Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάρτιος 29, 2024, 17:12:46 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Τυριά
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
3
Αποστολέας
Θέμα: Τυριά (Αναγνώστηκε 33343 φορές)
Απάντηση #30
«
στις:
Νοέμβριος 09, 2007, 11:31:48 πμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τα τυριά της Ελλάδας
Ένοια σου Νένα. Απο Δευτέρα θα μπεί θέμα στο φόρουμ για την επόμενη συνάντηση.
Φέρε εσύ τα χαλούμια και θα την κάνουμε όποτε σε βολεύψει -σύντομα εννοείται-.
Καταγράφηκε
Απάντηση #31
«
στις:
Νοέμβριος 18, 2007, 22:29:39 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Iταλικά τυριά
Παρμετζιάνο Ρετζιάνο
Σκληρό αγελαδινό τυρί.
Ένα από τα σημαντικότερα Ιταλικά τυριά. Παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή της Πάρμα και είναι ιδανικό για τρίψιμο.
Γκράνα Παντάνο
Σκληρό αγελαδινό τυρί.
Ένα από τα σημαντικότερα Ιταλικά τυριά.
Παράγεται σε διάφορα μέρη της Ιταλίας. Στην Ελλάδα το αποκαλούμε Παρμεζάνα. Είναι ιδανικό για τρίψιμο.
Πεκορίνο Ρομάνο
Πρόβειο σκληρό τυρί από την Ιταλία.
Πολύ γευστικό κατάλληλο για τρίψιμο.
Ρομανέλο
Πρόβειο σκληρό τυρί από την Ιταλία.
Πολύ γευστικό κατάλληλο για τρίψιμο.
Προβολόνε Ντόλτσε
Αγελαδινό ημίσκληρο τυρί από την Ιταλία
Πολύ γευστικό. Κατάλληλο για κρύα πιάτα.
MOZZARELLA BUFALO
Λευκό, μαλακό νωπό τυρί, από βουβαλίσιο γάλα που έχει υποστεί γαλακτική ζύμωση. Ευαίσθητο με ήπια γεύση.
RICOTTA
Παραδοσιακό κρεμώδες λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα, με λεπτούς κόκκους. Απαλό και γευστικό, ιδανικό για ζυμαρικά.
GORGONZOLA (ΓΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ)
Από πλήρες αγελαδινό γάλα με την προσθήκη επιλεγμένων γαλακτοβάκιλων και ενζύμων, με απαλή κρεμώδη υφή. Με υψηλή πρωτεϊνική περιεκτικότητα και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β12 και ΡΡ. Υπάρχει σε δυο μορφές:συμπαγής και κρεμώδης.
MASCARPONE
Ένα μαλακό, λευκό, φρέσκο κρεμώδες τυρί από παστεριωμένο γάλα, με λεπτή γεύση. Χρησιμοποιεί για την παραγωγή του την παραδοσιακή συνταγή της Λομβαρδίας. Υγιεινό, όπως όλα τα φρέσκα τυριά, κατάλληλο για ειδικά πιάτα μαγειρικής, σάλτσες και dip όσο και για να τα διάσημα ιταλικά επιδόρπια.
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2007, 22:44:50 μμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #32
«
στις:
Νοέμβριος 20, 2007, 15:28:05 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Τυριά
Τυριά Αγγλίας
BLUE STILTON
Για πολλούς, «ο βασιλιάς των τυριών». Το αγγλικό τυρί Στίλτον, εμφανίστηκε στη περιοχή του Λέστερ εδώ και 200 χρόνια. Είναι τυρί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης, με κυλινδρικό σχήμα από παστεριωμένο, πλήρες, αγελαδινό γάλα. Έχει φυσική κρούστα, χρώμα ανοιχτό μπεζ που σκουραίνει στις άκρες και χαρακτηριστικούς μπλε μύκητες, όπως το ροκφόρ. Η γεύση του είναι μεστή και καθώς ωριμάζει γίνεται πιο πλούσια. Συνοδεύεται παραδοσιακά με πορτό και σερβίρεται στο τέλος του γεύματος.
ΤΣΕΝΤΑΡ
ΩΡΙΜΟ
Το δημοφιλέστερο τυρί της Αγγλίας το τσενταρ από το ομώνυμο χωριό της νοτιοδυτικής περιοχής της χώρας είναι γνωστό σε όλους. Ημίσκληρο με δυνατή γεύση και χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα παρασκευαζόταν μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα χωρίς παστερίωση. Περιέχει υψηλά λιπαρά (48%-50%)
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 20, 2007, 16:35:11 μμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #33
«
στις:
Νοέμβριος 27, 2007, 18:11:02 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τυριά
Γαλλικά τυριά
Το
Μπρι
(γαλλικά: Brie)
είναι ένα μαλακό τυρί φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη επαρχία της Γαλλίας στην οποία παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το τυρί αυτό. Το χρώμα του είναι ωχρό με μια ελαφριά γκρι απόχρωση κάτω από την επιφανειακή άσπρη μούχλα. Η λευκή αυτή μούχλα είναι άγευστη αλλά φαγώσιμη.
Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη μπρι, με κόκκους πιπεριού, με πάπρικα, με ξηρούς καρπούς κτλ.
Ροκφόρ-Roquefort
Το ροκφόρ είναι ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά τυριά, προερχόμενο από το γαλλικό νότο. Παράγεται από γάλα προβάτου, και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές Καμπαλού στην περιοχή Ροκφόρ. Το τυρί αυτό είναι υποκίτρινο, εύθρυπτο, ελαφρά υγρό και διάστικτο από χαρακτηριστική μπλε μούχλα. Έχει ξεχωριστό άρωμα και γεύση που χαρακτηρίζεται από βουτυρικό (βουτανικό) οξύ. Το ροκφόρ είναι πλούσιο σε λιπαρά, πρωτεΐνες και ασβέστιο.
Καταγράφηκε
Σελίδες
«
1
2
3
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...