GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 18, 2024, 10:42:30 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Διατροφικά νέα ..
| | |-+  ελέγξτε τον πάτο από το γάλα που αγοράζετε!!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ελέγξτε τον πάτο από το γάλα που αγοράζετε!!  (Αναγνώστηκε 6127 φορές)
« στις: Οκτώβριος 18, 2009, 12:27:21 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάχτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 18, 2009, 12:29:19 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
 Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Το ήξερα οτι γίνεται "ανακύκλωση" στο γάλα αλλά δεν ήξερα πως να το ξεχωρίζω
Πολύ ενδιαφέρον  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 18, 2009, 16:10:06 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Eμενα η παιδιατρος μας για αυτο το λογο και για πολλους αλλους ..ειναι εντελως αντιθετη στο να δωσω φρεσκο γαλα στον μικρο πριν τα 2.
Μου ειπε οτι τα φρεσκα γαλατα που κυκλοφορουν ειναι ακαταλληλα και για εμας απο αποψη συστατικων και παστεριωσης ποσο μαλλον για μικρα παιδια..
Για σκεφτειτε το βρε παιδια ποσες αγελαδες εχουμε πια για να καλυφθει τετοια υπερογκη παραγωγη σε φρεσκο γαλα...
Γενικως επειδη το εψαξα το θεμα λεγεται οτι το καλυτερο φρεσκο γαλα ειναι της Αμερικανης Γεωργικης σχολης το οποιο μπορειτε να βρειτε στον ΑΒ αλλα ειναι πολυ λιγα τα κομματια καθημερινα.
Σε αναλογη συζητηση που ειχα σε φορουμ γονεων καποια ατομα που εργαζονται σε μεγαλες εταιριες επιβεβαιωσαν οτι φυσικα και γινεται ανακυκλωση απο τα γαλατα των επιστροφων..
 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω