Κι εγώ δεν τσιγαρίζω το ρύζι. Γεμίζω με ωμή τη γέμιση, ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, αλατάκι και φουρνίζω σε
πολύ καλά ζεσταμένο φούρνο. Δεν ρίχνω επιπλέον νερό γιατί όσες φορές το έχω κάνει λαπαδιάζει το ρύζι και λιώνουν τα λαχανικά μου.
Ψήνω για 40' στους 180, σβήνω το φούρνο και αφήνω το ταψί μέσα για μισή ωρίτσα περίπου ώστε να τραβήξει το ρύζι. Βγαίνει πάντα σπυρωτό και τα λαχανικά μου δεν είναι λιωμένα, έχουν υπόσταση.
Μπορείς να δοκιμάσεις με το ρύζι Agrino που γράφει επάνω "για γεμιστά".
Κι εγώ αυτό το ρύζι χρησιμοποιώ