Πώ πώ πω! Τι είναι αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου!!!....
Για ποιά χαστούκια και ...βασανιστήρια του καημένου του ...κεφτέ μιλάτε...! Τι σας έκανε ο..κακομοίρης, να σας χορτάσει θέλει....!
Παιδιά μου τα πράγματα είναι απλά:
Κάντε λοιπόν ότι κάνω και εγώ.... για πιό αφράτους λοιπόν , τραγανούς και πολύ μυρωδάτους κεφτέδες, εκτός από ότι βάζετε, βάλτε μερικά πολύ απλά πράγματα:
Λίγο περισσότερο νεράκι στην ζύμη σας, ή ακόμη καλλίτερα τρίψτε μιά μικρή ντοματούλα , ή ένα μικρό κολοκυθάκι (αν δεν θέλετε νερό) και βάλτε τα μεσα στον κιμά.
Βάλτε επίσης λίξες σταγόνες ξύδι δίνει άρωμα και αφρατάδα. Αφήστε τους λίγη ώρα στο ψυγείο.
Σαν έλθη η ώρα για πλάσιμο, κάντε τα μπαλάκια σας, και έχετε διπλα σας δύο βαθιά πιάτα :το ένα με λίγο κόκκινο κρασάκι και το άλλο με απλό αλευράκι ή βάλτε και 1 κουταλάκι νισεστέ ανακατεμένο.
Τώρα πέρνετε το μπαλάκι του κεφτέ και το βουτατε στο κρασί ή βουτάτε την παλάμη σας και χαιδεύετε τον κεφτέ και αμέσως μετά τον κουκουλώνετε με αλεύρι.
Και κατ' ευθείαν στο καυτό λάδι.
Με αυτόν τον τρόπο, το αλεύρι δεν καίγεται, και ο κεφτές γίνεται τραγανός και μυρωδάτος!
Τον αφήνετε να ροδίσει, και το γυρίζετε από την αλλη μεριά.
Μόλις ροδίσει και από εκί, τον πατάτε λίγο ελαφρά με το πηρούνι να ψηθή μεχρι την καρδια του, για ένα λεπτό όμως, για να μην χάσει την αφρατάδα του.
Μόλις τον βγάλετε, τον ακουμπάτε σε σπορροφητικό χαρτί,, και κατόπιν τον σερβίρετε.
Κιαν σας περισσέψει κανένας στο τέλος..... σφυρίξτε μου...κλέφτικα....!!!