Γρήγορες ιδέες 1Ας αρχίσουμε με μερικές χρήσιμες οδηγίες σχετικά με το μαγείρεμα των λουλουδιών.
Σας αρέσουν τα αφεψήματα; Μπορείτε να μαζέψετε και να αποξηράνετε τα παρακάτω λουλούδια και να τα χρησιμοποιήσετε σαν ένα θαυμάσιο ρόφημα. Ροδοπέταλα, άσπρο γιασεμί, μελισσόχορτο, μέντα, μαντζουράνα, άνθη λεμονιάς, φλαμούρι, καλέντουλα και χαμομήλι. Ανακατέψτε τα και χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι της σούπας για κάθε κούπα ροφήματο
Μερικά φυτά που τα λουλούδια τους τρώγονται * Αγαστάχη
* Ακακία
* Άλυσσο
* Αμυγδαλιά
* Βιγκόνια
* Βιολέτα
* Βότανα και μπαχαρικά μαγειρικής περγαμόντο, μάραθο, ρίγανη, μέντα, γλυκάνισο, σχοινόπρασσο, βασιλικός κλπ
* Βρώμη
* Γαρύφαλλο
* Γαρύφαλλο ποιητών
* Γαρύφαλλο κινέζικο
* Γεράνι
* Γιασεμί αραβικό
* Γλαδιόλα
* Δεντρομολόχα
* Δεντρολίβανο
* Ημεροκάλη
* Ηλίανθος
* Ηράνθεμο
* Ιβίσκος
* Κατηφές
* Κενταύρια
* Κολοκυθιά
* Λεβάντα
* Λεμονιά
* Λωτός
* Μηλιά
* Μπανανιά
* Μπέλλα
* Μπιζέλι
* Μποράντζα
* Νεροκάρδαμο
* Παιόνια
* Πανσές
* Πασχαλιά
* Πορτοκαλιά
* Πρίμουλα
* Ροδακινιά
* Ρομπίνια
* Σαμπούκος
* Τουλίπα
* Τριαντάφυλλο
* Τριφύλλι
* Υάκινθος
* Υπέρικο
* Χαμομήλι
* Χρυσάνθεμο
* Φασκομηλιά
* Φασολιά
Προσοχή! Δεν τρώγονται όλα τα λουλούδια Είναι προφανές ότι πρέπει να γνωρίζετε ποια λουλούδια είναι εδώδιμα και ποια τοξικά. Στα δηλητηριώδη λουλούδια περιλαμβάνονται: κομβαλάρια (μιγκέ), δισέντρα (ματωμένη καρδιά), νεραγκούλα, ίρις, κάλλα, νάρκισσος, λούπινο, πετούνια, μοσχομπίζελο, ακόνιτο, μυρτιά, ροδόδεντρο και αζαλέα, πικροδάφνη, δελφίνιο, κληματίς, ντιτζιταλίς, ελέβορος, γουϊστέρια κτλ.
Γεύση από ΆνοιξηΕίδος / Περίοδος άνθησης / Γεύση * ΑΓΙΟΚΛΗΜΑ - Μάιος/Ιούλιος - Μελένια γλυκιά, αρωματική
* ΑΝΙΘΟΣ(άνθη) - Ιούνιος - Όπως τα φύλλα, αλλά πιο δυνατή
* ΑΡΜΠΑΡΟΡΡΙΖΑ - όλο το χρόνο - διάφορες ποικιλίες, ελαφριά υπόξινη ή πικρή
* ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ - Ιούλιος - Πικάντικη, γλυκιά
* ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ - Ιούνιος/Ιούλιος - Λίγο αρωματική, τα κανελογαρύφαλλα είναι πικάντικα
* ΓΙΟΥΚΑ - Ιούλιος - ελαφρώς πικρή με λίγη γεύση αγκινάρας
* ΓΛΑΔΙΟΛΑ - Βολβός (6-8 εβδομάδες μετά το φύτεμα) - χρησιμοποιείται καλύτερα σαν γεμιστή ή γαρνιτούρα
* ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ - Ιούλιος/Σεπτ. - Δυνατή, γλυκιά & νόστιμη
* ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ - Διάφορες ποικιλίες - μαλακιά, λουλουδένια, ντελικάτη
* ΔΕΝΤΡΟΜΟΛΟΧΑ - Ιούλιος/Σεπτ. - απαλή γεύση, ελαφρώς πικρή
* ΗΜΕΡΟΚΑΛΗ - Ιούνιος/Ιούλιος - μαγειρεύεται, σαν σπαράγγι, κολοκυθάκι
* ΘΥΜΑΡΙ - Ιούλιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα αλλά πιο μαλακιά
* ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ - Ιούνιος/Αύγουστος - Ελαφριά γεύση πράσινης πιπεριάς
* ΚΑΤΗΦΕΣ - Μάιος/Σεπτ. - διάφορες ποικιλίες, λίγο έντονη και πικρή
* ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ(άνθη) - Ιούλιος/Αύγουστος - Όπως το λαχανικό, ωμού κολοκυθιού
* ΛΕΒΑΝΤΑ - Ιούνιος/Ιούλιος - πολύ αρωματική
* ΛΕΜΟΝΙΑ(άνθη) - Διάφορες Ποικιλίες - ξινή, πολύ αρωματική, ελαφρώς πικρή αλλά σε μερικές ποικιλίες γλυκύτερη
* ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ - Ιούνιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα, πικάντικη, γλυκιά
* ΜΑΡΑΘΟ - Ιούλιος/Αύγουστος - μαλακότερη από τα φύλλα, γλυκιά
* ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ - Ιούλιος/Αύγουστος - πολύ γλυκιά και λεμονάτη
* ΜΕΝΤΑ - Ιούλιος/Σεπτ. - μεντώδης, ανάμεικτη όπως τα φύλλα
* ΜΗΛΙΑ(άνθη) - Μάιος - Ελαφριά, Λουλουδένια, υπόξινη
* ΜΠΙΖΕΛΙ(άνθη) - Μάιος/Ιούνιος - άγουρο μπιζέλι
* ΜΠΟΡΑΝΤΖΑ - Ιούνιος/Ιούλιος - Ελαφριά γεύση αγγουριού
* ΝΕΡΟΚΑΡΔΑΜΟ - Ιούλιος/Αύγουστος -Όπως το κάρδαμο
* ΠΑΝΣΕΣ - Μάρτιος/Ιούνιος - Μαλακιά, σαν λαχανικού, μερικές ποικιλίες γλυκιά
* ΠΑΣΧΑΛΙΑ - Απρίλιος/Μάιος - Αρωματική, ελαφρώς πικρή
* ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ - Ιούλιος - Αρωματική, γεύση τσαγιού
* ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ(άνθη) - Διάφορες ποικιλίες - αρωματική, λεμονώδης, σαν την φλούδα του πορτοκαλιου
* ΡΑΔΙΚΙ - Μάιος/Ιούλιος - Όπως τα φύλλα, πικρή
* ΡΙΓΑΝΗ - Ιούνιος/Αύγουστος - Όπως τα φύλλα, πικάντικη, τσουχτερή
* ΡΟΚΑ - Μάιος - Όπως τα φύλλα, καρυδάτη, καπνιστή
* ΣΙΝΑΠΙ - Απρίλιος/Μάιος - Καυτή, γεύση μουστάρδας
* ΣΚΟΡΔΟ(άνθη) - Αύγουστος/Σεπτ. - σκόρδου, δυνατή
* ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΣΟ - Μάιος/Ιούνιος - κρεμμυδιού, δυνατή
* ΤΟΥΛΙΠΑ - Μάρτιος/Μάιος - ελαφρώς πικρή ή γλυκιά
* ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ - Μάιος/Σεπτέμβριος - αρωματική, γλυκιά προς πικρή
* ΤΡΙΦΥΛΛΙ (κόκκινο) - Ιούνιος/Σεπτ. - χορτώδης
* ΥΑΚΙΝΘΟΣ(βότρυς) - Απρ.l/Μάιος - σταφυλλώδης, πικρή μετά το φάγωμα, ελαφρώς υπόξινη
* ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ - Μάιος/Ιούνιος - λουλουδένια, ελαφρώς μοσχάτη
* ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ - Σεπτ./Οκτ. - κάθε ποικιλία διαφορετική, μερικές μέτρια, μερικές δυνατή, πικρή
*
* ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ...
Προέλευση:
https://www.valentine.gr