GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 23, 2024, 22:17:25 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Εμείς, το GreekMasa ...
| |-+  Αρχείο συζητήσεων
| | |-+  Τι θα φάμε σήμερα;
| | | |-+  2007
| | | | |-+  Οκτώβριος 2007
| | | | | |-+  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/10/07 σήμερα θα φάμε......
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/10/07 σήμερα θα φάμε......  (Αναγνώστηκε 6631 φορές)
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 07:54:24 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΚΑΛΟ Σ/Κ!!!!ομως μη με ρωτάτε εγω τι θα φάω γιατι πιστεύω οτι με τη διαιτά μου σας εχω κουράσει,πάλι σαλάτα σκέτη αυτη τη φορά γιατι ερχεται Σ/Κ και προβλέπεται κρεπαλη μιας και μάλλον θα πάω Πάτρα.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!
Αλήθεια ΛΙΑ που ειναι τα πρωινά μουσικά βιντεάκια?...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 08:08:29 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Καλημέρα!
Φακές σήμερα, και ψαράκι για το παιδί. Για τον καφέ μας μυρωδάτο κέικ με μαχλέπι.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 08:16:25 πμ »
joanna Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλημερα Χαμόγελο

Για σήμερα ψαρακι που θα φτιαξω το απογευματακι (γλωσσα τηγανιτη) και για σαλατα κουνουπιδι ...για γλυκο , μπανανες και αχλαδια ...

Καλο ΣΚ σε ολους Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 08:46:20 πμ »
al1975
Επισκέπτης
καλημέρα και απο μένα, επιτέλους Παρασκευή!
Σήμερα θα φάω φασόλια σαλάτα με κρεμμυδάκι μαιντανό λίγη ντομάτα σε κύβους πιπεριά και ντρέσινγκ μουστάρδας.
Η πλάκα είνα οτι τώρα που κάνω διάιτα ήρθαν πεσκέσια απο το χωριό, περέκια , εβριστό και γαλατόπιτα και μου έχει έρθει τρέλλα που δεν μπορώ να φάω, πάλι καλά που αποθηκευονται τα περέκια και το εβριστό και έχουμε ελπίδες για αργότερα.
Φιλια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 09:27:50 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλημέρα σε όλους.

Τσιπούρα ψητή για σήμερα (θα φάει και ο δύστροπος...) και βραστά λαχανικά δίπλα.

Αγγελικούλα τι άγνωστα καλούδια είναι αυτά ?? Για διαφώτισέ μας λίγο...

Καλό Σαββατοκύριακο  να έχουμε Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 09:30:08 πμ »
Rena
Επισκέπτης
Καλημέρα !!  Σήμερα τρώμε κοτόπουλο κοκκινιστό με πουρέ.  Γλυκά κομμένα.  Αγγελικούλα τι είναι αυτά τα πεσκέσια που πήρες?  Περέκια , εβριστό ? άγνωστα τελείως μου ακουγονται.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 09:53:44 πμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Σήμερα τρώμε κοτόπουλο λεμονάτο με πατατούλες. Όσο για τα περέκια φαντάζομαι ότι είναι τα γνωστά φυλλωτά που κάνουν στη Θεσσαλονίκη. (Φύλλο προψημένο, που το ψιλοβρέχεις και το γεμίζεις με ότι φανταστείς). Κάνω λάθος?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 09:56:50 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Αχ. κορίτσια μου όποιος δεν έχει φάει περέκια και εβριστό δεν ξέρει τι έχει χάσει!Είναι ποντιακά φαγητά φτωχικά σε υλικά και δύσκολα στην παρασκευή τους.
Λοιπόν τα περέκια είναι ένα είδος  ψημένου φύλου πίτας που διατηρείται δλδ, φτιάχνουν μια ζύμη την ανοίγουν σε φύλλο λεπτό το κολλάνε πάνω στο μάτι της ξυλόσομπας ξκαι απο τη μια και απο την άλλη  για 1-2 δευτερόλεπτα  να αρπάξουν λίγοτο βγάζουν και το αφήνουν να στεγνώσει κάνουν πολλά για όλη τη χρονία και τα αποθηκευουν το ένα πάνω στο άλλο. Με αυτό κάνουμε τα περέκια δλδ πέρνουμε τα φύλλα και τα βρέχουμε για να γίνουν πάλι ελαστικά, στο χωριό τα κάνουν  πάλι στη μασίνα (το κάτι  άλλο)εγώ στο τηγάνι, λαδώνω το τηγάνι μου λοιπόν βάζω το φύλλο μέσα και τρίβω απο πάνω φέτα και βάζω απο πάνω και άλλο φύλλο πάλι φέτα και σκεπάζω και με ένα τρίτο φύλλο.Ψήνω σε  χαμηλή  φωτιά παρακολουθώντας συνέχεια απο κάτω να μην καεί.Το γυρίζω με προσοχή να ροδίσει ελαφρά και απο την άλλη και το βγάζω.Το τρώμε καυτό αλλά και άμα κρυώσει είναι το κάτι άλλο.Η μαγεία όλη είναι στο φύλλο που είναι πυρωμένο στη μασίνα.
Το εβριστό είναι ένα είδος ψημένου ζυμαρικού γίνεται όπως το περέκ με τη διαφορά ότι μόλις βγουν τα "αρπαγμένα" φύλλα απο τη μασίνα και είναι ακόμα ελαστικά τα τυλίγουν σε ρολά  5-6 μαζί και τα κόβουν σαν ταλιατέλες, τα βάζουν σε φουρνο να ψηθούν και τα αποθηκευουν και αυτά για όλο το χρόνο.
Το εβριστό για να το φάμε βάζουμε όση ποσότητα θέλουμε σε ένα μπολ, βράζουμε νερό αλατισμένο και το ρίχνουμε στο εβριστό και σκεπάζουμε με ένα πιάτο .Σε 3 λεπτά σουρώνουμε καλά και καίμε λάδι ή βούτυρο και το ρίχνουμε στο εβριστό.Τώρα άλλος το τρώει με φέτα τριμμένη άλλος με γιαούρτι.Η γευση του δεν έχει σχέση με ζυμαρικό είναι κάτο τελειώς διαφορετικό.
Δυστυχώς και τα περέκια και το εβριστό δεν μπορούν να γίνουν στην κουζίνα μας και έτσι μόνο αν μου στείλει η θεία απο το χωριό
τα τρώω.Βέβαια εβριστό βρήκα εδώ στην Αθήνα σε ένα μαγαζί με ποντιακά προιόντα αλλά ήταν χάλια, σαν πλαστικό έκανε 10 λεπτά και ήταν ανοστο να μαλακώσει όχι σαν της θείας της Δεσπούλας που θες 3 πιάτα στη καθισιά σου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 10:02:01 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
καλημεραααα,
τι καλημερα δηλαδη που μου εχουν τρεξει τα σαλια με αυτα που διαβασα απο την αγγελικη πρωι πρωι.
για ονομα αγγελικουλα μου ..........πρωτη φορα λιμπιζομαι τοσο κατι που ουτε εχω ξανακουσει. Έκπληξη
αχ κερασε μας.......... Γλώσσα
λοιπον για σημερα εχουμε γεμιιστα απο τα χερια της μαμας.
καλο σκ σε οσους δεν ΄δω΄
φιλια
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 10:30:24 πμ »
EYH2 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 368
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλημέρα τσούπρες και τσούπροι Φιλί Φιλί
Για σήμερα κολοκύθια και πατατούλες με μπόλικη ξυσμένη ντοματούλα στο φούρνο και επειδή είχα και 4 μπουτάκια κοτόπουλου τα έβαλα κι αυτά. Ετσι έκανα ένα φαγητό τουρλού τουρλού αλλά βγήκε καλό χα, χα!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 11:06:55 πμ »
vilma Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 269
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Καλή μέρα, όλη μέρα, Παρασκευάρα σήμερα και θα φάμε από τα χθεσινά καταπληκτικά φασολάκια στη γάστρα!! Νιαμ νιαμ!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 12:06:49 μμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλημέρα σε όλες,

Σήμερα θα φάμε πίτες (χορτόπιτα & πρασσόπιτα) και πολίτικη σαλάτα.
Γλυκό έχουμε τον μπισκοτοκορμό που έφτιαξα χθές και φρούτα (μήλα - σε όλες τις ποικιλίες Γλώσσα Γλώσσα)

Φιλάκια Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 13:35:33 μμ »
anasta211 Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 50
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Vilma μου καλή, μπορείς σε παρακαλώ να μας γράψεις πως τα έκανες τα φασολάκια στη΄γάστρα να τα επιχειρήσω και εγώ καθότι αρχάρια, όσον αφορά αυτά τα μαμαδίστικα φαγητά.

Κατά τα άλλα τρώμε γαλοπούλα με κρούστα και μπασμάτι, την οποία έφτιαξε χθες και σήμερα το πρωί που δοκίμασα είχε σφίξει πάλι το κρέας. Θα το ζεστάνω και θα φτιάξω και μια σάλτσα μουστάρδας για να "γλιστράει". Μηπως το παραέξησα? Ποιός ξέρει, απλά φοβόμουν μη μείνει άψητο στη μέση το κρέας και το έψησα στους 190 για μια ώρα και δέκα λεπτά (1 κιλό ήταν το φιλέτο γαλοπούλας)

Καλό σαββατοκύριακο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 14:04:27 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Λίτσα ,δεν σας ξέχασα καθόλου. Σιγά μην σας ξεχνούσα.... Φιλί
Μπαρμπούνια  τηγανιτά οι άλλοι, εγώ μπριζολίτσα μοσχαρίσια και σαλάτα. Όχι παίζουμε. Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

             <a href="https://www.youtube.com/v/Yh9cNYlmXEY" target="_blank">https://www.youtube.com/v/Yh9cNYlmXEY</a>
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Οκτώβριος 05, 2007, 14:22:56 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλημέρα!!! Μπούχτησα πια με τοση σαλάτα και σήμερα θα το ρίξω έξω. Λαζάνια λοιπόν με σάλτσα ντοματας, μανιτάρια, πιπεριά, λουκανικάκια, κρεμμυδάκι. Για γλυκό τσουρεκάκι σιροπιασμένο γεμιστό με σοκολάτα. Φιλιά!!!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω