GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 18:46:45 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Κρεατικά
| | | |-+  Συκωτι τηγανιτο Hambo specials
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συκωτι τηγανιτο Hambo specials  (Αναγνώστηκε 50024 φορές)
« στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 13:43:28 μμ »
hambo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 121
Μέλος από: Δεκ, 2009

Προφίλ
Κοψτε σε φετες το συκωτι  και τοποθετηστε το σε γαλα στη σντηρηση για 4 ωρες μετα το ξεπλενετε με νερο

2 φρεσκα κρεμυδια χοντροκομενα

ελαιολαδο   ποσοτητα ? (σε καποιους αρεσουν και οι βουτιες).

αλατι πιπερι
Καταγράφηκε
Το μονο που φοβαμαι ειναι να δω τον εαυτο μου να ερχετε.
 
Απάντηση #1
« στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 14:07:49 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Χάμπω  γειά σου και χρόνια πολλά.
Βλέπω αυτ'ην την στιγμ'η την συνταγή σου.....
Φαίνεται πολύ ωραία.....
Ομως....
Δεν σου έχει μιλήσει κανείς ,  ότι το σικωτάκι με το γάλα  δημιουργούν ...τοξικά προβλήματα?
Εγώ τουλάχιστον είμαι επιφυλακτική σ αυτό..... Πρόσεξέτο....!!

Και αν ποτέ Ω μη γένοιτο νιώσεις δηλητηρίαση....... φάε 1 κουταλιά ζάχαρη σαν αντίδοτο...!!!

Αυτά από την ...φτωχή μου πείρα..... kissed kissed rose rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #2
« στις: Δεκέμβριος 31, 2009, 14:36:38 μμ »
hambo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 121
Μέλος από: Δεκ, 2009

Προφίλ
Χρονια πολλα το συκωτι το βαζουμε στο γαλα γιατι διωχνει τις τοξινες απο το συκωτι και το μαλακωνει δεν εχεις προβλημα δηλητηριασης
Καταγράφηκε
Το μονο που φοβαμαι ειναι να δω τον εαυτο μου να ερχετε.
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 09, 2010, 17:32:00 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
   
Κουιζ: Συκώτι + γάλα  ταιριάζουν η τσακώνονται  ; Λύστε την απορία μου τώρα!   



Εσείς τι λέτε και τι συμβουλεύετε;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 09, 2010, 23:52:34 μμ από ArXoS » Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 00:05:44 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Εγώ κ. Αρετή, φυσικά διατροφολόγος ούτε χημικός είμαι. Μάλλον πρέπει να μας απαντήσει κάποιος ειδικός για να μην κάνουμε περάματα με συνδυασμούς που έχουμε αμφιβολία ..

Με μια αναζήτηση πάντως που έκανα σε ιατρικά fora (vita, iatronet), το μόνο που βρήκα είναι οτι το γάλα -εξαιτίας του ασβεστίου που περιέχει- μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου του συκωτιού από τον οργανισμό. Γιαυτό το λόγο οι διαιτολόγοι αποφεύγουν τον συνδυασμό των τροφών πλούσιων σε σίδηρο με το γάλα και προτείνουν να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας ώρας ανάμεσα στην κατανάλωση ενός τροφίμου πλούσιου σε σίδηρο και ενός τροφίμου που δυσχεραίνει την απορρόφησή του. Για τοξικά προβλήματα και ειδικές χημικές ενώσεις που μπορεί να δημιουργούνται με τον αιμικό ή μη-αιμικό σίδηρο με τα συστατικά του γάλακτος (ασβέστιο, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, κάλιο, μολυβδαίνιο, ψευδάργυρο) δε βρήκα κάτι σχετικό .. ίσως κάποιος ειδικός από τα μέλη μας να μπορέσει να μας διαφωτίσει καλύτερα
Θα με ενδιέφερε κι εμένα αυτό  Έκπληξη
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 00:30:44 πμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Λοιπόν παιδιά θέμα τοξικότητας δεν υπάρχει και το χρησιμοποιούν για να μην ξεραίνεται εσωτερικά το συκώτι.
Τώρα αυτό που συμβαίνει είναι αυτό που λες Άρχο. Με το γάλα μειώνεται η απορρόφηση σιδήρου, κάτι που πάντα συμβαίνει όταν τρώμε μαζί γαλακτοκομικά με τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Για παράδειγμα σπανακόρυζο + τυρί φέτα.
Το ίδιο και όσοι παίρνουν χάπια σιδήρου και ασβεστίου, το ένα πρέπει να απέχει από το άλλο 2 ώρες για να απορροφόνται σωστά από τον οργανισμό.
Αυτά για την περίπτωση που και το συκώτι και το γάλα δεν έχουν κάποιο πρόβλημα,δεν είναι χαλασμένα δηλαδή. Αν το ένα από τα δύο είναι χαλασμένο όμως σίγουρα θα μας πειράξει. Όπως συμβαίνει με τουε συνδυασμούς ψάρι -τυρί, ψάρι - αυγό. Δηλητηρίαση μπορεί να προκληθεί μόνο όταν ένα από τα δύο είναι χαλασμένο και σε καμμία άλλη περίπτωση.
Πάντως ειδικά για το συκώτι αντί για γάλα εγώ θα πρότεινα μαρινάρισμα σε ξύδι και ποτέ πλύσιμο με νερό.
Το κάνει πολύ μαλακό χωρίς να αφαιρεί κάτι από την αξία του.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 09:01:52 πμ »
hambo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 121
Μέλος από: Δεκ, 2009

Προφίλ
Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω το εχετε δοκιμασει και σας εχει πειραζει? .Εαν ψαχθητε υπαρχουν και αλλες συνταγες που συνδυαζουν γαλα με συκωτι οπως και κρεμα γαλακτος.
Καταγράφηκε
Το μονο που φοβαμαι ειναι να δω τον εαυτο μου να ερχετε.
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 15:42:23 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Χάμπο, παιδάκι μου δεν έχω τίποτε με σένα ούτε με την συνταγή σου, προς Θεού!
Όμως  κάποιες διάρροιες, κάτι βαρυστομαχιές, κάποιοι ακόμα που το παρατήρησαν και μου το είπαν ,  με κάνουν να  νομίζω όχι τυχαία  ¨οτι ...τσακ'ονονται... Πάντως εγώ είμαι επιφυλακτική και επειδή μαρέσει να προλαβαίνω από το να θεραπεύω  γιαυτό ρωτάω...., είδες που λέν...ε:

Δεν ηξερες, δεν ρώταγες; ...

Ε αυτό κάνω και εγώ...!.. Συγνώμη αν   έκανα κάτι κακό...!!! δεν είναι σκόπιμο, απλά, θέλω, να  διασταυρωσω και να μάθω...!!! rose rose
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 16:29:09 μμ »
voula Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.927
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγώ πάντως το έχω φάει κυρια Αρετή  μου στην κουμπάρα μου που το κάνει έτσι και ήταν πολύ ωραίο και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Ηταν πολύ νόστιμο.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 16:31:53 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
τΙ ΝΑ ΠΩ, ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΕΙ  ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΕΙ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.... αΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ  ΠΡΙΝ ΨΗΘΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ... ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΒΕΦΑ....
Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 10, 2010, 23:21:05 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο, που πιστεύω οτι ίσως μας βοηθήσει να καταλάβουμε ..
Απο καιρό το έχω γράψει οτι η συλλογή "Hambo specials" είναι μία κατηγορία που πραγματικά μας έχε προβληματίσει, με την έννοια οτι οι περισσότερες αναφορές του κ. Hambo περιέχουν πάντα εύστοχα tips που σίγουρα δείχνουν οτι προέρχονται από έναν πολύ καλό γνώστη της μαγειρικής.

Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής : Αυτές οι συνταγές κ. Hambo από που προέρχονται; Είναι συνταγές που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας ερασιτεχνικά για την οικογένειά σας ή ασχολείστε επαγγελματικά με τη μαγειρική; Προσφέρονται αυτές οι συνταγές σε κάποιο μαγαζί και δοκιμάζονται καθημερινά; Φαντάζομαι, οτι σε όλους τους αναγνώστες σας έχει δημιουργηθεί αυτή η απορία .. Γράψτε μας αν θέλετε και 2-3 πραγματάκια για εσάς, για να γνωριστούμε μιας και κινούμαστε στο ίδιο forum  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 11, 2010, 01:24:27 πμ »
Marinaki Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.856
Μέλος από: Σεπ, 2008

Προφίλ
Αχ ναι κι εγώ την είχα την απορία και ντρεπόμουν να ρωτήσω... Ντροπή
Καταγράφηκε
Δε γράφεται πάντοτε με τη λογική η ομορφιά στη ζωή. Χρειάζεται κάπου κάπου και η τρέλα.
 
Απάντηση #12
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 13:24:48 μμ »
hambo Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 121
Μέλος από: Δεκ, 2009

Προφίλ
Δεν ειναι ντροπη να ρωτας
οι συνταγες ειναι δικες μου και δοκιμασμενες απο μενα και την γυναικα μου και  τους φιλους που γουσταρουν κατι διαφορετικο
μου αρεσει να πειραματιζομε σε γευσεις.
Πιστευω να σας αρεσουν γιατι ερχονται τα καλυτερα
Θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας εαν δοκιμασατε καποιες απο τις συνταγες που εχω ανεβασει.
Καταγράφηκε
Το μονο που φοβαμαι ειναι να δω τον εαυτο μου να ερχετε.
 
Απάντηση #13
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 14:28:21 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
είμαι σίγουρος οτι οι γυναίκα σας και η φίλοι σας το απολαμβάνουν  Μεγάλο χαμόγελο
Πιστευω να σας αρεσουν γιατι ερχονται τα καλυτερα
Δεν την γλιτώνουμε δηλαδή την κατηγορία Hambo specials  Σαρκασμός Ανεση Ανεση. Θα αρχίσω σιγά σιγά να ανεβάζω της συνταγές σας στην αρχική σελίδα
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #14
« στις: Ιανουάριος 12, 2010, 15:09:56 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Δεν την γλιτώνουμε δηλαδή την κατηγορία Hambo specials  Σαρκασμός Ανεση Ανεση. Θα αρχίσω σιγά σιγά να ανεβάζω της συνταγές σας στην αρχική σελίδα

Άρχο κι εγώ αυτό θα έλεγα , να τα βάλουμε σε νιά κτηγορία στο forum να τα έχουμε συγκεντρωμένα. Κλείσιμο ματιού
Όσες είναι ολοκληρωμένες συνταγές να μπουν στην αρχική και όσες είναι κάποια tips να μπουν σε ένα θεματάκι, να τις βρίσκουμε εύκολα.
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω