GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Απρίλιος 25, 2024, 13:30:38 μμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Αναζήτηση Συνταγής
| | |-+  HELPPPP!!!Πως να κανω γεμιστα??
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: HELPPPP!!!Πως να κανω γεμιστα??  (Αναγνώστηκε 8314 φορές)
« στις: Αύγουστος 19, 2010, 00:13:10 πμ »
ele Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
ΑΝ ΖΕΙΣ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΣ... Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 35
Μέλος από: Νοέ, 2009

Προφίλ
Καλησπερα σας!!Εχω ενα προβλημα...δεν πετυχαινω ΠΟΤΕ τα γεμιστα!!Το ρυζι ή μου λασπωνει ή δεν ψηνετε σωστα...Τι κανω λαθος??( Κλάμασιγουρα κανω λαθος αλλα τι??)Το εχω τσιγαρισει...το εχω μισοβρασει...το βαζω ωμο(οπως μου ειπε και η μαμα,η οποια τα πετυχαινει παντα!!)αλλα παλι ΤΖΙΦΟΣ!!  sick
περιμενω νεα σας!ευχαριστωωω!!! Χαμόγελο
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #1
« στις: Αύγουστος 19, 2010, 06:42:54 πμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Θα σου πρότεινα σε αυτή την περίπτωση να αλλάξεις ρύζι. Αντί για Καρολίνα ή Γλασσέ να πάρεις Νυχάκι ή ακόμα και κίτρινο να βάλεις νεράκι περίπου 2 κουπες μέσα στο ταψάκι σου και να το σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο. Στο μισό χρόνο του ψησίματος άνοιξε να δεις πως είναι το ρύζι και θα σου πρότεινα μετά να το αφήσεις ξεσκέπαστο τον υπόλοιπο χρόνο για να μη μείνουν και όλα τα ζουμιά μέσα και να σου ξεροψηθούν και τα καπάκια!!!
Καλή επιτυχία

Προσοχή οι ποικιλίες ρυζιού που σου αναφέρω χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να ψηθούν όμως εσύ θα δοκιμάσεις λίγο στο τέλος του χρόνου για να δεις αν κρατάει όσο σου αρέσει! Προτείνω να ξεκινήσεις με το νυχάκι και αν δεις πάλι οτι έχεις πρόβλημα μείωσε το χρόνο ψησίματος!!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #2
« στις: Αύγουστος 19, 2010, 08:00:23 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Μπορείς να δοκιμάσεις με το ρύζι Agrino που γράφει επάνω "για γεμιστά". Εγώ αυτό χρησιμοποιώ και δεν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Καλή επιτυχία!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Απάντηση #3
« στις: Αύγουστος 19, 2010, 11:53:34 πμ »
ele Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
ΑΝ ΖΕΙΣ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΣ... Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 35
Μέλος από: Νοέ, 2009

Προφίλ
καλημερα σας κοριτσια!!ευχαριστω για τα tips!!!  kissed πηρα το Αgrino σημερα ,οποτε ετοιμαζομαι να γεμισω τις ντοματες κτλ λαχανικα!
mariaZ εχω δοκιμασει το νυχακι και οντως καπως καλυτερα τα πραγματα....Η αληθεια ειναι οτι ειναι το μονο φαγητο που δεν καταφερνω...στα κρεατε και στις πιττες ειμαι καλη αλλα στα γεμιστα....ασε δεν θες να ακουσεις την γνωμη του συζυγου!! down!!!χαχαχα
Κατι τελευταιο.Τορυζι το βαζετε ωμο ή το τσιγαριζεται πρωτα με το κρεμμυδι?
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #4
« στις: Αύγουστος 19, 2010, 12:15:16 μμ »
mariaZ Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 3.929
Μέλος από: Ιούν, 2009

Προφίλ
Παλιά το τσιγάριζα ελαφρώς μαζί με τα κρεμμύδια τώρα για συντομία χρόνου τα βάζω όλα ωμά και μου γίνονται μια χαρά  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Αύγουστος 19, 2010, 12:21:34 μμ »
ele Αποσυνδεδεμένος
Απλό μέλος
*
ΑΝ ΖΕΙΣ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΣ... Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 35
Μέλος από: Νοέ, 2009

Προφίλ
 up  Μεγάλο χαμόγελο ευχαριστω mariaZ!!καλημερα και καλα μαγειρεματα!!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #6
« στις: Αύγουστος 21, 2010, 11:00:50 πμ »
Flora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.862
Μέλος από: Φεβ, 2008

Προφίλ
Κι εγώ δεν τσιγαρίζω το ρύζι. Γεμίζω με ωμή τη γέμιση, ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, αλατάκι και φουρνίζω σε πολύ καλά ζεσταμένο φούρνο. Δεν ρίχνω επιπλέον νερό γιατί όσες φορές το έχω κάνει λαπαδιάζει το ρύζι και λιώνουν τα λαχανικά μου.
Ψήνω για 40' στους 180, σβήνω το φούρνο και αφήνω το ταψί μέσα για μισή ωρίτσα περίπου ώστε να τραβήξει το ρύζι. Βγαίνει πάντα σπυρωτό και τα λαχανικά μου δεν είναι λιωμένα, έχουν υπόσταση.
Μπορείς να δοκιμάσεις με το ρύζι Agrino που γράφει επάνω "για γεμιστά".
Κι εγώ αυτό το ρύζι χρησιμοποιώ  up
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #7
« στις: Αύγουστος 22, 2010, 09:18:28 πμ »
vago Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.812
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
Λοιπόν εγώ περνάω στο μούλτι την ψύχα από τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αδειάζω το μισό μείγμα σε ένα τηγάνι και προσθέτω αλάτι, πιπέρι και δύοσμο. Ρίχνω το ρύζι και 1 φλ. του καφέ νερό και αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις (όχι περαπάνω). Μετά γεμίζω τα λαχανικά μου και ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο μείγμα που κράτησα. Προσθέτω στο φαγητό το ανάλογο λάδι, αλάτι και λίγο νερό. Ετσι εξοικονομώ χρόνο ψησίματος στο φούρνο και τα λαχανικά μου δεν παραψήνονται ώστε να καούν από πάνω. Καλή επιτυχία  rose!
Καταγράφηκε
What if I like black? It doesn't make me a bad person.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 Πάνω