GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 30, 2021, 19:42:17 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  πως θα πετυχω τον τελειο κεφτε??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: πως θα πετυχω τον τελειο κεφτε??  (Αναγνώστηκε 9306 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 03, 2009, 10:10:09 πμ »
zouzoula Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Δεκ, 2009

Προφίλ
Καλημερα.Εδω και καιρο προσπαθω να λυσω το μυστηριο του κεφτε.Πρωτον δεν μου γινεται καλο το σχημα και δευτερον μαυριζει πολυ γρηγορα το λαδι και μεχρι να τηγανιστει παιρνει ενα πολυ σκουρο χρωμα.Τι στο καλο κανω λαθος??? Απορία Απορία Απορία Απορία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 03, 2009, 10:13:51 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Το λάδι σου μαυρίζει σίγουρα απο το αλεύρι. Το σχημα του μπορει να σου χαλάει ίσως γιατί το "παιδεύεις" στο τηγάνι! Για δες τις συνταγές για κεφτεδες που έχουμε στην αρχική. Και θα σου πρότεινα και τους κεφτέδες φούρνου που τους έχω φτιάξει και το σχήμα είναι τέλειο και δεν χρειάζεται και τηγάνι rose
Καλή επιτυχία
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 03, 2009, 10:26:14 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγω κανω αυτους τους κεφτεδες
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=749&Itemid=49
και πραγματικα ειναι τραγανοι απεξω και πολυ μυρωδατοι.
Μοσχομυριζει ολη η γειτονια οταν τους ψηνω.
Κατά τη γνώμη μου για να γίνουν οι κεφτέδες τραγανοί απέξω αλλά και να ψηθούν καλά μέσα πρέπει στην αρχή το λάδι να καιει πολύ να πάρουν χρώμα γύρω γύρω και μετά να χαμηλώσουμε στο μισό μέχρι να ψηθούν καλά μέσα και να ξεροψηθούν απέξω.
Σου προτεινω να τους δοκιμασεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2009, 12:05:05 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #3
« στις: Δεκέμβριος 03, 2009, 12:03:33 μμ »
marylou Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 763
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Βασική προϋπόθεση για να πετύχουν οι κεφτέδες είναι σίγουρα το αυτό για να μην διαλυθούν αλλά και στο ζύμωμα προσθέτουμε λίγο ΝΕΡΟ, γίνονται αφράτοι !!!
Επίσης όταν αλευρώνεις τους κεφτέδες θα πρέπει να τους τινάζεις λίγο με τα χέρια σου και μετά να τους βάζεις σε καυτό λάδι, δεν τους αφήνεις πολύ ώρα τους γυρίζεις και απο την άλλη και σε λίγο είναι έτοιμοι δεν θέλουν πάρα πολύ τηγάνισμα γιατί σκληραίνουν και μαυρίζουν.
Ελπίζω να σε βοήθησα... Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
                 Πίσω απο τα σύννεφα.... ο ήλιος πάντα θα λάμπει !!!
 
Απάντηση #4
« στις: Δεκέμβριος 03, 2009, 13:16:00 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Το μυστικό είναι το χτύπημα! Αφού ζυμώσεις τον κιμά με όλα τα υλικά του μετά για 5' τουλάχιστον θα δίνεις σφαλιάρες στον κιμά,
γυρίζοντάς τον συνέχεια-μια από τη μία πλευρά που ήδη χτύπησες  και μία από την άλλη και πάλι από την αρχή!
Την συνταγή για τέλεια μπιφτέκια -μαστιχωτά, χωρίς να διαλύονται την έδωσε στη μαμά μου ένας παλιός μάγειρας - ο κος Πετσέτας
πριν 35 χρόνια στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής! Είναι πολύ αποτελεσματικό το χτύπημα. Τώρα κιόλας θα δημοσιεύσω τη συνταγή του κου Πετσέτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 03, 2009, 13:21:19 μμ από linmak88 » Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #5
« στις: Δεκέμβριος 04, 2009, 00:10:05 πμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Πώ πώ πω!  Τι είναι αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου!!!....

Για ποιά χαστούκια και ...βασανιστήρια του καημένου του ...κεφτέ μιλάτε...! Τι σας έκανε ο..κακομοίρης, να σας χορτάσει θέλει....!
Παιδιά μου τα πράγματα είναι απλά:

Κάντε λοιπόν ότι κάνω και εγώ.... για πιό αφράτους λοιπόν , τραγανούς και πολύ μυρωδάτους κεφτέδες, εκτός από ότι βάζετε,  βάλτε μερικά πολύ απλά πράγματα:
Λίγο περισσότερο νεράκι στην  ζύμη σας,  ή ακόμη καλλίτερα τρίψτε μιά μικρή ντοματούλα , ή ένα μικρό κολοκυθάκι (αν δεν θέλετε νερό) και  βάλτε τα μεσα στον κιμά.
Βάλτε επίσης λίξες σταγόνες ξύδι  δίνει άρωμα και αφρατάδα. Αφήστε τους  λίγη ώρα στο ψυγείο.

Σαν έλθη η ώρα για πλάσιμο, κάντε τα μπαλάκια σας, και έχετε διπλα σας δύο βαθιά πιάτα :το ένα με λίγο κόκκινο κρασάκι και το άλλο  με απλό αλευράκι  ή βάλτε και 1 κουταλάκι νισεστέ ανακατεμένο.

Τώρα πέρνετε το μπαλάκι του κεφτέ και το βουτατε στο κρασί ή βουτάτε την παλάμη σας και  χαιδεύετε τον κεφτέ και αμέσως μετά  τον κουκουλώνετε με αλεύρι.

Και κατ' ευθείαν στο καυτό λάδι.

Με αυτόν τον τρόπο, το αλεύρι δεν καίγεται, και  ο κεφτές  γίνεται τραγανός και μυρωδάτος!
Τον αφήνετε  να ροδίσει, και το γυρίζετε από την αλλη μεριά.

Μόλις  ροδίσει και από εκί, τον πατάτε λίγο ελαφρά  με το πηρούνι να  ψηθή μεχρι την καρδια του, για ένα  λεπτό όμως,  για να μην χάσει την αφρατάδα του.
Μόλις  τον βγάλετε, τον ακουμπάτε σε  σπορροφητικό χαρτί,, και  κατόπιν τον σερβίρετε.

Κιαν σας περισσέψει κανένας  στο τέλος..... σφυρίξτε μου...κλέφτικα....!!!

 rose rose rose rose

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 04, 2009, 00:13:49 πμ από Pastaflora » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #6
« στις: Δεκέμβριος 04, 2009, 01:17:39 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Λοιπόν παιδιά στο θέμα του κεφτέ η μητέρα μου είναι αυθεντία, τους κάνει καταπληκτικούς ενώ εγώ ακριβώς με τα ίδια υλικά δεν τους πετυχαίνω το ίδιο. Αναποφασιστικότητα
Θα σας πω λοιπόν τα μυστικά της.
- Προσθέτει στον κιμά λίγι ξύδι ή μια ψιλοκομμένη τομάτα.
- Μουσκεύει το ψωμί στο γάλα.
- Τους ζημώνει καλά και τους αφήνει στο ψυγείο να δέσει η ζύμη.
-Αλευρώνει ελαφρά και τους τινάζει καλά να μην έχουν περιτό αλεύρι.
- Πριν τους βάλει στο τηγάνι, ενώ το λάδι καίει πλάθει ένα μικρό κεφτεδάκι και το ρίχνει στο καυτό λάδι. Αυτό παίρνει το πολύ κάψιμο και έτσι οι υπόλοιποι κεφτέδες δεν καίγονται. Ρίχνει δηλαδή τη θερμοκρασία του λαδιού εκεί που πρέπει. Αυτό το κεφτεδάκι το πετάει μετά. (Κολπάκι της γιαγιούλας μου Χαμόγελο)
- Μόλις πιάσουν κρούστα εξωτερικά χαμηλώνει τη φωτιά και τους αφήνει να σιγοψηθούν καλά μέχρι την καρδιά τους.

Εγω κανω αυτους τους κεφτεδες
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=749&Itemid=49
και πραγματικα ειναι τραγανοι απεξω και πολυ μυρωδατοι.

Αυτοί οι κεφτέδες είναι απ τους ωραιότερους και πιό αφράτους που έχω δοκιμάσει και το περίεργο τους πετυχαίνω τέλεια και όντως μοσχομυρίζει η γειτονιά. up
Έχω την εντύπωση ότι η κανέλα κάνει τη διαφορά εδώ (είναι και μυστικό της πολίτικης κουζίνας αυτό Κλείσιμο ματιού)
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #7
« στις: Δεκέμβριος 04, 2009, 01:42:26 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ

Αυτοί οι κεφτέδες είναι απ τους ωραιότερους και πιό αφράτους που έχω δοκιμάσει και το περίεργο τους πετυχαίνω τέλεια και όντως μοσχομυρίζει η γειτονιά. up
Έχω την εντύπωση ότι η κανέλα κάνει τη διαφορά εδώ (είναι και μυστικό της πολίτικης κουζίνας αυτό Κλείσιμο ματιού)
Aληθεια Φαιη τους εχεις κανει?Σαν κατι να θυμαμαι οτι ειχαμε ξαναπει αλλα δεν ειδα σχολιο και το ειχα ξεχασει..η αληθεια ειναι οτι η φωτο τους αδικει ειναι πολυ καλοι..συνταγη της γιαγιακας  Κλείσιμο ματιού
Οσα λες ισχυουν και ειδικα για το ξυδι και εγω βαζω παντα βοηθαει στο αφρατο αποτελεσμα αλλα το μεγαλο ατου ειναι η πιπερια..(ε αλιμονο  Μεγάλο χαμόγελο)
Επισης εχω τσεκαρει οτι το κρεμμυδι και η πιπερια πρεπει να ειναι πολυ καλα πολτοποιημενα και να μην ξεχωριζουν μεσα στον κιμα.
Οσο για το μειγμα αν μεινει στο ψυγειο οντως γινεται καλυτερο αλλά εγω σπανια το εχω ετοιμο απο νωριτερο  Μεγάλο χαμόγελο 
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 04, 2009, 01:46:40 πμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Δεκέμβριος 06, 2009, 02:48:52 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Παιδιά να προσθέσω κάτι που μου έχει πει ο χασάπης μου, το δοκίμασα και όντως είναι έτσι.
Όταν παίρνουμε κιμά για μπιφτέκια ή κεφτέδες να ζητάμε να μας περνάνε το κρέας μόνο μιά φορά απ τη μηχανή, όχι 2 ή 3. Γίνονται πολύ πιό αφράτοι έτσι οι κεφτέδες μας. Τσεκαρισμένο και όντως με την ίδια ακριβώς συνταγή είδα διαφορά. Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω