Στο internet οι συνταγές του εργαστηρίου El BulliΟ
Ferran Adria, πρόκειται να δημοσιεύσει
όλες τις νέες συνταγές και ευρήματα από το εργαστήριο του El Bulli σ’ ένα site κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο θα ανανεώνεται σε καθημερινή βάση με πληροφορίες από το εργαστήριο και όλα τα πειράματα που γίνονται σ’ αυτό.
Είχα γράψει αναλυτικά για το κλείσιμο του
El Bulli πριν λίγο καιρό, κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν. Σ’ ένα blog στην ουσία, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε τις καθημερινές εξελίξεις και ευρήματα απ’ όλα τα γαστρονομικά πειράματα στο εργαστήριο εξέλιξης του El Bulli. Ο Ferran Adria έδωσε όλες αυτές τις πληροφορίες σε ομιλία που παραχώρησε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως το El Bulli θα συνεχίσει να σερβίρει φαγητό απλά θα αλλάξει το όνομα και θα πάψει να είναι εμπορικό εστιατόριο.
Η πίεση, είπε χαρακτηριστικά, θα είναι ίδια με αυτή του να λειτουργείς ένα εστιατόριο, αφού θα πρέπει να προσφέρει στο κοινό κάτι σε καθημερινή βάση. Ο Ferran Adria κατάφερε να αναδείξει τη μαγειρική σε επιστήμη, και τελικά να την εισάγει σαν μάθημα σ’ ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Το μάθημα αυτό θα ξεκινήσει στο Χάρβαρντ και θα έχει τίτλο
“Επιστήμη και Μαγειρική: Από την υψηλή κουζίνα στα λεπτά ζητήματα”.
https://www.foodzine.gr/home/internet-el-bulli.html