Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάρτιος 29, 2024, 17:58:25 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη (Αναγνώστηκε 45843 φορές)
«
στις:
Ιούλιος 13, 2009, 21:19:27 μμ »
KATE
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007
Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια-ος: στις φόρμες από σιλικόνη τα cakes θέλουν περισσότερο χρόνο να γίνουν?
Γιατί έχω παρατήρηση ότι κάνει πάνω από 1 ώρα και 20' να ψηθεί, σε μεταλλική φόρμα έκανε πάντα 45'
μήπως ξέρετε κατι που δεν ξέρω?
thanx
Καταγράφηκε
https://aesthetebykate.blogspot.com/
Απάντηση #1
«
στις:
Ιούλιος 13, 2009, 21:58:14 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
εγω εχω και σιλικονης και κανονικη και δεν εχω δει καμμια διαφορα ισως ισχυει αυτο που λενε οτι μαυρα και γενικα τα σκουροχρωμα ταψια-φορμες θελουν λιγοτερο χρονο ψησιματος?
μπας και παιζει ρολο η ποιοτητα της σιλικονης?δε ξερω..λεω...
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #2
«
στις:
Ιούλιος 13, 2009, 22:20:03 μμ »
KATE
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Τι να πω... γι τον λόγο που αναφέρεις αγόρασα και δεύτερη φόρμα (μια γερμανική και μια της tupperware - για καλύτερα) αλλα το ίδιο ακριβώς μου συμβαίνει!
Εσύ πόση ώρα, σε ποια θέση του φούρνου και πόσους βαθμούς γίνονται τα κέικ σου Μαργαρίτα? thanx
Καταγράφηκε
https://aesthetebykate.blogspot.com/
Απάντηση #3
«
στις:
Ιούλιος 13, 2009, 23:03:39 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Κορίτσια εγώ έχω μία με σχήμα τριαντάφυλλο από τα Vefas house. Mια χαρά ψήνει δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, γύρω στα 50 λεπτά το κέϊκ στη μεσαία θέση στους 160 βαθμούς.
Αυτό που μου είπαν όταν την πήρα είναι ότι δε βλάπτει σε κάτι γιατί γίνεται από το υλικό που είναι οι πιπίλες των μωρών, ότι δε χρειάζεται λάδωμα και εξοικονομεί ενέργεια αφού αυτό που θα ψήναμε στους 200 βαθμούς μπορούμε να το ψήσουμε στους 150.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #4
«
στις:
Ιούλιος 14, 2009, 10:43:39 πμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Για χρόνο ψησίματος δε θυμάμαι να σας πώ, αλλά αυτό που με έχει εκνευρίσει είναι ότι όποτε φτιάξω κεικ σε αυτή τη φόρμα, το κέικ κολλάει ( δεν τη λαδώνω φυσικά) και σπάει. Μου την έχει δώσει τόσο που θέλω να την πετάξω.
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Ιούλιος 14, 2009, 10:47:19 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
εγω παιδια δεν εχω κανενα προβλημα εχω μια καλη αντικολλητικη αλλα και με τη σιλικονατη που ειναι μια φτηνη απο τα jumbo μεχρι και
ψωμι
εχω ψησει βεβαια τη λαδωνω ελαφρα.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #6
«
στις:
Ιούλιος 15, 2009, 09:02:39 πμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Δεν έχω πάρει τέτοια φόρμα, γιατί έχω την εντύπωση οτι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, μπορεί το πλαστικό να επηρεάζει τα τρόφιμα. Θυμάμαι σαν χτές, στο μάθημα της χημείας τον καθηγητή να λέει, πως ούτε καυτό φαγητό δεν πρέπει να βάζουμε σε πλαστικό τάπερ, γιατί με τη θερμότητα μόρια πλαστικού μεταφέρονται στο φαγητό και τα τρώμε, και είναι καρκινογόνα - πόσο μάλλον να τα ψήνοτμε μέσα σε αυτό.
Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο για αυτά τα σκεύη και το πόσο ασφαλή είναι;
Ακόμα και τις αντικολλητικές, αν γδαρθεί και φύγει το τεφλόν αφήνοντας εκτεθειμένο το μέταλλο, δεν τις χρησιμοποιώ.
Το καλύτερο κέικ μου το κάνει η κλασσική μου φόρμα αλουμινίου, που όμως χρειάζεται βουτύρωμα και αλεύρωμα.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Απάντηση #7
«
στις:
Ιούλιος 15, 2009, 15:02:31 μμ »
KATE
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Μάλιστα! κατάλαβα θα κανω ακόμα μια δοκιμή και βλέπουμε... αλλιώς θα γίνουν φόρμες για κρέμες και ζελέ
Οσο αφορά το τεφλον εχεις απόλυτο δίκαιο Αρχοντιά, μάλιστα αν γδαρθεί μια φορά, φεύγουν συνεχώς 'ρινίσματα" τεφλον
το οποίο ειναι καρκινογόνο.
Αλήθεια ξέρετε κατι για τα καινούργια σκεύη "green" που εχουν αντικαταστήσει το τεφλον με μια άλλη επικάλυψη?
Καταγράφηκε
https://aesthetebykate.blogspot.com/
Απάντηση #8
«
στις:
Ιούλιος 15, 2009, 15:26:09 μμ »
ata
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.004
Μέλος από: Ιαν, 2008
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Λοιπόν εγώ δεν έχω μέχρι σήμερα χρησιμοποιήσει αυτές τις φόρμες σιλικόνης γιατί έχω τους ίδιους ενδοιασμούς με την Αρχοντία...διάβασα βέβαια και τα σχόλιά σας τα οποία λαμβάνω υπ'όψιν. ΚΑΤΕ όσον αφορά τα σκεύη που αναφέρεις, με το που κυκλοφόρησαν (μην χάσω) αγόρασα το μεγάλο μέγεθος από τα Cook shop. Το αποτέλεσμα ήταν πράγματι πολύ καλό. Αντιμετώπισα όμως σύντομα προβλήματα στο να αποκολλήσω επιτυχώς τα υπολείμματα των μαγειρεμένων τροφίμων με αποτέλεσμα μαλλον να επηρρεάσω την αντικολλητική του επιφάνεια και ήδη βρίσκεται σε απόσυρση κι ας μην έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αγορά του ή υπερβολική χρήση του....δεν ξέρω εάν φταίει ο τρόπος που το μεταχειρίστηκα (αν και διάβασα εξ' αρχής πολύ προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης) ή η ιδιαιτερότητα της επίστρωσής του...εάν και κάποια άλλη τα έχει δοκιμάσει είμαι περίεργη να ακούσω και την δική της γνώμη....
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Οκτώβριος 11, 2009, 18:33:34 μμ »
angelakapa
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 40
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Κορίτσια καλησπέρα,
μόλις πέταξα ένα τηγάνι και μια φόρμα κέικ και ήθελα να ρωτήσω κάτι:
Αγόρασα μια φόρμα σιλικόνης από το γνωστό υπερκατάστημα παιχνιδιών, ξέρετε ποιό, αλλά είναι made in china, τί λέτε, είναι ασφαλής;
και κάτι άλλο, οι φόρμες σιλικόνης χρειάζονται βουτύρωμα πριν μπει μέσα το κέικ;
Ευχαριστώ!!!!
Υ.Γ. Γιατί δε μπαίνετε στο τσατ;
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Οκτώβριος 11, 2009, 18:37:49 μμ »
angelakapa
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 40
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Χαλασα το τεφλόν στη φορμα
Οκ, παιδιά, είδα το σχετικό θέμα
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 11, 2009, 19:18:30 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Οκτώβριος 12, 2009, 16:28:41 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Ερώτηση για τις φόρμες απο σιλικόνη
Όσα ειναι made in China, αλλά κάποιας γνωστής φίρμας αντικειμένων ή ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ., τα εμπιστεύομαι γιατί οι εταιρείες θέλουν κι επιμένουν να τηρούνται οι προδιαγραφές των υλικών. Φόρμες και φορμάκια από σιλικόνη χρησιμοποιώ εδώ και 5 χρόνια. Επειδή δεν ήξερα αν θέλουν ή όχι λάδωμα/βουτύρωμα, τα λαδώνω και ψήνω στους ίδιους χρόνους που έψηνα σε κοινές φόρμες. Δεν έχω παράπονο. Και το ψωμί μου επίσης έγινε καλό. Τα πλαστικά πλέον που είναι για τρόφιμα είναι άλλης γενιάς και νομίζω πως υπάρχουν ειδικά που κάνουν κι άλλα που δεν κάνουν. Αυτό συνήθως είναι γραμμένο πάνω στα αντικείμενα.
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...