ Ancienne που βρήκα στο Petit Gourmand. Ξετρελάθηκα με εκείνη με τα τρία εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ).
66. Για σιροπιαστά
Τα διάσημα μπακλαβαδάκια του Karakoy Gulluoglu από την Κωνσταντινούπολη ήρθαν και στην Αθήνα. Στεγνά, χωρίς πολύ σιρόπι, φτιαγμένα από εξαιρετικές πρώτες ύλες. Νιώθεις τη μυρωδιά από πρόβειο βούτυρο και ψημένο φύλλο.
67. Για βελούδινη σοκολατίνα
Τα δύο σοκολατένια γλυκά που φτιάχνει με σοκολάτα λευκή και γάλακτος Valrhona είναι από τα καλύτερα γλυκά που έφαγα στην Ανεμώνη, στα νότια προάστια. Η στιγμή που, κρατώντας ένα από αυτά, το βυθίζεις στο στόμα σου και νιώθεις τη βελουδένια σοκολάτα να ξεχύνεται πάνω στη γλώσσα σού μένει απλά αξέχαστη!
68. Για γαλακτομπούρεκο-κανταΐφι
Από τα πιο κλασικά ζαχαροπλαστεία της πόλης το Κοσμικόν. Το γαλακτομπούρεκο με το καραμελωμένο φύλλο κανταϊφιού, ζεστό και ολόφρεσκο πάντα, είναι από τις καλύτερες επιλογές για το τραπέζι του Πάσχα.
69. Για την καλύτερη σοκολάτα
Η ωραιότερη πρόταση γλυκού… δώρου. Ένας σοκολατένιος κύβος από Valrhona που συσκευάζεται σ’ ένα υπέροχο κατακόκκινο κουτί – απόλυτη φινέτσα και γεύση. Βγάλτε τον από το ψυγείο δύο ώρες πριν τον καταναλώσετε για να ελευθερώσει η σοκολάτα τα αρώματά της. Η Μέλισσα βρίσκεται στο Περιστέρι, αλλά φτιάχνει γλυκά μοναδικής ποιότητας. Αξίζει, όσο δρόμο κι αν κάνετε!

70. Για παγωτό φιστίκι
Είναι σαν να τρως πραγματικό φιστίκι Αιγίνης. Μοσχοβολάει και είναι υπέροχο. Στην Παγωτομανία, όμως, θα βρείτε και γεύσεις nutella, bitter σοκολάτα, αγριοκέρασο, πεπόνι, καρπούζι, Lila Pause, μιλφέιγ, προφιτερόλ και πολλά άλλα.
71. Για παγωτό μουστάρδα
Μουστάρδα στο παγωτό; Ο Γεώργιος Βλάχος, Πολίτης στη καταγωγή, έφερε στο Παγκράτι τη συνταγή του παγωτού μουστάρδα (το οποίο στην πραγματικότητα περιέχει κρέμα, καραμέλα, μέλι και αμύγδαλα) κι έκανε την Τούλα διάσημη σε όλη την Αθήνα.
72. Για cheececake
Είναι ελαφρύ, με τραγανή ολόφρεσκη βάση και κρέμα που δεν σε λιγώνει. Ό,τι πρέπει αν θέλετε κάτι δροσερό και ανοιξιάτικο. Στην Κυβέλη, θα το βρείτε με φράουλα, κεράσι και με μπισκότο.
73. Για τούρτα σου
Από τις στάσεις που κάνεις ασυναίσθητα – όπως για ν’ αγοράσεις εφημερίδα. Θα σας υποδεχτεί ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης και θα φύγετε με πακεταρισμένη τη μαλακή τούρτα σου με την απαλή κρέμα και τις φρέσκιες φράουλες. Δεν θεωρείται μόνο η σπεσιαλιτέ του Μιχάλη, αλλά και από τα καλύτερα σου που κυκλοφορούν.
74. Για ολόφρεσκο τσουρέκι
Αν το γνωρίζετε σαν «chic», είστε από τους λίγους που άκουγαν τον παππού τους όταν έλεγε ιστορίες. Η μυρωδιά του φρέσκου τσουρεκιού την ώρα που ψήνεται θα σας οδηγήσει στην Εύη με κλειστά μάτια. Πάρτε το τσουρέκι σας σε σχήμα κοτσίδας ή κουλούρας με το κόκκινο αβγό στη μέση.
75. Για παγωτό καϊμάκι
Αν το καϊμάκι δεν είναι φτιαγμένο από γάλα βουβαλιού, σαλέπι και μαστίχα Χίου, είναι απλά ακόμα ένα παγωτό κρέμα. Το ποιος χρησιμοποιεί όλα αυτά τα υλικά θα το καταλάβετε αν το αφήσετε για λίγο στο στόμα σας και νιώσετε μια «τραγανιστή» γεύση και την αίσθηση ότι έχει κολλήσει τσίχλα στα δόντια σας. Για πολλούς, το καλύτερο καϊμάκι στην πόλη θα το βρείτε στη Νέα Φιλαδέλφεια, με κορυφαίους τον Τίλλα και τον Κανάκη.
76. Για γλυκά από την ελληνική παράδοση
Είναι γνωστό και καθιερωμένο, αλλά το Friandises φτιάχνει γλυκά που σπάνια βρίσκεις στην αγορά. Νησιώτικα τρίγωνα αμυγδάλου, με κριτσανιστό φύλλο απέξω και γέμιση από λευκασμένο αμύγδαλο, σταφιδωτά Κρήτης, με λάδι ελιάς, σταφίδα αλεσμένη με αμύγδαλα και μπαχαρικά, καλτσούνια με ξηρή μαγιά που φτιάχνονται επιτόπου, κουλούρια και μπισκότα λαδιού που μοσχοβολάνε φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι και λεμόνι.
77. Για γλυκά με υπογραφή Pierre Herme
O κορυφαίος ζαχαροπλάστης της Γαλλίας υπογράφει την καινούργια σειρά γλυκών της Kayak. Στο καινούργιο τους μαγαζί στην Κηφισιά θα βρείτε υπέροχη τάρτα σοκολάτας, την Dome Chοcolat με bitter mousse σοκολάτας, και το Duo Praline Pistache, που είναι συνδυασμός από φιστίκι και πραλίνα, αλλά και τη νέα ανοιξιάτικη σειρά.
78. Για overdose από λεμόνι
Ένας χώρος μικρός και cozy, αφιερωμένος σε όσους αγαπούν πολύ το λεμόνι είναι το All about lemon. Καθίστε σ’ ένα από τα κουκλίστικα τραπέζια για ν' απολαύσετε μια lemon pie ή μια τάρτα λεμόνι πίνοντας λεμονάδα της γιαγιάς.
79. Για tarte tatin
Θυμάστε τη Chocolatier στη γωνία της Σκουφά, στον Άγιο Διονύσιο; Οι ιδιοκτήτες της, λοιπόν, τόσα χρόνια διατηρούν ένα αξιοπρεπέστατο catering που, εκτός από καλοφτιαγμένα πιάτα, φτιάχνει και πολύ καλή tarte tatin. Παραγγείλτε την και παρουσιάστε τη για σπιτική στους φίλους σας.
80. Για σπιτικά κουλουράκια
Οι λιχουδιές της Αθήνας είναι μια οικοτεχνία στην Κοκκινιά που φτιάχνει εξαιρετικά κουλουράκια. Η μυρωδιά φρέσκου βουτύρου και η μοσχοβολιά από πορτοκάλι επικρατούν στο χώρο. Φανταστείτε τα με ελληνικό καφέ το απόγευμα της Κυριακής!

από την Ντένη Καλλιβωκά

για τις διευθύνσεις μπείτε στο https://www.athinorama.gr/restaurants/articles/default.aspx?c=giros&i=1646


Αν κάποια από αυτά τα μέρη τα γνωρίζετε και συμφωνείτε, πείτε το και σε μας!

 
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 24, 2010, 20:10:14 μμ από KATE » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #41
« στις: Μάρτιος 24, 2010, 21:38:36 μμ »
blueberry Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 88
Μέλος από: Φεβ, 2010

Προφίλ
Geia sas!
Mia pou to 8ema einai geniko me titlo "Geustikes Empeiries", eipa na grapsw monaxa 2 proswpika mou agaphmena! To ena einai ta Ben's Cookies sto Londino, pou pragmatika aksizei na ta dokimasete ean vre8eite ekei (exw anoiksei kai neo 8ema sxetiko, mhpws kataferoume na vroume paraplhsia suntagh!). Ta pio murwdata, afrata, vouturata mpiskota pou exw dokimasei.
To deutero einai to estiatorio "Parasties" sto Hraklio ths Krhths. O titlos tou shmainei para twn estiwn, epeidh akrivws ola mageireuontai se alh8inh fwtitsa kai apo kei allwste proerxetai h kataplhktikh tous geush. Ti na prwtopw gia to sukwtaki me dentrolivano kai an8oturo, thn kataplhktikh mosxarisia galaktos, tis mara8opites pou me th murwdia tous sou pairnoun to mualo kai gia thn tripath omeleta me patates sto mouzothgano. Einai pragmatika monadikh kai ksexwristh geustikh empeiria. Osoi geusignwstes den to exete episkeftei, sumvouleuw na to valete sto programma!
Καταγράφηκε
Ό,τι θέλει ο άνθρωπος μπορεί...
 
Απάντηση #42
« στις: Μάρτιος 25, 2010, 06:33:59 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Βρε κορίτσια μου ανοίξατε την όρεξη. Το Λονδίνο μου πέφτει κομματάκι μακριά  biggrin αλλά η Κρήτη όχι  Σαρκασμός Σαρκασμός

Ευχαριστούμε για τις προτάσεις. Είναι καταπληκτικές up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #43
« στις: Ιούλιος 05, 2010, 00:55:38 πμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Το καλύτερο cheese cake,tiramisou,lemon pie και άλλα πολλά στο COCOBEAN,το οποίο κάνει και delivery Παπανδρέου 161, Μεταμόρφωση- Τηλ. 210 2852420  και στo The mall.
Το καλύτερο μεξικάνικο στο El taco bueno στις αρχές της Λεωφ. Πεντέλης.
Το καλύτερο φαγητό (όλα του) στο Πήλιο Χορευτό ''Ο Πέτρος.ο σόγαμπρος".
Τα καλύτερα σουβλάκια στην Λιβαδειά στο "Στέκι του σκιέρ".
Το καλύτερο σουβλάκι στο Γαλάτσι "Το χαγιάτι".
Η καλύτερη ταβέρνα στο Γαλάτσι "Οι λεύκες",τραπέζι μόνο με κράτηση γίνεται πανικός!!!
Η καλύτερη πίτσα στο Γαλάτσι "Galeone" 210 2138880.
Ο νοστιμότερος μπακαλιάρος σκορδαλιά και ολόφρεσκα χόρτα στα "Μπακαλιαράκια" στο Γαλάτσι Αιτωλικού και Κυπαρισσίας,ο οποίος έχει και μία ταβέρνα στην Σέριφο "Ο Μανώλης"και έχει τέλειο φαγητό 22810.52353

Πραγματικά συμφωνώ και 'γω για τα 3 παραπάνω, θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα εν καιρό, μάλλον ταιριάζουν τα γούστα μας Κλείσιμο ματιού
"Το χαγιάτι" το δοκίμασα σήμερα και ήταν όντως πολύ νόστιμο και καλοψημένο σουβλάκι, αν ηταν και οι πατάτες του "σπιτικές" θα ήταν κορυφαίο.
Αξίζει να το δοκιμάσετε κοστίζει 2,50 ευρώ αλλά ειναι χορταστικό!!! 

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #44
« στις: Νοέμβριος 24, 2010, 12:03:29 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Σπιτικά κι αγαπημένα

Στα ιστορικά Λαδάδικα, στην οδό Αιγύπτου, στέκει από το 1888 επιβλητικό το μοναδικό θολωτό κτίριο της περιοχής.
Πρώην κατοικία Ευγενών Αιγυπτίων πριν τη μεγάλη πυρκαγιά (εξ’ ου και το όνομα της οδού), το «Negroponte» θα σας προσφέρει αποκλειστικά ελληνική κουζίνα και σπιτικό φαγητό.
Κεφτέδες, βλάχικη χοιρινή τηγανιά με γιαούρτι, σαλάτα Ταμπουλέ με ντομάτα, κρεμμυδάκι, πιπεριές, πλιγούρι και φρεσκοκομμένο μαϊντανό, φρέσκα ψάρια (σαρδέλα, γαύρος, μαρίδα), χύμα λευκό και κόκκινο κρασί, αλλά και 10 ετικέτες εμφιαλωμένων προτείνονται για να επιλέξετε.
Αιγύπτου 24 & Κατούνη 21, Λαδάδικα
Τηλ.: 2310 523571



 up Όσοι είστε από Θεσσαλονίκη, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!  beer
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 » Πάνω