GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 12:01:51 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Συνταγές Παρλιάρου - σας πετυχαίνουν;;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συνταγές Παρλιάρου - σας πετυχαίνουν;;  (Αναγνώστηκε 25529 φορές)
« στις: Ιούλιος 15, 2009, 19:40:02 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Ποιά είναι η άποψή σας για τις συνταγές του από την εκπομπή ή τα βιβλία του; Σας πετυχαίνουν όλες;
Με τις περισσότερες, που έχω δοκιμάσει, πάντα κάτι δεν μου πάει καλά, και μόνο μετά από δοκιμές και τροποποιήσεις βγάζω κάτι πετυχημένο.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούλιος 15, 2009, 20:07:52 μμ »
REBEKKA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 817
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
Κάποιες είχαν μεγάλη επιτυχία (τούρτα black forest - brownie). Κάποιες άλλες παλι (capri torta).... αστο! Πάντως γενικά τα γλυκά του είναι άγλυκα για τα δικά μου γούστα! Παρόλα αυτά, φαίνονται τρομερά γευστικά από την ΤV.
Καταγράφηκε
The best is yet to come!!!!!!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούλιος 15, 2009, 20:14:05 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
rebbeka και εσυ για την καπρι τορτα λες ε?
αρα δεν ειμαι η μονη...
ειχα γραψει σχετικα στο θεμα  γλυκες αλχημειες
ειχα βαλει και φωτο της αποτυχιας μου ,σε γενικες γραμμες ομως οταν μια συνταγη ειναι σωστη και την αολουθω κατα γραμμα δεν αποτυγχανω και αυτο μου ειχε κατσει ασχημα Σαρκασμός
Δε ξερω βρε παιδια νομιζω οτι εχει σαν μεγαλο ατου τα σοκολατενια γλυκα και μονο....
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Ιούλιος 16, 2009, 02:04:10 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Βρε Μαργαρίτα όσο το θυμάμαι κι αυτό Στριφογύρισμα ματιών και σου είχε βγει τέλειο από εμφάνιση up
Δεν τόλμησα να το φτιάξω, αφού δεν πέτυχε σε σένα σιγά μην τα κατάφερνα εγώ που δεν είναι και ταο δυνατό μου σημείο τα γλυκά Απορία
Πάντως στο συγκεκριμένο νομίζω ότι έφταιγε που χρησιμοποιούσε το λευκό του λεμονιού, αυτό πικρίζει. Η εκτός και ήταν έτσι το γλυκό και έπρεπε να πικρίζει , αλλά πάλι τόσο που να μην τρώγεται; Έκπληξη
Anyway,κι εγώ τα σοκολατένια του φτιάχνω, μια καταπληκτική τούρτα σεράνο, μαρέγγες, μπεζέδες. Αυτά μου βγαίνουν πολύ καλά ομολογώ up
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #4
« στις: Ιούλιος 16, 2009, 12:57:01 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Μόνο μια συνταγή έχω κάνει του Παρλιάρου το Cheesecake λεμόνι και δεν μπορώ να πω... μου πέτυχε.
Γενικά όμως τις συνταγές του, τις θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολες. Όσες γνωστές μου δοκιμάζουν να τις φτιάξουν δύσκολα τους πετυχαίνουν.
Όπως έχει πει και ο ίδιο πάραααα πολλές φορές... η ζαχαροπλαστική είναι χημεία. Πρέπει να προσέχουμε πολλές λεπτομέρειες, να υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στις ποσότητες, στις θερμοκρασίες και τις εκτελέσεις.
Εγώ που τον έχω δει αρκετές φορές να φτιάχνει γλυκά, τα κάνει να φαίνονται τόσο εύκολα που λες δεν μπορεί... θα το πετύχω και γω.
Αμ δε! Εδώ μιλάει η πείρα την οποία εμείς ως απλές νοικοκυρές δεν την έχουμε.
Άλλο να «βασανίζεις» τη σοκολάτα 1 φορά το μήνα και άλλο να τη «βασανίζεις» 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
Με τέτοιο «παίδεμα» είναι σίγουρο ότι θα σου μαρτυρήσει όλα της τα μυστικά! biggrin biggrin biggrin
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 16, 2009, 12:58:33 μμ από Mary » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιούλιος 16, 2009, 14:07:58 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Συμφωνώ με την Μαίρη! Και εγώ απο τα δύο βιβλία του που έχω, είναι ζήτημα να έχω πετύχει δυο τρείς συνταγές (...ήθελα να φτιάξω και ζελέ λεβάντας, η έξυπνη, και ας μη λέμε τι βγήκε στο τέλος!!!). Πάντως εκτός απο τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, φούρνους, θερμόμετρα σοκολάτας κτλ. κάνει και εισαγωγή ειδικης σοκολάτας και υλικών για τα γλυκά του...και πολύ φοβάμαι ότι κρύβει και μερικά μυστικά.
Πάντως απο την εποχή του MyArt, μέχρι και τώρα τα γλυκά του είναι άπαιχτα up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Ιούλιος 16, 2009, 14:27:09 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Παιδιά κι εγώ θα συμφωνήσω ότι η ζαχαροπλαστική θέλει μεγάλη ακρίβεια που εγώ τουλάχιστον δεν τηρώ κατά γράμμα είναι η αλήθεια. Ντροπή
Πάντως τώρα που το θυμήθηκα μια συνταγή για βασιλόπιττα που είχε δώσει και την έφτιαξα ευτυχώς αργότερα για κέϊκ δε μου πέτυχε και δεν άρεσε και σαν γεύση, όλοι μου έλεγαν ότι ήταν πολύ φορτωμένη και χάνονταν οι γεύσεις Αναποφασιστικότητα
Γιάννα σίγουρα θα υπάρχουν μυστικά, συν η πείρα του και όλο αυτό κάνει τη διαφορά Στριφογύρισμα ματιών γιατί και των μαθητών του δεν πετύχαιναν, θυμάστε; Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #7
« στις: Ιούλιος 16, 2009, 15:05:30 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Kαποια στιγμη στο παρελθον ενας αρχιζαχαροπλαστης σε μεγαλο και πολυ γνωστο ξενοδοχειο μου ειχε πει οτι ο καλος ζαχαροπλαστης κα ιτο καλο γλυκο φαινεται στη λευκη εκδοχη του.
Η σοκολατα μπαινει οπου θελουν να διορθωσουν ατελειες.
για σκεφτειτε το..εγω τουλαχιστον και μετριο να ειναι το αποτελεσμα σε ενα σοκολατενιο γλυκο δε θα το πεταξω ..λες σοκολατα ειναι και το τρως
ενω μια αποτυχημενη κρεμα ζαχαροσπλαστικης δεν τρωγεται με τιποτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 16, 2009, 15:07:18 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Ιούλιος 16, 2009, 15:18:11 μμ »
ANNA2 Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
γεια σας, Χαμόγελο Χαμόγελο
με αφορμη το θεμα που ανοιξατε θα σας πω και γω την γνωμη μου.Εχω φτιαξει απο τις συνταγες του το γλυκο του κουταλιου πορτοκαλι ,το λιμοντσελο και τα brownies,μπορω να πω πως πετυχαν ,και με μεγαλη απηχηση σην οικογενεια ,ειδικα τα brownies τα οποια δεν τα προλαβαινω.
Σιγουρα ειναι θεμα πειρας και φυσικα εξασκησης πραγμα που δεν μπορεις να την αποκτησεις παρα μονο υστερα απο πολυ καιρο Απορία Απορία Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιούλιος 16, 2009, 15:30:08 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
ενταξει σιγουρα ειναι θεμα εμπειριας και σιγουρα η ζαχαροπλαστικη θελει ακριβεια στα υλικα.
Εγω λοιπον παντα ακολουθω κατα γραμμα μια συνταγη ζαχαροπλαστικης μιας και τωρα τελευταια ασχολουμαι πιο εντατικα με τα γλυκα.
Δε μπορω να δεχτω ομως ενα μεγαλο σεφ να βγαινει στην τηλεοραση και να δινει συνταγες που απαιτουν εμπειρια,ειδικα υλικα και δε ξερω τι αλλο...
ή παρουσιαζεις κατι που μπορουν να το φτιαξουν οι αλλοι ή μην το δινεις καθολου...
Για αυτο προτιμω τις τηλεμαγειρισσες τουλαχιστον οτι κανουν 90% θα σου βγει.
Δε ξερω παντως στην περιπτωση της capri torta το γλυκο φαινομενικα μου πετυχε απλα δεν τρωγοταν απο την πικριλα.
(ειπε και ο ιδιος οτι ειναι πικρο αλλα οχι και ετσι..μην τρελαθουμε..)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 16, 2009, 15:33:15 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Ιούλιος 17, 2009, 01:03:22 πμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Η μόνη συνταγή γλυκού που κάνω εγώ του Παρλιάρου είναι το μιλφέιγ. Πάντα πετυχαίνει και όσοι το έχουν δοκιμάσει τους αρέσει πάρα πολύ. Από τα υπόλοιπα γλυκά του δεν έχω μεγάλη εμπειρία, πάντως το αμερικάνικο τσιζκέικ  από τα χεράκια της ξαδέρφης μου, που είχε ακολουθήσει κατά γράμμα συνταγή Παρλιάρου, είχε βγει πεντανόστιμο.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #11
« στις: Ιούλιος 17, 2009, 09:30:35 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
εγω εχω ολα τα βιβλια του αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε να κανω κατι Ντροπή Ντροπή
αλλα πιστευω οτι τα λεει πολυ αναλυτικα και στα βιβλια του οπως στην εκπομπη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Ιούλιος 17, 2009, 17:40:29 μμ »
REBEKKA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 817
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
rebbeka και εσυ για την καπρι τορτα λες ε?
αρα δεν ειμαι η μονη...
ειχα γραψει σχετικα στο θεμα  γλυκες αλχημειες
ειχα βαλει και φωτο της αποτυχιας μου ,σε γενικες γραμμες ομως οταν μια συνταγη ειναι σωστη και την αολουθω κατα γραμμα δεν αποτυγχανω και αυτο μου ειχε κατσει ασχημα Σαρκασμός
Δε ξερω βρε παιδια νομιζω οτι εχει σαν μεγαλο ατου τα σοκολατενια γλυκα και μονο....
Ναι Μαργαρίτα μου, το θυμάμαι.. Και από ο,τι διαβάζω από τις συνταγές σου, δεν νομίζω ότι η αποτυχία οφείλεται σ'εσένα..... up
Καταγράφηκε
The best is yet to come!!!!!!!!
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω