GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 16:41:34 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Θαλασσινά
| | | |-+  Σολωμός με μέλι, σόγια και τζιντζερ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σολωμός με μέλι, σόγια και τζιντζερ  (Αναγνώστηκε 31315 φορές)
« στις: Ιούνιος 05, 2007, 11:05:05 πμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Για 4 άτομα
4 φιλέτα σολωμού
30 γρ. μέλι
100 γρ. soya sauce
τζιντζερ & φρέσκο πιπέρι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ελαιόλαδο ή βούτυρο
Μαρινάδα:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα σε μέλι, soya sauce, τζίνζερ, χυμό
προτοκάλι και φρέσκο πιπέρι για 2 ώρες.
Ψήσιμο/ Τηγάνισμα
Μετά είτε τα ψήνουμε στο φούρνο ενώ τα αλείφουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο είτε τα τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο (δεν τηγανίζουμε με ελαιόλαδο γιατί βγαίνουν πολύ βαριά στη γεύση). Σε κάθε περίπτωση την μαρινάδα την χρησιμοποιούμε και στο φούρνο και στο τηγάνι περιχύνοντας τα φιλέτα. Στο τηγάνι θέλει 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 05, 2007, 15:38:15 μμ από admin » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 14, 2008, 14:14:27 μμ »
nala Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 22
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Στο φούρνο πόση ώρα το ψήνουμε, σε ποιά θέση και σε πόσους βαθμούς;;;  Αναποφασιστικότητα

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 14, 2008, 15:55:28 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Θα το έψηνα στο grill, όχι πάνω απο 12-15 λεπτά ανάλογα το κομμάτι.
Ο σολομός εμένα γενικά μου αρέσει να κρατάει στο κέντρο και τον ψήνω πολύ λίγο, αλλά ο χρόνος που σου γράφω είναι υπέραρκετός.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 14, 2008, 17:08:39 μμ »
nala Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 22
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
 Σ' ευχαριστώ πολύ!
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω