GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 06, 2021, 05:30:27 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Τα μυστικά της κουζίνας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 7 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Τα μυστικά της κουζίνας  (Αναγνώστηκε 136206 φορές)
Απάντηση #60
« στις: Μάιος 17, 2008, 23:09:32 μμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Το λάδωμα το κάνουμε πάντα , ο ψαράς που αγοράζουμε τα ψάρια έχει προτείνει το τακτικό και γρήγορο γύρισμα στην αρχή του ψησίματος αλλά ούτε αυτό είχε καλά αποτελέσματα.
Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που μπορεί να αποδώσει είναι η πολύ σιγανή φωτιά το έχω παρατηρήσει πριν χρόνια σε μια ψαροταβέρνα στη Ρόδο αλλά δεν το έχουμε πετύχει ακόμη.
γι αυτό ψάχνω ιδέες.
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #61
« στις: Μάιος 18, 2008, 16:38:18 μμ »
gogo
Επισκέπτης
να αρχίσω με την φωτιά που παίζει ρολο .
κανε το test χεριού πάνω από την φωτιά.
εάν μπορείς να κράτησης το χέρι σου πάνω από την φωτιά 1 - 2 δεπτερόλεπτα  είναι για μπριζόλες γαρίδες εάν 4-5 δεπτερόλεπτα  είναι για ψαρια 7-8 δεπτερόλεπτα λαχανικά και φρούτα .σε αυτή την φλόγα θα πρέπει να γίνετε το ψήσιμο

αλάτισε και λάδωσε τα ψαρια όπως και την σχάρα, περίμενε πρώτα να 2 λεπτά πριν τα γυρίσεις,για να τα αφαιρέσεις από την σχάρα να έχεις σπάτουλα h τσιμπίδα.

το γενικό ψήσιμο είναι από 5 έως 7 λεπτά για μικρά ολόκληρα ψαρια
για μεγάλα ολόκληρα ψαρια είναι κάπου στα 15 λεπτά η κάθε πλευρά
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 18, 2008, 16:54:32 μμ από gogo » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #62
« στις: Μάιος 18, 2008, 17:47:56 μμ »
smp Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 453
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Βλέποντας τον μπαμπά και τον σύζυγο στο ψησιμό των ψαριών,
παρατήρησα:
α)καθαρίζουν πάρα πολύ καλά την σχάρα με λεμόνι
β)αφού είναι ετοιμά τα κάρβουνα τοποθετούν την σχάρα πάνω να ζεσταθεί και
γ)τα αλείφουν με λάδι κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Ετσι δεν κολάνε και δεν σπάνε.
Καταγράφηκε
Να ζεις καλά - Να γελάς συχνά - Να αγαπάς πολύ!!!
 
Απάντηση #63
« στις: Μάιος 19, 2008, 00:09:54 πμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ smp θα το δοκιμάσω κι αυτό
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #64
« στις: Μάιος 19, 2008, 00:20:29 πμ »
xanthibax Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.344
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ gogo  για τις πληροφορίες περίπου αυτά τα έχουμε δοκιμάσει θα κάνουμε το test της φωτιάς που προτήνεις .
Καταγράφηκε
  Ανάβω στίχους να ξορκίσω το κακό που πλάκωσε τη χώρα!!!
 
Απάντηση #65
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2008, 01:27:38 πμ »
mara Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 10
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
γεια καινούργιο μέλος Ανεση Έκπληξη
το ξέρετε φυσικά ότι για πιο ζουμερό ψήσιμο δεν θέλει να γυρνάμε συνέχεια το κρεατάκι μας αλλά να περιμένουμε να το γυρίσουμε όταν μας βγάλει τα υγρά.
έτσι για να μην μας μένει στεγνό. αν γνωρίζετε κι άλλο τρόπο για ζουμερό και όχι ωμό, θα περιμένω σχόλια σας. ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #66
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2008, 09:02:46 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Γεια σου Μάρα!
Ευχαριστούμε για την συμβουλή.
Εγω αυτό που έχω να προτείνω για ζουμερό κρέας είναι μαρινάρισμα καλό και όχι πολύ ψήσιμο!
Έχουμε την συνήθεια τα κρέατα μας να τα απανθρακώνουμε, θέλουν λίγο ψήσιμο και αφού ψηθει- αν είναι μεγάλο κομμάτι- το αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν το κόψουμε για να μην φύγουν τα υγρά του.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #67
« στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 14:46:46 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
xanthibax,

Το κόλπο που ζητάς για να μήν κολλάνε τα ψάρια του Θανάση, δεν είναι το απλό λάδωμα, και   η καυτή σκάρα μόνον.... Ειναι λειψό!...

Δοκίμασε  ΣΤΕΓΝΟ   ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΨΑΡΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ  ΚΑΥΤΗ ΣΚΑΡΑ.!!! τΟ ΨΆΡΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΑΔΏΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΕΓΝΏΝΕΙΣ ΚΆΛΑ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΑΔΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΕΙΣ.... δΟΚΊΜΑΣΈ ΤΟ ΚΑΙ  ΓΡΆΨΕ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΒΡΉΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ!     ΠΕΡΙΜΈΝΩ!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #68
« στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 15:15:52 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Γιά να μην μυρίζει το σπίτι λάχανο και κουνουπίδι όταν τα βράζουμε , ρίχνουμε  στην κατσαρόλα  που βράζουν ένα κομμάτι ξερό ψωμί.


Επίσης ξερό ψωμί αφήνουμε στον χώρο που βάφουμε με λαδομπογιά, για να ξεμυρίσει γρηγορώτερα  ο χώρος!!!

Τα αυγά μας  όταν τα  φερνουμε  στο σπίτι και βλέπουμε ότι έχουν ραγίσει , για να μην χαλάσουν  κάνουμε τα εξής:

1ον Τα χρησιμοποιούμε  αμέσως,  η
2ον Αλείφουμε το τσόφλι τους με χυμό λεμονιού, το οποίο  επάνω στο τσόφλι δημιουργεί αόρατη κρούστα που τα προστατεύει μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε...!


Τα αυγά μας , όταν είναι αρκετά που θέλουμε να τα βράσουμε,  ή να τα βάψουμε, για να μην σπάσουν, εκτός από την θερμοκρασία εκτός ψυγείου, , Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας πρίν από τα αυγά ένα βετέξ  πανάκι και από επάνω τα αυγά σε μιά σειρά.

Επίσεις τα αλατίζουμε κατά το βράσιμο και προσθέτουμε και λίγο ξύδι, για να σκληρίνουν και να ξεφλουδίζονταιι πιό εύκολα.

Επίσης  Οταν έχουμε απλά γιάλινα ποτήρια που σπάζουν εύκολα, τα  μετατρέπουμε σε πιό γερά  κάτι σαν ΝΤΟΥΡΑΛΕΞ ,βράζοντάς τα λίγη ώρα σε πολύ νερό και 1 κουταλιά ξύδι.

Αν σας πέσει κόκκινο κρασί στο καλό άσπρο τραπεζομάντηλο,  ρίξτε  επάνω στον λεκέ αμέσως ή λευκό κρασί ή λίγο νερό..


Εάν το υφασμάτινο σαλόνι , ΄η  ο καναπές σας λερώσει με αίμα, διαλύστε το, ρίχνοντάς του, λίγες σταγονες υγρης αμμωνίας  και τρίβοντάς το.  Αν δεν έχετε αμμωνία,  βάλτε επάνω στον λεκέ  1  ασπρίνη με 2-3 γραγόνες νερό Η Ασπιρίνη λεπταίνει  και διαλύει το αίμα και το φουσκώνει και με λίγο τρίψιμο με σαπουνοσμένο πανί εξαφανίζεται...
(Αυτό ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΟΥΜΕ ΌΤΑΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΊΕΣΗ, ΚΑΙ ΠΆΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΣΠΙΡΙΝΗ, ΛΕΠΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙς ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ.!)

Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #69
« στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 15:29:21 μμ »
filadelphia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.789
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Ευχαριστούμε Pastaflora για τις συμβουλές σου.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #70
« στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 21:17:12 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
νάσαι καλά φιλαδέλφεια/ Νομίζω ότι είναι ωραίο και το< μήπως κάνετε για σεφ> το κουιζ- άρθρο! Είναι ένα παιγνίδι πολύ επικοδομητικό! Το συνεχίζουμε; τι λέτε;
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #71
« στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 21:42:49 μμ »
melita Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.234
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Πολυ ωραιες η συμβουλες σου Αρετη μου!!!
Εμενα μου εχουν πει πως οταν βραζω κουνουπιδι να βαζω και λιγο σελινο,για να μην μυριζει οοολο το σπιτι.
Καταγράφηκε
Σε παρακαλώ Θεέ μου,αφησέ με να σου αποδείξω οτι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δεν θα χαλάσουν τον χαρακτήρα μου!!!
 
Απάντηση #72
« στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 19:14:35 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
ΑΎΤΌ ΜΠΟΡΟΎΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΆΛΕΙΣ ΣΑΝ ΕΡΏΤΗΜΑ  ΣΤΟ   ΜΟΝΙΜΟ ΘΈΜΑ  ΚΆΝΕΤΕ  ΓΙΑ ΣΕΦ; ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΟ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑ! ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #73
« στις: Μάρτιος 06, 2009, 16:12:34 μμ »
despoinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008

Προφίλ
Όταν τηγανίζουμε ψάρια και το σπίτι μας έχει μυρίσει "ψαρίλες", μπορούμε να εξαφανίσουμε αυτή την άσχημη μυρωδιά αν βράσουμε για αρκετή ώρα σε ένα ανοιχτό κατσαρολάκι φασκόμηλο. Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
 
Απάντηση #74
« στις: Μάρτιος 06, 2009, 16:43:01 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Κορίτσια να προσθέσω κάτι που δοκίμασα μόλις σήμερα: Αν θέλουμε να βράσουμε ένα αυγό που έχει ραγίσει, το βράζουμε σε νερό με ξύδι. Το έκανα και δεν ξέφυγε ούτε σταγονίτσα και ξεφλουδίστηκε πολύ εύκολα μετά παρόλο που ήταν αλαφρώς μελάτο Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 5 6 7 » Πάνω