Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάρτιος 29, 2024, 02:57:31 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
»
Αποστολέας
Θέμα: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς? (Αναγνώστηκε 12179 φορές)
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 16:22:25 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Παιδια ηθελα να σας ρωτησω...
Οταν κανω λαχανοντολμαδες και αφου τους βγαλω απο την κατσαρολα το λαχανο σκουραινει και οκιμας μεσα δειχνει να κοκκινιζει.
Δεν τιθεται θεμα να μην ειναι καλα ψημενοι αλλα μου συμβαινει σχεδον παντα μετα απο λιγο.
Εχω ταξει κατι λαχανοντολμαδες σε κατι φιλους που τρελαινονται(γενικα τους κανω πολυ καλους)αλλα δε θα ηθελα να κοκκινιζουν μεσα.
Σας τυχαινει?Υπαρχει καποια εξηγηση ή καποιο κολπο που αγνοω?
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2009, 22:51:09 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #1
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 16:34:06 μμ »
caramela
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
μηπως του μιλας "βρωμικα" και ντρεπεται;
(το θεμα "λαχανοντολμας" παντως δεν το 'χω καθολου)
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 18:47:35 μμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Μαργαρίτα φαντάζομαι εννοείς ότι σου κοκκινίζει ο κιμάς όταν πλέον κρυώσουν εντελώς οι λαχανοντολμάδες ε; Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει και απ'ό,τι έχω παρατηρήσει σε εμάς δεν κοκκινίζει. Δεν κάνουμε κάτι ιδιαίτερο στην παρασκευή τους όμως. Αν θες δοκίμασε να τον περάσεις πρώτα από αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και μετά να τον ενσωματώσεις στα υλικά. Τώρα βέβαια αν θα μπορέσεις να τα πλάσεις όλα μαζί δεν ξέρω....δε χάνεις όμως να κάνεις μια δοκιμή. Τώρα που το σκέφτομαι..... μπορεί να είναι βρασμένος ο κιμάς και όσο είναι ζεστά να φαίνεται σκούρος, αλλά όταν κρυώσει να φαίνεται κόκκινος (ειδικά στους πάνω πάνω στην κατσαρόλα λαχανοντολμάδες) γιατί μπορεί να μην έχουν γίνει εντελώς. Εξάλλου δεν είναι μπλουμ στο λαδόνερο. Οι πάνω πάνω σχεδόν γίνονται στον ατμό.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Απάντηση #3
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:01:16 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
μμμ μαλλον δεν το εχω θεσει σωστα..δεν κοκκινιζουν σα να ειναι ωμοι απλα εχει ο κιμας ενα ροζι χρωματακι...
Ειμαι σιγουρη οτι το εχω δει και αλλου δεν ειναι μονο οι δικοι μου...
Καθε ιδεα ευπροσδεκτη..
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2009, 19:03:09 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #4
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:03:35 μμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Και το παθαίνουν και αυτοί που είναι στη βάση της κατσαρόλας και οι πάνω πάνω;
Ναι, το κατάλαβα ότι ήθελες να πεις ότι ροζίζουν...κάπου τους έχω φάει κι εγώ έτσι. Νομίζω στη γιαγιά μου.
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2009, 19:06:49 μμ από Marinaki
»
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Απάντηση #5
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:14:44 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
όλοι ετσι γινονται ..παντως δεν τιθεται θεμα να ειναι αψητοι... ειναι πολυ ψημενοι.
Κατι παθαινουν αφου βγουν απο την κατσαρολα...
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #6
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:22:45 μμ »
nitsa2009
Ανώτατο μέλος
nitsa2009
Φύλο:
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΣΥΧΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ.ΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ
Καταγράφηκε
https://nitsa2009.blogspot.com/
Απάντηση #7
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:33:59 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
τα κλασσικα βαζω
κιμά, κρεμμύδι,ρύζι, χυμο λεμονιού, ελαιόλαδο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι ...
Πες μου λιγο πως τους ψηνεις μπας και κανω κατι λαθος στο ψησιμο.
Εγω τους βαζω σε κατσαρολα κλασσικα σκεπασμενους με το πιατο και τους ψηνω σε μετρια θερμοκρασια.
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #8
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:37:26 μμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Κι εμείς έτσι τους κάνουμε. Χωρίς το λεμόνι όμως. Το βάζουμε μόνο στο αυγολέμονο.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Απάντηση #9
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:41:27 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Κοριτσια να σας πω...μια φιλη μου ειπε οτι πρεπει λεει να βγαινουν αμεσως μεσα απο την κατσαρολα γιατι αν μεινουν πολυ ωρα μεσα στα υγρα καποια μεταλλαξη παθαινουν
Τεσπα εγω μεχρι τωρα τους αφηνω μεσα στην κατσαρολα στο ζουμακι τους για να κρυωσουν τελειως και μετα τους βγαζω μια και καλη με το αυγολεμονο.
Η φιλη μου ειπε να τους βγαζω λεει να φτιαχνω το αυγολεμονο με το ζουμι και να τους περιχυνω... να μην μενουν δλδ μεσα στο ζουμι καθολου.
Αυτο πως σας ακουγεται?
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2009, 19:43:58 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #10
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:46:38 μμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Για προσπάθησε με την ίδια συνταγή να τα βάλεις στο φούρνο
Ίσως το ψήσιμο στον αέρα να βοηθήσει. Εγώ πάντως στο φούρνο τους κάνω και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Απάντηση #11
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 19:56:40 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Μαργαρίτα μου εγώ τους φτιάχνω ακριβώς όπως εσύ με τα ίδια υλικά και με τον ίδιο τρόπο. Μάλλον δίκιο έχει η φίλη σου γιατί έχω παρατηρήσει το εξείς: Αυτοί που βγάζω άμεσα για να φάμε είναι μιά χαρά. Οι υπόλοιποι που μένουν στο καζάνι μέχρι να κτυώσουν και να τους φυλάξω για την επόμενη αυτοί είναι που κοκκινίζουν και σε μένα. Υπέθετα ότι φταίει το ότι ο κιμάς δεν καβουρντίζεται αλλά πάλι αφού ψήνεται δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Ίσως πρέπει να τα βγάζουμε ή νατα ψήνουμε στο φούρνο όπως λέει η Μαρία.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #12
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 20:43:19 μμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Ναι μαλλον απο οτι μου ειπε οξιδωνεται απο το λαχανο?
Ξερω και εγω..πολυ εχω προβληματιστει
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #13
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 22:14:19 μμ »
YANNA
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Μαργαρίτα μη προβληματίζεσαι, δεν είναι κάτι ανθυγιεινό απλά νομίζεις ότι δεν είναι εμφανίσημοι οι ντολμάδες σου. Πάντα όμως τους ντολμάδες όταν βράσουν, όπως είναι με το
πιάτο απο πάνω γυρίζεις την κατσαρόλα στο πλάϊ και αδειάζεις όσο ζουμί μπορείς. Αφού κρυώσουν σε σημείο να μπορείς να τους ακουμπάς χωρίς να καιγεσαι, τους βγάζεις προσεκτικά
σε ένα πυρέξ ή κάποιο σκεύος, μη φοβάσαι δεν διαλύονται επειδή έχουν γίνει πλέον χλιαροί. Στράγγισε το ζουμί τους και πέρασέ το απο σίτα και φτιάξε με αυτό το αυγολέμονο που το σερβίρεις χωριστά σε κάθε πιάτο. Το ίδιο κάνεις και με τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2009, 22:22:56 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Γιάννα δηλαδή το σκεύος που τους βάζουμε κάνει τη διαφορά; Αν μείνουν στο πυρέξ δεν κοκκινίζουν όπως αν μείνουν στο καζάνι; Το μέταλο δημιουργεί το πρόβλημα;
Πάντως σε γεύση δεν αλλάζουν καθόλου να πω ότι αλλοιώνονται σε κάτι.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Σελίδες
1
2
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...