GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 15:33:38 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη  (Αναγνώστηκε 45884 φορές)
« στις: Ιούλιος 13, 2009, 21:19:27 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια-ος: στις φόρμες από σιλικόνη τα cakes θέλουν περισσότερο χρόνο να γίνουν?
Γιατί έχω παρατήρηση ότι κάνει πάνω από 1 ώρα και 20' να ψηθεί, σε μεταλλική φόρμα έκανε πάντα 45'
μήπως ξέρετε κατι που δεν ξέρω?  Χαμόγελο
thanx
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούλιος 13, 2009, 21:58:14 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω εχω και σιλικονης και κανονικη και δεν εχω δει καμμια διαφορα ισως ισχυει αυτο που λενε οτι μαυρα και γενικα τα σκουροχρωμα ταψια-φορμες θελουν λιγοτερο χρονο ψησιματος?
μπας και παιζει ρολο η ποιοτητα της σιλικονης?δε ξερω..λεω...
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούλιος 13, 2009, 22:20:03 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Τι να πω...  γι τον λόγο που αναφέρεις αγόρασα και δεύτερη φόρμα (μια γερμανική και μια της tupperware - για καλύτερα) αλλα το ίδιο ακριβώς μου συμβαίνει! Αναποφασιστικότητα
Εσύ πόση ώρα, σε ποια θέση του φούρνου και πόσους βαθμούς γίνονται τα κέικ σου Μαργαρίτα?  thanx
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούλιος 13, 2009, 23:03:39 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια εγώ έχω μία με σχήμα τριαντάφυλλο από τα Vefas house. Mια χαρά ψήνει δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, γύρω στα 50 λεπτά το κέϊκ στη μεσαία θέση στους 160 βαθμούς.
Αυτό που μου είπαν όταν την πήρα είναι ότι δε βλάπτει σε κάτι γιατί γίνεται από το υλικό που είναι οι πιπίλες των μωρών, ότι δε χρειάζεται λάδωμα και εξοικονομεί ενέργεια αφού αυτό που θα ψήναμε στους 200 βαθμούς μπορούμε να το ψήσουμε στους 150.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούλιος 14, 2009, 10:43:39 πμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Για χρόνο ψησίματος δε θυμάμαι να σας πώ, αλλά αυτό που με έχει εκνευρίσει είναι ότι όποτε φτιάξω κεικ σε αυτή τη φόρμα, το κέικ κολλάει ( δεν τη λαδώνω φυσικά) και σπάει. Μου την έχει δώσει τόσο που θέλω να την πετάξω.  down
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούλιος 14, 2009, 10:47:19 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
εγω παιδια δεν εχω κανενα προβλημα εχω μια καλη αντικολλητικη αλλα και με τη σιλικονατη που ειναι μια φτηνη απο τα jumbo μεχρι και ψωμι εχω ψησει βεβαια τη λαδωνω ελαφρα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Ιούλιος 15, 2009, 09:02:39 πμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Δεν έχω πάρει τέτοια φόρμα, γιατί έχω την εντύπωση οτι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, μπορεί το πλαστικό να επηρεάζει τα τρόφιμα. Θυμάμαι σαν χτές, στο μάθημα της χημείας τον καθηγητή να λέει, πως ούτε καυτό φαγητό δεν πρέπει να βάζουμε σε πλαστικό τάπερ, γιατί με τη θερμότητα μόρια πλαστικού μεταφέρονται στο φαγητό και τα τρώμε, και είναι καρκινογόνα - πόσο μάλλον να τα ψήνοτμε μέσα σε αυτό.
Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο για αυτά τα σκεύη και το πόσο ασφαλή είναι;
Ακόμα και τις αντικολλητικές, αν γδαρθεί και φύγει το τεφλόν αφήνοντας εκτεθειμένο το μέταλλο, δεν τις χρησιμοποιώ.
Το καλύτερο κέικ μου το κάνει η κλασσική μου φόρμα αλουμινίου, που όμως χρειάζεται βουτύρωμα και αλεύρωμα.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #7
« στις: Ιούλιος 15, 2009, 15:02:31 μμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
Μάλιστα! κατάλαβα θα κανω ακόμα μια δοκιμή και βλέπουμε... αλλιώς θα γίνουν φόρμες για κρέμες και ζελέ
Οσο αφορά το τεφλον  εχεις απόλυτο δίκαιο Αρχοντιά, μάλιστα αν γδαρθεί μια φορά, φεύγουν συνεχώς 'ρινίσματα" τεφλον
το οποίο ειναι καρκινογόνο.
Αλήθεια ξέρετε κατι για τα καινούργια σκεύη "green" που εχουν αντικαταστήσει το τεφλον με μια άλλη επικάλυψη?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Ιούλιος 15, 2009, 15:26:09 μμ »
ata Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Λοιπόν εγώ δεν έχω μέχρι σήμερα χρησιμοποιήσει αυτές τις φόρμες σιλικόνης γιατί έχω τους ίδιους ενδοιασμούς με την Αρχοντία...διάβασα βέβαια και τα σχόλιά σας τα οποία λαμβάνω υπ'όψιν. ΚΑΤΕ όσον αφορά τα σκεύη που αναφέρεις, με το που κυκλοφόρησαν (μην χάσω) αγόρασα το μεγάλο μέγεθος από τα Cook shop. Το αποτέλεσμα ήταν πράγματι πολύ καλό. Αντιμετώπισα όμως σύντομα προβλήματα στο να αποκολλήσω επιτυχώς τα υπολείμματα των μαγειρεμένων τροφίμων με αποτέλεσμα μαλλον να επηρρεάσω την αντικολλητική του επιφάνεια και ήδη βρίσκεται σε απόσυρση κι ας μην έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αγορά του ή υπερβολική χρήση του....δεν ξέρω εάν φταίει ο τρόπος που το μεταχειρίστηκα (αν και διάβασα εξ' αρχής πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης) ή η ιδιαιτερότητα της επίστρωσής του...εάν και κάποια άλλη τα έχει δοκιμάσει είμαι περίεργη να ακούσω και την δική της γνώμη....
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 11, 2009, 18:33:34 μμ »
angelakapa Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 40
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Κορίτσια καλησπέρα,
μόλις πέταξα ένα τηγάνι και μια φόρμα κέικ και ήθελα να ρωτήσω κάτι:
Αγόρασα μια φόρμα σιλικόνης από το γνωστό υπερκατάστημα παιχνιδιών, ξέρετε ποιό, αλλά είναι made in china, τί λέτε, είναι ασφαλής;
και κάτι άλλο, οι φόρμες σιλικόνης χρειάζονται βουτύρωμα πριν μπει μέσα το κέικ;
Ευχαριστώ!!!!
Υ.Γ. Γιατί δε μπαίνετε στο τσατ;
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 11, 2009, 18:37:49 μμ »
angelakapa Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 40
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Οκ, παιδιά, είδα το σχετικό θέμα
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 11, 2009, 19:18:30 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 12, 2009, 16:28:41 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Όσα ειναι made in China, αλλά κάποιας γνωστής φίρμας αντικειμένων ή ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ., τα εμπιστεύομαι γιατί οι εταιρείες θέλουν κι επιμένουν να τηρούνται οι προδιαγραφές των υλικών. Φόρμες και φορμάκια από σιλικόνη χρησιμοποιώ εδώ και 5 χρόνια. Επειδή δεν ήξερα αν θέλουν ή όχι λάδωμα/βουτύρωμα, τα λαδώνω και ψήνω στους ίδιους χρόνους που έψηνα σε κοινές φόρμες. Δεν έχω παράπονο. Και το ψωμί μου επίσης έγινε καλό. Τα πλαστικά πλέον που είναι για τρόφιμα είναι άλλης γενιάς και νομίζω πως υπάρχουν ειδικά που κάνουν κι άλλα που δεν κάνουν. Αυτό συνήθως είναι γραμμένο πάνω στα αντικείμενα.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω