GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 30, 2021, 20:59:51 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ  (Αναγνώστηκε 20206 φορές)
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 17:51:21 μμ »
lovestars Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 172
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ WWW
Αγαπητοί φίλοι και φίλες..

Πρίν λίγο καιρό έβλεπα την αξιαγάπητη και πολύ καλή μαγείρισσα κα Μαρία Λόη να φτιάχνει μία πίτα "ξεβράκωτη",η οποία σαν βασικό συστατικό της είχε τα μακαρόνια.

Η κυρία Λόη τόνισε ότι τα ζυμαρικά δεν τα ξεπλένουμε ποτέ όταν τα σουρώνουμε για να μην χάσουμε την νοστιμιά τους και το άμυλο τους.

Εγώ πάντα τα ξεπλένω για να φύγει "η κόλλα"  όπως το λέω εγώ και για να είναι κάπως "ζωηρά".

Θα ήθελα την άποψή σας!

Ευχαριστώ Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 18:08:50 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
κοιταξε νομιζω αυτο το λενε οταν τα σερβιρεις σκετα χωρις λαδι ή βιταμ ή αταν τα ανακατευεις με καποια σαλτσα.
Εγω οταν προκειται να σερβιρω με σαλτσα απο πανω παντα τα ξεπλενω και τα ξαναβαζω στην κατσαρολα με λιγο βιταμ.
ειναι σαφως πιο νοστιμα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 18:19:22 μμ »
matina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 487
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Γεια σου και απο μενα.Τα μακαρονια δεν τα ξεπλενω ποτε αφου βρασουν.
Επισης οταν τα σερβιρω με σαλτσα δεν τα <τσουζω> με βουτυρο,το κανω μονο αν ειναι να τα σερβιρω με τυρι.
Αυτα. φιλακια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 19:18:47 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Τα μακαρόνια δεν τα ξεπλένω ποτέ. Μα αν ξεπλυθούν και φύγει η κόλλα τους όπως λες, πώς θα κολλήσει πάνω στο μακαρόνι η σάλτσα; Εγώ απλά τα σουρώνω και τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα είτε με λίγο βούτυρο είτε με μια κουταλιά λάδι από τη σάλτσα που έχω φτιάξει.  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 19:50:08 μμ »
lovestars Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 172
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ WWW
Μαργαρίτα θα συμφωνήσω μαζί σου,γιατί έτσι τα κάνω κι εγώ.

Πάντα τα ξεπλένω και τα βάζω σε βιτάμ που έχω κάψει με λίγο πιπεράκι.

Πάντα εδω και πολλά χρόνια τα ζυμαρικά τα ξεπλένω και μετά τα χρησιμοποιώ,προχτές έκανα το πείραμα να μήν τα ξεπλύνω και μου φάνηκε λίγο οτι μύριζαν και κολλούσαν , τέλος πάντων κάπως ήταν.

Όσο για την σάλτσα πιστεύω το άν θα κολλήσει η σάλτσα στα ζυμαρικά έχει να κάνει με το πόσο καλά είναι δεμένη,άν κάνω λάθος διορθώστε με.

Ευχαριστώ!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 20:00:58 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Μα αυτό για τη σάλτσα δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι σεφ και οι μάγειροι. Εξάλλου ο καθένας μας μαγειρεύει όπως του αρέσει. Εσύ έβαλες το θέμα και ζήτησες τη γνώμη μας. Εμείς απλά σου λέμε τι κάνουμε. Δε σου λέμε τι πρέπει να κάνεις εσύ.  Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #6
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 20:04:15 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Εγώ λοιπόν θα συμφωνήσω μα την κα Λόη, την Δέσποινα και τη Ματίνα. Τα μακαρόνια δεν τα ξεπλένουμε ποτέ. Χάνουν τη νοστιμιά τους. Μόνο στην Ελλάδα έχω δει νοικοκυρές να ξεπλένουν μακαρόνια. Να προσθέσω επίσης ότι τις περισσότερες φορές οι Ιταλίδες νοικοκυρές αραιώνουν την σάλτσα (πέστο π.χ.) με λίγο νερό από την κατσαρόλα που έχουν βράσει τα μακαρόνια. Περί ορέξεως βέβαια...................κολοκυθόπιτα  biggrin
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 26, 2009, 20:12:22 μμ από ekaterini » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 21:05:06 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγω δεν αμφιβαλω οτι το μακαρονοζουμο ειναι νοστιμο.Μαλιστα το κραταω και το χρησιμοποιω στην καρμποναρα. Ομως νομιζω οτι το μακαρονι αν δεν το ξεπλυνουμε λιγο (δε λεω να του κανουμε μπανιο)και δεν του βαλουμε καποιο λιπαντικο (βουτυρο,λαδι εγω προτιμω βιταμ)στην περιπτωση που δεν ανακατεψουμε τη σαλτσα μεσα ειναι σιγουρο οτι τρωγεται ευχαριστα μονο εκεινη τη στιγμη.Αν το αφησεις ετσι στην κατσαρολα μετα απο καποια ωρα τα ζυμαρικα κολλανε μεταξυ τους.Βαζω και στοιχημα  Γλώσσα
Εσεις παντα τις σαλτσες τις βαζετε μεσα στην κατσαρολα?
Οσο για τους σεφ πολλες φορες διαφωνω μαζι τους για τον απλουστατο λογο οτι σχεδον παντα μαγειρευουν φαγητα που θα σερβιριστουν και θα καταναλωθουν αμεσα.Δε μαγειρευουν ας πουμε απο βραδυς για μια ολοκληρη οικογενεια ενα ισως και παραπανω πακετα μακαρονια. Κλείσιμο ματιού
οσο για το νερο στη σαλτσα... βεβαιως και παιζει ρολο ποσο δεμενη ειναι.Εγω αν ειναι κατι που απεχθανομαι ειναι το νερο στις σαλτσες.Δε μπορω να βλεπω νερο μεσα σε οποιδηποτε φαγητο ..αρρωσταινω  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 26, 2009, 21:17:59 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 21:55:26 μμ »
lovestars Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Συνταγές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 172
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ WWW
Ναι βρε despoinaki το κατάλαβα αυτό !!!!  kissed Η καθεμία έχει τον δικό της τρόπο δεν ζητάω να μου πειτε πώς να το κάνω.

Και θα συμφωνήσω πάλι με την Μαργαρίτα ! ! !

Τα μακαρόνια κολλάνε μεταξύ τους σίγουρα μου έχει συμβεί !

Η θεία μου που δεν τα ξεπλένει βάζει 1 κουταλιά ελαιόλαδο πριν τα σουρώσει για να μην κολλάνε.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιούνιος 26, 2009, 22:21:50 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Εγώ θα επιμείνω στην άποψή μου και μάλιστα θα σας μάθω και το κόλπο να ξαναζεσταίνετε μακαρόνια, σε απλή κουζίνα, και να γίνονται σαν ολόφρεσκα.  Κλείσιμο ματιού
Αν έχετε κεραμική κουζίνα με διαβάθμιση 12, θα ανάβετε το μάτι στο 1 και θα περιμένετε. Σε κανένα δεκάλεπτο ή τεταρτάκι θα είναι έτοιμα και καυτά καυτά. Και κυρίως δε θα είναι κολλημένα.  up
Όσο για τη σάλτσα, συμφωνώ και με τις δυο σας. Σίγουρα πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή. Αυτό εξυπακουέται.  Χαμόγελο
Φιλιά πολλά.
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #10
« στις: Ιούνιος 27, 2009, 09:38:15 πμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ rose

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΝΓΚ.ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ. (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΟΝΤΑΙ ΝΑ

 ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΝΙΠΤΗΡΕΣ!  wacko ΔΗΛ.ΞΥΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ,ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ...)

ΛΟΙΠΟΝ...ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ 2 ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΝ....ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.ΕΓΩ ΕΠΛΕΝΑ ΠΙΑΤΑ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ.ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΟΥΡΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ

 ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ! Απορία  ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΧΑΧΑΝΑ.ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ

 ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΑΤΑΚΤΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΠΑΛΙ   blink ΤΑ ΞΕΠΛΥΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥΣ .ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΚΕΙ.ΒΛΕΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ

 ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΜΕ ΤΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ.ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΓΛΥΨΑΝ  ΟΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ- ΜΕΓΑΛΟΙ (ΚΑΙ ΟΙ 2 ΓΟΥΡΟΥΝΕΣ) ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥΣ ,ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!!!!! Γλώσσα Γλώσσα

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
(εγω παντως κανω οτι και η θεια της lovestars :λιγο λαδακι στο βρασιμο και λιγο νερακι στο ξεβγαλμα)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 27, 2009, 09:40:00 πμ από caramela » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιούνιος 30, 2009, 14:24:41 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Δεν τα ξεπλένω, αλλά μόλις βράσουν πρίν τα σουρώσω ρίχνω στην κατσαρόλα κρύο νερό. Αυτό ρίχνει αμέσως την θερμοκρασία και διακόπτει το βρασμό, ωστε να μείνουν τα μακαρόνια al dente. Μετά τα λαδώνω ή τα βουτυρώνω ανάλογα με τί θα τα συνοδέψω, χωρίς όμως να καίω το λάδι ή το βούτυρο.
Η αγαπημένη μου μακαρονάδα τώρα το καλοκαίρι είναι με ελαιόλαδο, ντομάτα ωμή, μοτσαρέλλα, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κάπαρη και βασιλικό.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #12
« στις: Ιούλιος 01, 2009, 11:15:04 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγώ πάντα τα ξεπλένω και τα "καίω" με λίγο ελαιόλαδο (παραδοσιακά)  Κλείσιμο ματιού.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #13
« στις: Ιούλιος 01, 2009, 19:55:43 μμ »
REBEKKA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 817
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
Κάποτε, είχα ακούσει κάποιον σεφ να λέει ότι τα μακαρόνια δεν τα ξεπλένουμε ποτέ. "Οι Ιταλίδες δεν κρυώνουν τα μακαρόνια", είχε πει χαρακτηριστικά. Ε, αφού οι παραδοσιακοί μακαρονάδες, δεν τα ξεπλένουν με νεράκι, δεν θα το κάνω ούτε κι εγώ. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν.... Έτσι σκέφτηκα. Και άρχισα να μην τα κρυώνω. Δεν ξέρω τί ξέρουν αυτοί (οι Ιταλοί), εγώ πάντως, ακόμη δεν το έμαθα...... Τα μακαρόνια με αυτό τον τρόπο, όσο λάδι κι αν τους έχω ρίξει μόλις πάρει βράση το νερο, ΚΟΛΛΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΛΑΣΤΡΙ!!!!!!!!!!!!!  sick
Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αρκετές προσπάθειες, αποφάσισα να σταματήσω τα πειράματα, και να ξαναρχίσω να εφαρμόζω τις παλιές παραδοσιακές αξίες που μου μετέδωσε η γιαγιά και η μαμά μου: το μακαρόνι, αφού το σουρώσουμε, του ρίχνουμε λίγο κρύο νεράκι από πάνω, και μετά - αν θέμε - είτε καίμε λίγο λάδι, είτε το προσθέτουμε ωμό.... Αυτά! Φιλί
Καταγράφηκε
The best is yet to come!!!!!!!!
 
Απάντηση #14
« στις: Ιούλιος 01, 2009, 21:26:59 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Έχοντας ζήσει λόγω σπουδών 4 χρόνια στην Ιταλία, με σπιτονοικοκυρές ή συγκάτοικους ιταλίδες, πρέπει να πώ, οτι τα βράζουν σε μπόλικο νερό και σε μεγάλη κατσαρόλα να έχουν το χώρο τους, και μόλις τα κατεβάσουν από τη φωτιά, προσθέτουν κρύο νερό να ξεχειλίσει η κατσαρόλα και μετά τα σουρώνουν. Δεν τα ξεπλένουν μέσα στο σουρωτήρι και δεν τα καίνε. Ζεσταίνουν χωρί; να το κάψουν το λάδι(στο νότο) ή το βούτυρο(στα βόρεια) μαζί με κάποιο μυρωδικό(πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πιπεριά κόκκινη, σκόρδο, φασκόμηλο και άλλα - ανάλογα με τί θα τα συνοδέψουν) και περιχύνουν τα ζυμαρικά - αυτά οι ιταλίδες νοικοκυρές, γιατί οι ιταλοί σεφ δεν ξέρω τί κάνουν.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω