Υλικά για 4 άτομα
- Βρασμένο μπρόκολο 1 κιλό
- Καρύδια (περίπου 15 κομμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια)
- Τυριά διάφορα (γλυκά και αλμυρά περίπου 250γραμμάρια)
(εγώ έβαλα ροκφορ, brie μέσα και γούντα, κασέρι από πάνω, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει πιο πολύ)
- Φρυγανιά τριμμένη (μια κούπα)
- Μπεσαμέλ (έτοιμη ή από τα χεράκια σας με την γνωστή φόρμουλα:
))
- Βούτυρο 50γρ ή Μαργαρίνη
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Παρασκευή
Στρώνω σε βουτυρωμένο ταψάκι πυρέξ την μισή φρυγανιά, από πάνω το μπρόκολο σε μπουκίτσες, τα καρύδια τριμμένα, το 1/2 των τυριών, την υπόλοιπη φρυγανιά, το πιπέρι και λίγο μπεσαμέλ. Ανακατέυω ελαφρώς. Από πάνω ρίχνω μπεσαμέλ, τα υπόλοιπα τυριά, βούτυρο, μοσχοκάρυδο.
Ψήνω σε 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (αντίσταση πάνω κάτω) και μετά 5 λεπτά στο γκριλ για να ροδοκοκκινήσει από πάνω.