GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Δεκέμβριος 06, 2021, 12:59:03 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Tεχνικές μαγειρέματος
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες « 1 2 3 4 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Tεχνικές μαγειρέματος  (Αναγνώστηκε 23095 φορές)
Απάντηση #30
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 10:32:28 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ααααα αυτο μου το εμαθε περισυ η Βαγγο!!
Βολευει πολυ σε μεγαλη τουρτα για να βγαλεις πιο πολλα κομματια κανεις ενα μικρο κυκλο στη μεση ενα λιγο μεγαλυτεροκαι εχεις 3 ομοκεντρους κυκλος  μετα κοβεις και βγαινουν πολυ περισστερα κομματια !
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 15, 2009, 12:43:32 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #31
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 12:41:59 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Ναι ωραίο κόλπο και μάλιστα δεν χρειάζεται να πεδεύσαι με μαχαίρι να κάνεις τον κύκλο. Αρκεί να χρησιμοποιείς ποτήρια διαφορετικής διαμέτρου. Το μπήγεις, το στρίβεις και το τραβάς οπότε βγαίνοντας το ποτήρι έχει και το κεντρικό κομμάτι τούρτας ή κέικ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #32
« στις: Δεκέμβριος 15, 2009, 15:35:14 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Φτιάχνετε πίτσα, και το τελειωμα της πίτσας μας είναι συνήθως άδειο είτε σκληρό και ξεροψημένο είτε πολύ μαλακό και ... άδειο. Δείτε πως θα γεμίσετε και αυτό το σημείο με τυροτρέλα Κλείσιμο ματιού και όλοι θα τρελαθούν

<a href="http://www.youtube.com/v/TXDOF4tg9Zs&amp;feature=SeriesPlayList&amp;p=0DEBB946BBDAB781" target="_blank">http://www.youtube.com/v/TXDOF4tg9Zs&amp;feature=SeriesPlayList&amp;p=0DEBB946BBDAB781</a>
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #33
« στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 00:03:29 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Ωραίο Μαράκι το μυστικό με την pizza. Nα πω όμως ότι το ζυμάρι γι αυτή την pizza είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο , λίγο πιό μαλακά, διαφορετικά θα σκάσει.
Βάζουμε λοιπόν τα τυράκια, το κλείνουμε καλά λίγο πιό μέσα απ ότι το έκλεισε η κοπέλα και μετά υπάρχςι ένα εργαλειάκι σαν μικρό πλαστράκι πλαστικό  αλλά αγκαθωτό. Μ αυτό περνάμε όλο τον πάτο της ζύμης και πατάμε καλά και γύρω γύρω στα σημεία που γυρίσαμε το κομμάτι ζύμης να κολλήσει καλά.Αυτ΅ο το εργαλειάκι την τρυπάει τη ζύμη για να καταλάβετε.
Μετά βάζουμε τα υλικά μας και πριν ψήσουμε το τυλιγμένο μέρος ή με βούτυρο ή με σκορδοβούτυρο.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #34
« στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 00:07:34 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Τέλεια τώρα οι πίτσες μας θα γινονται ακόμα νοστιμότερες  up

Nα πω όμως ότι το ζυμάρι γι αυτή την pizza είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο , λίγο πιό μαλακά, διαφορετικά θα σκάσει.

Δηλαδή έχει ειδική συνταγή? Για πες για πες Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #35
« στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 00:49:40 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Μαράκι μου όλες οι ζύμες έχουν τα ίδια υλικά: νερό, λάδι, αλεύρι, μαγιά. Η διαφορά τους είναι  στην ποσότητα του νερού και στη μαγιά. Τώρα το τι περιέχει η μαγιά δεν ξέρω να σας το πω γιατί ερχόταν συσκευασμένη σε πακετάκι με τη φίρμα της εταιρείας και δεν έγραφε πάνω συστατικά.
Τώρα το κλασικό ζυμάρι το ιταλικό βγαίνει αρκετά σφιχτό το πλάθουμε στο χέρι μας σαν μπαλίτσα  και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος ένα δεκάλεπτο μετά ρίχνουμε αλευράκι από πάνω το πατάμε με το χέρι μας και το ανοίγουμε σε ταψάκι.
Το ζυμάρι που είναι σαν λουκουμάς βγαίνει ελάχιστα ποιό μαλακό το τοποθετούμε σε πολύ λαδωμένο ταψάκι να καλύπτει τα δύο τρίτα του ταψιού και σε ύψοε το ένα τρίτ. Φαντάσου κάτι σαν χοντρό φύλλο. Το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει (περίπου 2 ώρες). Είναι έτοιμο όταν στο φάρδος καλύψει όλο το ταψάκι και στο ύψος τα 2/3. Το δουλεύουμε προσεκτικά όμως μη μας ξεφουσκώσει.
Το ζυμάρι για την πίτσα με τα τυράκια γίνεται μαλακό και έχει αρκετό λάδι να το καταλαβαίνειςστο χέρι. Το ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και το βάζουμε στο ψυγείο για κανα μισάωρο. Ψήνεται καλύτερα σε ταψάκι με τρυπούλες και τρύπημα όπως είπα παραπάνω.
Το ζυμάρι το πολύ λεπτό βγαίνειο πολύ νερουλό , σκέψου κάτι σαν μουσκεμένο ψωμί. αυτή τη μορφή έχει. Το βάζουμε λοιπόν μέσα σε νάϋλον σακούλα κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε μέσα σε κλειστό αλουμινένιο σκεύος. Φουσκώνει και ενώνει σε ζυμάρι. Μετά παίρνουμε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε τρυπητό ταψάκι  μέχρι το χείλος του , κόβουμε ότι περισσεύει και πάλι τρυπάμε με το εργαλειάκι.
Βέβαια να πω ότι οι πιτσαρίες χρησιμοποιούν ειδικό μηχάνημα για τα ανοίγματα και τα ζυμάρια διατηρούνται μέχρι 12 ώρες στο ψφγείο σκεπασμένα για να μην ξεραθούν από πάνω.
Τα ζυμάματα γίνονται σε μεταλικό κάδο που έχει ζεσταθεί πρώτα με χλιαρό νερό. Το νερό που χρησιμοποιούμε είναι πάντα χλιαρό και τα υλικά στον κάδο μπαίνουν πρώτα το νερό μετά η μαγιά ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι και τελευταίο το αλεύρι.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #36
« στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 08:05:06 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Πάντα με την καλή συμβουλη Φαίη μου, είσαι καταπληκτική  rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #37
« στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 08:58:52 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Φανταστικές ιδέες για να στολίσουμε τις τάρτες μας up

<a href="http://www.youtube.com/v/GaG9IqLjRhw" target="_blank">http://www.youtube.com/v/GaG9IqLjRhw</a>
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #38
« στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 09:07:14 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Πολύ μου αρέσουν αυτές οι σκεπαστές τάρτες αμερικανικού τύπου  inlove
Ωραίες ιδέες μας έδωσες Μαράκι  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #39
« στις: Δεκέμβριος 16, 2009, 11:06:17 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Να πω οτι αυτα τα σχεδιακια πανω στην ταρτα δεν τα κανουν μονο για ομορφια αλλά και για να περνει η ταρτα αερα και να μη σκαει επειδη το φρουτο βραζει!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 16, 2009, 11:08:31 πμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #40
« στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 08:23:47 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Πάμε και στον στολισμό. Μέρες που είναι θέλουμε το τραπέζι μας, ακόμη κι αν πρέπει να έχει λεμονοκουπες για στίψιμο επάνω, να είναι πανέμορφο. Ας το στολίσουμε Κλείσιμο ματιού



<a href="http://www.youtube.com/v/lblcggNH8RY" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lblcggNH8RY</a>

και τα αγγουράκια για την σαλάτα μας

<a href="http://www.youtube.com/v/SBUZWaO-fdM" target="_blank">http://www.youtube.com/v/SBUZWaO-fdM</a>


<a href="http://www.youtube.com/v/oaaoxaEnulE" target="_blank">http://www.youtube.com/v/oaaoxaEnulE</a>


Καταγράφηκε
 
Απάντηση #41
« στις: Δεκέμβριος 17, 2009, 19:09:33 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
εντυπωσιακο up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #42
« στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 02:58:16 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
οχι επικαιρο λογω φρουτου αλλα τουλαχιστον ευκολο και εντυπωσιακο για διακοσμηση

<a href="http://www.youtube.com/v/pnxVuOlbyzg" target="_blank">http://www.youtube.com/v/pnxVuOlbyzg</a>
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #43
« στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 03:17:33 πμ »
VASILIKH Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 276
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΞΕΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΓΩ ΤΙΣ ΛΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ....
Καταγράφηκε
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ,ΖΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ....!!!!!
 
Απάντηση #44
« στις: Δεκέμβριος 18, 2009, 18:50:05 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Πως να "ξεζουμίσουμε" τελείως τα λεμόνια μας

<a href="http://www.youtube.com/v/VJ_n0P02cmY" target="_blank">http://www.youtube.com/v/VJ_n0P02cmY</a>
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες « 1 2 3 4 » Πάνω