GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 30, 2021, 20:25:15 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ  (Αναγνώστηκε 20204 φορές)
Απάντηση #15
« στις: Ιούλιος 02, 2009, 12:05:00 μμ »
Lydia Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 234
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Έχοντας ζήσει λόγω σπουδών 4 χρόνια στην Ιταλία, με σπιτονοικοκυρές ή συγκάτοικους ιταλίδες, πρέπει να πώ, οτι τα βράζουν σε μπόλικο νερό και σε μεγάλη κατσαρόλα να έχουν το χώρο τους, και μόλις τα κατεβάσουν από τη φωτιά, προσθέτουν κρύο νερό να ξεχειλίσει η κατσαρόλα και μετά τα σουρώνουν. Δεν τα ξεπλένουν μέσα στο σουρωτήρι και δεν τα καίνε. Ζεσταίνουν χωρί; να το κάψουν το λάδι(στο νότο) ή το βούτυρο(στα βόρεια) μαζί με κάποιο μυρωδικό(πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πιπεριά κόκκινη, σκόρδο, φασκόμηλο και άλλα - ανάλογα με τί θα τα συνοδέψουν) και περιχύνουν τα ζυμαρικά - αυτά οι ιταλίδες νοικοκυρές, γιατί οι ιταλοί σεφ δεν ξέρω τί κάνουν.

 up up up up up up up up up up up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #16
« στις: Ιούλιος 02, 2009, 17:55:15 μμ »
REBEKKA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 817
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
Έχοντας ζήσει λόγω σπουδών 4 χρόνια στην Ιταλία, με σπιτονοικοκυρές ή συγκάτοικους ιταλίδες, πρέπει να πώ, οτι τα βράζουν σε μπόλικο νερό και σε μεγάλη κατσαρόλα να έχουν το χώρο τους, και μόλις τα κατεβάσουν από τη φωτιά, προσθέτουν κρύο νερό να ξεχειλίσει η κατσαρόλα και μετά τα σουρώνουν. Δεν τα ξεπλένουν μέσα στο σουρωτήρι και δεν τα καίνε. Ζεσταίνουν χωρί; να το κάψουν το λάδι(στο νότο) ή το βούτυρο(στα βόρεια) μαζί με κάποιο μυρωδικό(πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πιπεριά κόκκινη, σκόρδο, φασκόμηλο και άλλα - ανάλογα με τί θα τα συνοδέψουν) και περιχύνουν τα ζυμαρικά - αυτά οι ιταλίδες νοικοκυρές, γιατί οι ιταλοί σεφ δεν ξέρω τί κάνουν.
Έκπληξη Αρχοντία, δεν εννοούσα ότι ο σεφ ήταν Ιταλός, Έλληνας ήταν. Απλά αναφερόταν στις Ιταλίδες. Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
The best is yet to come!!!!!!!!
 
Απάντηση #17
« στις: Ιούλιος 02, 2009, 23:31:54 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
 Μεγάλο χαμόγελο ... ναι το κατάλαβα, πλάκα έκανα για τους σεφ...  Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
http://arhontia.com/
http://toixografie.com
 
Απάντηση #18
« στις: Ιούλιος 04, 2009, 01:29:57 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Παιδιά εγώ αυτό που ξέρω από επαγγελματικό χώρο είναι ότι τα μακαρόνια όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε για μακαρονάδα δεν τα ξεπλένουμε για να έχουν αυτή την κόλλα η οποία θα συγκρατήσει τη σάλτσα και το τυρί.
Αντίθετα όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε για σαλάτα τα ξεπλένουμε.

Εγώ τώρα τα βράζω με 2 σταγονίτσες λαδάκι να κρατάνε αρκετά σβήνω το μάτι και προσθέτω στην κατσαρόλα κρύο νερό, τα αφήνω ένα 10λεπτο και σουρώνω. Ζεματάω με ελαιόλαδο όχι πολύ καμένο όμως.
Κάποιες φορές όταν θέλω κάτι ιδιαίτερο αφού τα σουρώσω τα πασπαλίζω με τυρί και μετά τα περιχύνω με βούτυρο. Πραγματικά μοσχομυρίζουν up
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2009, 01:31:28 πμ από Fey » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #19
« στις: Οκτώβριος 09, 2009, 23:59:54 μμ »
LaMariposa Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 28
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Επειδη το εχω μελετήσει λίγο το θεμα, μόνη μου, κατέληξα ως εξής:
Στο βράσιμο εκτός από το αλάτι προσθέτω και μια κουταλιά λάδι, μόλις ειναι έτοιμα αλ ντεντε, καταβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω πολύ νερό από τη βρύση, μέχρι να ξεχειλίσει  για λίγη ώρα η κατσαρόλα (να γινει χλιαρό το νερό σχεδόν). Επειτα τα σουρωνω και ΔΕΝ τα βρεχω παραπέρα.
Τα σερβίρω κανονικά και τα περιχύνω με τη σάλτσα στο πιάτο.
 Κλείσιμο ματιού

Σε αυτά κατέληξα μετά από χρόνια διατροφής με μακαρόνια πολύ βρασμένα στο πατρικό μου! Η μητερα μου συνεχιζει και τα βραζει πολύ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #20
« στις: Αύγουστος 30, 2010, 14:48:16 μμ »
YAMI Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 76
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
Έχοντας εργαστεί ως βοηθός ενός γνωστού σεφ, έμαθα το εξής εντυπωσιακό: τα μακαρόνια τα βγάζουμε και τα βρέχουμε γιατί αν δεν το κάνουμε, εσωτερικά συνεχίζει έστω και για λίγο η διαδικασία βρασμού, με αποτέλεσμα το γνωστό κι αηδιαστικό λάσπωμα sick
Εξαρτάται από το γούστο μας αν θα τα κρυώσουμε εντελώς, καθώς και από το πόσην ώρα θα κάνουμε να τα σερβίρουμε.
Αν η σάλτσα είναι όπως πρέπει, δεν πρόκειται να κυλίσει από το μακαρόνι-ζυμαρικό. Μου φαίνεται τόσο περίεργο που αναφέρατε ότι δεν τα ξεπλένουν στην Ιταλία, την πατρίδα του άβραστου ζυμαρικού.  Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Μπήπως τα βγάζουν πολύ νωρίτερα και μέχρι να τα σερβίρουν, έχει έρθει το μακαρόνι στα ίσια του; Για ρωτήστε.
Επίσης το ζυμαρικό όταν είναι σκέτο, ζωντανευει και γίνεται σαν καινούριο όταν το ρίξουμε για λίγο σε βραστό νερό.
Καταγράφηκε
Έχω μια λιγουρίτσα...
 
Απάντηση #21
« στις: Αύγουστος 30, 2010, 15:01:45 μμ »
anna9 Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 174
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Κοριτσια σε μια εκπομπη του εκτορα μποντρινι που ειχα δει ελεγε οτι δεν πρεπει να τα ξεπλενουμε.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #22
« στις: Αύγουστος 30, 2010, 19:57:16 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Iταλίδα γνωστή μου δεν τα ξέπλενε πάντως. Και δεν τα σούρωνε τελείως. Κρατούσε λίγο από το ζουμί και το άφηνε στην κατσαρόλα με τα βρασμένα ζυμαρικά, ή το χρησιμοποιούσε στη σάλτσα που θα έφτιαχνε.
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #23
« στις: Αύγουστος 31, 2010, 09:21:31 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Κι εγώ δεν τα ξεπλένω τα μακαρόνια...Τα βράζω όταν έχω έτοιμη τη σάλτσα, τα ανακατεύω μέσα σ' αυτή και σερβίρω αμέσως.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #24
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 22:18:00 μμ »
YAMI Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 76
Μέλος από: Αύγ, 2009

Προφίλ
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πολύ βασικό. Όταν έχουμε καλεσμένο κόσμο και θα σερβίρουμε μακαρονάδες, με τι άλλα φαγητά-ορεκτικά κτλ μπορούμε να τις συνδυάσουμε; Δύσκολο πράμα!!!
Καταγράφηκε
Έχω μια λιγουρίτσα...
 
Απάντηση #25
« στις: Νοέμβριος 22, 2010, 21:18:36 μμ »
newbie Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Νοέ, 2010

Προφίλ
Παιδιά τα μακαρόνια δεν τα ξεπλένουμε. Ξεπλένεις παράλληλα το αλάτι και τη "γεύση" τους. Στη μοναδική περίπτωση που τα ξεπλένεις (και όχι πάντα) είναι όταν φτιάχνεις σαλάτα για να έχουν ουδέτερη γεύση.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 Πάνω