GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 17, 2024, 01:44:13 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Τα μυστικά της κουζίνας
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 3 4 ... 7 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Τα μυστικά της κουζίνας  (Αναγνώστηκε 153181 φορές)
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 07:26:48 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Μύρισε ο φούρνος μικροκυμάτων; 

Μύρισε ο φούρνος μικροκυμάτων σας “ψαρίλα” όταν ξεπαγώνατε ή μαγειρεύατε ψάρι; Σε μια κούπα, βάλτε μερικές κουταλιές υγρού βανίλιας, και τοποθετήστε την στο φούρνο, τον οποίο αφήνετε να λειτουργήσει στην υψηλή κλίμακα επί ένα λεπτό
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 13, 2007, 18:06:23 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 08:32:10 πμ »
LITSA5
Επισκέπτης
Λια μου το υγρο βανιλιας απο που προμηθευετε?μήπως μπορουμε να διαλύσουμε τη σκονη σε νερο?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 09:27:29 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Λιτσάκι μου αυτό το υγρό το βρίσκω στο s/m στα προιόντα ζαχ/κης είναι μια μικρή φυάλη.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 26, 2007, 15:15:51 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Πάντως μια δοκιμή, Λίτσα, δεν βλάπτει. Και εγώ πιστεύω ότι θα γίνεται και με τη σκόνη βανίλιας στο νερό.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 27, 2007, 06:58:05 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Πώς θα έχω περισσότερο χυμό ;

Αν στύβετε λεμόνια, πορτοκάλια ή γκρέϊπφρουτ, θα έχετε πολύ περισσότερο χυμό αν με λίγη πίεση τα ρολάρετε με την παλάμη σας επάνω σε μια σκληρή επιφάνεια και μετά τα ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων επί 15 δευτερόλεπτα πριν τα στύψετε
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 28, 2007, 00:29:49 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Tι κάνω για τις μυρωδιές της κουζίνας;

Αν το σπίτι σας μυρίζει άσχημα από τις μυρωδιές της κουζίνας τότε, ανάψτε το φούρνο και βάλτε σε ένα ταψάκι ή στο γκριλ φλούδες εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ). Αφήστε τα για 50 περίπου δευτερόλεπτα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.

Ένας άλλος τρόπος για να εξαφανιστούν οι δυσάρεστες οσμές που δημιουργούνται όταν μαγειρεύετε υπάρχει τρόπος. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε μια χούφτα μπαχαρικά (πιπέρι, γαρίφαλο, βανίλια) ή αρωματικά φυτά (δεντρολίβανο, μέντα, ευκάλυπτο, δυόσμο). Κλείστε καλά την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις πάρουν δύο βράσεις ανοίξτε το καπάκι και η νέα δυνατή και ευχάριστη μυρωδιά θα αναδυθεί και θα εξαφανίσει κάθε άλλη δυσάρεστη οσμή.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 30, 2007, 06:35:15 πμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Το βούτυρο μαύρισε;


Όταν ζεσταίνετε βούτυρο σε τηγάνι, προσέξτε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή γιατί πιτσιλάει και μαυρίζει γρήγορα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 30, 2007, 06:41:26 πμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 31, 2007, 21:18:35 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
  Πόσο διατηρούνται τα αλλαντικά;

O xρόνος διατήρησης των αλλαντικών

Ζαμπόν φέτες διατήρηση στην ψύξη 4 μέρες,          κατάψυξη περ. 2 μήνες.

Luncheon meat                       >>             >> 3-5 μέρες                >>  2 μήνες

Αλλαντικά συσκευασμένα,         >>              >>  3 βδομάδες         >>      1-2 μήνες

Μπέικον                                   >>             >> περ, 7 μέρες        >>     1 μήνα

Σκληρά λουκάνικα                      >> 2-3 βδομάδες                       >>    2 μήνες

Νωπά λουκάνικα   >>                  >> 1-2 μέρες                            >>  1-2 μήνες

Ζαμπόν γαλοπούλας >>               >> 1 βδομάδα και             κατάψυξη 1-2 μήνες
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2007, 07:32:39 πμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 31, 2007, 22:26:18 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μμμμμ χρήσιμο Λία.
Ευχαριστούμε πολύ.  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Νοέμβριος 01, 2007, 16:16:46 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Ξέρεις, Λίζα πόσες φορές με είχε απασχολήσει αυτό το θέμα του πόσο αντέχουν τα αλλαντικά στην ψύξη;
Ευτυχώς αυτό το ψάξιμο που έκανα, μου έδωσε λύση, ώστε να αγοράζω τις ανάλογες ποσότητες αλλαντικών από το S/m και το μοιράστηκα μαζί σας  Μεγάλο χαμόγελο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Νοέμβριος 01, 2007, 20:01:01 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Κι εγώ κάτι τέτοιο κάνω και αν δω ότι δεν αναλώνονται τα βάζω στην κατάψυξη.  Κλείσιμο ματιού
Νάσαι καλά Λία.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 21:17:01 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης

Καθάρισμα από αυγό 

 Σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ανακάτεμα αυγών (ή γάλατος ή τυριού) πρέπει πρώτα να ξεπλυθούν με κρύο νερό και μετά να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι . Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό "ψήνει" το αυγό και έτσι κάνει το πλύσιμο του σκεύους πιο δύσκολο .

Βράσιμο των αυγών

  Για να μην σπάνε τα αυγά την ώρα που βράζουν, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου . Μην τα βάζετε ποτέ από το ψυγείο απευθείας στην κατσαρόλα . Τοποθετούμε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα . Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά .
  Για να γίνουν μελάτα τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 3 λεπτά, για να γίνουν μέτρια 4 λεπτά και για να γίνουν σφικτά 5 λεπτά .
Αν με τα αυγά, θέλετε να σπάσετε το κεφάλι κάποιου τα σιγοβράζετε 15 λεπτά!


Φρέσκο αυγό

Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε αν είναι φρέσκο το αυγό ,είναι να το βυθίσουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό . Αν το αυγό δεν είναι φρέσκο , επιπλέει .  Αντίθετα αν είναι φρέσκο , βυθίζεται .


Κρόκοι αυγών

Για να διατηρήσετε τους κρόκους αυγών , τοποθετήστε τους μέσα σε ένα ποτήρι νερό και μετά κατευθείαν στην κατάψυξη. Οταν θα χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσετε , θα είναι αναλύωτοι ...

Αυγά βρασμένα και ωμά

Αν μπερδέψατε τα ωμά με τα βρασμένα αβγά γυρίστε τα σα σβούρα πάνω σε μια λεία επιφάνεια. Αν γυρίζουν αργά και ακανόνιστα, τα αβγά είναι ωμά. Αν γυρίζουν γρήγορα και σταθερά, τότε είναι βρασμένα.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2007, 07:27:06 πμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 21:39:34 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Αααα Λία....
Άκου στην κατάψυξη τους κρόκους...... ούτε που το είχα φανταστεί...
Μπράβο Λία με τις φανταστικές συνταγές και συμβουλές σου
 Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Νοέμβριος 13, 2007, 17:51:24 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Ψωμί    
Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο αν περάσετε το εσωτερικό της ψωμιέρας με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι .

ζύμη
Αν η ζύμη σας φαίνεται στεγνή ζυμώστε την σε ένα πάγκο αλειμμένο με λάδι, αντί με αλεύρι .

φύλλο πίτας

Αν οι πτυχές του φύλου της πίτας σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα, κόψτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, περάστε το κατά μήκος και διπλώστε το γύρω από τις άκρες της πίτας .

Ξεπάγωμα ψωμιού

Δοκιμάστε να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο ψάρι μέσα σε γάλα . Το κρέας του θα είναι τρυφερό σαν φρέσκου ψαριού και η γεύση του πιο έντονη.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2007, 07:29:26 πμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Νοέμβριος 14, 2007, 09:10:15 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Ωραία tips Λία!
Για να κάνετε το χθεσινό ψωμάκι σας πάλι φρέσκο, ραντίστε πολύ ελαφρά την επιφάνεια του με νερό, τυλίξτο σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε ζεστό φούρνο μέχρι να ζεσταθέι πολύ καλά και να ξαναγίνει τραγανή η κόρα.
Όταν ζυμώνουμε και η ζύμη μας φαίνεται σφιχτή και στεγνή, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με χλιαρό νεράκι  και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσει η ζύμη μας την επιθυμητή υφή.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 3 4 ... 7 » Πάνω