GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 08:28:06 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Λαχανοντολμάδες-Γιατί κοκκινίζει ο κιμάς?  (Αναγνώστηκε 12263 φορές)
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 16:22:25 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Παιδια ηθελα να σας ρωτησω...
Οταν κανω λαχανοντολμαδες και αφου τους βγαλω απο την κατσαρολα το λαχανο σκουραινει και οκιμας μεσα δειχνει να κοκκινιζει.
Δεν τιθεται θεμα να μην ειναι καλα ψημενοι αλλα μου συμβαινει σχεδον παντα μετα απο λιγο.
Εχω ταξει κατι λαχανοντολμαδες σε κατι φιλους που τρελαινονται(γενικα τους κανω πολυ καλους)αλλα δε θα ηθελα να κοκκινιζουν μεσα.
Σας τυχαινει?Υπαρχει καποια εξηγηση ή καποιο κολπο που αγνοω?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2009, 22:51:09 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 16:34:06 μμ »
caramela Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 387
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
μηπως του μιλας "βρωμικα" και ντρεπεται; Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός

(το θεμα "λαχανοντολμας" παντως δεν το 'χω καθολου)
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 18:47:35 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Μαργαρίτα φαντάζομαι εννοείς ότι σου κοκκινίζει ο κιμάς όταν πλέον κρυώσουν εντελώς οι λαχανοντολμάδες ε; Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει και απ'ό,τι έχω παρατηρήσει σε εμάς δεν κοκκινίζει. Δεν κάνουμε κάτι ιδιαίτερο στην παρασκευή τους όμως. Αν θες δοκίμασε να τον περάσεις πρώτα από αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και μετά να τον  ενσωματώσεις στα υλικά. Τώρα βέβαια αν θα μπορέσεις να τα πλάσεις όλα μαζί δεν ξέρω....δε χάνεις όμως να κάνεις μια δοκιμή. Τώρα που το σκέφτομαι.....  μπορεί να είναι βρασμένος ο κιμάς και όσο είναι ζεστά να φαίνεται σκούρος, αλλά όταν κρυώσει να φαίνεται κόκκινος (ειδικά στους πάνω πάνω στην κατσαρόλα λαχανοντολμάδες) γιατί μπορεί να μην έχουν γίνει εντελώς. Εξάλλου δεν είναι μπλουμ στο λαδόνερο. Οι πάνω πάνω σχεδόν γίνονται στον ατμό. 
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:01:16 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
μμμ μαλλον δεν το εχω θεσει σωστα..δεν κοκκινιζουν σα να ειναι ωμοι απλα εχει ο κιμας ενα ροζι χρωματακι...
Ειμαι σιγουρη οτι το εχω δει και αλλου δεν ειναι μονο οι δικοι μου...

Καθε ιδεα ευπροσδεκτη..

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2009, 19:03:09 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:03:35 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Και το παθαίνουν και αυτοί που είναι στη βάση της κατσαρόλας και οι πάνω πάνω;
Ναι, το κατάλαβα ότι ήθελες να πεις ότι ροζίζουν...κάπου τους έχω φάει κι εγώ έτσι. Νομίζω στη γιαγιά μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2009, 19:06:49 μμ από Marinaki » Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:14:44 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
όλοι ετσι γινονται ..παντως δεν τιθεται θεμα να ειναι αψητοι... ειναι πολυ ψημενοι.
Κατι παθαινουν αφου βγουν απο την κατσαρολα...
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:22:45 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΣΥΧΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ.ΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ
Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:33:59 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
τα κλασσικα βαζω
κιμά, κρεμμύδι,ρύζι, χυμο λεμονιού, ελαιόλαδο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι ...
Πες μου λιγο πως τους ψηνεις μπας και κανω κατι λαθος στο ψησιμο.
Εγω τους βαζω σε κατσαρολα κλασσικα σκεπασμενους με το πιατο και τους ψηνω σε μετρια θερμοκρασια.
 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:37:26 μμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Κι εμείς έτσι τους κάνουμε. Χωρίς το λεμόνι όμως. Το βάζουμε μόνο στο αυγολέμονο.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:41:27 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κοριτσια να σας πω...μια φιλη μου ειπε οτι πρεπει λεει να βγαινουν αμεσως μεσα απο την κατσαρολα γιατι αν μεινουν πολυ ωρα μεσα στα υγρα καποια μεταλλαξη παθαινουν  Μεγάλο χαμόγελο
Τεσπα εγω μεχρι τωρα τους αφηνω μεσα στην κατσαρολα στο ζουμακι τους  για να κρυωσουν τελειως και μετα τους βγαζω μια και καλη με το αυγολεμονο.
Η φιλη μου ειπε να τους βγαζω λεει να φτιαχνω το αυγολεμονο με το ζουμι και να τους περιχυνω... να μην μενουν δλδ μεσα στο ζουμι καθολου.
Αυτο πως σας ακουγεται?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 26, 2009, 19:43:58 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:46:38 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Για προσπάθησε με την ίδια συνταγή να τα βάλεις στο φούρνο
Ίσως το ψήσιμο στον αέρα να βοηθήσει. Εγώ πάντως στο φούρνο τους κάνω και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 19:56:40 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μαργαρίτα μου εγώ τους φτιάχνω ακριβώς όπως εσύ με τα ίδια υλικά και με τον ίδιο τρόπο. Μάλλον δίκιο έχει η φίλη σου γιατί έχω παρατηρήσει το εξείς: Αυτοί που βγάζω άμεσα για να φάμε είναι μιά χαρά. Οι υπόλοιποι που μένουν στο καζάνι μέχρι να κτυώσουν και να τους φυλάξω για την επόμενη αυτοί είναι που κοκκινίζουν και σε μένα. Υπέθετα ότι φταίει το ότι ο κιμάς δεν καβουρντίζεται αλλά πάλι αφού ψήνεται δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αναποφασιστικότητα
Ίσως πρέπει να τα βγάζουμε ή νατα ψήνουμε στο φούρνο όπως λέει η Μαρία.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 20:43:19 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ναι μαλλον απο οτι μου ειπε οξιδωνεται απο το λαχανο?
Ξερω και εγω..πολυ εχω προβληματιστει  Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #13
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 22:14:19 μμ »
YANNA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 874
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ WWW
Μαργαρίτα μη προβληματίζεσαι, δεν είναι κάτι  ανθυγιεινό απλά νομίζεις ότι δεν είναι εμφανίσημοι οι ντολμάδες σου. Πάντα όμως τους ντολμάδες όταν βράσουν, όπως είναι με το
πιάτο απο πάνω γυρίζεις την κατσαρόλα στο πλάϊ και αδειάζεις όσο ζουμί μπορείς. Αφού κρυώσουν σε σημείο να μπορείς να τους ακουμπάς χωρίς να καιγεσαι, τους βγάζεις προσεκτικά
σε ένα πυρέξ ή κάποιο σκεύος, μη φοβάσαι δεν διαλύονται επειδή έχουν γίνει πλέον χλιαροί. Στράγγισε το ζουμί τους και πέρασέ το απο σίτα και φτιάξε  με αυτό το αυγολέμονο που το σερβίρεις χωριστά σε κάθε πιάτο. Το ίδιο κάνεις και με τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Οκτώβριος 26, 2009, 22:22:56 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Γιάννα δηλαδή το σκεύος που τους βάζουμε κάνει τη διαφορά; Αν μείνουν στο πυρέξ δεν κοκκινίζουν όπως αν μείνουν στο καζάνι; Το μέταλο δημιουργεί το πρόβλημα;
Πάντως σε γεύση δεν αλλάζουν καθόλου να πω ότι αλλοιώνονται σε κάτι.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω