GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 16, 2024, 19:16:45 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Γλυκά
| | | |-+  Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Κρέμα ζαχαροπλαστικής  (Αναγνώστηκε 19077 φορές)
« στις: Νοέμβριος 21, 2007, 17:42:17 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Ζωή, σου γράφω εδώ τη συνταγή για την κρέμα ζαχαροπλαστικής για το μιλφέιγ, γιατί δεν μου το έπαιρνε στα σχόλια.
Βάζω για κάθε κούπα γάλακτος, 2 κ.σ. κοφτές κορν φλάου και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη.Βάζω το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνω το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνω όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν. Αν βάλεις κροκάδια, θα τα χτυπήσεις και θα προσθέσεις μέσα λίγη από την κρέμα και θα ανακατέψεις καλά. Μετά το μείγμα αυτό το ρίχνω στην αρχική κρέμα ανακατεύοντας καλά και γρήγορα.
Αφού πήξει η κρέμα μας, προσθέτω τ 1-2 κ.σ. βούτυρο στο μείγμα και αφήνω με μεμβράνη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, φτιάχνω τη σαντιγύ με 1 φλιτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος,και 1 κ.σ.άχνη . Χτυπώ να πήξει. Τέλος ανακατεύω τα 2 μείγματα και έτοιμη η κρέμα μας. Φτιάχνεις την ποσότητα που εσύ χρειάζεσαι.
Αν αρχικά δεις ότι είναι αραιή, σε λίγο γάλα διαλύεις κορν φλάου και το προσθέτεις στο μείγμα. Αν είναι πολύ πυκτή, προσθέτεις και το αραιώνεις με γάλα.
Μπορείς αν θέλεις να την κάνεις και σοκολατένια την κρέμα αν προσθέσεις στο μείγμα που θα είναι ζεστό λιωμένη κουβερτούρα. Επάνω θα προσθέσεις κακάο και άχνη.
Αν θέλεις στο μιλφέιγ μπορείς να προσθέσεις στις στρώσεις κομμάτια φράουλας και να γίνει πιο ανάλαφρο.




Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Νοέμβριος 22, 2007, 16:59:00 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λία ευχαριστώ πολύ!! καλά αυγά δεν υπάρχει πιθανότητα να βάλω. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ αντί για corn flour χρησιμοποιώ άνθος αραβοσίτου για ζεστό γάλα και αλεύρι. Επίσης στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιούν αντί για σαντιγί το "κεγιέ" κάπως έτσι το λένε δεν είμαι σίγουρη το οποίο είναι σαν πάρα πολύ πηκτή σαντιγί και το ανακατεύουν με την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να στέκετε καλύτερα. Αυτό το μίγμα που κάνω με το garni, την αραβοσίτου στιγμής και το λίγο γάλα μοιάζει λιγάκι με αυτό το "κεγιέ". Αυτό το αγοράζουν από το ζαχαροπλαστείο. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! φιλιάαααααααααααααααααααααα  Σαρκασμός Σαρκασμός Φιλί
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #2
« στις: Ιανουάριος 08, 2008, 21:23:41 μμ »
margarita Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Πολύ πετυχημένη η συνταγή σου για την κρέμα. 
 
Εγώ σας προτείνω να τη δοκιμάσετε με εσάνς μαστίχα πάνω σε εκμέκ ή εσάνς Grand Marnie σε αμυγδαλόπιτα με σιρόπια από πορτοκάλια.

Σήμερα την έφτιαξα για πρώτη φορά με την αμυγδαλόπιτα και έδεσε καταπληκτικά.

Οι δόσεις σου ήταν ακριβείς και η περιγραφή της εκτέλεσης πολύ αναλυτική. 
Συγχαρητήρια
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #3
« στις: Ιανουάριος 08, 2008, 21:32:06 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Μαργαρίτα, ακούω σπουδαίες συνταγές να αναφέρεις. Εκμέκ ακούω με μαστίχα, αμυγδαλόπιτα με Grand Marnier   ακούω. Μπράβο σου!
Αν θέλεις, μοιράσου τις συνταγές σου μαζί μας.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Ιανουάριος 09, 2008, 15:23:56 μμ »
margarita Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Μαργαρίτα, ακούω σπουδαίες συνταγές να αναφέρεις. Εκμέκ ακούω με μαστίχα, αμυγδαλόπιτα με Grand Marnier   ακούω. Μπράβο σου!
Αν θέλεις, μοιράσου τις συνταγές σου μαζί μας.


Η συνταγή για το εκμέκ είναι η βασική συνταγή εκμέκ μόνο που στην κρέμα βάζεις μισή κουταλιά κοπανισμένη μαστίχα και ξύσμα μανταρίνι.

Η αμυγλαλόπιτα, είναι σα ραβανί με αμύγδαλα σιροπιαστό με σιρόπι πορτοκάλι και ή κρέμα με ξύσμα πορτοκάλι.

Αν βρω λίγο χρόνο και τις ξανακάνω θα σας στείλων φωτό και λεπτομέρειες. 
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Ιανουάριος 09, 2008, 15:26:31 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Όπως εσύ νομίζεις, από εμάς ευπρόσδεκτες οι συνταγές σου. Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Ιανουάριος 10, 2008, 14:44:31 μμ »
kleiw Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
einai thaumasia h syntagh sou!!!Lia mou!!!o sundiasmos kremas kai santigu thn kanei afrath!!etsi einai peripou kai ths mamas mou!!!naxeis panta kala mageiremata!!! Φιλί Φιλί Φιλί
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Ιανουάριος 11, 2008, 13:31:46 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Και κάποιες φορές, Κλειώ, για να γίνει ακόμα πιο ελαφριά, βάζω φυτική σαντιγί αυτή στο χάρτινο κουτί που έχουμε εδώ.
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #8
« στις: Ιανουάριος 11, 2008, 15:28:52 μμ »
Nena Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 987
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
Λία ευχαριστώ πολύ!! καλά αυγά δεν υπάρχει πιθανότητα να βάλω. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ αντί για corn flour χρησιμοποιώ άνθος αραβοσίτου για ζεστό γάλα και αλεύρι. Επίσης στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιούν αντί για σαντιγί το "κεγιέ" κάπως έτσι το λένε δεν είμαι σίγουρη το οποίο είναι σαν πάρα πολύ πηκτή σαντιγί και το ανακατεύουν με την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να στέκετε καλύτερα. Αυτό το μίγμα που κάνω με το garni, την αραβοσίτου στιγμής και το λίγο γάλα μοιάζει λιγάκι με αυτό το "κεγιέ". Αυτό το αγοράζουν από το ζαχαροπλαστείο. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!! φιλιάαααααααααααααααααααααα  Σαρκασμός Σαρκασμός Φιλί

Το κιγιέ δεν είναι άλλο από σφιχτή μαρέγκα. Καθόλου δε μ αρέσει προσωπικά. ΄Η να φάω την κρέμα με τη σαντιγύ της ή να μην φάω καθόλου. Γίνεται μεν ελαφρύτερη η κρέμα αλλά "δεύτερη".
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #9
« στις: Ιανουάριος 11, 2008, 16:07:18 μμ »
zoi Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 243
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Σφικτή μαρέγκα, ε?? ατατα... ε ούτε εμένα μου αρέσει... άρα αυτό το μίγμα με αραβοσίτου και γκαρνί το μόνο κοινό που έχει με το κιγιέ είναι ότι είναι σφικτό. Νένα ευχαριστώ πάντα είχα αυτή την απορία σχετικά με το τι είναι αυτό το κιγιέ και νόμιζα ότι ήταν σαντιγί πολύ σφικτή. Προτιμώ το δικό μου μίγμα τελικά. Φιλιά  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε
ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΖΩΗ
 
Απάντηση #10
« στις: Ιανουάριος 16, 2008, 19:58:04 μμ »
margarita Αποσυνδεδεμένος
Mέλος
**
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 53
Μέλος από: Ιαν, 2008

Προφίλ
Κορίτσια αν μου επιτρέπετε δημοσιεύω αυτές τις φωτογραφίες ως πρόταση σερβιρίσματος της κρέμας.
Δεν το έβαλα στις συνταγές μήπως θεωρηθεί πλεονασμός. Συνεχίζω στο θέμα που έχετε ήδη ανοίξει αν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Λία ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή σου μόνο που πρόσθεσα λικέρ πορτοκάλι.
Δείτε και τη διακόσμηση.

Από πάνω έβαλα λοιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι και φιστίκι.

Καταγράφηκε
 
Απάντηση #11
« στις: Ιανουάριος 16, 2008, 20:28:41 μμ »
Lia_P
Επισκέπτης
Πολύ ωραία!!!! Πάντα επιτυχίες και με υγεία!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #12
« στις: Ιανουάριος 16, 2008, 22:02:33 μμ »
kleiw Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 27
Μέλος από: Αύγ, 2007

Προφίλ
thaymasio Margarita mas!!! Έκπληξη Χαμόγελο Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #13
« στις: Ιανουάριος 17, 2008, 14:35:45 μμ »
giota Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.625
Μέλος από: Οκτ, 2007

Προφίλ WWW
τελειο  Έκπληξη Έκπληξη
Καταγράφηκε
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω