Μαράκι, υπάρχουν και στην Ελλάδα
Πριν 3 χρόνια περίπου, ένα κεραμικό μαχαίρι του σεφ, μου κόστισε 100 ευρώ, από το cookshop.
Είναι εξαιρετικά κοφτερά, δεν χρειάζονται ακόνισμα αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κόψουν σκληρά κομμάτια ή κόκκαλα μιας και κινδυνεύει να σπάσει το κεραμικό, αφού είναι πάρα πολύ λεπτό.
Δεν τους αρέσει η "κακομεταχείριση" γενικότερα, και θέλει μεγάλη προσοχή μη σου πέσει κάτω και γίνει θρύψαλα
Επίσης....με τον καιρό, κι επειδή βάφουν εύκολα με τους χυμούς των τροφών, το λευκό τους χρώμα γίνεται μια ωραιότατη ώχρα
η οποία με τον καιρό πάλι, χρωματίζεται σε τόνους αχνού πορτοκαλί-μπεζ
( σε αυτό το στάδιο είναι το δικό μου μαχαίρι, σήμερα
)
Παρόλα αυτά, ήταν μια εμπειρία να δουλεύω με αυτό. Απόλυτα ζυγισμένο, με κατάλληλο βάρος για εύκολη χρήση και εξαιρετικά κοφτερό.