Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάρτιος 29, 2024, 03:00:44 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Τα μυστικά της κουζίνας
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
3
4
5
6
7
»
Αποστολέας
Θέμα: Τα μυστικά της κουζίνας (Αναγνώστηκε 152770 φορές)
Απάντηση #60
«
στις:
Μάιος 17, 2008, 23:09:32 μμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Το λάδωμα το κάνουμε πάντα , ο ψαράς που αγοράζουμε τα ψάρια έχει προτείνει το τακτικό και γρήγορο γύρισμα στην αρχή του ψησίματος αλλά ούτε αυτό είχε καλά αποτελέσματα.
Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που μπορεί να αποδώσει είναι η πολύ σιγανή φωτιά το έχω παρατηρήσει πριν χρόνια σε μια ψαροταβέρνα στη Ρόδο αλλά δεν το έχουμε πετύχει ακόμη.
γι αυτό ψάχνω ιδέες.
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #61
«
στις:
Μάιος 18, 2008, 16:38:18 μμ »
gogo
Επισκέπτης
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
να αρχίσω με την φωτιά που παίζει ρολο .
κανε το test χεριού πάνω από την φωτιά.
εάν μπορείς να κράτησης το χέρι σου πάνω από την φωτιά
1 - 2 δεπτερόλεπτα είναι για μπριζόλες γαρίδες εάν 4-5 δεπτερόλεπτα είναι για ψαρια 7-8 δεπτερόλεπτα λαχανικά και φρούτα
.σε αυτή την φλόγα θα πρέπει να γίνετε το ψήσιμο
αλάτισε και
λάδωσε τα ψαρια όπως και την σχάρα
, περίμενε πρώτα να 2 λεπτά πριν τα γυρίσεις,για να τα αφαιρέσεις από την σχάρα να έχεις σπάτουλα h τσιμπίδα.
το γενικό ψήσιμο είναι από 5 έως 7 λεπτά για μικρά ολόκληρα ψαρια
για μεγάλα ολόκληρα ψαρια είναι κάπου στα 15 λεπτά η κάθε πλευρά
«
Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 18, 2008, 16:54:32 μμ από gogo
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #62
«
στις:
Μάιος 18, 2008, 17:47:56 μμ »
smp
Ανώτερο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 453
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Βλέποντας τον μπαμπά και τον σύζυγο στο ψησιμό των ψαριών,
παρατήρησα:
α)καθαρίζουν πάρα πολύ καλά την σχάρα με λεμόνι
β)αφού είναι ετοιμά τα κάρβουνα τοποθετούν την σχάρα πάνω να ζεσταθεί και
γ)τα αλείφουν με λάδι κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Ετσι δεν κολάνε και δεν σπάνε.
Καταγράφηκε
Να ζεις καλά - Να γελάς συχνά - Να αγαπάς πολύ!!!
Απάντηση #63
«
στις:
Μάιος 19, 2008, 00:09:54 πμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Ευχαριστώ πολύ smp θα το δοκιμάσω κι αυτό
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #64
«
στις:
Μάιος 19, 2008, 00:20:29 πμ »
xanthibax
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Ευχαριστώ πολύ gogo για τις πληροφορίες περίπου αυτά τα έχουμε δοκιμάσει θα κάνουμε το test της φωτιάς που προτήνεις .
Καταγράφηκε
Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
Απάντηση #65
«
στις:
Σεπτέμβριος 05, 2008, 01:27:38 πμ »
mara
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 10
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
γεια καινούργιο μέλος
το ξέρετε φυσικά ότι για πιο ζουμερό ψήσιμο δεν θέλει να γυρνάμε συνέχεια το κρεατάκι μας αλλά να περιμένουμε να το γυρίσουμε όταν μας βγάλει τα υγρά.
έτσι για να μην μας μένει στεγνό. αν γνωρίζετε κι άλλο τρόπο για ζουμερό και όχι ωμό, θα περιμένω σχόλια σας. ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #66
«
στις:
Σεπτέμβριος 05, 2008, 09:02:46 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Γεια σου Μάρα!
Ευχαριστούμε για την συμβουλή.
Εγω αυτό που έχω να προτείνω για ζουμερό κρέας είναι μαρινάρισμα καλό και όχι πολύ ψήσιμο!
Έχουμε την συνήθεια τα κρέατα μας να τα απανθρακώνουμε, θέλουν λίγο ψήσιμο και αφού ψηθει- αν είναι μεγάλο κομμάτι- το αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν το κόψουμε για να μην φύγουν τα υγρά του.
Καταγράφηκε
Απάντηση #67
«
στις:
Φεβρουάριος 20, 2009, 14:46:46 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
xanthibax,
Το κόλπο που ζητάς για να μήν κολλάνε τα ψάρια του Θανάση, δεν είναι το απλό λάδωμα, και η καυτή σκάρα μόνον.... Ειναι λειψό!...
Δοκίμασε ΣΤΕΓΝΟ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΨΑΡΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΥΤΗ ΣΚΑΡΑ.!!! τΟ ΨΆΡΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΑΔΏΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΕΓΝΏΝΕΙΣ ΚΆΛΑ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΑΔΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΕΙΣ.... δΟΚΊΜΑΣΈ ΤΟ ΚΑΙ ΓΡΆΨΕ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΒΡΉΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ! ΠΕΡΙΜΈΝΩ!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #68
«
στις:
Φεβρουάριος 20, 2009, 15:15:52 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Γιά να μην μυρίζει το σπίτι λάχανο και κουνουπίδι όταν τα βράζουμε , ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζουν ένα κομμάτι ξερό ψωμί.
Επίσης ξερό ψωμί αφήνουμε στον χώρο που βάφουμε με λαδομπογιά, για να ξεμυρίσει γρηγορώτερα ο χώρος!!!
Τα αυγά μας όταν τα φερνουμε στο σπίτι και βλέπουμε ότι έχουν ραγίσει , για να μην χαλάσουν κάνουμε τα εξής:
1ον Τα χρησιμοποιούμε αμέσως, η
2ον Αλείφουμε το τσόφλι τους με χυμό λεμονιού, το οποίο επάνω στο τσόφλι δημιουργεί αόρατη κρούστα που τα προστατεύει μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε...!
Τα αυγά μας , όταν είναι αρκετά που θέλουμε να τα βράσουμε, ή να τα βάψουμε, για να μην σπάσουν, εκτός από την θερμοκρασία εκτός ψυγείου, , Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας πρίν από τα αυγά ένα βετέξ πανάκι και από επάνω τα αυγά σε μιά σειρά.
Επίσεις τα αλατίζουμε κατά το βράσιμο και προσθέτουμε και λίγο ξύδι, για να σκληρίνουν και να ξεφλουδίζονταιι πιό εύκολα.
Επίσης Οταν έχουμε απλά γιάλινα ποτήρια που σπάζουν εύκολα, τα μετατρέπουμε σε πιό γερά κάτι σαν ΝΤΟΥΡΑΛΕΞ ,βράζοντάς τα λίγη ώρα σε πολύ νερό και 1 κουταλιά ξύδι.
Αν σας πέσει κόκκινο κρασί στο καλό άσπρο τραπεζομάντηλο, ρίξτε επάνω στον λεκέ αμέσως ή λευκό κρασί ή λίγο νερό..
Εάν το υφασμάτινο σαλόνι , ΄η ο καναπές σας λερώσει με αίμα, διαλύστε το, ρίχνοντάς του, λίγες σταγονες υγρης αμμωνίας και τρίβοντάς το. Αν δεν έχετε αμμωνία, βάλτε επάνω στον λεκέ 1 ασπρίνη με 2-3 γραγόνες νερό Η Ασπιρίνη λεπταίνει και διαλύει το αίμα και το φουσκώνει και με λίγο τρίψιμο με σαπουνοσμένο πανί εξαφανίζεται...
(Αυτό ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΟΥΜΕ ΌΤΑΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΊΕΣΗ, ΚΑΙ ΠΆΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΙΡΙΝΗ, ΛΕΠΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙς ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ.!)
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #69
«
στις:
Φεβρουάριος 20, 2009, 15:29:21 μμ »
filadelphia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.789
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Ευχαριστούμε Pastaflora για τις συμβουλές σου.
Καταγράφηκε
Απάντηση #70
«
στις:
Φεβρουάριος 20, 2009, 21:17:12 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
νάσαι καλά φιλαδέλφεια/ Νομίζω ότι είναι ωραίο και το< μήπως κάνετε για σεφ> το κουιζ- άρθρο! Είναι ένα παιγνίδι πολύ επικοδομητικό! Το συνεχίζουμε; τι λέτε;
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #71
«
στις:
Φεβρουάριος 20, 2009, 21:42:49 μμ »
melita
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.234
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Πολυ ωραιες η συμβουλες σου Αρετη μου!!!
Εμενα μου εχουν πει πως οταν βραζω κουνουπιδι να βαζω και λιγο σελινο,για να μην μυριζει οοολο το σπιτι.
Καταγράφηκε
Σε παρακαλώ Θεέ μου,αφησέ με να σου αποδείξω οτι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δεν θα χαλάσουν τον χαρακτήρα μου!!!
Απάντηση #72
«
στις:
Φεβρουάριος 21, 2009, 19:14:35 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
ΑΎΤΌ ΜΠΟΡΟΎΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΆΛΕΙΣ ΣΑΝ ΕΡΏΤΗΜΑ ΣΤΟ
ΜΟΝΙΜΟ ΘΈΜΑ ΚΆΝΕΤΕ ΓΙΑ ΣΕΦ;
ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΟ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑ! ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #73
«
στις:
Μάρτιος 06, 2009, 16:12:34 μμ »
despoinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Όταν τηγανίζουμε ψάρια και το σπίτι μας έχει μυρίσει "ψαρίλες", μπορούμε να εξαφανίσουμε αυτή την άσχημη μυρωδιά αν βράσουμε για αρκετή ώρα σε ένα ανοιχτό κατσαρολάκι φασκόμηλο.
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
Απάντηση #74
«
στις:
Μάρτιος 06, 2009, 16:43:01 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Κορίτσια να προσθέσω κάτι που δοκίμασα μόλις σήμερα: Αν θέλουμε να βράσουμε ένα αυγό που έχει ραγίσει, το βράζουμε σε νερό με ξύδι. Το έκανα και δεν ξέφυγε ούτε σταγονίτσα και ξεφλουδίστηκε πολύ εύκολα μετά παρόλο που ήταν αλαφρώς μελάτο
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Σελίδες
«
1
2
3
4
5
6
7
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...