GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 19, 2024, 19:46:28 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: BBQ με κάρβουνα ή ηλεκτρικό;  (Αναγνώστηκε 11602 φορές)
« στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 08:40:25 πμ »
patata Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Θέλω να αγοράσω BBQ, όμως δεν ξέρω ποιά τα θετικά και αρνητικά, με ταξύ του ηλεκτρικού και με κάρβουνα. Με ενδιαφέρει αυτό που θεωρείται πιο υγιεινό... Στριφογύρισμα ματιών

Ποιά η γνώμη σας;

Ευχαριστώ Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 10:45:05 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
BBQ όπως είναι γνωστό είναι μια βραχυνμένη μορφή σχάρας ή σχάρας. BBQ έχει υποθέσει τόσο πολλή σημασία σήμερα ότι θα μπορούσατε να την καλέσετε κορώνα. Θα μπορούσατε ιδανικά να εντοπίσετε BBQ κοντά στην κύρια περιοχή μαγειρέματος για να παραγάγετε τη μέγιστη χρησιμότητα. Εδώ είναι 7 πράγματα που θα μπορούσατε να εξετάσετε πρίν αγοράζετε ιδανικό BBQ.

1. Μέγεθος και η επιφάνεια μαγειρέματος: Το μέγεθος BBQ καθορίζεται από το ποσό καυστήρων: δύο τρία τέσσερα ή έξι. Εάν BBQ είναι στη μεγαλύτερη πλευρά, κατόπιν έχετε τη μεγαλύτερες περιοχή και την ευελιξία στην επιφάνεια μαγειρέματος. Επίσης όσον αφορά στην επιφάνεια μαγειρέματος, πηγαίνετε για την επιφάνεια χυτοσιδήρου ασφαλίστρου. Είναι ντυμένοι με το αντιοξειδωτικό κεραμικό υλικό, το οποίο δίνει μια υγιεινή εντύπωση.

2. Θα έπρεπε να πάω για χτισμένη BBQ ή το φορητό; Καλά, φορητό BBQ φαίνεται καλό για picnics, δεδομένου ότι είναι ελαφριά και εύκολο να χειριστούν χωρίς ένα μεγάλο μέρος μιας παρενόχλησης. Αλλά ενσωματωμένη ή μια βαριά BBQ μηχανή θα φαινόταν καλή εάν πρόκειται να πωλήσετε τα πιάτα σχαρών ή BBQ οικοδεσποτών τα συμβαλλόμενα μέρη.

3. Πιάτα ψησίματος, καυτά πιάτα ή σχάρες: Κανονικά το πιάτο ψησίματος χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα των μαριναρισμένων τροφίμων όπως τα ψάρια. Το καυτό πιάτο θα μπορούσε να τεθεί στην καλύτερη χρήση εάν κάνετε τα αυγά και τα μανιτάρια. Η σχάρα που είναι μια δημοφιλής BBQ επιλογή χρησιμοποιείται για τα kebabs, τις μπριζόλες και άλλα meaty πιάτα `. Θα μπορούσατε να μαγειρεψετε BBQ τα πιάτα σχαρών άμεσα στη BBQ φλόγα πιό ήμερη ή BBQ το βράχο, και να απολαύσετε το άρωμα μιας ευδιάκριτης μυρωδιάς σχαρών. Οι χυμοί στάζουν πραγματικά επάνω στο βράχο και έπειτα τη φλόγα που δίνουν επάνω στα τρόφιμά σας μια πρόσθετη γεύση σχαρών. Ψημένα στη σχάρα τα BBQ τρόφιμα είναι χαμηλά στην περιεκτικότητα σε λίπος και συστήνονται στους ανθρώπους που θέλουν να φάνε υγιή χωρίς η προτίμηση.

4. Βράχος ή φλόγα πιό ήμερος: Όπως ανέφερα στο προηγούμενο σημείο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη BBQ σχάρα άμεσα στο BBQ βράχο ή τη φλόγα πιό ήμερο. Ο BBQ βράχος είναι γενικά το κεραμικό είδος βράχου. Η φλόγα πιό ήμερη αποτελείται από το χυτοσίδηρο μετάλλων ή. Καθένας τους, του βράχου καθώς επίσης και της φλόγας πιό ήμερων είναι αρκετά καλός για μια φανταστική BBQ εμπειρία. Η επιλογή είναι συνολικά δικός σας.

5. Φυσικό αέριο ή εμφιαλωμένο αέριο: Το φυσικό αέριο πρέπει να προτιμηθεί επειδή όχι μόνο είναι αυτό ανέξοδο, αλλά και είναι μια ανεξάντλητη πηγή εφοδιασμού υγραερίου. Φυσικό BBQ αερίου πωλείται μόνο από τους ειδικούς λιανοπωλητές. Το εμφιαλωμένο αέριο, αφ' ενός, είναι απλό να χρησιμοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να ξαναγεμίσετε συχνά. Εάν θέλετε να πάτε για το εμφιαλωμένο αέριο, επιλέγετε το μεγάλο κύλινδρο που ζυγίζει 9 κλ, επειδή είναι οικονομικώς αποδοτικό και επίσης δεν ειναι απαραίτητο να τον ξαναγεμίσετε εδώ και αρκετό καιρό. Ο 4.5 ταξινομημένος κλ εμφιαλωμένος κύλινδρος αερίου είναι επίσης διαθέσιμος.

Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #2
« στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 10:52:35 πμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Ψησταριά κάρβουνου: Ενδεδειγμένη επιλογή για παραδοσιακό ψήσιμο άπαχων κρεάτων και ψαριών. Χρησιμοποιείται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ψησταριά υγραερίου: Ανάβει πιο εύκολα, διατηρεί σταθερά μέτρια τη θερμότητα, ανακυκλώνει τον αέρα, δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας, δεν καπνίζει ιδιαίτερα τα τρόφιμα.

Εγώ πάντως έχω το ηλεκτρικό και είναι τέλειο
Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #3
« στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 11:10:08 πμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Κατά καιρούς κάτι λένε για τα ψημένα στα κάρβουνα φαγητά ότι δεν είναι υγιεινά γιατί το κάρβουνο δημιουργεί καρκίνους κ.λπ. Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Εμένα πάντως έτυχε να μου χαρίσουν ένα υπέροχο bbq με υγραέριο (φιάλη). Φτιάχνω διάφορα και μάλιστα επειδή κλείνει μπορεί κανείς να φτιάξει και σε ταψί φαγητό κανονικά. Τα ψητά λαχανικά γίνονται τέλεια, τα κρέατα δεν το συζητώ υπέροχα. Ακόμα δεν έχω πάρει το κολάι που λένε για τα ψάρια και συνεχίζω - από φόβο - να τα φτιάχνω στο γκριλ του φούρνου. Όμως οι γαρίδες στο bbq δεν παίζονται! Γενικά το υποστηρίζω.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Φεβρουάριος 24, 2010, 11:20:15 πμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Εγω δε ξερω να απαντησω τι ειναι πιο υγιεινο αλλα το καρβουνακι αλλη γευση κακα τα ψεμματα...
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 02, 2010, 10:33:45 πμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
συμφωνω με την Μαργαριτα up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 02, 2010, 15:34:52 μμ »
Mary Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 2.702
Μέλος από: Σεπ, 2007

Προφίλ
Εμείς έχουμε ΒΒQ με κάρβουνο και θεωρώ ότι κάνει καλύτερο ψήσιμο από το ηλεκτρικό (χωρίς να παίρνω και όρκο, βέβαια, γιατί δεν έχω δοκιμάσει τα ψητά του ηλεκτρικού).
Το μόνο μειον που βρίσκω στο στο ψήσιμο με τα κάρβουνα είναι τον ασημάζευτο που σου αφήνει μετά τα ψησίματα.
Κάρβουνα, σχάρες και όλα αυτά τα ωραία που πρέπει να μαζέψεις!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 02, 2010, 17:48:44 μμ »
patata Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009

Προφίλ
Εμείς έχουμε ΒΒQ με κάρβουνο και θεωρώ ότι κάνει καλύτερο ψήσιμο από το ηλεκτρικό (χωρίς να παίρνω και όρκο, βέβαια, γιατί δεν έχω δοκιμάσει τα ψητά του ηλεκτρικού).
Το μόνο μειον που βρίσκω στο στο ψήσιμο με τα κάρβουνα είναι τον ασημάζευτο που σου αφήνει μετά τα ψησίματα.
Κάρβουνα, σχάρες και όλα αυτά τα ωραία που πρέπει να μαζέψεις!

Eυχαριστώ Mary!! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω