GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νοέμβριος 28, 2021, 17:10:12 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Σαλάτες - Φρούτα
| | | |-+  ΣΑΛΑΤΕΣ
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: ΣΑΛΑΤΕΣ  (Αναγνώστηκε 32668 φορές)
« στις: Ιανουάριος 03, 2010, 11:36:09 πμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Σαλάτες δεν θέλουμε αυτήν την εποχή για αποτοξίνωση! Ε, να μερικές συνταγές που βρήκα για όλες μας!  rose



ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ(σαλάτα από την Κούβα)
      
Η συνταγή αυτή είναι αυθεντική και μας έρχεται από την Κούβα. Δοκιμάστε την, είναι δροσερή και πεντανόστιμη!
   

Τι θα χρειαστούμε:

2,5 κούπες βρασμένα ρεβύθια (ή έτοιμα από κονσέρβα)

1 πράσινη μεγάλη πιπεριά

1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά

1 κόκκινο κρεμμύδι

3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι κατά τα γούστα μας


Πώς θα το φτιάχνουμε:

Με τα ρεβύθια σε κονσέρβα η σαλάτα γίνεται μέσα σε 5 λεπτά το πολύ. Επειδή, όμως, η κονσέρβα δεν είναι και ό,τι καλύτερο (αν και -χωρίς αστεία-θεωρείται η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τη φωτιά σώζοντας και τρέφοντας τρις κόσμου ετησίως) μπορούμε να βάλουμε τα ρεβύθια στο νερό από βραδύς, την άλλη μέρα να τα βράσουμε για καμιά ώρα και να τα σουρώσουμε. Η διαφορά στη γεύση θα είναι τεράστια.

Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές (πράσινη και κόκκινη, σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για τα γεμιστά) και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κόκκινο κρεμμύδι. Καθαρίσουμε και ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο.

Ρίχνουμε μέσα στη σαλατιέρα τα ρεβύθια, τις τεμαχισμένες πιπεριές και το κρεμμύδι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι, το ξύδι, το κύμινο, τα σκόρδα και το το αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα με 45 λεπτά και τη σερβίρουμε κρύα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορούμε να βάλουμε και λίγη ρίγανη και πράσινο πιπέρι και τα αρώματα απογειώνονται! Γίνεται και με μαυρομάτικα φασόλια!


ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
   

Τι θα χρειαστούμε:

½ μικρό άσπρο λάχανο
½ μικρό κόκκινο λάχανο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλινο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
½ κούπα αμύγδαλα φιλέ
½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες μουλιασμένες σε 1/2φλιτζάνι κρασί και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
αλάτι


Πως το φτιάχνουμε:

Βάζουμε από το βράδυ τις σταφίδες να μουλιάσουν στο κρασί και το ξύδι. Ψιλοκόβουμε τα λάχανα και τα τρίβουμε με αλάτι. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές, περνάμε από τον τρίφτη τα καρότα και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με τις σταφίδες στραγγισμένες. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι και ελάχιστο αλάτι. Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σος και ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα.


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
   
   
Μπορεί να είναι σαλάτα αλλά είναι αρκετά χορταστική!


Τι θα χρειαστούμε:

1 στήθος από κοτόπουλο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Χυμό ½ λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα βρασμένα ξερά φασόλια
1 καρότο λεπτοκομμένο
1 κολοκυθάκι λεπτοκομμένο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Φύλλα μαρουλιού
Τριμμένη παρμεζάνα


Πως το φτιάχνουμε:

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τα κλωνάρια του άνηθου ολόκληρα και τη σκελίδα του σκόρδου. Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 - 4 ώρες τουλάχιστον.
Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε τη σαλάτα με τα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τα φασόλια με το καρότο, το κολοκυθάκι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα αρώματα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε σε ψηστιέρα ή στο γκριλ. Το ανακατεύουμε με τη σαλάτα φασολιών και το σερβίρουμε πάνω από φύλλα μαρουλιού. Τέλος ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.


ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΕΣ
   
Επειδή τα όσπρια δεν είναι μόνο για χειμωνιάτικες σούπες!


Τι θα χρειαστούμε:

1 φλιτζάνι φακές
1 καρότο
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ψητές πιπεριές φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Μερικές κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι - πιπέρι (μαύρο)


Πως το φτιάχνουμε:


Βάζουμε τις φακές να βράσουν. Μόλις πάρει το νερό τη βράση του στραγγίζουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο. Προσθέτουμε το καρότο και το ξερό κρεμμύδι και αφήνουμε τις φακές να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε, πετάμε το κρεμμύδι και το καρότο και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ξύδι και αφήνουμε τη σαλάτα για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο να τραβήξει τα αρώματα της.


ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

   
Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα, καλοκαίρι και αλμύρα. Ιδανικός μεζές για τσίπουρο ή ούζο!


Τι θα χρειαστούμε:

1 φλιτζάνι βρασμένο χταπόδι
1 φλιτζάνι βρασμένα καλαμαράκια
1 φλιτζάνι βρασμένες γαρίδες
1 φλιτζάνι βρασμένα μύδια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας φρέσκο άνηθο ή μάραθο
2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο ή 4 φρέσκα σκόρδα
Ελάχιστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Πως το κάνουμε:

Ρίχνουμε όλα τα μαλάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, άνηθο, σκόρδο) και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι (χυμό και ξύσμα), αλάτι, πιπέρι και την πιπεριά ολόκληρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (αν το αφήσουμε για την επόμενη μέρα ακόμα καλύτερα) για να αρωματιστούν καλά τα θαλασσινά.
Ιδανικός μεζές για τσίπουρο και ούζο. Γερές κουταλιές από τη σαλάτα αυτή μπορούν να μπούνε σε μαρουλοσαλάτα και της δώσουν μια θαλασσινή νότα.


ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
      
Ιδανική σαλάτα για να συνοδεύσει τέλεια ψαρομεζέδες ή να φαγωθεί σκέτη μπουκιά μπουκιά!


Τι θα χρειαστούμε:

1 κιλό πατζάρια
1 1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (ή περισσότερο αν προτιμάτε)
Αλάτι - πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι


Πως θα το φτιάξουμε:

Βράζουμε τα πατζάρια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις αραδιάζουμε σε μια πιατέλα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με αυτό τα παντζάρια. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα καρύδια.


ΡΟΚΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
 
   
Μια πολύχρωμη πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή!


Τι θα χρειαστούμε:

150γραμμάρια ρόκα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ρόδι
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κομμάτι σκληρό κατσικίσιο τυρί
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι – πιπέρι


Πως το φτιάχνουμε:

Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα, την στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Χτυπάμε καλά το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Σε πολύ δυνατή φωτιά ψήνουμε το τυρί σε ψηστιέρα ή στο γκρίλ. Μπορούμε να το ψήσουμε σε πολύ δυνατό φούρνο τυλιγμένο μέσα σε αλουμινόχαρτο για να μη λιώσει. Το βάζουμε πάνω στη ρόκα περιχύνουμε με το λαδόξυδο, ρίχνουμε τη ρίγανη, το αμύγδαλο και το ρόδι και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ
      
Λεπτές γεύσεις που διεγείρουν τον ουρανίσκο, χωρίς να επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες!


Τι θα χρειαστούμε:

100γρ. μανούρι
1 μέτριο μαρούλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 φύλλα ρόκας
4 λιαστές ντομάτες
1 ποτήρι του κρασιού ξύδι μπαλσάμικο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι


Πως το κάνουμε:

Κόβουμε το μαρούλι σε μέτρια κομμάτια και μαζί με τα καθαρισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα της ρόκας (ολόκληρα) τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφού ανακατέψουμε καλά, στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το μπαλσάμικο με το λάδι και το αλάτι και ρίχνουμε το μίγμα στη σαλάτα. Παίρνουμε το μανούρι (κατά προτίμηση στρογγυλά κομμένο) και το ψήνουμε για δυο λεπτά στην τοστιέρα.
Σε ένα στρογγυλό πιάτο σαλάτας βάζουμε το μίγμα από το μπολ, από πάνω το μανούρι και γύρω - γύρω από το πιάτο τις λιαστές ντομάτες.



ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ
   
   
Μια σαλάτα με βραστά λαχανικά και τόνο!


Τι θα χρειαστούμε:

1 κούπα πράσινα βρασμένα φασολάκια
1 κούπα βρασμένες πατάτες
1 μεγάλη ντομάτα
3 βραστά αυγά
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές
4 -5 αντσούγιες(προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι


Πως το φτιάχνουμε:

Χτυπάμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Σε μια πιατέλα βάζουμε τα φασολάκια κομμένα στη μέση ή στα τρία, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τη ντομάτα κομμένη κυδωνάτη, τον τόνο κομμένο σε κομμάτια, τις αντσούγιες, τις ελιές και τα αυγά κομμένα στα 4. Περιχύνουμε με το μίγμα του λαδιού και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσουν.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΑΝ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΟΥΣ

   
Μερικές κουταλιές κουκουνάρι είναι ικανές να δώσουν μια διαφορετική διάσταση σε μια ψητή μελιτζάνα!


Τι θα χρειαστούμε:

2 μελιτζάνες φλάσκες
1 ντομάτα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι - πιπέρι
Μαϊντανό για γαρνίρισμα


Πως το φτιάχνουμε:

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο γκριλ του φούρνου (ή στα κάρβουνα) να ψηθούν μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και την κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε πολύ μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με την ντομάτα. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το κουκουνάρι, το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.




« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 03, 2010, 11:53:17 πμ από linmak88 » Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #1
« στις: Ιανουάριος 03, 2010, 12:17:19 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
μμμμ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Δεν τις περνάς και στην αρχική αυτές Λινάκι ? Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 03, 2010, 13:38:24 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Δεν ξέρω αν μπορώ επειδή είναι αντιγραφές από άλλο site για εκπαιδευτικούς συγκεκριμένα.  pouity
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 03, 2010, 16:43:29 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Φυσικά και μπορείς εφόσον αναφέρεις και την πηγή σου   Κλείσιμο ματιού και με το να τις περάσεις στην αρχική θα τις βρίσκουμε και πιο εύκολα γιατί μπορεί να μην το ξέρεις εσύ ακόμα, αλλά εγώ είμαι η ξεχασιάρα της παρέας (μιλάμε για μνήμη χρυσόψαρου όμως  biggrin biggrin biggrin) οπότε δεν θα θυμάμαι οτι είναι εδώ και είναι κρίμα γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές  rose rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 03, 2010, 19:04:46 μμ »
ekaterini Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Ας αφήσουμε την πραγματικότητα να βρει τα όριά μας Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.372
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Βρε κορίτσια μου, γιατί δεν βάζουμε πια τις συνταγές μας στην Αρχική, να είναι σωστά αρχειοθετημένες, για να μπορούμε εύκολα να τις βρούμε?ΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορία Παρατηρώ αυτό το φαινόμενο εδώ και λίγο καιρό.  Έκπληξη
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 03, 2010, 19:33:55 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Kορίτσια, τις πέρασα όλες στην Αρχική!  inlove kissed kissing rose
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 03, 2010, 21:44:32 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
 up up up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 03, 2010, 22:37:00 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Nαι βρε παιδια μηπως ομως θα ηταν καλυτερο οι συνταγες που βαζουμε στην αρχικη να ειναι δοκιμασμενες?
Με μια βολτα στο διαδικτυο συνταγες υπαρχουν χιλιαδες για iιδεες, (για να μην πω εκατομμυρια) το θεμα και η φιλοσοφια του greekmasa ειναι να μοιραζομαστε μεταξυ μας δοκιμασμενες συνταγες για να ξερουμε και που βαδιζουμε οσον αφορα το αποτελεσμα.Αλλωστε για αυτο μας επισκεπτεται καθημερινα τοσο μεγαλος αριθμος επισκεπτων.Το να κανουμε ενα copy paste ειναι πολυ ευκολο αλλα δεν ειμαι σιγουρη οτι η συνταγη ειναι εγκυρη και δοκιμασμενη.Την εχω πατησει παμπολλες φορες απο συνταγες δεξια και αριστερα και δε θα μου αρεσε να γινεται κατι τετοιο και με τις συνταγες μας εδω στο greekmasa.
Μπορουμε ομως να  τις συζηταμε εδω στο φορουμ και οταν δοκιμαστουν τις βαζει οποιος τις εκτελεσει με αναφορα στην πηγη φυσικά..
Αυτη ειναι καθαρα η προσωπικη μου γνωμη.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 03, 2010, 23:49:16 μμ από margarita79 » Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 04, 2010, 03:25:39 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
Το αν οι συνταγές είναι δοκιμασμένες, είναι ένα άλλο ζητούμενο. Το θέμα μας εδώ είναι οτι οι συνταγές από άλλη πηγή.
Οι συγκεκριμένες συνταγές είναι ιδιοκτησία της ομάδας xpert.gr. Το εκπαιδευτικό site που τις είδες linmak88, είναι και αυτό της ίδιας ομάδας προγραμματιστών. Οι πρωτότυπες δημοσιεύσεις βρίσκονται στο site tsoukali.gr, το οποίο φυσικά διαχειρίζεται η ίδια ομάδα. Θα μπορούσαν να δημοσιευθούν, εάν και εφόσον είχαμε την γραπτή άδεια των δημιουργών τους. Και αυτό πάλι, μόνο για σχολιασμό στο forum ή σε μεμονωμένες-ειδικές περιπτώσεις στην αρχική σελίδα

Το copy paste είναι μια πρακτική που δε μας βρίσκει καθόλου σύμφωνους. Ξέρω πως είναι δύσκολο να εναρμονιστούμε προς αυτή την πορεία τόσα πολλά μέλη, καθώς όλο και πιο πολλοί καινούργιοι φίλοι μπαίνουν στη παρέα μας και δεν γνωρίζουν τις συνήθειές μας, τη φιλοσοφία μας (που την έχουμε ορίσει εδώ και 3 χρόνια πια) ή το τι έχουμε περάσει κατά καιρούς με ανάλογα περιστατικά. Αν πάλι μας ξεφεύγει κάτι και βγαίνει στον αέρα (δημοσιευμένο στην αρχική σελίδα) που είναι copy-paste από άλλο site, σας ζητώ προσωπικά συγνώμη, καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να ελέγχουμε (όσο είναι φυσικά δυνατόν) ό,τι υποβάλλεται πριν δημοσιευθεί με μόνο σύμμαχο την αναζήτηση του google.  Γιαυτό υπάρχει και στον πάτο της αρχικής μας σελίδας η παράγραφος

Επίσης, σε περίπτωση copyright contect παρακαλούμε ο δημιουργός να μας ειδοποιήσει είτε για αφαίρεση του δημιουργήματος του, είτε για προσθήκη link προς τη σελίδα συμφερόντων του.

Λυπάμαι πολύ για τον κόπο που έκανες linmak88, αλλά οι δημοσιεύσεις σου στην αρχική σελίδα θα διαγραφούν  Λύπη Λύπη Θα παραμείνουν όμως εδώ με συνοδεία την υποβολή μου που περιέχει τη πηγή προέλευσης των παραπάνω συνταγών, για σχολιασμό ή εφαρμογή

Βρε κορίτσια μου, γιατί δεν βάζουμε πια τις συνταγές μας στην Αρχική, να είναι σωστά αρχειοθετημένες, για να μπορούμε εύκολα να τις βρούμε?ΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορίαΑπορία Παρατηρώ αυτό το φαινόμενο εδώ και λίγο καιρό.  Έκπληξη
ekaterini (χρόνια πολλά καλή χρονιά  Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών), όλες οι συνταγές που βρίσκονται στο forum με το εικονίδιο στον τίτλο τους  up, είναι περασμένες και στην αρχική σελίδα (χρεωμένες στο μέλος που έκανε την υποβολή στο forum φυσικά) από τους διαχειριστές/συντονιστές  sleep . Όλες οι υπόλοιπες παραμένουν στο forum για τους παραπάνω λόγους που εξήγησα, ή βρίσκονται σε αναμονή για την αρχική σελίδα ή χρήζουν ειδικής μεταχείρισης  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός. Τίποτε δε χάνεται στο GreekMasa ούτε ξεχνιέται   Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 04, 2010, 03:28:52 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 04, 2010, 06:30:58 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Μιας κι εγώ ήμουν αυτή που πρότεινα στο Λινάκι να τις γράψει στην αρχική να ζητήσω συγνώμη  Ντροπή
Θα συμφωνήσω με την Μαργαρίτα. Πραγματικά είναι διαφορετικό να έχουμε δοκιμάσει μια συνταγή και αλλιώς να μην την έχουμε δοκιμάσει. Εξάλου όλοι ξέρουμε οτι οι απορίες που μπορεί να δημιουργηθούν κατά την εκτέλεση μιας συνταγής μπορούν να λυθούν μόνον απο τον άνθρωπο που τις έχει εκτελέσει.
Γεγονός είναι οτι οι αντιγραφές γενικώς - οπως ανέφερε και ο Αρχος - δεν βρίσκει ούτε κι εμένα σύμφωνη, αλλά έχει τύχει κι εγώ να δημοσιεύσω συνταγή την οποία κάπου έχω δει αναφέροντας την πηγή της. Φυσικά δεν γνωριζα οτι πριν δημοσιευτεί μια συνταγή κάνουν τόσο κόπο και ερευνα τα παιδιά  Ντροπή Ντροπή Ντροπή (καλά ήξερα οτι είστε φοβεροι στην διαχείρηση αυτού του site αλλά δεν είχα φανταστεί οτι πριν δημοσιεύσετε μια συνταγή την αναζητάτε μήπως είναι δημοσιευμένη και κάπου αλλού Έκπληξη Έκπληξη Συγχαρητήρια γι αυτό)

Λινάκι μου συγνωμη που σε εβαλα σε τοσο κοπο  rose rose

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 04, 2010, 11:59:29 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
δεν είχα φανταστεί οτι πριν δημοσιεύσετε μια συνταγή την αναζητάτε μήπως είναι δημοσιευμένη και κάπου αλλού Έκπληξη Έκπληξη Συγχαρητήρια γι αυτό
Ενταξει ειναι λογικο εσεις να μην το γνωρίζετε ουτε και ειναι υποχρεωμενο το καθε μελος που δημοσιευει συνταγη (την οποια υπαρχει πιθανοτητα και να του την εδωσε η γειτονισσα ,η θεια,η φιλη κτλ) να σκεφτεται κατι τετοιο.
Ειναι ομως απαραιτητο να το κανουμε εμεις προκειμενου να κρατησουμε τις ισσορροπιες στο διαδικτυο, οσο φυσικα αυτο ειναι δυνατο.
Η αναφορα της πηγης μας δεν ειναι ντροπη ποσο μαλλον οταν εχουμε εκτελεσει με επιτυχία μια συνταγη που εχουμε δει.Ισα- ισα ειναι και προς τιμην μας.
Οπως λεει και ο Αρχος,ψαχνουμε,διορθωνουμε,συμπληρωνουμε,μορφοποιουμε και διαγραφουμε ενιοτε. Κλείσιμο ματιού

 
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 04, 2010, 15:00:13 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Όλα καλά και ανθηρά Άρχο, Μαργαριτούλα και Μαράκι! Σιγά τα αυγά - οι δικές μας συνταγές τέλειες είναι και δοκιμασμένες παρακαλώ!
Don't worry, I love you my friends!  rose
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #12
« στις: Ιανουάριος 04, 2010, 20:58:33 μμ »
Faye Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.940
Μέλος από: Ιαν, 2009

Προφίλ
Βρε παιδιά εγώ πάντως μιά φοβία την έχω πάντα όταν δημοσιεύω συνταγή. Μάλλον μου έμεινε από τότε με τη Μερέντα. Αναποφασιστικότητα (το ξεχνάω αυτό;)
Εν τω μεταξύ σκέφτομαι επειδή εγώ έχω και συνταγές που μάζευα από μικρή, αποκόμματα από όπου έβρισκα και φυσικά δε φαίνεται ούτε και η πηγή γιατί δεν την ξέρω και κάποιες είναι και από εκπομπές παλιές.
Βέβαια αποφεύγω να βάζω από αυτές αλλά σκέφτομαι δύσκολο είναι να έχει το ίδιο αποκομματάκι ή να έχει δει την ίδια εκπομπή  και κάποιος άλλος και να το έχει δημοσιεύσει πριν από μένα και να μπούμε σε περιπέτειες χωρίς λόγο; Απορία
Καταγράφηκε
  Χαμογελάτε!!!  Κάνει τους άλλους ν ανησυχούν.....
 
Απάντηση #13
« στις: Ιανουάριος 05, 2010, 12:50:04 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Faye up up up
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω