GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 06:47:18 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Κουβεντούλα
| |-+  Women΄s Section
| | |-+  Fitness και Διατροφή
| | | |-+  Πέντε κανόνες σωστής διατροφής
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Πέντε κανόνες σωστής διατροφής  (Αναγνώστηκε 3610 φορές)
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 17:29:23 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
 

1.Διατηρήστε την όρεξή σας υπό έλεγχο: Προτιμήστε ένα ελαφρύ σνακ, μία περίπου ώρα πριν από το κυρίως γεύμα σε εστιατόριο από το να μείνετε εντελώς νηστικοί. Η δεύτερη επιλογή θα σας ωθήσει να φάτε ανεξέλεγκτα όταν τελικά καθίσετε στο τραπέζι.

2.Τα φαινόμενα απατούν: Πολλά εστιατόρια προσφέρουν πιάτα που αποκαλούν υγιεινά. Πριν παρασυρθείτε από την εμφάνισή τους, διαβάστε προσεκτικά από τι αποτελούνται, καθώς πολλές φορές μπορεί η περιεκτικότητα  τους σε λιπαρά να είναι πολύ υψηλότερη από όσο φαντάζεστε.

3.Παραγγείλετε σοφά: Σε περίπτωση που τρώτε σε ταβέρνα, αποφύγετε τα τηγανητά ορεκτικά -όπως οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια- και επιλέξτε βρασμένα κολοκυθάκια ή χόρτα. Γενικά, είναι προτιμότερο να φάτε κάτι ψητό ή βραστό παρά τηγανητό.

4.Αναζητήστε το κατάλληλο εστιατόριο: Εάν συνηθίζετε να παραγγέλνετε φαγητό, βεβαιωθείτε ότι ο... "τροφοδότης" σας μπορεί να σας παράσχει μια ποικιλία πιάτων. Εάν η όρεξή σας θέλει κάτι συγκεκριμένο, μπορείτε να συμφωνήσετε με το εστιατόριο να δίνετε την παραγγελία σας μία ημέρα πριν,

5.Μιλήστε με θάρρος: Επιστρατεύστε τους ευγενικούς σας τρόπους και ζητήστε αποφασιστικά να σας σερβίρουν μικρές μερίδες, επιπλέον σαλάτα και γεύματα που έχουν παρασκευαστεί υγιεινά (π.χ., κοτόπουλο χωρίς πέτσα).

6.Μετατρέψτε το γεύμα σας σε ιεροτελεστία: Όσο και αν πεινάτε, προσπαθήστε να τρώτε αργά και απολαυστικά. Εκτός από υγιεινό είναι και πιο... "κομψό". Οι περισσότεροι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι, όταν τρώμε αργά, τρώμε λιγότερο.

7.Περιορίστε δραστικά τα καρυκεύματα: Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν ενστικτωδώς αλάτι, πιπέρι, βούτυρο, σάλτσες και επιπλέον ντρέσινγκ στο πιάτο τους. Αντί να "βαφτίσετε" το φαγητό σας σε ντρέσινγκ, είναι προτιμότερο να "βαφτίσετε" το πιρούνι σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

8.Μην "καθαρίζετε" το πιάτο σας: Προσπαθήστε να μην τρώτε... σαν να μην υπάρχει "αύριο". Ικανοποιήστε την πείνα σας χωρίς να οδηγείστε σε υπερβολές.

9.Προσοχή στο μπουφέ: Πολλοί αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές εκδηλώσεις με μπουφέ ως έναν τρόπο για να φάνε όσο το δυνατόν περισσότερο πληρώνοντας ελάχιστα. Πριν σερβιριστείτε, ελέγξτε τα πλούσια ελέη και επιλέξτε με φειδώ τι θα φάτε, αντί να ξεχειλίσετε το πιάτο σας.

10.Μακριά από γλυκά: Μη βιαστείτε να παραγγείλετε επιδόρπιο, μπορεί έως το τέλος της εξόδου να μην έχετε καν όρεξη για γλυκό. Εάν, ωστόσο, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό, μοιραστείτε το με ένα φίλο ή ζητήστε φρούτα, σορμπέ ή ζελέ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 07, 2010, 11:47:55 πμ από ArXoS » Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #1
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 17:35:22 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ...


1 ... το ρύζι είναι η βασική τροφή για τα 2/3 τουλάχιστον του πληθυσμού της γης και είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β;
2 ... το κόκκινο κρέας, όπως είναι το κρέας από το μοσχάρι, το χοιρινό, το αρνί και το κατσίκι αποτελόυν πολύ καλή πηγή σιδήρου;
3 ... περισσότερο από το μισό σου βάρος είναι νερό; Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και τα λίπη, το νερό ειναι και αυτό ένα απαραίτητο συστατικό για τον οργανισμό μας, που πρέπει να το προσλαμβάνουμε καθημερινά σε μεγάλη ποσότητα. Το σώμα σου χρειάζεται τουλάχιστον 5 ποτήρια υγρών την ημέρα για να παραμείνει υγιές.
4 ... αν ο καιρός είναι ζεστός ή έχεις αθληθεί πολύ, θα πρέπει να πίνεις πολλά υγρά για να μην αφυδατωθείς; Το σώμα σου θα δώσει το μήνυμα μέσω της δίψας. Συχνά όμως νιώθουμε δίψα, αφού έχουμε ήδη αφυδατωθεί, γι’ αυτό καλό είναι να πίνουμε αρκετό νερό πριν νιώσουμε δίψα.
5 ... ο οργανισμός χρησιμοποιεί τον σίδηρο που παίρνει από τις τροφές για να φτιάξει το αίμα μας; Καλή πηγή σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας, μερικά θαλασσινά, όπως τα μύδια, τα στρείδια και οι σουπιές, μερικά όσπρια, όπως οι φακές, αλλά και κάποια λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα.
6 ... τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μια ομάδα τροφίμων πλούσια σε βιταμίνες, κυρίως σε βιταμίνη C, σε διάφορα άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά και σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου;
7 ... είναι απαραίτητο να τρώμε καθημερινά τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά για καλή υγεία; Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα, αλλά και μεταξύ των γευμάτων. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τροφές από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε πάρα πολλές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Πώς θα καταφέρεις να πάρεις τις μερίδες που χρειάζεσαι καθημερινά; Είναι πολύ εύκολο! Πιες ένα μεγάλο ποτήρι φρουτοχυμό το πρωί, φάε ένα μήλο και μία μπανάνα για σνακ στη διάρκεια της ημέρας και αρκετή σαλάτα μαζί με το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα! Τα κατάφερες!
8 ... οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας;
9 ... τα παλιότερα χρόνια, οι ναυτικοί, οι εξερευνητές και οι στρατιώτες, επειδή δεν μπορούσαν να έχουν στα ταξίδια τους φρέσκα τρόφιμα και ήταν αναγκασμένοι να τρώνε πολλά κονσερβοποιημένα φαγητά, πάθαιναν μια ασθένεια που την λέγανε σκορβούτο; Πρόκειται για ασθένεια που οφείλεται στην έλλειψη βιταμίνης C. Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με αιμορραγίες από το δέρμα και τους βλεννογόνους, ιδιαίτερα τα ούλα. Συνοδεύεται και από γενικά συμπτώματα, όπως κούραση, χαμηλό πυρετό, ανορεξία και αναιμία.
10 ... οι φυτικές ίνες βρίσκονται κυρίως στα φρούτα, τα όσπρια και στα δημητριακά ολικής αλέσεως;
11 ... ο οργανισμός μας χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες τα συστατικά των τροφίμων που του δίνουν ενέργεια; Τα συστατικά αυτά είναι οι πρωτεΐνες, τα λιπίδια και οι υδατάνθρακες, και ονομάζονται μακροθρεπτικά συστατικά! Στα μακροθρεπτικά συστατικά ανήκει και το νερό, γιατί, αν και δεν δίνει ενέργεια, ο οργανισμός μας το χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες.
12 ... τα συστατικά των τροφών που ο οργανισμός μας δεν τα χρειάζεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες, αλλά είναι απαραίτητα σε μικρές ποσότητες, για να μπορεί να λειτουργεί φυσιολογικά, είναι οι βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία (π.χ. ασβέστιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος); Αυτά τα συστατικά ονομάζονται μικροθρεπτικά.
13 ... οι βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία (π.χ. ασβέστιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος) δεν δίνουν ενέργεια στον οργανισμό, είναι όμως απαραίτητα σε μικρές ποσότητες, γιατί χωρίς αυτά ο οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά;
14 ... oι πρωτεΐνες που παίρνουμε από τα τρόφιμα ζωικής (τυρί, κρέας, γάλα, κ.λπ.) προέλευσης χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό σε σχέση με αυτές που παίρνουμε από τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης (όσπρια, δημητριακά κ.λπ.); Ωστόσο, αν κάνεις σωστούς συνδυασμούς τροφών, μπορείς να πάρεις πολύ καλής ποιότητας πρωτεΐνες και από τις φυτικές πηγές. Για παράδειγμα, όταν συνδυάζεις τα όσπρια με τα δημητριακά, παίρνεις πρωτεΐνες που έχουν σχεδόν την ίδια αξία για τον οργανισμό με αυτές που υπάρχουν στο κρέας.
15 ... οι πρωτεΐνες μοιάζουν με αλυσίδες που αποτελούνται από πολλούς κρίκους; Όταν τρώμε τρόφιμα που έχουν πρωτεΐνες, οι κρίκοι αυτοί (που λέγονται αμινοξέα) διαχωρίζονται μεταξύ τους και ο οργανισμός τούς χρησιμοποιεί για να φτιάξει άλλες αλυσίδες μέσα στο σώμα μας, δηλαδή άλλες πρωτεΐνες. Κάποιες από αυτές τις νέες πρωτεΐνες τις χρησιμοποιεί για να επισκευάσει τους φθαρμένους ιστούς ή να φτιάξει μυς, κ.λπ.
16 ... η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που προέρχεται από φυτικές πηγές, όπως λαχανικά, όσπρια κ.λπ.; Προσπάθησε, λοιπόν, στα γεύματά σου να συνδυάζεις τροφές που είναι καλές πηγές σιδήρου με τροφές που περιέχουν βιταμίνη C. Οι σουπιές με σπανάκι, οι φακές με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, τα αχνιστά μύδια με λεμόνι είναι μερικές καλές προτάσεις!
17 ... μια άλλη πολύ καλή πηγή ασβεστίου, εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, η λαχανίδα, κ.λπ.;
18 ... το καλαμπόκι ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο στον «Νέο Κόσμο», μεταφέρθηκε στην Ισπανία και από εκεί διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους; Εκείνα τα χρόνια στις χώρες που ήταν πολύ διαδεδομένη η κατανάλωση καλαμποκιού και υπήρχε έλλειψη από άλλα δημητριακά, ήταν πολύ συχνή η ασθένεια «πελλάγρα», ή γνωστή και ως ασθένεια «του τραχέος δέρματος», «pelle agra» (pelle: δέρμα, agra: τραχύ), που χαρακτηρίζεται από τρία συμπτώματα: δερματίτιδα, διάρροια και άνοια.
19 ... ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά υδατάνθρακες ως πηγή ενέργειας;
20 ... τα ψάρια, και κυρίως τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, περιέχουν κάποια λιπαρά οξέα, τα ω3 λιπαρά οξέα, που είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία, γιατί μειώνουν τον κίνδυνο από κάποιες σοβαρές ασθένειες, όπως είναι οι ασθένειες της καρδιάς και των αγγείων;
21 ... πρέπει πάντα να πλένεις τα χέρια σου πριν φας ή ακουμπήσεις φαγητό; Για να τα πλύνεις όμως σωστά, χρειάζεσαι χλιαρό νερό και πολλή σαπουνάδα.
22 ... τρόφιμα, όπως η ζάχαρη, τα μακαρόνια, το αλεύρι, οι φρυγανιές, κ.λπ., που περιέχουν πολύ λίγο νερό και υγρασία, δεν χαλάνε τόσο γρήγορα;
23 ... στις συσκευασίες των τροφίμων είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται το όνομα του προϊόντος, η καθαρή ποσότητα ανά συσκευασία, τα συστατικά του, ο τόπος παραγωγής ή προέλευσής του, το όνομα και η διεύθυνση του παρασκευαστή ή συσκευαστή του, οι ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης και χρήσης, και η ημερομηνία λήξης ή ημερομηνία μέχρι την οποία προτείνεται να καταναλωθεί το προϊόν;
24 ... στη συσκευασία των τροφίμων που αλλοιώνονται πολύ εύκολα, πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία, μετά από την οποία δεν θα πρέπει να καταναλώνονται (ημερομηνία λήξης ή τελική χρονολογία ανάλωσης);
25 .. . στα τρόφιμα που δεν χαλάνε πολύ εύκολα, όπως αυτά που δεν περιέχουν πολύ νερό (μακαρόνια, φρυγανιές, κ.λπ.), δεν αναγράφεται η ημερομηνία λήξης, αλλά η προτεινόμενη ημερομηνία ανάλωσης (χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας); Πρόκειται για την ημερομηνία μέχρι την οποία το προϊόν προτείνεται να καταναλωθεί, ώστε να διατηρεί τα καλά οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά (γεύση, άρωμα, χρώμα, κ.λπ.).
Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #2
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 17:35:58 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
26 ... το μαγείρεμα δεν γίνεται μόνο για να τρώμε νόστιμα φαγητά; Βοηθά και στο να έχουμε ασφαλή φαγητά, γιατί αποτελεί τρόπο καταστροφής των μικροοργανισμών που είναι επικίνδυνοι για την υγεία (παθογόνοι μικροοργανισμοί).
27 ...το γάλα πριν συσκευαστεί και διατεθεί προς κατανάλωση, περνάει από τη διαδικασία της παστερίωσης; Παστερίωση είναι το ζέσταμα του γάλακτος σε συγκεκριμένη υψηλή θερμοκρασία για συγκεκριμένο χρόνο. Με την παστερίωση θανατώνονται οι μικροοργανισμοί που είναι επικίνδυνοι για την υγεία και οι οποίοι, αν δεν θανατωθούν, μπορούν να σε κάνουν να αρρωστήσεις.
28 ... υπάρχουν πολλές μέθοδοι συντήρησης των τροφίμων; Μερικές από αυτές είναι: η θέρμανση σε κατάλληλη θερμοκρασία (π.χ. η αποστείρωση που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα που βάζουμε σε κονσέρβα), η ψύξη (π.χ. για τα γαλακτοκομικά προϊόντα), η κατάψυξη (για το κρέας, το παγωτό, κ.λπ.), η ξήρανση (αποξηραμένα φρούτα, σκόνη γάλακτος, κ.λπ.), η χρήση ζάχαρης (π.χ. στις μαρμελάδες), η χρήση ξυδιού (π.χ. στο τουρσί), κ.λπ.
29 ... το να κάθεσαι με την οικογένειά σου στο τραπέζι και να τρώτε μαζί τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας βοηθά να έχεις φυσιολογικό βάρος;
30 ... το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια, και ειδικά μετά τον βραδινό ύπνο που τα αποθέματα ενέργειας έχουν εξαντληθεί; Γι’ αυτό, είτε έχεις σχολείο είτε όχι, μην παραλείπεις να τρως πρωινό. Μην ξεχνάς να τρως κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν, μία πηγή υδατάνθρακα, όπως ψωμί ή δημητριακά πρωινού, και ένα φρούτο. Το πρωινό είναι πολύ σημαντικό γεύμα της ημέρας. Κάτι ξέρουν οι γονείς μας που λένε ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!»
31 ... το σώμα σου χρειάζεται περισσότερα από 40 διαφορετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία καθημερινά για να παραμείνει υγιές; Δεν υπάρχει ένα και μοναδικό τρόφιμο που να περιέχει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά! Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να καταναλώνεις ποικιλία τροφίμων, ώστε να τρέφεσαι ισορροπημένα σε κάθε γεύμα. Δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές. Μπορείς να απολαμβάνεις τα πάντα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο συχνά. Η ποικιλία στη διατροφή χαρίζει υγεία.
32 ... το ιδανικό είναι οι μισές τουλάχιστον από τις θερμίδες που παίρνεις κάθε μέρα να προέρχονται από τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες, όπως δημητριακά, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες και ψωμί; Φρόντισε λοιπόν, να περιλαμβάνεις τέτοια τρόφιμα, σε κάθε γεύμα. Προτίμησε ψωμί, ζυμαρικά και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία έχουν πολλές φυτικές ίνες.
33 ... τα σνακ σου επιτρέπουν να ξεγελάσεις την πείνα σου, αλλά δεν πρέπει να αντικαθιστούν τα κυρίως γεύματα; Υπάρχουν πολλών ειδών σνακ. Μπορείς να διαλέξεις ένα τοστ, γιαούρτι, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά κομμένα σε ραβδάκια (π.χ. καρότο ή αγγούρι), ξηρούς καρπούς, κ.ά. Είναι, επίσης, σημαντικό να θυμάσαι ότι, όταν διαλέγεις για σνακ κάποιο γλύκισμα, δεν πρέπει να παραλείπεις το φρούτο σου ή κάποιο άλλο σνακ με μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Τα γλυκίσματα τρώγονται έξτρα! Να τρως ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να διαλέγεις μια ποικιλία από σνακ.
34 ... αν τρως πολλά, εύγεστα μεν, λιπαρά δε, τρόφιμα (όπως βούτυρο, μαγιονέζα, τηγανιτά κρέατα και λουκάνικα, κέικ και γλυκά), μπορεί να μην είναι καλό για το σώμα και την υγεία σου; Αν και τα λιπαρά είναι αναγκαία για τη διατροφή μας, είναι σημαντικό να καταναλώνονται με μέτρο, ώστε η διατροφή μας να παραμένει ισορροπημένη. Για παράδειγμα, να θυμάσαι ότι είναι καλό να τρως σαλάτα με το γεύμα σου, αλλά μην το παρακάνεις με τις σάλτσες! Επίσης, εάν το μεσημεριανό σου ήταν πλούσιο σε λιπαρά, διάλεξε ένα βραδινό χαμηλό σε λιπαρά.
35 ... η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών βλάπτει την υγεία; Τα κορεσμένα λιπαρά προέρχονται κυρίως από τρόφιμα ζωικής προέλευσης.
36 ... η συχνή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ζάχαρη ή άμυλο στη διάρκεια της ημέρας ευνοεί την ανάπτυξη τερηδόνας; Μη μασουλάς ,λοιπόν, σνακ και μην πίνεις αναψυκτικά διαρκώς! Για να διατηρήσεις ένα όμορφο χαμόγελο, το σημαντικό είναι να θυμάσαι να βουρτσίζεις τα δόντια σου δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα. Επίσης, μετά το βραδινό βούρτσισμα, μη φας και μην πιεις οτιδήποτε εκτός από νερό!
37 ... όπως το ποδήλατο σκουριάζει αν μείνει αχρησιμοποίητο για καιρό, έτσι και οι μύες και τα οστά σου πρέπει να κινούνται για να είναι υγιή; Η σωματική δραστηριότητα προστατεύει την καρδιά και είναι απαραίτητη για γερά οστά. Είναι, επίσης, διασκεδαστική! Προσπάθησε να εντάξεις τη σωματική δραστηριότητα στη μέρα σου· για παράδειγμα, πήγαινε με τα πόδια στο σχολείο ή προτίμησε τις σκάλες αντί του ασανσέρ. Παιχνίδια, όπως το σχοινάκι και το ποδόσφαιρο στο διάλειμμα του σχολείου σου, τονώνουν το σώμα. Η κολύμβηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διατηρείς το σώμα σου υγιές. Να είσαι δραστήριος κάθε μέρα!   
Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #3
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 20:25:36 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
ευχαριστουμε για την ενημερωση rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Μάρτιος 17, 2010, 20:28:47 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
μπραβο Νιτσακι ειναι πολυ χρησιμο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Μάρτιος 18, 2010, 21:32:48 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
 rose up
https://nitsa2009.blogspot.com
Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Απάντηση #6
« στις: Μάρτιος 19, 2010, 17:22:05 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
καλοριζικο το blog σου ......καλη δουλεια Νιτσακι μπραβο up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Μάρτιος 20, 2010, 13:34:19 μμ »
anastasia2006 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 988
Μέλος από: Ιαν, 2010

Προφίλ WWW
καλορίζικο Νίτσα !!  rose
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Μάρτιος 20, 2010, 16:59:12 μμ »
nitsa2009 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
nitsa2009 Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.043
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ kissing kissing kissing
Καταγράφηκε
                 https://nitsa2009.blogspot.com/
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω