Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Forum
Βοήθεια
Ημερολόγιο
Σύνδεση
Εγγραφή
Απρίλιος 26, 2024, 01:07:46 πμ
GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Μαγειρέματα
Αναζήτηση Συνταγής
Βανίλια "Υποβρύχιο"
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εργαλεία θέματος
Αναζήτηση σε αυτό το θέμα
Σελίδες
1
Αποστολέας
Θέμα: Βανίλια "Υποβρύχιο" (Αναγνώστηκε 4638 φορές)
«
στις:
Μάρτιος 14, 2010, 20:10:03 μμ »
patata
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009
Βανίλια "Υποβρύχιο"
Αναζητώ συνταγή για Βανίλια-"Υποβρύχιο" χωρίς γλυκόζη...αν έχετε κάποια δοκιμασμένη συνταγή θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!!
Σας ευχαριστώ
Καταγράφηκε
Απάντηση #1
«
στις:
Μάρτιος 15, 2010, 13:26:27 μμ »
nitsa2009
Ανώτατο μέλος
nitsa2009
Φύλο:
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009
Απ: Βανίλια "Υποβρύχιο"
Υλικά
4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1/4 κουταλιού τσαγιού (κοφτό) κρεμόριο ή χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το κρεμόριο ή μια κουταλιά χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε έως ότου η ζάχαρη λυώσει. Βράζετε το σιρόπι σε σιγανή φωτιά επί 20 περίπου λεπτά, ενώ με ένα πανάκι υγρό, που έχετε δέσει στην ακρή ενός πιρουνιού, μαζεύετε από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και επάνω ακριβώς από το σιρόπι ότι έχει ζαχαρώσει. (Αυτό γίνεται για να μην ζαχαρώσει όλο το σιρόπι).
Κατόπιν το δοκιμάζετε κατά τον εξής πρακτικό τρόπο. Ρίχνετε ένα κουταλάκι σιρόπι μέσα σε ένα φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό. Εάν δεν διαλυθεί αμέσως και μπορέσετε να το μαζέψετε με τα δύο σας δάκτυλα σε μια μαλακή μπαλίτσα, που να πλάθεται εύκολα είναι σημείον ότι έχει φθάσει στους βαθμούς που πρέπει. (39 βαθ. "Μπωμε")
Το αποσύρετε από τη φωτιά για σταματήσει ο βρασμός και το αδιάζετε με προσοχή μέσα σε ένα μπώλ, αφού το σκουπίσετε με υγρή πετσέτα. Αφήνετε το σιρόπι να μείνει έως ότου γίνει χλιαρό (μια περίπου ώρα σε θερμοκρασία δωματίου), χωρίς να το μετακινήσετε. Τότε το χτυπάτε με δύναμη με μια ξύλινη σπάτουλα ή με κουτάλι, έως ότου ασπρίσει. Προσθέτετε ένα κουταλάκι του τσαγιού κοπανισμένη μαστίχα ή λίγη βανίλια και δουλεύετε το γλυκό μερικά λεπτά. Το βάζετε σε βάζο και το σκεπάζετε.
Πηγή Χρύσα Παραδείση "Νέα Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική"
Καταγράφηκε
https://nitsa2009.blogspot.com/
Απάντηση #2
«
στις:
Μάρτιος 15, 2010, 14:52:10 μμ »
patata
Απλό μέλος
Φύλο:
Μηνύματα: 49
Μέλος από: Μάρ, 2009
Απ: Βανίλια "Υποβρύχιο"
Eυχαριστώ πολύ πολύ nitsa2009!!!
Καταγράφηκε
Σελίδες
1
Εκτύπωση
Σύνθετη αναζήτηση
Powered by SMF
|
SMF © 2006-2014, Lewis Media
GreekMaSa 2015 ©
Φόρτωση...