GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 20:35:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΟΡΜΟΣ  (Αναγνώστηκε 8805 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2007, 12:33:41 μμ »
AFRO Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 10
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
3 πακετα πτι-μπερ
1 βιταμ (250 γρ)
4 αυγα
4 κουταλιες σουπας κακαο
2 φλυτζανια ζαχαρη αχνη
1 σφηνοποτηρο κονιακ
2 βανιλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε αφησει το βιταμ να ξαπαγωσει αρκετα.Τριβουμε τα μπισκοτα με τα χερια σε χοντρα κομματια.Ανακατευουμε τα αυγα με τη ζαχαρη (με τα χερια) να ανακατευτουν καλα.Προσθετω το βουτυρο και συνεχιζω να ανακατευω με τα χερια.Προσθετω σιγα σιγα το κακαο, τις βανιλιες και το κονιακ.Αφου γινουν ομοιομορφο μειγμα ριχνω και τα μπισκοτα και συνεχιζω να ανακατευω με τα χερια καλα.Κοβουμε ενα μακροστενο κομματι λαδοκολλα και απλωνουμε το μειγμα  ωστε τυλιγωντας το να γινει ενα μπαστουνι.Το βαζουμε στην καταψυξη για τουλαχιστον δυο ωρες και ειναι ετοιμο για σερβιρισμα.(παραμενει στην καταψυξη μεχρι να τελειωσει )
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 16, 2007, 13:27:58 μμ από admin » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 18:55:22 μμ »
athene
Επισκέπτης
Στην φάση που λέει η Afro να γίνει ένα μπαστούνι ,εσείς το ανοίγετε λίγο και γεμιστε το με παγωτό η γιαούρτι η riccota τυρί πασπαλίστε και λίγα ξηρά φρούτα .τυλίξτε προσεχτικά και το βάζετε στην κατάψυξη .
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 02, 2008, 21:11:58 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 19:00:02 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
υπαρχει διαφορα αν το τυλιξουμε σε αλουμινοχαρτο Απορία Απορία
οσο για το οπως λεει η  athene μου φαινεται πιο νοστιμο Γλώσσα Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 19:25:17 μμ »
athene
Επισκέπτης
δεν θα σου συνιστούσα αλουμινόχαρτο ,γιατί όταν παγώνει το γλυκό το αλουμινόχαρτο κολλάει πάνω και είναι μεγάλη τυραννία να αφαιρείς το γλυκό ,ενώ με την λαδόκολλα δεν συμβαίνει αυτό .
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 02, 2008, 21:12:41 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 02, 2008, 20:36:16 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Θα συμφωνήσω.
Η λαδόκολλα είναι καλύτερη εδώ.
Ίσως και σε μακρόστενη φόρμα του κεικ να ήταν καλό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 09:35:03 πμ »
melina Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 219
Μέλος από: Δεκ, 2007

Προφίλ
σλουρπ!!!!!!!! από τα πιο τέλεια γλυκάκια και εύκολο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 12:52:19 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Εγώ το συγκεκριμένο γλυκάκι το βάζω σε μακρόστενη φόρμα του κέικ την οποία ντύνω με μεμβράνη. Τη βάζω κατάψυξη και μετά ξεφορμάρω τραβώντας τη μεμβράνη. Έτσι κόβετε σε ωραίες ίσιες φετούλες τις οποίες σερβίρω πασπαλισμένες με ελάχιστη άχνη, κακάο και μια μπάλα παγωτό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 17:43:04 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
πολυ καλη ιδεα μπραβο Μαιρη!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 18:02:24 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Να προσθέσω οτι γίνεται παρα πολύ ωραίος αυτός ο κορμός αν του ρίξουμε απο πανω κουβερτούρα και γαρνίρουμε με ινδική καρύδα και τρούφα ως εξής:



« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 03, 2008, 18:16:47 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #9
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 18:05:34 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
vago τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα Γλώσσα
μπραβο σου
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 19:10:27 μμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
vago πολύ ωραία παρουσίαση. Εγώ πάλι δεν θα μάθω ποτέ πως να ανεβάσω φωτό Κλάμα Κλάμα


Μπισκοτόκορμό (Δημητριακό-κορμό κανονικά Γλώσσα) έκανα χθές το απόγευμα με τα παρακάτω υλικά (χωρίς αυγά γιατί το τρώνε τα παιδιά μου και δεν θέλω να τους δώσω ωμό αυγό)

150γρ. δημητριακά golden grahams (είχα ξεμείνει από μπισκότα)
1 becel
1 ζαχαρούχο γάλα
1 λάκτα 100γρ.
1 σφηνάκι baileys
50 ή παραπάνω γραμμάρια λίγο καβουρντισμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε τα golden grahams και τα καρύδια με τα χερια σε χοντρα κομματια. Σε τηγάνι λιώνω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία το becel, την lacta και το ποτό. Το αφήνω να κρυώσει λίγο και ρίχνω το μείγμα των golden grahams+καρύδια. Το τυλίγω είτε σε λαδόκολλα είτε το ρίχνω στην μακρόστενη φόρμα του κεϊκ και μετά κατάψυξη.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 19:23:02 μμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Χρόνια έχω να το φάω αυτό το γλυκό κι ακόμη περισσότερα να το φτιάξω....
αλλά με τις επιλογές που προτείνετε και την φώτο της βάγγο....σα να μου άνοιξε η όρεξη Κλείσιμο ματιού
Θα δοκιμάσω την εκδοχή της athene με το παγωτό.....(με εθουσίασε) και την παρουσίαση της βάγγο. Θα αντικαταστήσω όμως το ινδοκάρυδο - επειδή είμαι αλλεργική σ αυτό - με αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο φουντούκι Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Απρίλιος 03, 2008, 19:27:01 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
μεγαλος πειρασμος Βαγγο η φωτογαφια που μας εβαλες
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Απρίλιος 04, 2008, 10:08:14 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σκέψου ότι την έχω βγάλει απο τα Χριστούγεννα αλλά δεν την εχω βάλει ως συνταγή γιατι ήδη υπήρχε. Πάντως είναι πολύ ωραίο και πολύ εύκολο γλυκάκι.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω