GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 24, 2024, 15:14:16 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Φύση και Οικολογία
| | |-+  Λουλούδια - μπαλκόνι - κήπος
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 3 4 ... 10 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Λουλούδια - μπαλκόνι - κήπος  (Αναγνώστηκε 134694 φορές)
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2009, 14:46:20 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ασχολείται κάποιος από εσάς? Μου την έχει βιδώσει τελευταία και αποφάσισα να κάνω το μπαλκόνι μου ανθρώπινο. Είχα στο μπαλκόνι μια μπιγκόνια, ένα σχετικά παχύφυλλο αναρρηχητικό και ένα πολύφυτο μέσα από το μπαλκόνι. Τα περιποιήθηκα κάπως κι έχουν πάρει τα πάνω τους! Αγόρασα και μια λευκή αζαλέα, φύτεψα βολβούς νεραγκούλες, φύτεψα σε δυο γλάστρες σπόρους από κατηφέ, ζέρμπερα και μαργαρίτες (ήδη πέταξαν βλασταράκια!) και έκοψα μια ακρούλα από τον ποικιλόχρωμο κισσό της μαμάς μου και τον φύτεψα στο χώμα, ελπίζω να ριζώσει...

Έχω βέβαια πολλές απορίες και αναρωτιόμουν αν κάποια/κάποιος από εσάς έχει εμπειρία...
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #1
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2009, 14:59:39 μμ »
matina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 487
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μπορεις να βαλεις και πανσεδες σε διαφορα χρωματα που αντεχουν και στο κρυο και ειναι πανεμορφοι.Επισης και τα κυκλαμινα θα δωσουν χρωμα και θα σου κρατησουν απο δω και περα ολο το χειμωνα.Αυτα που προανεφερα ειναι αντοχης.Οπως και η αζαλεα εγω βαζω απο ολα τα χρωματα .Οσο για νεραγκουλες ειναι πανεμορφες αλλα θα σου κρατησουν πολυ λιγο.Εδω ειμαστε ρωτησε και ολο καποιος θα ξερει κατι.Τα παραπανω  λουλουδια που ανεφερα ειναι ολα πολυ ομορφα και θα εχεις και χρωμα ολο το χειμωνα.Φιλακια και καλη επιτυχια!!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Σεπτέμβριος 27, 2009, 15:05:14 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ματινάκι ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Σκέφτομαι να φυτέψω και κυκλάμινο, μ' αρέσει πολύ!

Λοιπόν, ήθελα να ρωτήσω:

1. Τους νεοφυτεμένους σπόρους πόσο τους ποτίζουμε? Ρίχνω λίγο νεράκι κάθε βράδι καταβρέχοντας (χωρίς πίεση). Κάνω καλά?

2. Η αζαλέα διάβασα πως θέλει πολύ πότισμα. Ισχύει?

3. Το κλαράκι του κισσού πώς έχει περισσότερες πιθανότητες να πιάσει? (διάβασα πως ο κισσός ριζώνει εύκολα).

4. Τους βολβούς της νεραγκούλας τους πότισα αρκετά μόλις τους φύτεψα. Από εδώ και πέρα περιμένω καμιά εβδομάδα να στεγνώσουν. Και μετά πώς ποτίζω? Με λίγο νεράκι κάθε τρεις-τέσσερεις μέρες?

5. Έχω μια μεγάλη πήλινη γλάστρα κι έλεγα να φυτέψω και ένα δεντράκι, έτσι για αλλαγή. Τι προτείνετε? (αν και μένα μου κόλλησε να πάρω καρπούς από την πετροκερασιά που έχει στο πατρικό του στο Πήλιο ο πατέρας μου, αλλά δεν έχω ιδέα πώς φυτεύεται... απλώς φυτεύεις τα κουκούτσια?Απορία)

Αυτά προς το παρόν!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 27, 2009, 15:07:19 μμ από Ranja » Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #3
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 12:08:26 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Καλημέρα, Ράνια! Πολύ ωραίο το θέμα σου, με έχει πιάσει και μένα τους τελευταίους μήνες να πρασινίσω το μπαλκόνι μας, στο σπίτι το δικό μας εννοώ, γιατί στο πατρικό μου είναι ζούγκλα! Έχω ένα νυχτολούλουδο, έναν βασιλικό αγιορείτικο που είναι 3ετές φυτό, έχει μεγάλα και πλατιά φύλλα και είναι ό,τι πρέπει για τα μαγειρέματα, μια αγγελική πανέμορφη, αλλά την πήρα μικρή και θα ασπρίσω για να τη δω να μεγαλώνει, μια γαρδένια και ένα ακόμη, αγνώστου ταυτότητος, γύρω στο 1,60 ύψος με μεγάλα, πλατιά και παχουλά φύλλα.  Έβαλα και το μπαμπά να εγκαταστήσει αυτόματο πότισμα, και έτσι όπως έχει λίγο πρασινίσει το μπαλκόνι μας δεν φαντάζεσαι πώς το καμαρώνω! Τώρα θα πάρω μια σεφλέρα, που είναι ανθεκτική και μεγαλώνει γρήγορα, και μια τούγια, αυτό που μοιάζει με ελατάκι. Την άνοιξη θα βρω κάτι ακόμη με ανθάκια, και μια γλάστρα με καυτερές πιπερίτσες και ίσως κανά δυο μυρωδικά, και είμαστε εντάξει νομίζω, γιατί το μπαλκόνι δεν είναι θεόρατο, και ήδη αυτά που έχω είναι αρκετά ψηλά και πυκνά.

Για τα 4 πρώτα σημεία που αναφέρεις δεν έχω ιδέα και δεν μπορώ να σε βοηθήσω, όσο για το δεντράκι που σκέφτεσαι να φυτέψεις μπορώ να σου προτείνω αυτά που ήδη έχω και είναι "δοκιμασμένες" λύσεις, αλλά και η σεφλέρα που μου αρέσει πολύ, και πραγματικά είναι πολύ εύκολο φυτό, ένα γεράνι, μια ελιά που είναι και της μόδας. Και μια καμέλια, νομίζω είναι αρκετά καλή επιλογή, απ, ότι ξέρω από τη ζούγκλα των γονιών μου... Ως εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 12:37:40 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Πολύ ωραίο θα είναι το μπαλκόνι σου Κατερινάκι, έτσι όπως το περιγράφεις:) Kaλά κάνεις και παίρνεις ανθεκτικά φυτά, κι εγώ σε τέτοια προσανατολίζομαι. Η καμέλιες είναι πανέμορφες, θυμάμαι είχε μία η μάνα μου όταν ήμουν πολύ μικρή. Αλλά νομίζω πως θέλουν αρκετή φροντίδα!

Ξέχασα να αναφέρω κι εγώ το μυρωδικό μου, ένα γλυκούλι δεντρολίβανο με μωβ λουλουδάκια. Αλλά δεν ξέρω πώς το χρησιμοποιούν. Απλώς κόβεις μερικά φυλλαράκια και τα ρίχνεις στο φαγητό?
 edit: όσο για το πώς τα καμαρώνεις, το φαντάζομαι!!! Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις τα λουλούδια, θέλει διάθεση και "χέρι"... Εγώ να δεις πως καμαρώνω που έχουν αρχίσει και σκάνε πρασινάδες στις γλάστρες που φύτεψα τους κατηφέδες, τις μαργαρίτες και τις ζέρμπερες!!! Σαρκασμός
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 28, 2009, 12:39:38 μμ από Ranja » Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #5
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 13:32:21 μμ »
Katerina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 947
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Άσε, άσε, Ράνια, δεν σου λέω τίποτα! Καινούριο χόμπι μας προέκυψε, και δεν μου φαινόταν!!! Στο πατρικό μου ούτε που ασχολήθηκα ποτέ!
Όσο για το πότισμα, να προσθέσω ότι θα δεις εμπειρικά πόσο νερό χρειάζονται. Τα κοιτάζεις κάθε μέρα, και ανάλογα από τις καιρικές συνθήκες, το πόσο μεγάλη είναι η γλάστρα και αν τους έχεις δικό σου χώμα ή το χώμα που τις αγόρασες, τα ποτίζεις όσο χρειάζεται. Στο δικό μου, αφού πια έπεσε η θερμοκρασία και φυσάει βοριάς, έβαλα το μηχάνημα να ποτίζει κάθε 3 μέρες για ένα λεπτό, και προσάρμοσα τα μπεκ να ρίχνουν σε άλλα μικρότερη και σε άλλα μεγαλύτερη ποσότητα.
Και να πάρεις και λίγο σίδηρο να τους ρίξεις, νομίζω είναι καλή αυτή η εποχή. Κι εγώ θα τους ρίξω το σ/κ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 14:13:03 μμ »
matina Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 487
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
γεια σας κοριτσια.Για το ποσο νερο χρειαζεται να ριχνεις Ρανια στους σπορους και στους βολβους και στην αζαλεα ειναι αυτο που λεει και η Κατερινα.Αλλωστε απο εδω και περα κρυαδιζει και δεν χρειαζονται οπως το καλοκαιρι.Αφηνε το χωμα να στεγνωνει και μετα ποτιζε.Η αζαλεα αν καθυστερησεις να την ποτισεις <γερνει> τα λουλουδια της.Μολις της ριξεις νερο επανερχεται.Εγω το κισσο μου τον εχω φυτεψει αφου εκοψα κομματι με ριζουλες.Για την καμελια εχω  την εντυπωση οτι θελει σημειο που να το πιανει το κρυο.Τα λουλουδια μας τα διαλεγομε αναλογα και με το σημειο που εχομε το μπαλκονι μας.Γιατι αλλα θελουν λιγοτερο η περισσοτερο ηλιο αλλα λιγοτερο η περισσοτερο κρυο.Για πρασιναδα <επενδυση> ειναι η σεφλερα.Ειναι πολυ ανθεκτικη .Εγω εχω και τσιμιτσιρια αυτα που γινονται μπαλιτσες.Εχω και αυτα που ειναι σα βιδες.Το τελευταιο δεν θα το συνι στουσα γιατι εκτος απο το οτι ειναι πολυ ακριβα ειναι και ευαισθητα.Το λεω για να μαθαινομε.Και οι γαρδενιες ειναι ωραια φυτα .Θελουν και αυτες το σιδηρο τους.Οσο για το πετροκερασο δεν γνωριζω.Αν θελεις να βαλεις καποιο δεντρακι θα λεγα παρτο ετοιμο απο καποιο φυτωριο.Αυτα και αν εχεις αλλες αποριες τις περιμενομε και οτι γνωριζομε να τα συζηταμε.Φιλακια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 14:46:56 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κοριταια μπραβο σας που ασχολειστε!Θελουν πολυ φροντιδα και αγαπη τα φυτα.
εμενα ασχολειται η μαμα μου πολυ.Εγω παλι ειχα λιγες γλαστρες αλλα ο μικρος πλεον τις εχει κανει καραφλες και εχουν μεινει μονο 3. Μεγάλο χαμόγελο
Ειχα και κατι αλλες που θυμωσε η μαμα μου που δεν τις περιποιομουν και μου τις πηρε πισω... Λύπη
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 17:12:32 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Παιδιά  σ αυτό το θεματάκι μπορώ να βοηθήσω πολύ. Όχι ότι τα θυμάμαι και όλα απ τη σχολή, αλλά θα σας πω τα γενικά και ότι θέλετε με ρωτάτε και θα τα βρίσκω. Ευκαιρία να ξεσκονίσω και τα βιβλία μου  Κλείσιμο ματιού

Να πω πρώτα στη Ράνια μερικά πραγματάκι που είναι και στην αρχή.
--- Η αζαλέα σου ναι θέλει πολύ πότισμα και ψεκασμό στα φύλλα για επιλέον υγρασία αλλά όχι ψεκασμό την περίοδο που ανθίζει.
---Η νεραγκούλα τώρα αυτό που φύτεψες είναι κόνδυλοι, μοιάζουν με τους βολβούς κι έχουν κάτι σαν ποδαράκια αν πρόσεξες. Αυτά πρέπει να είναι προς τα κάτω φυτεμένα.
Δεν ξαναποτίζεις ποτέ μέχρι να δεις τα πρώτα φυλλαράκια.
--- Ο κισσός δεν έχει κανένα πρόβλημα πιάνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε θέλει στήριξη όμως.
---Τους σπόρους τώρα είναι καλύτερα να τους φυτεύουμε σε μικρά γλαστράκια με φυλόχωμα όχι πολύ βαθιά, ισα ίσα να σκεπάζονται οι σπόροι και ποτίζεις λίγο μέρα παρά μέρα ίσα ίσα να βρέχεται το χώμα στην επιφάνεια. Να ξέρεις όμως ότι αν φύτεψες για παράδειγμα 10 σπόρους μπορούν να βγουν 10 φυτά αλλά μπορεί και κανένα . Συμβαίνει αυτό και δε φταίς εσύ.
--- Για την πετροκερασιά θα σε στεναχωρήσω δεν αναπτύσεται σε γλάστρα, έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο δένδρο θέλει οργωμένο χώμα και διάφορα άλλα για να αναπτυχθεί.
Για γλάστρα θα σου πρότεινα ροδειά, λεμονιά, μανταρινιά (γίνεται πολύ καλή και με πολλούς καρπούς)  και μικρές ελιές (με την προυπόθεση ότι θα τη βλέπει ο ήλιος και δεν υποφέρετε από αλλεργίες)

Κατερίνα μιά χαρά ο κήπος σου  up στην ελίτσα σου να βάζεις συχνά λίπασμα το έχει ανάγκη αν είναι σε γλάστρα.

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 28, 2009, 17:37:49 μμ από Faye » Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #9
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 20:17:15 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Aaa Faye εσύ είσαι καλή!! Χαμόγελο
Η νεραγκούλα τώρα αυτό που φύτεψες είναι κόνδυλοι, μοιάζουν με τους βολβούς κι έχουν κάτι σαν ποδαράκια αν πρόσεξες. Αυτά πρέπει να είναι προς τα κάτω φυτεμένα.
Δεν ξαναποτίζεις ποτέ μέχρι να δεις τα πρώτα φυλλαράκια.
Naί, έτσι τις φύτεψα τις νεραγκούλες. Διάβασα στο Internet ότι μόλις στεγνώνει το χώμα ποτίζω λιγάκι, όχι πολύ για να μην σαπίσουν οι βολβοί. Τι λες κι εσύ? Δεν ισχύει? Να μην ποτίσω καθόλου?

Για την κερασιά, σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Έχουμε μία στην αυλή στο Πήλιο κι έκανα όνειρα για... κεράσια Κακία Αλλά για να λες ότι δεν γίνεται κάτι θα ξέρεις παραπάνω.

Για γλάστρα θα σου πρότεινα ροδειά, λεμονιά, μανταρινιά  ....
Η ροδιά είναι πολύ καλή ιδέα και η λεμονιά επίσης. Θα μου δώσεις οδηγίες πώς να τις φυτέψω???
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #10
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 23:14:45 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Ράνια μου τις νεραγκούλες σου τις έχεις σε γλάστρα έτσι; Οπότε πολύ ελαφρύ πότισμα, ράντισμα για να καταλάβεις. Αν ήταν σε κήπο δεν ήθελαν καθόλου πότισμα γιατί παίρνουν υγρασία από τα άλλα φυτά που ποτίζεις. Αυτές κανονικά και τις ανεμώνες μουλιάζουμε πρώτα τους βολβούς πριν φυτέψουμε για να μαλακώσουν και να μη σπάσουν.
Επίσης όταν τελειώσει η ανθοφορία τους μπορείς να αφήσεις τους βολβούς στη γλάστρα , αρχίζεις να ποτίζεις από φθινόπωρο πάλι και ξαναβγαίνουν.
Γενικά σε όλα τα φυτά σου να ξέρεις κοιτάς αν η επιφάνεια του χώματος είναι υγρή δεν ποτίζεις, αν είναι  στεγνή ρίχνεις νερό  μέχρι το χείλος της γλάστρας και το αφήνεις.
Αν χρησιμοποιείς πιατάκια, φρόντιζε να τα αδειάζεις να μην κρατάνε νερό και ρίχνε συχνά λίπασμα πρόσεχε όμως τη δόση που θα σου πουν ποτέ περισσότερη και πάντα μετά από πότισμα.
Επίσης στις γλάστρες σου πριν βάλεις οτιδήποτε βάλε κάτω πετραδάκια ή σπασμένο κεραμίδι ή τούβλο ώστε να μένουν οι τρυπούλες ανοιχτές και να φεύγει το νερό , αλλιώς θα γίνει λάσπη και το φυτό σου δε θα αναπύσσεται.
Για τη λεμονίτσα τώρα θα την πάρεις έτοιμη, μικρό φυτό. Καλή ποικιλία για γλάστρα είναι η λεμονιά πολύφορος (έτσι να τη ζητήσεις) κάνει πολλούς καρπούς και πολλά άνθη την άνοιξη.
Θα τη μεταφυτέψεις  σε γλάστρα δική σου , αλλά όχι την εποχή που έχει άνθη ή καρπούς, τώρα μπορείς, πολύ προσεκτικά να μην τραυματίσεις τις ρίζες της και με όλο το χώμα που θα .έχει στη γλάστρα που θα αγοράσεις, θα ποτίσεις και θα προσέχεις να είναι υγρό το χώμα για λίγες μέρες. Μετά θα την αφήσεις το χώμα να ξεραθεί καλά και μετά θα ποτίσεις πάλι και συνεχίζεις έτσι.

Τη ροδιά τώρα μπορείς να τη φυτέψεις και από τα σποράκια της αλλά καλύτερα να την πάρεις έτοιμη και αυτή.
Λογικά τώρα θα έχει αρχίσει να δένει καρπούς οπότε δε θα την πειράξεις. Ποτίζεις μόνο όταν βλέπεις το χώμα στην επιφάνεια στεγνό και αν είναι μεγαλούτσικη και έχει καρπούς θα φας και ροδάκια αλλιώς του χρόνου.
Μετά ρίχνει όλα της τα φύλλα αλλά και τότε όμορφη θα είναι. Εκεί συνεχίζεις να την ποτιζεις γιατί ο αέρας της αφαιρεί υγρασία και θα σου ξεραθεί.Τότε μπορείς να κλαδέψεις ή να μεταφυτέψεις.

Μην πάρεις εξαρχής πολύ μεγάλες γλάστρες δυσανάλογες με το φυτό, καλύτερα να αλλάζεις σταδιακά κάθε δύο χρόνια αναπτύσσονται καλύτερα.
Για το δενδρολίβανο που ρώτησες ναι κόβεις και βάζεις στο φαγητό σου όπως είναι φρέσκο αλλά μπορείς και να αποξηράνεις αν θες
Πολύ ωραίο αρωματικό είναι και η αρμπαρόριζα, μοσχομυρίζει.

Α και μην ξεχνάς το λίπασμα, είναι σημαντικό.

Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #11
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2009, 23:55:13 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Ράνια μου τις νεραγκούλες σου τις έχεις σε γλάστρα έτσι; Οπότε πολύ ελαφρύ πότισμα, ράντισμα για να καταλάβεις. Αν ήταν σε κήπο δεν ήθελαν καθόλου πότισμα γιατί παίρνουν υγρασία από τα άλλα φυτά που ποτίζεις. Αυτές κανονικά και τις ανεμώνες μουλιάζουμε πρώτα τους βολβούς πριν φυτέψουμε για να μαλακώσουν και να μη σπάσουν.
Έτσι έκανα κι εγώ, μούσκεψα τους βολβούς 24 ώρες Κλείσιμο ματιού Οπότε ραντίζω λίγο πού και πού, ok, κατανοητόν!:)

Άλλαξα γνώμη για δεντράκι, τελικά λέω να πάρω μια ροδακινιά, θα την παραγγείλω το Σάββατο στην κοπέλα που ψωνίζω στη λαϊκή. Κάνει φοβερά λουλούδια Στριφογύρισμα ματιών

Ευχαριστώ γενικότερα για τις συμβουλές σου, πραγματικά πολύ χρήσιμες. Πήρα ένα λίπασμα που μου είπαν ότι κάνει για όλα. Το διαλύω, λέει, σε νερό (ένα κουταλάκι του γλυκού για πέντε λίτρα είναι η αναλογία) και ποτίζω με αυτό αρκετά αλλά όχι τόσο που να τρέξει από τις τρυπούλες. Τώρα στο τέλος του μήνα λέω να το κάνω αυτό. Να σου πω την αλήθεια το φοβάμαι το λίπασμα, μην γίνει καμιά χαζομάρα και κάνω καμιά ζημιά Λύπη

Σε καμμία γλάστρα μου δεν έχω κάτω κάτω πετραδάκια, αυτό σημαίνει ότι ποτίζω προσεκτικά και μόνο όταν το χώμα επιφανειακά είναι ξερό, σωστά? Από εδώ και πέρα θα φροντίζω να βάζω στις καινούργιες γλάστρες.

Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ που μου λύνεις τις απορίες! Το έχω πάρει πολύ σοβαρά το θέμα και μάλιστα τώρα είμαι σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού να βάλω τέντες. Επίσης την άνοιξη προγραμματίζω να πάρω ένα μικρό τραπέζι και καρεκλίτσες και να σουλουπώσω το μπαλκόνι μου (παρότι είναι σχετικά στενό και βλέπει σε κεντρικό δρόμο Θυμός)

Άντε να δούμε πού θα με βγάλει αυτό το χόμπι με τα λουλούδια! biggrin
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #12
« στις: Σεπτέμβριος 29, 2009, 00:06:49 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μη το φοβάσαι το λίπασμα είναι απαραίτητο και δεν κάνει κακό μόνο μη βάζεις παραπάνω δόση νομίζοντας ότι κάνεις καλό.
Στις γλαστρούλες σου πάντα να βάζεις κάτι στον πάτο γιατί αλλιώς κάθεται το χώμα κλείνει τις τρύπες και δε βγαίνει το νερό. Και το χώμα σου  να το αναμιγνύεις με τύρφη ή με άμμο ή ακόμα και τρμένο φελιζόλ για να μη στουμπώνει και να αναπνέει.
Τα υπόλοπα σωστά τα κατάλαβες up
Α και κάτι που ξέχασα, αν παίρνεις πήλινες γλάστρες να υις μουλιάζεις μιά μέρα πριν τις χρησιμοποιήσεις.
Ωραίο χόμπυ είναι. Θα δεις την άνοιξη που θα κάθεσαι πως θα το χαίρεσαι  Μεγάλο χαμόγελο
Μην ευχαριστείς καθόλου ότι θέλεις με ρωτάς.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #13
« στις: Σεπτέμβριος 29, 2009, 15:32:32 μμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Μην ευχαριστείς καθόλου ότι θέλεις με ρωτάς.
rose rose rose Χαμόγελο
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Απάντηση #14
« στις: Οκτώβριος 02, 2009, 11:50:04 πμ »
Ranja Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.326
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ
Λουλουδιών συνέχεια!
Φύτεψα γιασεμί και βουκαμβίλια μαζί σε μια πήλινη γλάστρα με χώμα που είχα. Τώρα βέβαια όταν λέω φύτεψα εννοώ ότι έκοψα δυο κλωνάρια απ' το καθένα, βούτηξα στο χώμα και πότισα... Δεν πίστευα πως θα γίνει και τίποτα αλλά είχα επιτυχία 50%... Το γιασεμί δείχνει να πιάνει biggrin αλλά τη βουκαμβίλια πολύ γερμένη τη βλέπω...

Επίσης έσκασαν τα πρώτα φυλλαράκια τους οι νεραγκούλες μου, yeaaaaaaaaaaaaaah! To ξέρω πως ότι θυμάμαι χαίρομαι και σας έπρηξα, αλλά θα έσκαγα αν δεν τα έλεγα!! Μεγάλο χαμόγελο angel Azn biggrin
 kissed
Καταγράφηκε
It's never too late to start all over again
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 3 4 ... 10 » Πάνω