GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 13:31:27 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Περισσεύματα-Συνταγές ανακύκλωσης
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 3 4 5 » Κάτω
Αποστολέας
Μόνιμο θέμα Θέμα: Περισσεύματα-Συνταγές ανακύκλωσης  (Αναγνώστηκε 124288 φορές)
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 21:50:01 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης

Βρε κορίτσια, τι κάνετε με τα περισσεύματα των φαγητών σας. Τα ανακυκλώνετε ή τα τρώει ο σκουπιδοτενεκές; Για δώστε καμιά ιδέα.....γιατί οι εποχές είναι δύσκολες.

Περισσεύματα μακαρονιών
Όταν περισσεύουν μακαρόνια, ρίχνω αυγά, γάλα και τυριά(αν έχω και μανιτάρια )και στο φούρνο. Έτοιμο το σουφλεδάκι.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 21:53:49 μμ »
sgr Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.438
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εμένα φιλενάδα δεν περισσεύει κάτι. Για ένα άτομο μαγειρεύω...
Σπάνια συμβαίνει αυτό και ή το μοιράζομαι ή το φυλάω για την επόμενη ημέρα ή μπαίνει κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση.....  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 23:21:15 μμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Ουτε κι εμενα περισσευει γιατι κι εγω μαγειρεύω συγκεκριμένη ποσοτητα ωστε να μην μεινει. Παρολα αυτα αν μου βγει παραπανω ε στελνω κι εγω ενα ταπερακι στις μαμαδες ετσι για να μην επιστρέφω τα ταπερ τους αδεια Σαρκασμός.
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #3
« στις: Νοέμβριος 06, 2007, 23:34:27 μμ »
arhontia Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 720
Μέλος από: Ιούν, 2007

Arhontia Karakosta Προφίλ WWW
Κεφτεδάκια αν μείνουν μπαίνουν σε σάλτσα και συμπληρώνω ρύζι, ή ψήνω ψωμάκια και τα κάνω σαν χαμπεργκερ με ντομάτα μαρούλι κ.τ.λ.
Κιμάς από τα μακαρόνια γίνεται μπουρεκάκια με κιμά και τυρί, ή πεινιρλί.
Κοτόπουλο βραστό, μπαίνει σε ρύζι με αρακά, καρότο, καλαμπόκι - (τύπου κινέζικο τηγανιτό ρύζι) ή κοτοπιτάκια.

Καταγράφηκε
Κάθε παιδί κρύβει μέσα του έναν καλλιτέχνη. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
https://arhontia.com/
https://toixografie.com
 
Απάντηση #4
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 00:25:53 πμ »
KATE Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 568
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ WWW
όντως ειναι "αμαρτία" ενω υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια...
βέβαια υπάρχουν και αυτοί που σιτίζονται με σκουπίδια... ενω δίνουν μια περιουσία
τέλος πάντων. Σφραγισμένα χείλη

Υπαρχει μια καταπληκτική ιδεα... για τα "περισσεύματα" να γινεις οπαδος του:
"τιποτα δεν παει χαμένο" και να παρακολουθεις  τις εκπομπές του Ευαγγελατου...
ολο και κατι θα ξεσηκώσεις!  Σαρκασμός

Εγω τα μακαρόνια τα φτιάχνω με αυγά σαν ομελέτα
τα τσουρεκάκια και τα μελομακάρονα, καριόκες τέλειες
αυτά δεν θυμάμαι κατι άλλο...



« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 07, 2007, 00:29:31 πμ από KATE » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 09:13:37 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Συνήθως  μου περισσεύουν όσπρια γιατί ποτέ δεν έμαθα να τα μαγειρεύω σε μικρές ποσότητες.
Τη φάβα την κάνω φαβοκεφτέδες, στις φακές και στη φασολάδα ρίχνω την επόμενη λίγο ρύζι για να χυλώσουν και περιττό να σας πω οτι έτσι μου αρέσουν περισσοτερο.
Την γαλοπούλα των Χριστουγέννων που πάντα περισσσεύει την κάνω πίττα, σαλάτα και γλυκόξινη με ρύζι.
Το αρνάκι το σουβλιστό αν περισσέψει το μαδάω και το βάζω και αυτό σε πίτες .
Το ψωμί γίνεται παξιμάδια και οι παραγινωμένες ντομάτες αν δεν χρησιμοποιηθούν άμεσα γίνονται σάλτσα και μπαίνουν κατάψυξη.
Στο σκουπιδοντενεκέ δεν πάει τίποτα, όσο μπορώ ανακυκλώνω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 10:09:11 πμ »
al1975
Επισκέπτης
Επίσης όταν  έχω κολοκύθια πολλά και έτοιμα να χαλάσουν τα τρίβω , τα στίβω και τα βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη για κολοκυθοκεφτέδες, πίτες κλπ.Το γάλα άμα περάσει 1-2 μέρες απο την ημερομηνία λήξης το βράζω να δω αν χάλασε και το κάνω ριζόγαλο.
Τα μακαρόνια αν περισσέψουν τα ζεστάινω με λίγο μακαρονόζουμο που πάντα κρατάω στην άκρη και τα κάνω ή με άλλη σάλτσα ή ωγκρατέν ή μακαρονοσαλάτες.Το ρύζι εμπλουτίζεται με λαχανικά και άμα βρίσκοντια και λίγα θαλασσινά.
Τυριά αμα περισσέψουν, που σπάνια γίνεται αυτό και μόνο με φέτα, γίνεται βαρένικα ή τυροπιτάκια.
Το γιαούρτι που κοντευει να λήξει το κάνω κασόπιτα.Η μητέρα μου άν της μείνει τσουρέκι ή πυρόχ ( η βασιλόπιτα που κάνουμε με βάση τσουρεκιού) τα κάνει παξιμάδι γλυκό και το χρησιμοποιεί για βάση στο εκμέκ.
Αμα κάτσω να σκεφτώ θα θυμηθώ και άλλα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 11:04:23 πμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Τίποτα δεν πάει χαμένο... Την μεταποίηση την κληρονόμησα από τη μαμά μου, οπότε ακόμη και πίτα που μου περισσεύει καμιά φορά γίνετε ωραιότατη ομελέτα.
Χθες πολτοποίησα τις τελευταίες πιπεριές από τον κήπο της γιαγιάς και τις έβαλα σε ποτηράκια μιας χρήσης στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσω από μπιφτέκια μέχρι και σούπες. Και μελιτζάνες είχα από τον κήπο και τις έψησα και τις έβαλα στην κατάψυξη για πιτούλα ή άλλο φαγάκι. Ακόμη και ντοματάκια cherry έχω κρατήσει από τον κήπο τα οποία μόλις ξεπαγώσουν αποφλοιώνονται πολύ εύκολα και μπαίνουν ολόκληρα στο φαγάκι. Τι άλλο?? Αν μου περισσέψει μοσχαράκι ή κοτόπουλο το ψιλοκόβω και το κάνω πίτα ή σουπίτσα με λαχανικά. Ε κι αν μου περισσέψει αρκετό ψωμάκι ή φαγάκι που πάει να χαλάσει το δίνω και στα σκυλάκια του μπαμπά μου. Σίγουρα όλοι έχουμε κάποιον γνωστό που έχει σκυλιά ή γατιά. Γιατί να τα πετάξουμε??
 Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #8
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 11:06:22 πμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Επίσης όταν αδειάζω κολοκυθάκια για να τα κάνω γεμιστά κρατώ την ψίχα που περισσεύει για να φτιάξω πίτα συνήθως.
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #9
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 15:47:50 μμ »
al1975
Επισκέπτης
Και άλλο ένα, που συζητήσαμε πρόσφατα, τα τηγανιτά τα ψάρια τα κάνουμε σαβόρο.
Επίσης το καλοκαίρι που οι συκιές παθαίνουν ντελίριο η μητέρα μου διαλέγει ωράια μεγάλα σύκα τα καθαρίζει απο το φλούδι τους και τα καταψύχει.Το χειμώνα έχει ωραιότατα σύκα!
Αν συμβεί και έχω άνοστα φρουτά που δεν τρώγονται τα κάνω κομπόστες και κάνω και πολλά λαχανικά τουρσί.Το καλοκαίρι μου  έτυχαν κάτι ελεεινά αγγουράκια που τα έκανα τουρσί έτσι απο πέισμα για να μην τα πετάξω και έγιναν ωραιότατα.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #10
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 15:53:23 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Και γω δεν πετώ τίποτα,σχεδόν. Ανακυκλώνω όσο μπορώ. Ή τρώω για μέρες το ίδιο φαγητό κυρίως αν είμαι σε δίαιτα.... Μεγάλο χαμόγελο Πολύ καλές οι ιδέες σας, Μπράβο!

Περισσεύματα κοτόπουλου, γίνονται κοτοσαλάτα ή με πατάτες ( κοτόπουλο, μαγιονέζα χωρίς αυγό, πίκλες, κρεμμύδι, μαϊντανό) ή με πράσινη σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο ελαφρύ.

Επίσης με το κοτόπουλο που περισσεύει κάνω κρέπες (συνταγή έχω δώσει στο σιτε).

Επίσης με βραστό ή ψητό κοτόπουλο κάνω και κοτόπιτα( εδόθη συνταγή)
Ζωή, πώς κάνεις την πίτα ομελέτα;

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 07, 2007, 16:03:25 μμ από Lia_P » Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 16:03:38 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Την κόβω μικρά κομματάκια και προσθέτω αυγό, πιπέρι και τυράκια κανονικά στο τηγάνι. Το έχω κάνει με λαχανόπιτα αλλά και κρεατόπιτα. Ξέρεις τι νόστιμο που είναι??  Έκπληξη
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #12
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 16:15:21 μμ »
al1975
Επισκέπτης
E, αυτό zoi δεν θα το φανταζόμουν με τίποτα!Αλλα θα το δοκιμάσω στα σίγουρα.
Εγώ όταν έχω περίσσευμα πίτας όχι οτι παθαίνει κάτι , αλλά έτσι για να φρεσκαριστέι την βάζω στην τοστιέρα και βρίσκει την παλιά της δόξα!Ε, βέβαια το φύλλο δεν είναι και τόσο τραγανό αλλα απο το ολότελα...
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Νοέμβριος 07, 2007, 16:53:21 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Όταν περισσέψει κέικ και κοντεύει να μπαγιατέψει, το κόβω φέτες και το βάζω στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσω σε γλυκό τράιφλ. Βγάζω όσο χρειάζομαι ,αφήνω να ξεπαγώσει και το χρησιμοποιώ σαν βάση στα ποτήρια, κρέμα, φρούτα....

Το μπαγιάτικο ψωμί μπορούμε να το κόψουμε κυβάκια, να λαδώσουμε, λίγο σκόρδο σκόνη και στο φούρνο και φτιάχνουμε κρουτόν για σούπες ή σαλάτες.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #14
« στις: Νοέμβριος 08, 2007, 17:13:04 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Αξιέπαινες όλες σας, αλλά επιτρέψτε μου να δώσω το βραβείο στη Ζωή που κάνει τις πίττες ομελέτα. Ανήκουστο και υποθέτω γευστικότατο, αν αρέσει η ομελέτα. Εμένα πολύ, πολύ καλή ιδέα.
Σ εμάς δύσκολο να περισσέψει κάτι. Ζυγίζω και μαγειρεύω ένεκα η δίαιτα. ΄Οταν όμως είναι ο κανακάρης μου σπίτι, τότε όλο και κάποια πίττα γίνονται κρεατικά, όλο και σε κάτι κινέζικο τα γυρίζουμε. Κάποια μπαίνουν και κατάψυξη για άλλη φορά. Φέτα που δε μας πέτυχε γίνεται πίττα και κυρίως το Σάββατο δεν μαγειρεύουμε που κατά κανόνα τριγυρνάμε σε βόλτα, οπότε τότε ξεσκαρτάρτουμε το ψυγείο. Σε γενικές γραμμές δεν τρώει ο σκουπιδοτενεκές μας.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 3 4 5 » Πάνω