GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 21:52:31 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Διαδίκτυο
| | |-+  Η ομοσπονδιακή αστυνομία ψάχνει τους hackers της Google
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Η ομοσπονδιακή αστυνομία ψάχνει τους hackers της Google  (Αναγνώστηκε 6915 φορές)
« στις: Αύγουστος 08, 2009, 02:40:41 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Έχει δημιουργηθεί χάος μετά την οργανωμένη επίθεση απο hackers εναντίον της google. Αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες εξυπηρέτησης των χρηστών της google (DDOS). Η ομοσπονδιακή αστυνομία ψάχνει να βρει απο που προέρχεται το χτύπημα ενώ πριν απο λίγο καιρό ένα group με το όνομα "antisec" που είχε σβήσει τα πάντα απο την γνωστή "underground" Astalavista είχε στείλει μήνυμα πως θα ξεκινάει μπαράζ επιθέσεων. Οι συγκεκριμένοι φαίνεται να είναι καλοί γνώστες και να έχουν δυνατά χαρτιά στα χέρια τους απο γνώση και exploits. Μπορεί να είναι και τυχαίο... ο καιρός θα δείξει.

Η μεγάλη επίθεση που «γονάτισε» την Πέμπτη το Twitter και προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε αρκετούς άλλους από τους δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους, συνέχιζε την Παρασκευή να επηρεάζει το Twitter, ενώ προβλήματα πρόσβασης εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει ο Blogger.

Το Twitter ακόμη και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε επανέλθει πλήρως από την επίθεση: Κάποιοι Twitter clients ήταν αδύνατο να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία, ενώ πολλοί χρήστες δεν μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις μέσω SMS.
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του προς τους χρήστες, το Twitter χαρακτήριζε την επίθεση «άρνησης πρόσβασης» (Denial of Service ή DoS) που δέχτηκε ως «συνεχιζόμενη».

Εξάλλου, πρόβλημα αντιμετώπισε εκ νέου, το βράδυ της Παρασκευής, και η δημοφιλής υπηρεσία ιστολογίων της Google, το Blogger.
Επί αρκετές ώρες οι χρήστες του Διαδικτύου ήταν αδύνατο να δουν οτιδήποτε σε blogspot και οι διαχειριστές να επεξεργαστούν ή αναρτήσουν στο ιστολόγιό τους στην υπηρεσία.
Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστός ο λόγος της δυσλειτουργίας. Εντούτοις, το μήνυμα λάθους που εμφανιζόταν από την Google παραπέμπει σε επίθεση DoS.

«Λυπούμαστε, αλλά ο υπολογιστής ή το δίκτυό σας μπορεί να στέλνει αυτόματες αιτήσεις πρόσβασης. Προκειμένου να προστατέψουμε τους χρήστες μας, δεν είναι δυνατό να επεξεργαστούμε αυτή τη στιγμή το αίτημά σας» ανέφερε το μήνυμα.

Η επίθεση Denial of Service μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, αλλά συνήθως υπερφορτώνει τους διακομιστές με δεδομένα ή αιτήσεις πρόσβασης, ώστε αυτοί να μην είναι δυνατόν να φέρουν σε πέρας τις συνήθεις λειτουργίες τους.
Όπως έγινε γνωστό, η επίθεση της Πέμπτης είχε στόχο έναν Γεωργιανό χρήστη, ο οποίος διατηρεί λογαριασμούς στο Twitter, το Facebook, το LiveJournal, το Blogger και το YouTube.
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #1
« στις: Αύγουστος 08, 2009, 03:19:36 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Το διάβασα κι εγώ το μεσημέρι και όντως χθες ήταν χάλια τα πράγματα. Σερνόμουν γενικώς όπου και να έμπαινα, αν τα κατάφερνα και έμπαινα.
Τόσο που έλεγα μήπως πήρα κανέναν ιό Απορία

Καλά για να χτυπήσουν έναν χρήστη δημιούργησαν όλο αυτό το αλαλούμ; Απίστευτο  Έκπληξη
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #2
« στις: Αύγουστος 08, 2009, 06:47:20 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Ένα Γεωργιανό μπλόγκερ είχαν στόχο οι «μαζικές και συντονισμένες» επιθέσεις οι οποίες έθεσαν για ώρες εκτός λειτουργίας το Twitter και προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε άλλους δικτυακούς, όπως το Facebook, το LiveJournal, το Blogger και το YouTube.


Ο συγκεκριμένος χρήστης, που χρησιμοποιεί το όνομα «Cyxymu» -πόλη της Αμπχαζίας- είχε λογαριασμούς σε όλους τους δικτυακούς τόπους που δέχτηκαν ταυτόχρονα την επίθεση «άρνησης πρόσβασης», δήλωσε στο CNET ο επικεφαλής ασφάλειας του Facebook, Μαξ Κέλι.


Ο Κέλι τόνισε το ταυτόχρονο των επιθέσεων και σημείωσε: «Οι άνθρωποι που συντόνισαν αυτή την επίθεση, οι εγκληματίες, είναι σίγουρα αποφασισμένοι και χρησιμοποιούν πολλά τεχνικά μέσα».

«Ερευνούμε για την πηγή των επιθέσεων και ελπίζουμε να κατορθώσουμε να βρούμε τα άτομα εκείνα που τις εξαπέλυσαν, ώστε να κινηθούμε εναντίον τους» πρόσθεσε το στέλεχος του Facebook.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια, τόνισε όμως: «Πρέπει να αναρωτηθείς ποιος επωφελείται περισσότερο από αυτό και τι κάνουν αυτοί άνθρωποι, αγνοώντας τους υπόλοιπους χρήστες και το Internet.

Πηγή: in.gr
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Απρίλιος 16, 2015, 14:34:01 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Νέες υπηρεσίες ενοικίασης hacker από απλούς χρήστες

Πολλοί είναι οι χρήστες που νοικιάζουν κάποιον hacker για να μπορέσουν να λύσουν τα διαδικτυακά τους προβλήματα.

Δεν είναι πια κρυφό οτι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ομάδες χάκερ πρόθυμες να προσφέρουν τις κατασκοπευτικές (και άλλες) υπηρεσίες τους σε ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις, εταιρείες ή κυκλώματα, έναντι φυσικά αντιτίμου.
 
Πλεόν τέτοιους χάκερ μπορεί πλέον να νοικιάσει κάθε χρήστης για να κάνει διακριτικά τη «δουλίτσα» του: από το να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που του αύξησε το νοίκι (κάνοντας κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του), έως να παραβιάσει τους λογαριασμούς Facebook ή Gmail της συζύγου του για να δει μήπως τον απατά.

Με αυτό τον τρόπο, η δραστηριότητα του χάκερ έχει πλέον ξεφύγει από την επικράτεια των μυστικών υπηρεσιών, των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών ή των χακτιβιστών με πολιτική στόχευση. Έχει πλέον γίνει μια πολύ προσωπική υπόθεση και ο χάκερ έρχεται να περιβληθεί το «φωτοστέφανο» του χρήσιμου -αν και συνήθως παράνομου- συμπαραστάτη για τον απλό πολίτη.
 
Παράλληλα με τις προβεβλημένες από τον Τύπο κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων ή μεγάλων εταιρειών (όπως η Sony πιο πρόσφατα), αναπτύσσεται στο παρασκήνιο μια ολοένα πιο δραστήρια «βιοτεχνία» χάκερ, οι οποίοι προσλαμβάνονται επ' αμοιβή από κοινούς ανθρώπους όπως ο γείτονάς σας.
 
Μάλιστα, μια νέα ιστοσελίδα, η Hacker's List (Κατάλογος Χάκερ) που «άνοιξε» στις αρχές Νοεμβρίου πέρυσι, έχει ως αντικείμενο ακριβώς να φέρει σε επαφή τους χάκερ-υπεργολάβους με υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι θέλουν να «κατεβάσουν» μια ανεπιθύμητή φωτογραφία τους από ένα δικτυακό τόπο ή να «τρυπώσουν» στις βάσεις δεδομένων κάποιας ανταγωνίστριας εταιρείας (ή ίσως και αυτής όπου οι ίδιοι εργάζονται) για να κλέψουν το πελατολόγιό της.
 
Στους περίπου τρεις μήνες λειτουργίας του Hacker's List, πάνω από 800 προτάσεις για «δουλειές» έχουν προταθεί στους περίπου 40 χάκερ που συνεργάζονται με την ιστοσελίδα, οι οποίοι μετά συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιός θα «χτυπήσει» τη δουλειά (ρίχνοντας και την τιμή για να γίνει πιο ανταγωνιστικός…).
 
Η όλη διαδικασία γίνεται ανώνυμα και το Hacker's List παίρνει μια προμήθεια για κάθε συμφωνία που κλείνεται. Μάλιστα, για να εμπνεύσει την αναγκαία εμπιστοσύνη στους υποψήφιους πελάτες, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας-μεσίτη προσφέρεται να κρατά ως εγγύηση σε εκκρεμότητα της καταβολή των χρημάτων στον χάκερ, εωσότου ο τελευταίος κάνει τη δουλειά που ανέλαβε.
 
Οι τιμές ξεκινάνε από τα 100 δολάρια (περίπου 80 ευρώ) και φθάνουν τα 5.000 δολάρια (4.000 ευρώ) ενώ οι πελάτες προέρχονται από όλο τον κόσμο και οι απαιτήσεις ποικίλουν όπως για παράδειγμα η αναζήτηση χαμένου κωδικού πρόσβασης (password) ή αλλαγή των βαθμών τους στο ψηφιακό αρχείο της σχολής.
 
Τα «γήινα» αυτά αιτήματα δείχνουν πόσο κοινότυπο τείνει να γίνει το χάκινγκ «χαμηλού προφίλ», το οποίο όμως αποτελεί μια νέα πρόκληση και απειλή για τις αρμόδιες Αρχές.
 
Οι ειδικοί στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας, λένε ότι η ηλεκτρονική παραβίαση προσωπικών λογαριασμών χρηστών έχει γίνει συχνό φαινόμενο, γι' αυτό, άλλωστε, πριν λίγο καιρό το διαδίκτυο γέμισε φωτογραφίες γυμνών διασημοτήτων, οι οποίες είχαν υποκλαπεί.
 
Βλέποντας αυτό, δημιουργούνται κι άλλες ιστοσελίδες όπως το hackerforhirereview.com που ειδικεύεται στο να αξιολογεί πόσο σωστά κάνουν τη δουλειά τους οι υπηρεσίες όπως είναι το Hacker's List που έχει πολύ καλή βαθμολογία αφού περιορίζει την πιθανότητα ο χάκερ να εκμεταλλευτεί τον πελάτη ή το αντίστροφο.
 
Τέλος οι ιδρυτές του hacker’s list, συνεχίζουν την δραστηριότητα τους χωρίς να αποκαλύπτουν τα πραγματικά τους ονόματα ενώ το FBI παρά τις συλλήψεις hacker που κάνει μάλλον δυσκολεύεται αρκετά με την νέα διαδεδομένη αγορά ενοικίασης υπηρεσιών χάκερ…
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω