GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 18:38:53 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  Υγεία και ... τσάι
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Υγεία και ... τσάι  (Αναγνώστηκε 2103 φορές)
« στις: Αύγουστος 11, 2009, 09:25:28 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Το τσάι προστατεύει την καρδιά



Τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 70%, σύμφωνα με ανάλυση παλαιότερων ερευνών.

Συγκεκριμένα, η δρ. Κάρι Ράξτον, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τσαγιού, ανέλυσε προηγούμενες έρευνες επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τις ευεργετικές και αντικαρκινικές ιδιότητες του συγκεκριμένου ροφήματος.

Πρόσφατη φιλανδική έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν περισσότερα από δύο φλιτζάνια τσάι την ημέρα αντιμετώπιζαν περίπου 21% χαμηλότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό.

Από την άλλη, μια γαλλική μελέτη έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον τριών φλιτζανιών τσαγιού μείωνε την πιθανότητα στένωσης των αρτηριών κατά 32%.

Σύμφωνα με τη δρ. Ράξτον, βάσει των στοιχείων που κατάφερε να συγκεντρώσει, η κατανάλωση τουλάχιστον τριών φλιτζανιών τσαγιού την ημέρα μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου κατά 70%.

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή μηχανισμό, ωστόσο πιστεύεται ότι τα φλαβονοειδή που εμπεριέχονται στο τσάι παίζουν ρόλο στον έλεγχο των φλεγμονών, περιορίζοντας τις θρομβώσεις, ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προστατεύοντας τις αρτηρίες», υπογραμμίζει η ερευνήτρια.

Πηγή: vita .gr
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 11, 2009, 09:29:37 πμ από mariazouganeli » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Αύγουστος 11, 2009, 09:33:25 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Σπρέι τσαγιού προστατεύει το δέρμα


«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του δέρματος αποτελεί ένα σπρέι πράσινου τσαγιού που ανέπτυξαν αμερικανοί ειδικοί.

Το «θαυματουργό» σπρέι είναι επινόηση των ειδικών του University Hospital Case Medical Center στο Οχάιο, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή του περιορίζει σημαντικά την επίδραση της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα.

Παρατήρησαν δηλαδή ότι οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος, βοηθώντας το στην ουσία να αυτοπροστατεύεται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του ηλιακού φωτός.

Αν και η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας υψηλού δείκτη προστατεύει το δέρμα, παρόλα αυτά, οι ερευνητές τώρα υποστηρίζουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή των κυττάρων και επομένως να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.

Αναλυτικά, οι ερευνητές εξήγαγαν τις πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού και τις ανέμιξαν με ένα ειδικό διάλυμα νερού και άλλων χημικών ουσιών. Στη συνέχεια ψέκασαν με το προστατευτικό «κοκτέιλ» ένα μικρό σημείο πάνω στο δέρμα 10 εθελοντών και κατόπιν τους εξέθεσαν σε υπεριώδη ακτινοβολία.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Experimental Dermatology», το σημείο του δέρματος που είχε δεχθεί το ειδικό διάλυμα εμφάνιζε μεγαλύτερη αντίσταση στην κυτταρική καταστροφή.

Μάλιστα, ένα δεύτερο «κοκτέιλ» άσπρου τσαγιού που έφτιαξαν στην πορεία οι ειδικοί, έδειξε να έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα.



Πηγή:vita.gr
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Αύγουστος 11, 2009, 09:38:18 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
  Τσάι κατά του εγκεφαλικού!



Τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα το εγκεφαλικό κάνουν πέρα, εκτιμά νέα μεγάλη έρευνα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στην οποία αναλύθηκαν τα στοιχεία 10 μελετών από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Φινλανδία, την Ολλανδία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η προστατευτική δράση του τσαγιού οφείλεται σε τρεις βασικούς μηχανισμούς οι οποίοι ενισχύουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος:

1. Στην καταπραϋντική δράση του τσαγιού η οποία ρυθμίζει την πίεση.
2. Στις αντιοξειδωτικές κατεχίνες που περιέχει το τσάι, οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.
3. Στις αντιοξειδωτικές τανίνες, οι οποίες φαίνεται ότι προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου από τυχόν βλάβες.

«Η κατανάλωση τσαγιού ίσως αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, η οποία μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου», αναφέρει η έρευνα.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι πιθανότητες εκδήλωσης εγκεφαλικού σε ανθρώπους που έπιναν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα μειώνονταν κατά 21%, συγκριτικά με όσους δεν έπιναν καθόλου.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι προσφέρουν την ίδια επαρκή προστασία κατά των εγκεφαλικών επεισοδίων.



Πηγή: vita.gr
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω