GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 15:47:07 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Που θα πάμε σήμερα;
| | |-+  elBulli
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: elBulli  (Αναγνώστηκε 35441 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Μάιος 25, 2010, 11:18:58 πμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
να σας πω και εγώ που έχω πάει Κλείσιμο ματιού οι μερίδες είναι μεν μικρές, σχεδόν μπουκίτσες αλλα το menu degustacion έχει τουλάχιστον 20 τέτοια πιάτα και το φαγητό ΑΠΙΘΑΝΟ, ΤΕΛΕΙΟ, ΠΟΙΗΜΑ. είναι πάρα, μα πάρα πολύ δύκολο να κάνεις κράτηση (αναμονή 4-6 μήνες) και εμείς βρεθήκαμε από τύχη σαν καλεσμένοι σε δείπνο γενεθλίων.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Μάιος 25, 2010, 15:46:39 μμ »
anastasia2006 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 988
Μέλος από: Ιαν, 2010

Προφίλ WWW
Παράθεση
Όσο για το πρώτο που είναι σαν σαπουνάδα....να το πω;;;
το πρώτο πράγμα που  ήρθε στο μυαλό μου όταν το είδα ήταν σάλιο, συγνώμη κιόλας  Ντροπή
ίσα ίσα που λερώνεις τα δόντια σου   biggrin

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Μάιος 26, 2010, 13:20:08 μμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγώ είχα πάει στην Βαρκελώνη, σε γενέθλια φίλου μας Ισπανού που έχει το μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο εκεί.
δεν έχω ιδέα πόσο πλήρωσε, ήμασταν καλεσμένοι.  Γλώσσα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Μάιος 26, 2010, 14:01:50 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Νομίζω Arxo πως η Lydia μας έπεισε για να κλείσεις τραπέζι για την επόμενη συνάντηση εκεί. Και σε παρακαλώ στους καπνίζοντες (αν το διαχωρίζει) γιατί θα θέλουμε μια κάποια παρηγοριά μετά...
Πάντως όταν έφαγα στο Matsuhisa στη Βουλιαγμένη, κάπως έτσι ήσαν οι μερίδες αλλά επειδή ήσαν πολλά διαφορετικά, χορτάσαμε και με το παραπάνω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2010, 16:21:56 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Στο internet οι συνταγές του εργαστηρίου El Bulli



Ο Ferran Adria, πρόκειται να δημοσιεύσει όλες τις νέες συνταγές και ευρήματα από το εργαστήριο του El Bulli σ’ ένα site κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο θα ανανεώνεται σε καθημερινή βάση με πληροφορίες από το εργαστήριο και όλα τα πειράματα που γίνονται σ’ αυτό.

Είχα γράψει αναλυτικά για το κλείσιμο του El Bulli πριν λίγο καιρό, κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν. Σ’ ένα blog στην ουσία, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε τις καθημερινές εξελίξεις και ευρήματα απ’ όλα τα γαστρονομικά πειράματα στο εργαστήριο εξέλιξης του El Bulli. Ο Ferran Adria έδωσε όλες αυτές τις πληροφορίες σε ομιλία που παραχώρησε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως το El Bulli θα συνεχίσει να σερβίρει φαγητό απλά θα αλλάξει το όνομα και θα πάψει να είναι εμπορικό εστιατόριο.   

Η πίεση, είπε χαρακτηριστικά, θα είναι ίδια με αυτή του να λειτουργείς ένα εστιατόριο, αφού θα πρέπει να προσφέρει στο κοινό κάτι σε καθημερινή βάση. Ο Ferran Adria κατάφερε να αναδείξει τη μαγειρική σε επιστήμη, και τελικά να την εισάγει σαν μάθημα σ’ ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Το μάθημα αυτό θα ξεκινήσει στο Χάρβαρντ και θα έχει τίτλο “Επιστήμη και Μαγειρική: Από την υψηλή κουζίνα στα λεπτά ζητήματα”.

https://www.foodzine.gr/home/internet-el-bulli.html
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω