GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 24, 2024, 06:53:58 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  Μοσχάρι γιουβέτσι στο φούρνο
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μοσχάρι γιουβέτσι στο φούρνο  (Αναγνώστηκε 59161 φορές)
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 14:00:56 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια μου, αύριο έχω κόσμο σπίτι και μου ζήτησαν αυτό το φαγητό, το οποίο όμως δεν το πετυχαίνω ποτέ καλά γιατί το κρέας δε γίνεται όσο μαλακό το θέλω  Στριφογύρισμα ματιών
Πείτε καμμιά ιδέα μήπως τα καταφέρουμε αυτή τη φορά, τι κρέας να πάρω, μήπως να το βράσω πρώτα; να βάλω το κομμάτι ολόκληρο καλύτερα ή σε μερίδες;
Τι λέτε Απορία
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 14:16:02 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
φαιη μου εγω για το γιουβετσι προτιμω ή σπαλα ή ποντικι.ποντικι περνω και για τον μικρο και πραγματικα ειναι πολυυυ μαλακο.
βαζω σε κατσαρολα το λαδακι και σωταρω καλα το κρεας απο ολες τις μεριες.κρεμμυδι και σκορδακι αν σου αρεσει  και βηνω με κρασακι. προσθετω ντοματουλα και ολα τα μυρωδικα που θελω (εγω βαζω απαραιτητως λιγο κανελλιτσα)και προσθετω νερο.αφηνω το φαγητο να βρασει καλα αλλα να μη λιωσει το κρεας.το αλατι το βαζω στο τελος.συνηθως χρησιμοποιω τη χυτρα για να ειμαι σιγουρη.αφηνω τη σαλτσουλα να δεσει σχετικα και τουμπαρω το φαγητο στο πυρεξ.αναβω το φουρνο και εντωμεταξυ...
(ενα κολπο που εχω μαθει απο τη μαμα μου) ειναι να κραταω 2 κουταλεις απο τη σαλτσα και με λιγο ακομα εξτρα λαδακι βαζω το κριθαρακι στην κατσαρολα να σωταριστει ελαφρα και να γυαλισει.
μετα το βαζω και αυτο στο πυρεξ και προσθετω νερο και αλατι. η αναλογια κριθαρακι -σαλτσα πρεπει να ειναι 1 προς 2,5- 3 και συμπληρωνω νερακι αν χρειαστει ή ακομα καλυτερα ζωμο κρεατος αν εχω.
δεν το αφηνω να παραπηξει μεσα στο πυρεξ γιαιτ οσο περναει η ωρα 'σφιγγει' μολις ψηθει το κριθαρακι το σβηνω.αν θελω προς το τελος πασπαλιζω με τυρακι.
με αυτον τον τροπο δε λασπωνει και γινεται φοβερο!
αν θες μπορεις να το κανεις και στη γαστρα αλλα ειναι της υπομονης... Μεγάλο χαμόγελο
καλη επιτυχια!!! 
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 20, 2009, 14:23:18 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 14:30:15 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Σ ευχαριστώ Μαργαρίτα μου πολύ πολύ Μεγάλο χαμόγελο
Κατάλαβα το λάθος μου. Το σωτάριζα απλώς και το
έβαζα κατευθείαν στο φούρνο με αποτέλεσμα να σφίγγει και να μην είναι ζουμερό το κρέας Στριφογύρισμα ματιών ενώ το κριθαράκι το πετύχαινα και στη γεύση ήταν καλό το κρέας δε με ικανοποιούσε Λύπη
Νάσαι καλά για τη βοήθεια kissed
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 21, 2009, 16:07:28 μμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 20, 2009, 17:29:12 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ακριβώς έτσι όπως το κάνει η Μαργαρίτα μας το κάνω κι εγώ. Πάντα βράζω το κρέας στη χύτρα.
Εγγυημένη συνταγή !!!!!!!!!!!!!

Έχω ακούσει επίσης και δοκιμάσει μπορώ να πώ το εξής : Βράζεις το κριθαράκι 3-4 λεπτά και μετά το τουμπάρεις στο φούρνο με το κρέας. Εκεί βέβαια έχεις βάλει λιγότερο νερό. Τι γίνεται? Δεν λασπιάζει γιατί το έχεις σουρώσει και έχει φύγει το πολύ άμυλο και χυλώνει. Καλό και αυτό και πιο σίγουρο.

Χρόνια είχα άγχος με το γιουβέτσι. Τώρα πια όμως το κάνω όπως η Μαργαρίτα. Μην αγχώνεσαι όμως Φαίη μου, με την επανάλειψη έρχεται η εμπειρία. Σιγά σιγά θα βρείς κι εσύ το κόλπο και τον τρόπο.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι !  kissed
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 21, 2009, 16:16:01 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια μου να σας πω ότι το έφτιαξα συνδυάζοντας τις συμβουλές και των δυο και έγινε καταπληκτικό, έλιωνε και έπεφτε απτο πηρούνι και πιο νόστιμο μου φάνηκα μάλλον επειδή είχε βράσει με τη σαλτσούλα και τα μυρωδικά στην κατσαρόλα. Και έκανα και τα κολπάκι με το κριθαράκι Γλώσσα Πάντως όλοι είπαν οτι δεν έχουν φάει πιο νόστιμο και ζουμερό μοσχάρι φούρνου Στριφογύρισμα ματιών
Ε φυσικό ήταν αφού δούλεψαν 3 για τη συνταγή Κλείσιμο ματιού
Σας ευχαριστώ kissed kissed kissed
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 21, 2009, 17:20:02 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
 up
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 22, 2009, 10:50:25 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
 up up
Εύγε !
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 20:56:55 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοιπον προχθες εμαθα νεο tip για να μη λασπωνει το κριθαρακι ακομα και αν το  φαγητο κρυωσει και το δοκιμασα με τελειο αποτελεσμα.
Οταν ριξουμε το κριθαρακι στο ταψι και προσθεσουμε εξτρα νερακι σβηνουμε τελειως το φουρνο και αφηνουμε το φαγητο μεσα.
Αυτο πινει τα υγρα απο μονο του και ψηνεται χωρις να στεγνωνει και παραμενει ζουμερο και σπυρωτο!
Να το δοκιμασετε!!
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 21:08:03 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Πάντως Μαργαρίτα μου το κόλπο που αναφέρει  παραπάνω η sqs, που βράζεις  4-5 λεπτά το ζυμαρικό και μετά στο φούρνο με το φαγητό είναι ανεπανάληπτο και σίγουρο.
Δεν χρειάζεται να μετράς αναλογίες ζωμού-ζυμαρικού, και το κυριότερο δεν λασπώνει καθόλου όταν κρυώσει το φαγητό. Το εφαρμόζω χρόνια εγώ up
Όμως θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή, και θα σου πώ εντυπώσεις Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 21:11:17 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Δε διαφωνω..προφανως ειναι ετσι αφου φευγει το πολυ αμυλο..
Εχω δοκιμασει διαφορα και εγω εκτος απο το να το βρασω διοτι καθε φορα εκεινη τη στιγμη ολο κατι τυχαινει και το αναβαλω ισως το βρισκω και λιγο πιο κουραστικο να λερωνεις και αλλη κατσαρολα κτλ.
Εγω παντως μεταξυ των δυο τροπων που ανεφερα πιο πανω ειδα το ιδανικο αποτελεσμα με αυτο το τιπ με τον σβηστο φουρνο.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 21:50:08 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοιπόν εγώ σβήνω το φούρνο με μισοβρασμένο το κριθαράκι και το αφήνω πάντα με επιπλέον ζουμάκι ώστε όταν θα γίνει το ζυμαρικό μας και κρυώσει να μην γίνει λάσπη. Δεν μετράω ποτέ αναλογίες. Με το μάτι μου βγαίνει τέλειο.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 23:13:51 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
λοιπον...
ειχε πει η βεφα καποια στιγμη να "τσιγαριζουμε" το κριθαρακι σε λιγο λαδακι πριν το βαλουμε στο φουρνο
ετσι κανει καποια κρουστα εξωτερικα και δεν λασπωνει μετα!
το εχω δοκιμασει και το κολπο δουλευει Κλείσιμο ματιού
θελει προσοχη ομως γιατι αρπαζει και καιγεται πολυ ευκολα, σε δευτερολεπτα θα ελεγα απο καποια στιγμη και μετα.
οσο για το κρεας κι εγω το βραζω στην χυτρα πρωτα kissed
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 23:16:56 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ναι και εγω συμφωνα με τις οδηγιες της μαμας αυτο κανω συνηιως απλα προσθετω και λιγη απο τη σαλτσουλα για να γυαλισει χωρις να καει  Κλείσιμο ματιού   
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #13
« στις: Ιανουάριος 13, 2010, 08:55:30 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΒΗΝΩ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΖΥΜΑΡΙΚΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΧΙΛΟΠΙΤΕΣ Η ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ Τ ΑΦΗΝΩ 5 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠ ΤΟ ΜΑΤΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ
Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #14
« στις: Ιανουάριος 13, 2010, 13:41:50 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ΝΑ ΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ.
ΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΚΟΤΣΙ (ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ (ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΜΕΤΑ), ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΟΤΑΚΙ ΚΛΠ ΤΑ ΒΡΑΖΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ Ή ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΟΥΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ, ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΟΥΛΑ Ή ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ 20ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ ΦΑΜΕ Ή ΑΝ ΈΧΕΙ ΛΑΣΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ) ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

 Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω