GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 14:07:44 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Γενική συζήτηση
| | |-+  Το χταποδι του ψαροντουφεκα.
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Το χταποδι του ψαροντουφεκα.  (Αναγνώστηκε 2806 φορές)
« στις: Ιούλιος 09, 2010, 09:12:02 πμ »
athanasios Αποσυνδεδεμένος
Αρχάριο μέλος
*
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 1
Μέλος από: Ιούλ, 2010

Προφίλ
Μεσα στο καλοκαιρι ολο και καποια στιγμη θα χρειασθη στο καμπινγκ στην παραλια να κανουμε ενα χταποδι που μας εδωσε καποιος φιλος η βγαλαμε εμεις. Δεν το χτυπαμε ουτε μετραμε τα χτυπηματα ουτε μετα το σβουριζουμε επειδη ειναι φρεσκο και σκληρο. Απλα το καθαριζουμε αφαιρουμε και το δοντι του και ειναι ετοιμο για μαγειρεμα.
  Θα χρειασθουμε ενα απλο αλουμινενιο δισκακι ακομη και αυτο που χρησιμοποιουν για τα γλυκα ταψιου. Το απλωνουμε μεσα σκεπαζουμε το δισκακι με ενα αλουμινοχαρτο καλα οσο μπορουμε ποιο στεγανα. Με μια οδοντογλυφιδα ανοιγουμε τρεις τρυπες στο κεντρο του ταψιου και το βαζουμε στην φωτια. Αυτη μπορει να ειναι απο διαφορα τσαλια παραλιας που τα μαζεψαμε απο ενα καμινετο υγραεριου και ακομη και ηλεκτρικο ματι. Οταν θα μας μυριση οτι κατι καιγεται το χταποδι ειναι ετοιμο. Ανοιγουμε το αλουμινοχαρτο ειναι κατακοκκινο και το ξακολαμε με προσοχη απο τον ταψακι, σερβιρεται στο πιατο κοβεται με τρομερη ευκολια προσθετουμε το απαραιτητο λαδι και ξυδι με την ριγανι και ο μεζες ειναι ετοιμος στην υγεια σας.

Υ.Γ Δεν αναφερω χρονο ψησιματος γιατι εξαρτατε απο την δυναμη της φωτιας η μυρωδια ομως ειναι χαρακτηριστικη.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Ιούλιος 09, 2010, 12:04:20 μμ »
joannoula Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Πιάσε το χέρι μου, θα τα καταφέρουμε, τ΄ορκίζομαι! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.276
Μέλος από: Απρ, 2009

Προφίλ
Ειλικρινά, athanasios, χρόνια στις παραλίες, δεν έτυχε ποτέ να ξέρει κάποιος αυτή τη μέθοδο Έκπληξη
Τα κοπανούσαμε τα έρημα λες & μας είχαν κάνει το μεγαλύτερο κακό στη ζωή μας Μεγάλο χαμόγελο
Σ΄ευχαριστώ για τις συμβουλές rose, με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμαστούν Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Σήμερα θα είναι ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ από χθες!!!
 
Απάντηση #2
« στις: Ιούλιος 09, 2010, 12:51:50 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
χμ, διαφωνώ με το χτύπημα και το παραγούλιασμα. Πρέπει όταν είναι φρέσκο που θέλουμε να το μαγειρέψουμε αμέσως, να το χτυπήσουμε και να το παραγουλιάσουμε αλλιώς θα είναι σαν λάστιχο  Αναποφασιστικότητα., Εγώ προσωπικά, όσες φορές έχω φτιάξει χταπόδι που δεν το έχω χτυπήσει πρώτα, μετά δεν τρώγεται (εκτός και αν έχεις πολύ ακονισμένα δόντια  biggrin)
Δεν χρειάζεται χτύπημα και παραγούλιασμα όταν μπει στη κατάψυξη, γιατί μετά στην απόψυξη έχουν σπάσει τα νεύρα του
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω