GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 03:10:54 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Σκευη κουζινας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 3 4 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Σκευη κουζινας  (Αναγνώστηκε 31511 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2007, 15:14:55 μμ »
chrissa Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 7
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Καλησπερα σε ολους,

Ανοιξα αυτο το θεμα για να λεμε οτι αφορα τα διαφορα σκευη κουζινας που χρησιμοποιουμε και να λυνουμε τις αποριες μας.

Εγω, π.χ. μεχρι πριν λιγες μερες δεν ηξερα τι ειναι το τσερκι τουρτας και παντα δυσκολευομουν με το στρογγυλο σχημα της. Ψαχνοντας το, ανακαλυψα οτι υπαρχουν παρα πολλα εργαλεια κουζινας που δεν τα φανταζομουν και ακομα δεν ξερω τι ακριβως κανουμε με αυτα.

Ευχαριστω.

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 24, 2007, 17:34:22 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Aφού σε καλωσορίσω πρώτα στην παρέα μας,chrissa, θα σου πω ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμο το θέμα που έθεσες για τα σκεύη κουζίνας.
Όντως κάποια σκεύη δεν τα γνωρίζουμε όλες και κάποια μας φαίνονται περίεργα ή περιττά, όμως είναι χρήσιμα.
 Επομένως ευκαιρία είναι να γράφουμε εδώ τις απορίες που αφορούν τα διάφορα σκεύη .

Το τσέρκι τούρτας με εξυπηρετεί, όταν θέλω να φτιάξω γλυκά σαν τούρτες όπως το μπανόφι ή το τιραμισού ή ακόμα και μπακλαβά σε μορφή τούρτας ή ότι άλλο θέλεις να φορμάρεις και θέλεις να μοιάζει σαν τούρτα στρογγυλό. Επίσης υπάρχει και τσέρκι  τετράγωνο. Μπορείς να αυξομειώσεις το μέγεθος  στο επιθυμητό. Δεν μπορείς όμως να ψήσεις εκεί. Αν κάποιος δεν έχει τσέρκι, μπορεί να χρησιμοποιήσει το πλαϊνό  από τη φόρμα με σούστα που βγαίνει ο πάτος, τοποθετώντας το σε μια πιατέλα .
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 25, 2007, 10:03:40 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καλημερα και απο μενα,
καλως ορισες στην παρεα μας chrissa.
οντως πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξες εγω προσωπικα εχω πολλες αποριες και ελλειψες σε σκευη κουζινας καθοτι νεα νοικοκυρα.
θα περιμενω λοιπον τις χρησιμες πληροφοριες απο τις πιο εμπειρες κυριες.
ευχαριστω
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 13:37:36 μμ »
chrissa Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 7
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Σας ευχαριστω για το καλωσορισμα σας και ευχομαι να λυθουν ολες οι αποριες μας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 16:42:06 μμ »
chrissa Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 7
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Διαβασα σε μια συνταγη οτι αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει πανω σε σχαρα γλυκου. Τι ειναι αυτο?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2007, 20:30:06 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Χρύσα, η σχάρα γλυκού είναι  σαν τη σχάρα του φούρνου της ηλ. κουζίνας αλλά μικρότερη και με ποδαράκια ( Βέβαια μπορείς να τη βρείς και σε διάφορα μεγέθη), και εκεί αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ή βάζουμε αυτή τη σχάρα μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε ψάρια στο γκριλ.
Τη βρίσκουμε ακόμα και στη λαϊκή. Αν θέλεις να κρυώσεις το κέικ που έχεις ή τη βάση για το γλυκό σου ή το παντεσπάνι , μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη σχάρα του φούρνου και να μη αγοράσεις άλλη σχάρα, μια χαρά κάνει τη δουλειά της.
Στεγνώνουμε τα γλυκά σε σχάρα αρχικά για να μη μας υδρώσει ο πάτος του γλυκού και μετά για να κρυώσει γρήγορα και εύκολα το γλυκό μας και έτσι να μπορέσουμε να το γλασάρουμε ή να κάνουμε ότι άλλο θέλουμε
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 26, 2007, 20:33:36 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2007, 09:10:54 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Να μια απορία μου..Τι ειναι η ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑ?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2007, 09:48:26 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω λιτσα πρωτη μου φορα το ακουω.
αν ξερει καποια ας μας πει ειμαι περιεργη κα ιεγω
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2007, 13:04:35 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Να μια απορία μου..Τι ειναι η ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑ?
Λίτσα, γράψε κάποιες λεπτομέρειες και σε τι αφορά.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2007, 13:35:55 μμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Σε μια συνταγη εγραφε να βάλουμε το φαγητό στη σαλαμάνδρα για να το ψησουμε
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 16:19:50 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Χρύσα, η σχάρα γλυκού είναι  σαν τη σχάρα του φούρνου της ηλ. κουζίνας αλλά μικρότερη και με ποδαράκια ( Βέβαια μπορείς να τη βρείς και σε διάφορα μεγέθη), και εκεί αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ή βάζουμε αυτή τη σχάρα μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε ψάρια στο γκριλ.
Τη βρίσκουμε ακόμα και στη λαϊκή. Αν θέλεις να κρυώσεις το κέικ που έχεις ή τη βάση για το γλυκό σου ή το παντεσπάνι , μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη σχάρα του φούρνου και να μη αγοράσεις άλλη σχάρα, μια χαρά κάνει τη δουλειά της.
Στεγνώνουμε τα γλυκά σε σχάρα αρχικά για να μη μας υδρώσει ο πάτος του γλυκού και μετά για να κρυώσει γρήγορα και εύκολα το γλυκό μας και έτσι να μπορέσουμε να το γλασάρουμε ή να κάνουμε ότι άλλο θέλουμε


Συνήθως οι σχάρες φούρνου, αν τις γυρίσουμε ανάποδα, έχουν ποδαράκια οπότε βολεύει να βάλουμε κάτι να κρυώσει παρά να ακουμπά στη σχάρα όπως ακουμπούσε μέσα στο φούρνο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 16:23:07 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
καλημερα και απο μενα,
καλως ορισες στην παρεα μας chrissa.
οντως πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξες εγω προσωπικα εχω πολλες αποριες και ελλειψες σε σκευη κουζινας καθοτι νεα νοικοκυρα.
θα περιμενω λοιπον τις χρησιμες πληροφοριες απο τις πιο εμπειρες κυριες.
ευχαριστω

Κατά καιρούς θα πάρεις αυτά που σου χρειάζονται, ανάλογα με τη μαγειρική που εκτελείς. Πάντως, φιλικά να σου πω, πως τα πιο αξιόπιστα εργαλεία κουζίνας (ανοιχτήρι κονσέρβας, αυτό που ξεζουμίζει σκόρδο, κ.λπ.) είναι της μάρκας Brabantia, με διαφορά. Μέχρι να καταλήξω πέταξα κάμποσα ανώνυμα ή άλλης φίρμας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 18:27:28 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ευχαριστω νενα μου θα το εχω υποψιν μου Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #13
« στις: Οκτώβριος 25, 2007, 21:00:09 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Πριν από χρόνια είχα αγοράσει από το κατάστημα Παρουσίαση ένα πήλινο σκεύος κουζίνας που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας (απλής, κεραμικής ή γκαζιού) και χρησιμεύει μόνο για να ψήνεις πατάτες ολόκληρες με το φλούδι. Σ' αυτό το σκεύος, οι πατάτες παίρνουν μια καπνιστή γεύση, σαν να ψήθηκαν στη χόβολη. Δυστυχώς μου έσπασε και η Παρουσίαση δεν το φέρνει πια. Αν το γνωρίζει κανείς και το έχει δεί σε κάποιο κατάστημα, παρακαλώ να μου πει.

Ευχαριστώ!!
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #14
« στις: Οκτώβριος 25, 2007, 22:48:10 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Γεια σου Αρχοντία μήπως ειναι αυτό:
https://www.vefashouse.gr/vefashouse/product1.asp?dept%5Fid=0&sub%5Fdept=6&pf%5Fid=52130&flaglist=0
το σκεύος που ζητάς Φτιάχνεται στην Ελλάδα από Σιφναίους τεχνίτες.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 3 4 » Πάνω