GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 29, 2020, 01:36:12 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Ζυμαρικά - Δημητριακά - Όσπρια
| | | |-+  ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΤΕΛΕΙΑ!!!!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΤΕΛΕΙΑ!!!!  (Αναγνώστηκε 43880 φορές)
« στις: Απρίλιος 23, 2009, 19:15:19 μμ »
Panagiotis0 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!!Ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να σχολιασω τη συνταγη της καρμποναρας κ να δωσω την τελεια εκδοχη μου.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζετε αυγα?Επειδη εμφανιστηκαν μερικοι δηθεν μεγαλοσεφ κ το περασαν οτι ειναι ετσι?ΛΑΘΟΣ!!!Ο καθενας στον ουρανισκο του βαζει οτι θελει. Δοκιμαστε αυτη τη συνταγη κ θα αλαξετε γνωμη:1 πακετακι μπεικον,ενα κουτι μανιταρια(αν θελετε κ φρεσκα)κομμενα,ενα κυβο κνορ βοδινο,2 πιπεριες(1 κοκκινη 1 κιτρινη)ψυλοκομμενες,1/2 κιλο ρεγγατο γκουντα πληρες τριμμενο,1/2 λιτρο κρεμα γαλακτος αντορο πληρες,και τα βρασμενα μας μακαρονια. Εκτελεση: σε μια κατσαρολα βαζουμε 2 κσ νερο κ τον κυβο να λιωσει μετα προσθετουμε το μπεικον, τα μανιταρια κ τις πιππεριες,αφηνουμε περιπου 10 λεπτα κ προσθετουμε την κρεμα γαλακτος. Οταν ζεσταθει προσθετουμε σιγα σιγα το τυρι,ανακατεβουμε συνεχως για να μην κολλησει. Οταν αρχισει να βραζει το βγαζουμε απο την φωτια.Δεν ριχνουμε τα μακαρονια μεσα γιατι τοτε θα χαθει η γευση. Περιχυνουμε τα μακαρονια οταν τα εχουμε βαλει στο πιατο. Μικρο μυστικο: πριν ριξετε την κρεμα γαλακτος σβηστε με 1 ποτηρακι κρασι λευκο.ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗ!!!!!!!!!!!  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Απρίλιος 23, 2009, 19:18:14 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
καλως ηρθες Παναγιωτη rose
εμενα μου ακουγεται πολυ καλη!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Απρίλιος 23, 2009, 19:29:11 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Παναγιώτη καλωσόρισες. rose
Η συνταγή για την καρμπονάρα είναι πολύ καλή και θα την δοκιμάσω γιατί είμαι λάτρης του εν λόγω εδέσματος.

Μια διευκρίνιση μόνο θέλω να κάνω για τα αυγά που αναφέρεις ότι δεν καταλαβαίνεις.
Η αυθεντική καρμπονάρα, αυτή που έφτιαχναν οι Ιταλοί ανθρακωρύχοι περιείχε μόνο πανσέτα καπνιστή και αυγά και δεν είναι εφεύρεση δήθεν μεγαλοσέφ. Τα υλικά αυτά τα χρησιμοποιούσαν γιατί μπορούσαν να τα κουβαλάνε μαζί τους χωρίς τον κίνδυνο να τους χαλάσουν. Η κρέμα γάλακτος δεν υπήρχε καν εκείνη την εποχή. Είναι νεότερη επινόηση.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 23, 2009, 20:19:53 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Θα συμφωνήσω με την Μαίρη Παναγιώτη (καλως ήρθες κιόλας), παρόλο που δεν συνηθίζω να βάζω αυγό στην καρμπονάρα όταν την φτιάχνω. Καλώς ή κακώς προτιμώ την νεότερη έκδοση. 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Απρίλιος 23, 2009, 21:07:15 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Καλώς ήλθες Παναγιώτη  rose
Σ ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή σου, κι εγώ δεν βάζω αυγό για να πω την αλήθεια, όμως αντικαθιστώ συχνά το μπέηκον με χοιρινή πανσέτα, όπως λέει η Μαίρη  και το τυρί το ρίχνω αφού κατεβάσω από τη φωτιά, προσθέτω επίσης και ροκφόρ. Χαμόγελο
Όπως καταλαβαίνεις ο καθένας μας έχει τις παραλλαγές του Στριφογύρισμα ματιών
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 23, 2009, 21:11:51 μμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #5
« στις: Απρίλιος 24, 2009, 10:20:20 πμ »
susudi Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 796
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ WWW
Καλη σου μέρα Παναγιώτη,
Πολυ νοστιμη η εκδοχή της καρμπονάρας.
Λοιπόν συμφωνώ με την Mary
Πραγματικά η αυθεντική συνταγή προερχόταν απο τότε και θα προσθέσω άλλη μια εκδοχη των Ναπολιτάνων.
Εβραζαν τα μακαρόνια τα στάγγιζαν και σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα έκεγαν το βούτυρο και καβούρδιζαν μυζιθρα,  τέλος έβαζαν και αυγό. Το οποιο δεν μυριζε καθόλου μέσα στο φαγητό. Σοφή συνταγη.
Έτσι καυτό όπως ήταν το έριχναν επάνω στα μακαρόνια και μετα καλή μας όρεξη Κλείσιμο ματιού
  Ωραία πράματα!!!!! up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Απρίλιος 24, 2009, 13:48:13 μμ »
Panagiotis0 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 2
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
geia sas koritsia exete dikio gia tin syntagi alla einai kairos na fevgoume ligo apo ta sinithismena k na ftiaxnoume syntages me pio dynates gefseis!!efxaristo poli pantos!!tha ta xanapoume me nees syntages k perimeno apantisi otan tin ftiaxete!!!!!! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Απρίλιος 24, 2009, 13:57:23 μμ »
melita Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.234
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Γεια σου Παναγιωτη,καλως ορισες!!!Καλα μαγειρεματα!!
Ωραια η συνταγη σου και επειδη ειμαι λατρης της καρμποναρας αχχχχχχ!!!θα την δοκιμασω σιγουρα και θα σου πω για τα αποτελεσματα  biggrin
Καταγράφηκε
Σε παρακαλώ Θεέ μου,αφησέ με να σου αποδείξω οτι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δεν θα χαλάσουν τον χαρακτήρα μου!!!
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 15, 2011, 02:08:03 πμ »
miara Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 47
Μέλος από: Απρ, 2010

Προφίλ
Λατρεύω καρμπονάρα(χωρίς αυγό-βάζει η μητερα μου στην δικιά της και μου φαίνεται λίγο...αταίριαστο και βαρύ να πω την αλήθεια)! Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή σου κάποια στιγμή χωρις όμως το μπέικον και τα μανιτάρια γιατι δεν τους έχω ιδιαίτερη....συμπάθεια! Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Φεβρουάριος 04, 2011, 13:03:27 μμ »
tamar Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 132
Μέλος από: Ιαν, 2011

Προφίλ
Τελικά η κάθε μια την φτιάχνει όπως θέλει. Εγώ πάλι τσιγαρίζω κρεμμύδι, σωτάρω το μπέικον, σβήνω με άσπρο κρασί, προσθέτω κρέμα γάλακτος, ρίγανη, αλάτι, πάπρικα και σε 5 λεπτά είναι έτοιμη. Ανακατεύω με πένες και όταν σερβίρω προσθέτω ρεγκάτο κέργκολντ που λιώνει πάνω από τις ζεστές πένες. ΜΟύρλια!
Φημίζομαι άλλωστε για την καρμπονάρα μου...Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Εάν δεν είχα το αίσθημα του χιούμορ, τότε θα έπρεπε να αυτοκτονήσω.... (Μ. Γκάντι)
 
Απάντηση #10
« στις: Φεβρουάριος 15, 2011, 10:46:39 πμ »
eirini76 Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 8
Μέλος από: Φεβ, 2011

Προφίλ
k mena telia mou fenete k meta kleme k theloume dietessssssssssssss
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω