GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 20, 2024, 05:23:41 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Διασκέδαση και Ψυχαγωγία (εκτός κουζίνας)
| |-+  Διάλειμμα για .. διαφημίσεις
| | |-+  Μοριακή Γαστρονομία!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μοριακή Γαστρονομία!  (Αναγνώστηκε 1959 φορές)
« στις: Μάιος 03, 2010, 01:18:58 πμ »
Zyklonb Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Μάι, 2010

Προφίλ
Καλημέρα σας!

Ναι , ο τίτλος είναι "κάπως" δεδομένου το ότι ακούγεται σχετικά κάτι δύσκολο. Είναι απλά η χρήση βασικών ιδιοτήτων των υλικών (χημικών και φυσικών) για ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο αποτέλεσμα. Εν μέρη αν έχεις φτιάξει ποτέ σου ζελέ, έχεις εκμεταλλευτεί ιδιότητες των υλικών, "εγκλωβίζοντας" υγρό σε στερεό.

Υπάρχουν όμως πιο φαντεζί τεχνικές ,προσβάσιμες όμως στον μέσο κουζινάκια!Μπορείς να φτιάξεις "αφρούς" που λιώνουν στο στόμα και απελευθερώνουν το άρωμα τους σαν έκρηξη (τέλειο για γλυκά) και μικρά ζελεδωτά σφαιρίδια με ότι γεύση θες, σαν χαβιάρι που σκάει στο στόμα!

Για τον αφρό, λίγη λεκιθίνη (που υπάρχει και στο αυγό) επαρκεί, με καλό χτύπημα των υλικών. Για το δεύτερο κάποιος χρειάζεται αλγινικό νάτριο (κάτι σαν ζελές) το οποίο όμως είναι ευκολοπροσβάσιμο.

Για λίγο πιο αναλυτικά ,με συνταγές και παραδείγματα ρίξτε μια ματιά εδώ: Μοριακή Γαστρονομία.
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω