Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Μάρτιος 28, 2024, 19:37:59 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Τα μυστικά της κουζίνας
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
2
3
4
...
7
»
Αποστολέας
Θέμα: Τα μυστικά της κουζίνας (Αναγνώστηκε 152763 φορές)
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2007, 07:26:48 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Τα μυστικά της κουζίνας
Μύρισε ο φούρνος μικροκυμάτων;
Μύρισε ο φούρνος μικροκυμάτων σας “ψαρίλα” όταν ξεπαγώνατε ή μαγειρεύατε ψάρι; Σε μια κούπα, βάλτε μερικές κουταλιές υγρού βανίλιας, και τοποθετήστε την στο φούρνο, τον οποίο αφήνετε να λειτουργήσει στην υψηλή κλίμακα επί ένα λεπτό
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 13, 2007, 18:06:23 μμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2007, 08:32:10 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Λια μου το υγρο βανιλιας απο που προμηθευετε?μήπως μπορουμε να διαλύσουμε τη σκονη σε νερο?
Καταγράφηκε
Απάντηση #2
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2007, 09:27:29 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Λιτσάκι μου αυτό το υγρό το βρίσκω στο s/m στα προιόντα ζαχ/κης είναι μια μικρή φυάλη.
Καταγράφηκε
Απάντηση #3
«
στις:
Οκτώβριος 26, 2007, 15:15:51 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Πάντως μια δοκιμή, Λίτσα, δεν βλάπτει. Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνεται και με τη σκόνη βανίλιας στο νερό.
Καταγράφηκε
Απάντηση #4
«
στις:
Οκτώβριος 27, 2007, 06:58:05 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Πώς θα έχω περισσότερο χυμό ;
Αν στύβετε λεμόνια, πορτοκάλια ή γκρέϊπφρουτ, θα έχετε πολύ περισσότερο χυμό αν με λίγη πίεση τα ρολάρετε με την παλάμη σας επάνω σε μια σκληρή επιφάνεια και μετά τα ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων επί 15 δευτερόλεπτα πριν τα στύψετε
Καταγράφηκε
Απάντηση #5
«
στις:
Οκτώβριος 28, 2007, 00:29:49 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Tι κάνω για τις μυρωδιές της κουζίνας;
Αν το σπίτι σας μυρίζει άσχημα από τις μυρωδιές της κουζίνας τότε, ανάψτε το φούρνο και βάλτε σε ένα ταψάκι ή στο γκριλ φλούδες εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ). Αφήστε τα για 50 περίπου δευτερόλεπτα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.
Ένας άλλος τρόπος για να εξαφανιστούν οι δυσάρεστες οσμές που δημιουργούνται όταν μαγειρεύετε υπάρχει τρόπος. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε μια χούφτα μπαχαρικά (πιπέρι, γαρίφαλο, βανίλια) ή αρωματικά φυτά (δεντρολίβανο, μέντα, ευκάλυπτο, δυόσμο). Κλείστε καλά την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις πάρουν δύο βράσεις ανοίξτε το καπάκι και η νέα δυνατή και ευχάριστη μυρωδιά θα αναδυθεί και θα εξαφανίσει κάθε άλλη δυσάρεστη οσμή.
Καταγράφηκε
Απάντηση #6
«
στις:
Οκτώβριος 30, 2007, 06:35:15 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Το βούτυρο μαύρισε;
Όταν ζεσταίνετε βούτυρο σε τηγάνι, προσέξτε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή γιατί πιτσιλάει και μαυρίζει γρήγορα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 30, 2007, 06:41:26 πμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #7
«
στις:
Οκτώβριος 31, 2007, 21:18:35 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Πόσο διατηρούνται τα αλλαντικά;
O xρόνος διατήρησης των αλλαντικών
Ζαμπόν φέτες διατήρηση στην ψύξη 4 μέρες, κατάψυξη περ. 2 μήνες.
Luncheon meat >> >> 3-5 μέρες >> 2 μήνες
Αλλαντικά συσκευασμένα, >> >> 3 βδομάδες >> 1-2 μήνες
Μπέικον >> >> περ, 7 μέρες >> 1 μήνα
Σκληρά λουκάνικα >> 2-3 βδομάδες >> 2 μήνες
Νωπά λουκάνικα >> >> 1-2 μέρες >> 1-2 μήνες
Ζαμπόν γαλοπούλας >> >> 1 βδομάδα και κατάψυξη 1-2 μήνες
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2007, 07:32:39 πμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #8
«
στις:
Οκτώβριος 31, 2007, 22:26:18 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τι να κάνω;
Μμμμμ χρήσιμο Λία.
Ευχαριστούμε πολύ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #9
«
στις:
Νοέμβριος 01, 2007, 16:16:46 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Ξέρεις, Λίζα πόσες φορές με είχε απασχολήσει αυτό το θέμα του πόσο αντέχουν τα αλλαντικά στην ψύξη;
Ευτυχώς αυτό το ψάξιμο που έκανα, μου έδωσε λύση, ώστε να αγοράζω τις ανάλογες ποσότητες αλλαντικών από το S/m και το μοιράστηκα μαζί σας
.
Καταγράφηκε
Απάντηση #10
«
στις:
Νοέμβριος 01, 2007, 20:01:01 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τι να κάνω;
Κι εγώ κάτι τέτοιο κάνω και αν δω ότι δεν αναλώνονται τα βάζω στην κατάψυξη.
Νάσαι καλά Λία.
Καταγράφηκε
Απάντηση #11
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2007, 21:17:01 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Απ: Τι να κάνω;
Καθάρισμα από αυγό
Σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ανακάτεμα αυγών (ή γάλατος ή τυριού) πρέπει πρώτα να ξεπλυθούν με κρύο νερό και μετά να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι . Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό "ψήνει" το αυγό και έτσι κάνει το πλύσιμο του σκεύους πιο δύσκολο .
Βράσιμο των αυγών
Για να μην σπάνε τα αυγά την ώρα που βράζουν, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου . Μην τα βάζετε ποτέ από το ψυγείο απευθείας στην κατσαρόλα . Τοποθετούμε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα . Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά .
Για να γίνουν
μελάτα
τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 3 λεπτά, για να γίνουν
μέτρια
4 λεπτά και για να γίνουν
σφικτά
5 λεπτά .
Αν με τα αυγά, θέλετε να σπάσετε το κεφάλι κάποιου τα σιγοβράζετε 15 λεπτά!
Φρέσκο αυγό
Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε αν είναι φρέσκο το αυγό ,είναι να το βυθίσουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό . Αν το αυγό δεν είναι φρέσκο , επιπλέει . Αντίθετα αν είναι φρέσκο , βυθίζεται .
Κρόκοι αυγών
Για να διατηρήσετε τους κρόκους αυγών , τοποθετήστε τους μέσα σε ένα ποτήρι νερό και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη. Οταν θα χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσετε , θα είναι αναλύωτοι ...
Αυγά βρασμένα και ωμά
Αν μπερδέψατε τα ωμά με τα βρασμένα αβγά γυρίστε τα σα σβούρα πάνω σε μια λεία επιφάνεια. Αν γυρίζουν αργά και ακανόνιστα, τα αβγά είναι ωμά. Αν γυρίζουν γρήγορα και σταθερά, τότε είναι βρασμένα.
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2007, 07:27:06 πμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #12
«
στις:
Νοέμβριος 06, 2007, 21:39:34 μμ »
sgr
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τι να κάνω;
Αααα Λία....
Άκου στην κατάψυξη τους κρόκους...... ούτε που το είχα φανταστεί...
Μπράβο Λία με τις φανταστικές συνταγές και συμβουλές σου
Καταγράφηκε
Απάντηση #13
«
στις:
Νοέμβριος 13, 2007, 17:51:24 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Τα μυστικά της κουζίνας
Ψωμί
Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο αν περάσετε το εσωτερικό της ψωμιέρας με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι .
ζύμη
Αν η ζύμη σας φαίνεται στεγνή ζυμώστε την σε ένα πάγκο αλειμμένο με λάδι, αντί με αλεύρι .
φύλλο πίτας
Αν οι πτυχές του φύλου της πίτας σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα, κόψτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, περάστε το κατά μήκος και διπλώστε το γύρω από τις άκρες της πίτας .
Ξεπάγωμα ψωμιού
Δοκιμάστε να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο ψάρι μέσα σε γάλα . Το κρέας του θα είναι τρυφερό σαν φρέσκου ψαριού και η γεύση του πιο έντονη.
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2007, 07:29:26 πμ από Lia_P
»
Καταγράφηκε
Απάντηση #14
«
στις:
Νοέμβριος 14, 2007, 09:10:15 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Ωραία tips Λία!
Για να κάνετε το χθεσινό ψωμάκι σας πάλι φρέσκο, ραντίστε πολύ ελαφρά την επιφάνεια του με νερό, τυλίξτο σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε ζεστό φούρνο μέχρι να ζεσταθέι πολύ καλά και να ξαναγίνει τραγανή η κόρα.
Όταν ζυμώνουμε και η ζύμη μας φαίνεται σφιχτή και στεγνή, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με χλιαρό νεράκι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη μας την επιθυμητή υφή.
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
2
3
4
...
7
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...