GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 05, 2021, 21:50:10 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΧΡΗΣΗ ΓΑΣΤΡΑΣ  (Αναγνώστηκε 51260 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 12:04:05 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Χαχαχα μια χαρά!!! Να δουλέψουν και τα μαγαζιά... α, πρέπει να ζητήσω ποσοστά επί των πωλήσεων...!!! Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 16:14:52 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Τσα! Λοιπόν, για η γάστρα την πιτσιλωτή θέλω να πω πως χρειάζεται προσοχή γιατί κάποιιες απ αυτές περιέχουν αμίαντο. Καλό είναι να ξέρουμε την προέλευσή της. Συνήθως οι σκάρτες είναι οι κινέζικες.
Για την πήλινη γάστρα έχω ακούσει τα καλύτερα. ΄Εμαθα πρόσφατα πως στη Σίφνο φτιάχνουν και τέτοιες για ηλεκτρικά μάτια κουζίνας, προκειμένου να κάνει κανείς φαγητό κατσαρόλας.(Απ το hungry for hyngry, τηλεφώνησα στον κατασκευαστή και μούπε πως δεν έχει τώρα διαθέσιμες και τρόπο να τις στείλει.Μετά το Πάσχα!).
Στο σπίτι έχω ένα σκεύος πήλινο με πυρίμαχο καπάκι, βαθύ, που ακουμπάει σε μια ηλεκτρική βάση καί λειτουργεί ως χύτρα βραδύτητας. Τα νοστιμότερα φαγητά κάνει. Μπορεί δε κανείς να το βάλει το βράδυ (ανάλογα το είδος) και να το βγάλει το πρωί. ΄Η πάλι μπορεί να  βάλετε το φαγητό το πρωί και να το βγάλετε όταν γυρνάτε απ τη δουλειά (για φυσιολογικά ωράρια μιλάω).
Ακόμα, πέρσυ αγόρασα μια γάστρα για το φούρνο της τάπεργουέαρ. Ω ναι. Είναι από σκληρό ειδικό πλαστικό που χρησιμοποιεί η Νάσα. Αυτή που πήρα εγώ είναι σχετικά μικρή. Χωράει ένα ολόκληρο κοτόπουλο γεμιστό και πατάτες από κάτω. ΄Εχει όμως και μεγαλύτερη. Απλώς προτίμησα να πάρω μια δεύτερη μικρή, μετά τη δοκιμή της πρώτης γιατί είναι πάρα πολύ καλή. ΄Ομως: Δεν πρέπει να προσθέσετε καθόλου υγρό στοιχείο. Είτε είναι νερό, είτε είναι κρασί, οτιδήποτε.
Σ αυτήν έχω βάλει πλοκάμι χταποδιού, το άφησα να ψηθεί και το έβγαλα ως ψημένο στα κάρβουνα μετά από ώρα. Στην αρχή έκανα έλεγχο, μήπως πάθει κάτι, αλλά βγήκε καταπληκτικό.
Σας ζάλησα ορε?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #17
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 17:39:31 μμ »
vilma Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Δε μας ζάλισες καθόλου! Ισα ίσα, εκτός από τις πληροφορίες, μου έδωσες ωραία ιδέα να ψάξω να βρώ και μια τέτοια γάστρα! (υπερκαταναλωτική όπως πάντα εγώ!...)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #18
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 17:59:35 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Νένα, εγώ έχω πάρει αυτή που λες της τάπεγουεαρ τη μικρή τη βαθιά και δεν ήξερα ότι χρειάζεται στεγνό ψήσιμο. Είναι αλήθεια ότι ψήνεις εκεί μόνο φαγητό χωρίς υγρά μόνο;  Εγώ βέβαια τις λίγες φορές που την έχω χρησιμοποιήσει, έχω ψήσει  με υγρά, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Τώρα που το λες δε θα ξέρω τι να ψήσω μέσα (εκτός από χταπόδι πλοκάμι, αλήθεια πόση ώρα το ψήνεις αυτό;), δεν λες καμιά ιδέα για να χρησιμοποιήσω αυτή τη μικρή γάστρα;

Γι αυτήν τη χύτρα βραδύτητας δεν έχω ξανακούσει είναι η αλήθεια. Ψήνει όλων των ειδών τα φαγητά ή συγκεκριμένα;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #19
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 18:34:11 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
λοιπν αυτη τη χυτρα βραδυτητας την εχω ξανακουσει απο οτι εχω καταλαβει ψηνει οτι ψηνουμε στην χυτρα και γενικα οτι ψηνουμε στην κατσαρολα.
γενικα απο οτι  εχω μαθει εχει πολυ καλα αποτελεσματα σε οσπρια.
εγω παντως παιδια τετοιο πραγμα της υπομονης δεν αγοραζα με τιποτα. Σαρκασμός Σαρκασμός
αφου να φανταστειτε οταν πρωτοξεκινησα να μαγειρευω (πανε αρκετα χρονια)  καθομουν κια κοιταζα το φουρνο την ωρα που ψηνοταν το φαγητο.
τα νευρα μου??τσαταλια που λενε.
ε λοιπν αυτο το κανω ακομα καποιες φορες με κεικ με κουλουρακια κρουασανακια κτλ
φανταζεστε να παρω αυτη την χυτρα και να καθηλωθω 8 ωρες?θα τρελαθω...  Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #20
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 18:47:54 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
επισης για δειτε αυτο το σαιτ.
εχει και πολυ καλες συνταγες για την χυτρα βραδυτητας.

http://www.crock-pot.ca/
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #21
« στις: Οκτώβριος 09, 2007, 19:55:14 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Νένα, εγώ έχω πάρει αυτή που λες της τάπεγουεαρ τη μικρή τη βαθιά και δεν ήξερα ότι χρειάζεται στεγνό ψήσιμο. Είναι αλήθεια ότι ψήνεις εκεί μόνο φαγητό χωρίς υγρά μόνο;  Εγώ βέβαια τις λίγες φορές που την έχω χρησιμοποιήσει, έχω ψήσει  με υγρά, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Τώρα που το λες δε θα ξέρω τι να ψήσω μέσα (εκτός από χταπόδι πλοκάμι, αλήθεια πόση ώρα το ψήνεις αυτό;), δεν λες καμιά ιδέα για να χρησιμοποιήσω αυτή τη μικρή γάστρα;

Γι αυτήν τη χύτρα βραδύτητας δεν έχω ξανακούσει είναι η αλήθεια. Ψήνει όλων των ειδών τα φαγητά ή συγκεκριμένα;


Για νάμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι πόσο άφησα το χταπόδι, πάντως θυμάμαι πως άρχισα να το κοιτάω αφού μύρισε από το φούρνο. Στη γάστρα αυτή κάναμε γεμιστά, μπιφτέκια, μπριζόλες, στο όρθιο στα τοιχώματα κι οπωσδήποτε οποιοδήποτε φουρνιστό χωρίς να προσθέσω υγρά.
Η χύτρα βραδύτητας είναι αυτή πούχει το ποστ που αναφέρει η Μαργαρίτα crok pot κ.λπ. Δε νομίζω να υπάρχει εδώ κι εμένα δώρο μου την έφεραν απέξω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Οκτώβριος 18, 2007, 14:41:00 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Νένα, σκέφτομαι να φτιάξω σήμερα το βράδυ γεμιστά χωρίς υγρά στη γάστρα της τάπεργουερ. Να δω πώς θα γίνουν. Πόση ώρα να τα ψήσω και σε τι θερμοκρασία;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #23
« στις: Οκτώβριος 18, 2007, 16:11:05 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Για την πήλινη γάστρα έχω ακούσει τα καλύτερα. ΄Εμαθα πρόσφατα πως στη Σίφνο φτιάχνουν και τέτοιες για ηλεκτρικά μάτια κουζίνας, προκειμένου να κάνει κανείς φαγητό κατσαρόλας.(Απ το hungry for hyngry, τηλεφώνησα στον κατασκευαστή και μούπε πως δεν έχει τώρα διαθέσιμες και τρόπο να τις στείλει.Μετά το Πάσχα!).

Νένα σε παρακαλώ, αν μπορείς βέβαια, μπορείς να μου πεις τα στοιχεία του κατασκευαστή στη Σίφνο?? Θα ήθελα πολύ μια τέτοια γάστρα.
Ευχαριστώ πολύ
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #24
« στις: Οκτώβριος 18, 2007, 19:21:40 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Zoi, σούχω φρέσκα νέα!
Η χύτρα που πήρε η φίλη μου και έφτιαξε το πρώτο ωραίο φαγάκι, τη δεύτερη φορά που έβαλε να μαγειρέψει είδε ότι κάπου "δάκρυζε" και τότε διαπίστωσε ότι ράισε ήδη (προφανώς δεν ήταν σωστά ψημένη) και αποφάσισε να την κάνει γλάστρα!
Ο κατασκευαστής λέγεται Δεπάστας. Πρέπει να ξαναψάξ το τηλέφωνό του. Αυτή τη στιγμή δεν τόχω, αλλά να σου πω ότι τον πήρα τον Σεπτέμβριο τηλέφωνο και μούπε πως θα ξαναφτιάξει μετά το Πάσχα. Και βέβαια αν είναι να τη φτιάξει και να ραγίζει, δεν μ ενδιαφέρει.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #25
« στις: Οκτώβριος 18, 2007, 20:44:34 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Νένα, σκέφτομαι να φτιάξω σήμερα το βράδυ γεμιστά χωρίς υγρά στη γάστρα της τάπεργουερ. Να δω πώς θα γίνουν. Πόση ώρα να τα ψήσω και σε τι θερμοκρασία;
Yπενθύμιση στη Νένα  που σίγουρα δεν το είδε Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #26
« στις: Οκτώβριος 18, 2007, 21:31:23 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λία μου σίγουρα δεν το πρόσεξε.
 Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #27
« στις: Οκτώβριος 23, 2007, 16:32:31 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Νένα σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Αλλά αν είναι να ραγίσει τι να την κάνω. Κρίμααααααααααα
Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι καρασκευαστές. Αν ακούσω κάτι θα ενημερώσω. Ευχαριστώ και πάλι  Φιλί
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω