Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 19, 2024, 22:58:38 μμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Γενική συζήτηση
Tεχνικές μαγειρέματος
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
«
1
2
3
4
»
Αποστολέας
Θέμα: Tεχνικές μαγειρέματος (Αναγνώστηκε 29299 φορές)
Απάντηση #30
«
στις:
Δεκέμβριος 15, 2009, 10:32:28 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Ααααα αυτο μου το εμαθε περισυ η Βαγγο!!
Βολευει πολυ σε μεγαλη τουρτα για να βγαλεις πιο πολλα κομματια κανεις ενα μικρο κυκλο στη μεση ενα λιγο μεγαλυτεροκαι εχεις 3 ομοκεντρους κυκλος μετα κοβεις και βγαινουν πολυ περισστερα κομματια !
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 15, 2009, 12:43:32 μμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #31
«
στις:
Δεκέμβριος 15, 2009, 12:41:59 μμ »
Nena
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Ναι ωραίο κόλπο και μάλιστα δεν χρειάζεται να πεδεύσαι με μαχαίρι να κάνεις τον κύκλο. Αρκεί να χρησιμοποιείς ποτήρια διαφορετικής διαμέτρου. Το μπήγεις, το στρίβεις και το τραβάς οπότε βγαίνοντας το ποτήρι έχει και το κεντρικό κομμάτι τούρτας ή κέικ.
Καταγράφηκε
Απάντηση #32
«
στις:
Δεκέμβριος 15, 2009, 15:35:14 μμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Φτιάχνετε πίτσα, και το τελειωμα της πίτσας μας είναι συνήθως άδειο είτε σκληρό και ξεροψημένο είτε πολύ μαλακό και ... άδειο. Δείτε πως θα γεμίσετε και αυτό το σημείο με τυροτρέλα
και όλοι θα τρελαθούν
https://www.youtube.com/v/TXDOF4tg9Zs&feature=SeriesPlayList&p=0DEBB946BBDAB781
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Απάντηση #33
«
στις:
Δεκέμβριος 16, 2009, 00:03:29 πμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Ωραίο Μαράκι το μυστικό με την pizza. Nα πω όμως ότι το ζυμάρι γι αυτή την pizza είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο , λίγο πιό μαλακά, διαφορετικά θα σκάσει.
Βάζουμε λοιπόν τα τυράκια, το κλείνουμε καλά λίγο πιό μέσα απ ότι το έκλεισε η κοπέλα και μετά υπάρχςι ένα εργαλειάκι σαν μικρό πλαστράκι πλαστικό αλλά αγκαθωτό. Μ αυτό περνάμε όλο τον πάτο της ζύμης και πατάμε καλά και γύρω γύρω στα σημεία που γυρίσαμε το κομμάτι ζύμης να κολλήσει καλά.Αυτ΅ο το εργαλειάκι την τρυπάει τη ζύμη για να καταλάβετε.
Μετά βάζουμε τα υλικά μας και πριν ψήσουμε το τυλιγμένο μέρος ή με βούτυρο ή με σκορδοβούτυρο.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #34
«
στις:
Δεκέμβριος 16, 2009, 00:07:34 πμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Τέλεια τώρα οι πίτσες μας θα γινονται ακόμα νοστιμότερες
Παράθεση από: Faye στις Δεκέμβριος 16, 2009, 00:03:29 πμ
Nα πω όμως ότι το ζυμάρι γι αυτή την pizza είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο , λίγο πιό μαλακά, διαφορετικά θα σκάσει.
Δηλαδή έχει ειδική συνταγή? Για πες για πες
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Απάντηση #35
«
στις:
Δεκέμβριος 16, 2009, 00:49:40 πμ »
Faye
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Μαράκι μου όλες οι ζύμες έχουν τα ίδια υλικά: νερό, λάδι, αλεύρι, μαγιά. Η διαφορά τους είναι στην ποσότητα του νερού και στη μαγιά. Τώρα το τι περιέχει η μαγιά δεν ξέρω να σας το πω γιατί ερχόταν συσκευασμένη σε πακετάκι με τη φίρμα της εταιρείας και δεν έγραφε πάνω συστατικά.
Τώρα το κλασικό ζυμάρι το ιταλικό βγαίνει αρκετά σφιχτό το πλάθουμε στο χέρι μας σαν μπαλίτσα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος ένα δεκάλεπτο μετά ρίχνουμε αλευράκι από πάνω το πατάμε με το χέρι μας και το ανοίγουμε σε ταψάκι.
Το ζυμάρι που είναι σαν λουκουμάς βγαίνει ελάχιστα ποιό μαλακό το τοποθετούμε σε πολύ λαδωμένο ταψάκι να καλύπτει τα δύο τρίτα του ταψιού και σε ύψοε το ένα τρίτ. Φαντάσου κάτι σαν χοντρό φύλλο. Το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει (περίπου 2 ώρες). Είναι έτοιμο όταν στο φάρδος καλύψει όλο το ταψάκι και στο ύψος τα 2/3. Το δουλεύουμε προσεκτικά όμως μη μας ξεφουσκώσει.
Το ζυμάρι για την πίτσα με τα τυράκια γίνεται μαλακό και έχει αρκετό λάδι να το καταλαβαίνειςστο χέρι. Το ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και το βάζουμε στο ψυγείο για κανα μισάωρο. Ψήνεται καλύτερα σε ταψάκι με τρυπούλες και τρύπημα όπως είπα παραπάνω.
Το ζυμάρι το πολύ λεπτό βγαίνειο πολύ νερουλό , σκέψου κάτι σαν μουσκεμένο ψωμί. αυτή τη μορφή έχει. Το βάζουμε λοιπόν μέσα σε νάϋλον σακούλα κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε μέσα σε κλειστό αλουμινένιο σκεύος. Φουσκώνει και ενώνει σε ζυμάρι. Μετά παίρνουμε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε τρυπητό ταψάκι μέχρι το χείλος του , κόβουμε ότι περισσεύει και πάλι τρυπάμε με το εργαλειάκι.
Βέβαια να πω ότι οι πιτσαρίες χρησιμοποιούν ειδικό μηχάνημα για τα ανοίγματα και τα ζυμάρια διατηρούνται μέχρι 12 ώρες στο ψφγείο σκεπασμένα για να μην ξεραθούν από πάνω.
Τα ζυμάματα γίνονται σε μεταλικό κάδο που έχει ζεσταθεί πρώτα με χλιαρό νερό. Το νερό που χρησιμοποιούμε είναι πάντα χλιαρό και τα υλικά στον κάδο μπαίνουν πρώτα το νερό μετά η μαγιά ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι και τελευταίο το αλεύρι.
Καταγράφηκε
Χαμογελάτε!!! Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
Απάντηση #36
«
στις:
Δεκέμβριος 16, 2009, 08:05:06 πμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Πάντα με την καλή συμβουλη Φαίη μου, είσαι καταπληκτική
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Απάντηση #37
«
στις:
Δεκέμβριος 16, 2009, 08:58:52 πμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Φανταστικές ιδέες για να στολίσουμε τις τάρτες μας
https://www.youtube.com/v/GaG9IqLjRhw
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Απάντηση #38
«
στις:
Δεκέμβριος 16, 2009, 09:07:14 πμ »
Flora
VIP Member
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Πολύ μου αρέσουν αυτές οι σκεπαστές τάρτες αμερικανικού τύπου
Ωραίες ιδέες μας έδωσες Μαράκι
Καταγράφηκε
Απάντηση #39
«
στις:
Δεκέμβριος 16, 2009, 11:06:17 πμ »
margarita79
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Να πω οτι αυτα τα σχεδιακια πανω στην ταρτα δεν τα κανουν μονο για ομορφια αλλά και για να περνει η ταρτα αερα και να μη σκαει επειδη το φρουτο βραζει!
«
Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 16, 2009, 11:08:31 πμ από margarita79
»
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
Απάντηση #40
«
στις:
Δεκέμβριος 17, 2009, 08:23:47 πμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Πάμε και στον στολισμό. Μέρες που είναι θέλουμε το τραπέζι μας, ακόμη κι αν πρέπει να έχει λεμονοκουπες για στίψιμο επάνω, να είναι πανέμορφο. Ας το στολίσουμε
https://www.youtube.com/v/lblcggNH8RY
και τα αγγουράκια για την σαλάτα μας
https://www.youtube.com/v/SBUZWaO-fdM
https://www.youtube.com/v/oaaoxaEnulE
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Απάντηση #41
«
στις:
Δεκέμβριος 17, 2009, 19:09:33 μμ »
giota
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
εντυπωσιακο
Καταγράφηκε
https://www.youtube.com/user/staroula1000
Απάντηση #42
«
στις:
Δεκέμβριος 18, 2009, 02:58:16 πμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
οχι επικαιρο λογω φρουτου αλλα τουλαχιστον ευκολο και εντυπωσιακο για διακοσμηση
https://www.youtube.com/v/pnxVuOlbyzg
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Απάντηση #43
«
στις:
Δεκέμβριος 18, 2009, 03:17:33 πμ »
VASILIKH
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 276
Μέλος από: Οκτ, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΞΕΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΓΩ ΤΙΣ ΛΙΓΟΥΡΕΥΤΗΚΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ....
Καταγράφηκε
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ,ΖΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ....!!!!!
Απάντηση #44
«
στις:
Δεκέμβριος 18, 2009, 18:50:05 μμ »
mariaZ
Ανώτατο μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009
Απ: Tεχνικές μαγειρέματος
Πως να "ξεζουμίσουμε" τελείως τα λεμόνια μας
https://www.youtube.com/v/VJ_n0P02cmY
Καταγράφηκε
Χαρίζεται
,
Keep thinking
,
Collections Of Life
,
Handmade&Crafts
Σελίδες
«
1
2
3
4
»
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...