GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 23, 2024, 10:17:49 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  Μια μπύρα καθημερινά .....
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μια μπύρα καθημερινά .....  (Αναγνώστηκε 20662 φορές)
« στις: Αύγουστος 28, 2009, 04:55:03 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
SΟS για καρκίνους από μια μπίρα καθημερινά


Οι άνδρες που πίνουν τακτικά μια μπίρα ή ένα ποτήρι ισχυρού οινοπνευματώδους (όχι όμως και όσοι πίνουν ένα  ποτήρι κρασί) αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό,  έδειξε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα σχεδόν 3.600

Καναδών ηλικίας 35 έως 70 ετών. Το συμπέρασμα είναι πως όσοι πίνουν κατά μέσο όρο μια μπίρα ή ένα δυνατό οινοπνευματώδες την ημέρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επτά διαφορετικούς καρκίνους- του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα, του παγκρέατος, του ήπατος και του προστάτη. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (δηλαδή όχι καθημερινά) και η κατανάλωση κρασιού δεν έδειξαν πάντως ότι έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Όταν οι ερευνητές επικέντρωσαν την έρευνα στη φύση του αλκοόλ, διαπίστωσαν πως μόνον η μπίρα και τα ισχυρά οινοπνευματώδη- και όχι το κρασί-συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η κατανάλωση
Σε γενικές γραμμές, η πιθανότητα να εμφανιστεί καρκίνος αυξάνεται ανάλογα με την κατανάλωση. Αναφορικά με τον καρκίνο του οισοφάγου, για παράδειγμα, οι άνδρες που πίνουν μία ώς έξι φορές την εβδομάδα διατρέχουν κίνδυνο αυξημένο κατά 83% σε σχέση με αυτούς που δεν πίνουν ποτέ αλκοόλ ή τους λιγότερο τακτικούς πότες. Ο κίνδυνος είναι τρεις φορές μεγαλύτερος μεταξύ αυτών που πίνουν καθημερινά. Εξάλλου, όσον αφορά τους τελευταίους, ο κίνδυνος αυξάνεται γενικά ανάλογα με τον αριθμό των ετών που γίνεται η κατανάλωση. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτοί που καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ στη διάρκεια της ζωής τους παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κινδύνου να εμφανίσουν διάφορους καρκίνους» λέει η Αντρέα Μπενεντέτι, μία από τους ερευνητές που υπογράφουν την έρευνα. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να εμφανίσουν καρκίνους του οισοφάγου και του ήπατος».

Πολυάριθμες έρευνες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι το να πίνει κανείς με μέτρο- όχι περισσότερο από ένα ή δύο ποτηράκια την ημέρα- μπορεί να είναι μια συνήθεια καλή για την υγεία, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου των καρδιοπαθειών. Όμως η έρευνα των επιστημόνων του ΜακΓκιλ δείχνει πως ακόμη και η μέτρια κατανάλωση μπίρας ή ισχυρών οινοπνευματωδών μπορεί να είναι βλαβερή.

Το ερώτημα αν πρέπει να σταματήσουμε εντελώς να πίνουμε αλκοόλ δεν μπορεί να απαντηθεί από μία μόνο μελέτη, υπογράμμισε πάντως η Μπενεντέτι. «Για να μάθει κανείς πώς να εξισορροπήσει τον κίνδυνο του καρκίνου με τους κινδύνους των καρδιαγγειακών παθήσεων, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μιλήσει με τον γιατρό του» πρόσθεσε.
Ο γάμος κάνει καλό στην υγεία

ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ, άνδρες και γυναίκες, είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν ενός καρκίνου, ενώ όσοι βρίσκονται σε διάσταση ή σε διαδικασία χωρισμού έχουν τις χειρότερες πιθανότητες να νικήσουν τη νόσο έδειξε μια μελέτη.

Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνας ανέλυσαν δεδομένα για 3,8 εκατομμύρια ανθρώπους που διαγνώστηκαν με καρκίνο από το 1973 ώς το 2004.

Προέκυψε ότι οι παντρεμένοι είχαν 63% πιθανότητες να επιβιώσουν για πέντε χρόνια, σε σύγκριση με το 45% των χωρισμένων, αναφέρεται σε δημοσίευμα της επιθεώρησης «Cancer». Η ομάδα των ερευνητών ανακοίνωσε πως το στρες του χωρισμού είναι πιθανόν να επηρεάζει τα ποσοστά επιβίωσης.

Η επίδραση του γάμου στην υγεία είχε εξεταστεί και σε προηγούμενες μελέτες. Από πολλές είχε διαπιστωθεί η ευεργετική επίδρασή του και ειδικοί υποθέτουν ότι η αγάπη και η υποστήριξη ενός συντρόφου έχουν ουσιαστική σημασία για την καταπολέμηση μιας ασθένειας. Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από τα ευρήματα αυτής της τελευταίας μελέτης, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί τον Νοέμβριο.

Πηγη ΤΑ ΝΕΑ
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Αύγουστος 28, 2009, 09:56:25 πμ »
joannoula Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Πιάσε το χέρι μου, θα τα καταφέρουμε, τ΄ορκίζομαι! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.276
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Ευτυχώς, Μαράκι μου, η σχετική έρευνα αφορά τους άνδρες Γλώσσα Κακία
Μή & τυχόν δώ καμμιά έρευνα & για τις γυναίκες γιατί την κάτσαμε την βάρκα Μεγάλο χαμόγελο
Καλέ, καλοί μου κύριοι επιστήμονες, αφήστε μας να απολαμβάνουμε τα παγωμένα μας μπυρόνια(σιγά μην πιούμε μόνο μία Γλώσσα) στο τέλος της ημέρας μας, & ψάξτε όλα τα υπόλοιπα που ζούμε Έκπληξη,τρώμε Απορία,αναπνέουμε Κλάμα................
Εις υγείαν σας beer beer beer(για τη δική μας, που θα πίνουμε τη μπυρίτσα μας Κλείσιμο ματιού,μας ενημερώσατε Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο)
Καταγράφηκε
Σήμερα θα είναι ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ από χθες!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2009, 16:47:10 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
αιντε απο δω που ξερουν κι οι καναδοι οι κρυοκ....οι απο μπυρες!! Κακία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ γιατι ,
οπως λεει κι η joannoula τι καλυτερο απο ενα παγωμενο μπυρονι στο τελος της ημερας; Μεγάλο χαμόγελο
αντε γεια μας beer beer beer


« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 16, 2009, 17:39:34 μμ από caramela » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 15:18:06 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Μετά το κρασί και η μπύρα κάνει καλό στην καρδιά



Αρκεί φυσικά η κατανάλωσή της να γίνεται με λογική! Την αποκάλυψη έκανε ιταλική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν 16 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν πάνω από 200.000 άτομα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο για όσους πίνουν περίπου μια μπύρα τη μέρα.

Όπως και στην περίπτωση του κρασιού, ο κίνδυνος αυξάνεται για την καρδιά, όταν αυξάνεται η κατανάλωση. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το μέτριο αλκοόλ, είτε στο κρασί, είτε στην μπύρα, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας, της λεγόμενης "καλής" χοληστερόλης (HDL), με συνέπεια να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Η μπύρα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του κρασιού: επειδή περιέχει περισσότερο νερό, ο πότης φουσκώνει ευκολότερα και έτσι τείνει να πίνει λιγότερο, άρα να καταναλώνει λιγότερο αλκοόλ. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οφέλη για την καρδιά δεν φαίνεται να επεκτείνονται σε άλλα αλκοολούχα ποτά, αν και έχουν γίνει λιγότερες έρευνες για αυτά.

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι άλλοι παράγοντες είναι αυτοί που παρέχουν το όφελος για την καρδιά και όχι το αλκοόλ, αν και οι ερευνητές προσπάθησαν να τους απομονώσουν.

Το όριο της μέτριας κατανάλωσης κρασιού είναι ένα ποτήρι τη μέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες. Πάντως οι ερευνητές ανέφεραν ότι δεν συστήνουν σε κάποιον να πίνει μία μπύρα τη μέρα μόνο και μόνο για να κάνει καλό στην καρδιά του, καθώς, όπως και με το κρασί, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία και, αν κανείς συνηθίσει και αρχίσει να πίνει παραπάνω, η υγεία του θα έχει αρνητικές συνέπειες.

Αν και κάθε οργανισμός μεταβολίζει διαφορετικά το αλκοόλ, ο γενικός κανόνας είναι ότι με πάνω από ένα ποτό τη μέρα αυξάνεται η πιθανότητα των προβλημάτων για την υγεία.

https://www.newsit.gr
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 13:12:35 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Μάθετε την αλήθεια για τη μπίρα

  Εάν στο άκουσμα της λέξης μπίρα το μυαλό σας πηγαίνει στην… «μπιροκοιλιά», τότε ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσετε. Το αγαπημένο μας ποτό έχει συνδεθεί με πολλούς αβάσιμους ισχυρισμούς, οι οποίοι όμως δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση. Αλήθεια, ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες απόψεις που γνωρίζουμε για την μπίρα και τι ισχύει στην πραγματικότητα;

Η μπίρα δεν κάνει «μπιροκοιλιά»
Το γεγονός ότι η κατανάλωση μπίρας αυξάνει την περιφέρεια της κοιλιάς δεν υποστηρίζεται από τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο «μηχανισμός» που καθορίζει το βάρος μας ακούει στο όνομα ισοζύγιο ενέργειας. Έτσι, για να παχύνει κανείς θα πρέπει οι θερμίδες που παίρνει από τη διατροφή του να ξεπερνούν αυτές που δαπανά το σώμα του για να επιτελέσει τις βασικές του λειτουργίες και τις διάφορες δραστηριότητες μέσα στην ημέρα του. Η μπίρα, συνοδεύεται συνήθως από διάφορα εδέσματα, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι πλούσια σε θερμίδες. Γιατί όμως μεγαλώνει η κοιλιά μας; Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι τρώγοντας πλούσιους σε λιπαρά μεζέδες παρέα με τη μπίρα τελικά προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με αυτές που «καίμε». Οι επιπλέον αυτές θερμίδες οδηγούν τελικά στη συσσώρευση λίπους στις λιπαποθήκες μας (που στους άντρες βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς) και έτσι σταδιακά οδηγούμαστε στην αύξηση της κοιλιάς και της περιφέρειας της μέσης. Η αιτία, λοιπόν, που δημιουργείται η κοιλιά είναι η υπερκατανάλωση θερμίδων, όχι μόνο από το αλκοόλ, αλλά και από άλλα τρόφιμα, σε συνδυασμό και με τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.
H μπίρα δεν προκαλεί αφυδάτωση
Η μπίρα είναι από τα λίγα αλκοολούχα ποτά με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, ενώ παράλληλα μία μέση μπίρα έχει και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, περίπου 4-5%. Αυτό που δείχνουν τα ερευνητικά δεδομένα είναι πως όταν η μπίρα καταναλώνεται με μέτρο (δηλαδή μέχρι 1 κουτάκι μπίρας για τις γυναίκες και 2 κουτάκια για τους άντρες ανά ημέρα) και όντας καλά ενυδατωμένοι μέσω του νερού και των υπόλοιπων μη αλκοολούχων ροφημάτων, τότε η μπίρα δεν προκαλεί αφυδάτωση.

Η μπίρα έχει αντιοξειδωτικά

Παλαιότερα πιστεύαμε πως από τα αλκοολούχα ποτά μόνο το κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, όλο και περισσότερες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι και η μπίρα είναι ένα ποτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικό περιεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, η μπίρα περιέχει φαινολικά συστατικά (πολυφαινόλες, φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή, κατεχίνες, προανθοκυανιδίνες), τα οποία προέρχονται κυρίως από τη βύνη (70-80%) και το λυκίσκο (20-30%). Το είδος των αντιοξειδωτικών της μπίρας διαφέρει από αυτά του κρασιού, ενώ υπολογίζεται ότι η μπίρα περιέχει τη διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με το λευκό κρασί.
Η μπίρα δεν περιέχει συντηρητικά
Η μπίρα παράγεται με τη φυσική διαδικασία της ζύμωσης, χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες τη βύνη, το λυκίσκο, το νερό και τη μαγιά. Παράλληλα, τα συστατικά που περιέχονται στη μπίρα όπως οι τανίνες, το αλκοόλ και τα οργανικά οξέα, λειτουργούν ως φυσικά συντηρητικά, ενώ σε όλα τα στάδια παραγωγής της ακολουθείται ένα σύστημα που εμποδίζει την επιμόλυνσή της από μικροοργανισμούς. Έτσι εξασφαλίζεται η μικροβιακή ασφάλειά της, χωρίς τη χρήση συντηρητικών.
Συμπερασματικά, όταν η μπίρα καταναλώνεται με μέτρο και στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή για τους φίλους του ποτού, ενώ για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ, αλλά αγαπούν τη γεύση της, η επιλογή μιας μπίρας χωρίς αλκοόλ αποτελεί μία έξυπνη και γευστική επιλογή.
Πηγή: nutrimed.gr

Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #5
« στις: Δεκέμβριος 20, 2013, 10:33:15 πμ »
KAPA63 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1.291
Μέλος από: Μάι, 2012

Προφίλ
 Χαμόγελο Χαμόγελο Να πινουμε αφοβα λοιπον
Καταγράφηκε
τα παντα ρει
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω