Εγώ πάλι κάτι ανάλογο το έφαγα στην Κύπρο
Αφού γυρίσαμε στο σπίτι από την εξόρμηση "μάζεμα χόρτων", 5 γυναίκες
, καθήσαμε όλες μαζί να τα καθαρίσουμε και 1 ξεδιάλεγε τα πιο τρυφερά. Τα ξέπλενε, τα έριχνε στο τηγάνι να ζεματιστούν με τα νερά τους κι έριχνε το λάδι. Μόλις αυτό άρχιζε να "τσιτσιράει", χτύπαγε μερικά αυγά, τα περιέχυνε και αλατοπιπέρωνε. Όταν ήταν έτοιμο έστυβε από πάνω λεμονάκι! Ήταν νοστιμότατο, να σου τρέχουν τα σάλια!!!
Απ' ότι έμαθα αργότερα, η όλη διαδικασία είναι εθιμοτυπική. Αν κάποιο σπίτι έχει φιλοξενούμενους, οι γυναίκες της γειτονιάς προθυμοποιούνται να βοηθήσουν για το τραπέζι. Έτσι πάνε όλες μαζί να μαζέψουν χόρτα για τις πίτες (οι οποίες είναι πάρα πολλές και νοστιμότατες) και η οικοδέσποινα τις κερνά και τις ευχαριστεί με τα καλύτερα φρεσκάδια από τη σοδειά τους