Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 19, 2024, 14:50:23 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Τα μυστικά της κουζίνας
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
...
3
4
5
6
7
»
Αποστολέας
Θέμα: Τα μυστικά της κουζίνας (Αναγνώστηκε 153234 φορές)
Απάντηση #75
«
στις:
Μάρτιος 16, 2009, 10:56:13 πμ »
elpidaki
Ανώτερο μέλος
τα πάντα είναι δανεικά......................
Φύλο:
Μηνύματα: 496
Μέλος από: Μάρ, 2009
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
κορίτσια εγώ ξέρω πως τα ψάρια δεν κολλάνε στο ψήσιμο επειδή ΔΕΝ τα ξελεπίζουμε και τα αλατίζουμε πολύ καλά
Καταγράφηκε
Απάντηση #76
«
στις:
Μάρτιος 16, 2009, 15:37:39 μμ »
despoinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Για τα ψάρια, έχω να σας πω πως στην πόλη μου, υπάρχει ένα ψαράδικο που ταυτόχρονα ψήνει και τα ψάρια που αγοράζεις, δωρεάν. Εκεί πηγαίνουμε κάθε Κυριακή και γενικά κάθε φορά που θέλουμε να φάμε ψητό ψαράκι. Το αγοράζουμε, μας το καθαρίζουν, μας το ξελεπίζουν και στη συνέχεια το δίνουμε στον ψήστη. Αυτός λοιπόν, παίρνει το ψάρι, το αλατίζει πολύ καλά με χοντρό αλάτι και το βάζει στη σχάρα. Ούτε λάδια, ούτε τίποτα. Το ψήνει σε σιγανή φωτιά, το γυρίζει μερικές φορές και όταν είναι έτοιμο, παίρνει τη σχάρα και τη βάζει πάνω σε έναν πάγκο. Πριν την ανοίξει, τη χτυπάει με ένα μαχαίρι και από πάνω και από κάτω. Μετά ανοίγει τη σχάρα και βγάζει σώο και αβλαβές το ψημένο ψαράκι. Δεν έχουμε πάρει ποτέ ψάρι διαλυμένο, εδώ και πέντε χρόνια που υπάρχει αυτό το μαγαζί.
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
Απάντηση #77
«
στις:
Μάρτιος 16, 2009, 16:00:32 μμ »
ekaterini
Ανώτατο μέλος
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας
Φύλο:
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Δέσποινα σου έχω ξαναπεί ότι σε ζηλεύω, γι' αυτό το μαγαζί αλλά και για πολλά άλλα της πόλης σου
Καταγράφηκε
Απάντηση #78
«
στις:
Μάρτιος 16, 2009, 18:16:59 μμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Αλήθεια Δέσποινα; Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο
Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα και είσαι σίγουρη ότι τρως και φρέσκο και καλοψημένο ψαράκι
Μπράβο
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #79
«
στις:
Μάρτιος 16, 2009, 18:43:31 μμ »
Marinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Despoinaki είσαι από τη Ρόδο ε; Αυτά που περιέγραφες μου θύμησαν πέρσυ το καλοκαίρι ένα μαγαζί στη Ρόδο και μπήκα στο προφίλ σου να δω αν είσαι από εκεί!! Πάντως για να καταθέσω τη γνώμη μου επί του ψησίματος κι εγώ θα σας πω πως το κάνει ο μπαμπάς μου στα κάρβουνα. Το έχει αγοαράσει ξελεπιασμένο και του ρίχνει λίγο αλάτι ρίγανη και ίσα που το αλείφει με ελάχιστο λάδι. Απλώς όταν το βάζει στη σχάρα δεν το γυρνάει συνέχεια. Μια φορά από τη μια πλευρά και μια από την άλλη. Και πάντα βγαίνει με την πέτσα του και άρτιο.
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
Απάντηση #80
«
στις:
Μάρτιος 16, 2009, 21:56:41 μμ »
despoinaki
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 2.212
Μέλος από: Νοέ, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Ναι, Μαρίνα. Στη Ρόδο ζω. Εσύ πέρασες καλά στις διακοπές σου;
Καταγράφηκε
Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα!
Απάντηση #81
«
στις:
Νοέμβριος 18, 2009, 14:47:33 μμ »
marylou
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Παράθεση από: despoinaki στις Μάρτιος 16, 2009, 15:37:39 μμ
Για τα ψάρια, έχω να σας πω πως στην πόλη μου, υπάρχει ένα ψαράδικο που ταυτόχρονα ψήνει και τα ψάρια που αγοράζεις, δωρεάν. Εκεί πηγαίνουμε κάθε Κυριακή και γενικά κάθε φορά που θέλουμε να φάμε ψητό ψαράκι. Το αγοράζουμε, μας το καθαρίζουν, μας το ξελεπίζουν και στη συνέχεια το δίνουμε στον ψήστη. Αυτός λοιπόν, παίρνει το ψάρι, το αλατίζει πολύ καλά με χοντρό αλάτι και το βάζει στη σχάρα. Ούτε λάδια, ούτε τίποτα. Το ψήνει σε σιγανή φωτιά, το γυρίζει μερικές φορές και όταν είναι έτοιμο, παίρνει τη σχάρα και τη βάζει πάνω σε έναν πάγκο. Πριν την ανοίξει, τη χτυπάει με ένα μαχαίρι και από πάνω και από κάτω. Μετά ανοίγει τη σχάρα και βγάζει σώο και αβλαβές το ψημένο ψαράκι. Δεν έχουμε πάρει ποτέ ψάρι διαλυμένο, εδώ και πέντε χρόνια που υπάρχει αυτό το μαγαζί.
Βρε Δεσποινάκι που είναι αυτό το καταπληκτικό μαγαζί ...μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα
θέλω και εγώωωωωωωωωωω
«
Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 18, 2009, 14:58:56 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
Απάντηση #82
«
στις:
Μάρτιος 12, 2010, 22:47:40 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Παιδιά σας ρωτώ : ¨
Οταν έχουμε αρκετό ρίζι στην αποθήκη και πιάσει μαμούνια, πως το καθαρίζουμε,
Υπάρχει κάποιος τρόπος; είναι εύκολος; Μιλάμε για 3-4 κιλά σε σακκούλάκια...
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #83
«
στις:
Μάρτιος 13, 2010, 10:28:12 πμ »
nitsa2009
Ανώτατο μέλος
nitsa2009
Φύλο:
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Δυστυχώς δέν ξέρω κάτι μήπως να δοκίμαζες με μιά κρισάρα;
Καταγράφηκε
https://nitsa2009.blogspot.com/
Απάντηση #84
«
στις:
Μάρτιος 13, 2010, 15:28:54 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Παράθεση από: Pastaflora στις Μάρτιος 12, 2010, 22:47:40 μμ
Παιδιά σας ρωτώ : ¨
Οταν έχουμε αρκετό ρίζι στην αποθήκη και πιάσει μαμούνια, πως το καθαρίζουμε,
Υπάρχει κάποιος τρόπος; είναι εύκολος; Μιλάμε για 3-4 κιλά σε σακκούλάκια...
Το απλώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια και το αφήνουμε στον ήλιο. Φεύγουν όλα.
Καταγράφηκε
Απάντηση #85
«
στις:
Μάρτιος 13, 2010, 16:08:02 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
ΝΈΝΑ ΜΟΥ ΕΊΣΑΙ ΘΗΣΑΥΡΌς!!...
Γιατί είναι μεγάλη αμαρτία να το πετάξω,...άλλοι δεν έχουν να φάνε.... Σε ευχαριστώ από την καρδιά μου.!!!!
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #86
«
στις:
Ιούνιος 28, 2010, 10:57:16 πμ »
vilia
Αρχάριο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5
Μέλος από: Ιούν, 2010
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Τέλειο το θεματάκι που έχετε ανοίξει και συγχαρητήρια!!!
Παράθεση από: Marinaki στις Μάρτιος 16, 2009, 18:43:31 μμ
Despoinaki είσαι από τη Ρόδο ε; Αυτά που περιέγραφες μου θύμησαν πέρσυ το καλοκαίρι ένα μαγαζί στη Ρόδο και μπήκα στο προφίλ σου να δω αν είσαι από εκεί!! Πάντως για να καταθέσω τη γνώμη μου επί του ψησίματος κι εγώ θα σας πω πως το κάνει ο μπαμπάς μου στα κάρβουνα. Το έχει αγοαράσει ξελεπιασμένο και του ρίχνει λίγο αλάτι ρίγανη και ίσα που το αλείφει με ελάχιστο λάδι. Απλώς όταν το βάζει στη σχάρα δεν το γυρνάει συνέχεια. Μια φορά από τη μια πλευρά και μια από την άλλη. Και πάντα βγαίνει με την πέτσα του και άρτιο.
Ακριβώς όπως λέει η κοπέλα, το ψάρι δεν θέλει πολλές φορές γύρισμα, επίσης να αναφέρω κάτι επιπλέον : τοποθετήστε για λίγα λεπτά την σχάρα στη φωτιά να ζεσταθεί πρίν βάλετε το ψάρι!!
Καταγράφηκε
Απάντηση #87
«
στις:
Δεκέμβριος 06, 2010, 16:10:14 μμ »
Pastaflora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας-TIPS ΓΙΑ ΤΟΜΑΓΕΊΡΕΜΑ:
TIPS ΓΙΑ ΤΟΜΑΓΕΊΡΕΜΑ:
Όταν ψήνουμε κοτόπουλο στο φούρνο , τα τελευταία 20΄του ψησίματος το αλείφουμε με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού μέσα στο οποίο έχουμε λειώσει ένα κουταλάκι ζάχαρη ώστε η πέτσα τιυ να ροδίσει ομοιόμορφα και θα γίνει πιο τραγανή….!!!!
Όταν βραζουμε κολοκυθάκια για σαλάτα, προκειμένου να μην γεμίσουν νερό, τα πλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε ολόκληρα χωρίς να κόψουμε τις άκρες ή το κοτσάνι τους, τα οποία αφαιρούμε όταν έχουνε βράσει.
Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το τυρί στην μαγειρική , το κόβουμε σε μικρά κομματάκια , έτσι ΄ώστε να ανακατευτεί εύκολα και να ψηθή γρήγορα.
Για τα φαγητά φούρνου προτιμούμε τα σκληρά τυριά , που μπορούν εύκολα να κοπούν σε διάφορα σχήματα και να λιώσουν ευκολότερα.
ώστε η πέτσα του να ροδίσει ομοιόμορφα και θα γίνει πιο τραγανή….!!!!
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 06, 2010, 16:40:33 μμ από Pastaflora
»
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
Απάντηση #88
«
στις:
Δεκέμβριος 15, 2010, 13:47:44 μμ »
georgi79
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 9
Μέλος από: Σεπ, 2009
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
γεια σας παιδια! μηπως μπορειτε να μου πειτε που θα μπορουσα να βρω σπαγγο ψησιματος? Θελω να κανω ρολο για Χριστουγεννα. Ευχαριστω!
Καταγράφηκε
Απάντηση #89
«
στις:
Δεκέμβριος 15, 2010, 21:38:26 μμ »
arhontia
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Τα μυστικά της κουζίνας
Τελευταία φορά είχα πάρει από ΑΒ σούπερ μάρκετ.
Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
Σελίδες
«
1
...
3
4
5
6
7
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...