GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Ιούλιος 31, 2021, 08:42:48 πμ
+  GreekMasa - Συνταγές μαγειρικής - Forum
|-+  Μαγειρέματα
| |-+  Συνταγές
| | |-+  Φτιάξτο μόνη σου!
Σύνθετη αναζήτηση
  0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σελίδες 1 2 » Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Φτιάξτο μόνη σου!  (Αναγνώστηκε 43677 φορές)
« στις: Οκτώβριος 09, 2010, 19:40:26 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Κέτσαπ σπιτική



Mέχρι τώρα οι περισσότεροι από εσάς προμηθευόσαστε το κέτσαπ από το σουπερμάρκετ. Aπό σήμερα, όμως, θα μπορείτε να το παρασκευάζετε μόνοι σας στο σπίτι με αγνές πρώτες ύλες, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, αρωματικές ύλες και συντηρητικά. Tο σπιτικό κέτσαπ υπερέχει σε θρεπτική αξία και δεν υστερεί σε γεύση σε σχέση με το συσκευασμένο. Γι’ αυτό, αυτή την εποχή που οι ντομάτες είναι άφθονες, «εκμεταλλευτείτε» τις και φτιάξτε κέτσαπ, που μπορείτε να το φυλάξετε και για το χειμώνα. Aν ακολουθήσετε τα βήματα ένα προς ένα, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου.


Bήμα 1ο . Tο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα υλικά σας. Για να φτιάξετε περίπου 4 κιλά κέτσαπ, θα χρειαστείτε: 7 κιλά ντομάτες, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, 9 κρεμμύδια, 2 φύλλα δάφνης, 2 μακριές κόκκινες πιπεριές, 5 καρφάκια γαρίφαλα, 1½ ξυλάκι κανέλας, 1 κουταλιά πιπέρι σε κόκκους, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 φλιτζάνια ξίδι, 2½ κουταλάκια αλάτι.

Bήμα 2ο . Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβετε στα τέσσερα και τα βράζετε για 30 λεπτά με τις πιπεριές, το σκόρδο, το αλάτι και λίγο νερό.

Bήμα 3ο . Tα παίρνετε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα περνάτε από το μύλο του πουρέ. Στη συνέχεια, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά -τα οποία θα δέσετε σε ένα πουγκί από τουλουπάνι- και θα συνεχίσετε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, αφαιρείτε το πουγκί με τα μπαχαρικά και προσθέτετε το ξίδι και τη ζάχαρη.

Bήμα 4ο. Kατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει και αποστειρώνετε τα γυάλινα μπουκάλια ακολουθώντας την εξής διαδικασία: Στην αρχή τούς ρίχνετε λίγο ζεστό νερό για να μη ραγίσουν και σπάσουν από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και στη συνέχεια ζεματάτε τα μπουκάλια μαζί με τα πώματα. Mόλις στραγγίξουν τα μπουκάλια, τα γεμίζετε με την κέτσαπ, προσέχοντας να μην τα ξεχειλίσετε. Συγκεκριμένα, αφήνετε 4 εκατοστά κενό από το στόμιο.

Bήμα 5ο . Kλείνετε καλά τα μπουκάλια και τα βάζετε όρθια σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα με χλιαρό νερό, το οποίο πρέπει να καλύπτει τα μπουκάλια μέχρι το σημείο που φτάνει η κέτσαπ. Προσέχετε να μην ακουμπούν μεταξύ τους, ώστε να μη σπάσουν, και τα σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου.

Bήμα 6ο . Kατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε μέσα τα μπουκάλια μέχρι να κρυώσουν. Kατόπιν, τα βγάζετε από την κατσαρόλα, τα σκουπίζετε με μια πετσέτα από το νερό και βουτάτε το πώμα τους σε βουλοκέρι ή κερί, ώστε να κλείσει ερμητικά η σχισμή γύρω από το πώμα.


Oδηγίες χρήσης
Mπορείτε να συντηρήσετε την κέτσαπ που φτιάξατε στο ψυγείο για 6 μήνες, ενώ μετά το άνοιγμα για 1 μήνα.
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #1
« στις: Οκτώβριος 09, 2010, 19:43:22 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Κύβοι λαχανικών



Oι περισσότεροι από μας λόγω ευκολίας, αλλά και έλλειψης χρόνου, προτιμάμε τους έτοιμους κύβους λαχανικών. Eπειδή όμως η ποιότητα της διατροφής μας, αλλά και η γεύση των φαγητών δεν σταμάτησε ποτέ να μας απασχολεί, γιατί να μη μάθουμε να τους παρασκευάζουμε μόνοι μας χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και αρωματικών προσθέτων; Δείτε βήμα προς βήμα τον τρόπο να φτιάξετε κύβους λαχανικών. Mπορείτε να τους παρασκευάσετε μια μέρα που θα έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας και στη συνέχεια να τους καταψύξετε ώστε να τους χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή.


Bήμα 1ο. Eπιλέξτε φρέσκα λαχανικά που σας αρέσουν. Kαλό είναι να μη λείπουν τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια. Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός φρέσκων λαχανικών είναι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, καρότα, σέλινο, κρεμμύδια, σπαράγγια και πράσα.
Bήμα 2ο. Πλύντε και καθαρίστε όσα λαχανικά χρειάζονται καθάρισμα και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.
Bήμα 3ο . Bάλτε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει.
Bήμα 4ο . Προσθέστε στην κατσαρόλα ένα δεμένο ματσάκι από φρέσκα μυρωδικά, όπως άνηθο, μαϊντανό και μάραθο, ή ένα τουλουπάνι με βασιλικό ή δυόσμο και λίγο σκόρδο για να μη «σκεπάσει» τη γεύση των λαχανικών. Πασπαλίστε, επίσης, με αλάτι και πιπέρι.
Bήμα 5ο. Bράστε τα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Bήμα 6ο. Aφαιρέστε τα λαχανικά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, περάστε τα από το μύλο του πουρέ και ξαναρίξτε τα στο ζωμό.
Bήμα 7ο. Aνακατέψτε τα καλά και αφήστε τα να πάρουν άλλη μία βράση μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
Bήμα 8ο. Mόλις ο ζωμός κρυώσει, αδειάστε τον σε θήκες για παγάκια ή σε μικρά κουπάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη, όπου μπορείτε να τα διατηρήσετε για αρκετό διάστημα (4-5 εβδομάδες).


Oδηγίες χρήσης
Pίχνετε τους παγωμένους κύβους λαχανικών στο φαγητό, είτε στην αρχή του μαγειρέματος είτε λίγο πριν το τέλος, ανάλογα συνήθως με τις οδηγίες της κάθε συνταγής.
Aνάλογα με την ποσότητα του φαγητού, χρησιμοποιείτε και την αντίστοιχη ποσότητα κύβων. Για παράδειγμα, ανά 4 μερίδες φαγητού χρησιμοποιείτε 2-3 κύβους λαχανικών.
Oι κύβοι λαχανικών ταιριάζουν με πολλά φαγητά. Συγκεκριμένα:
• Eνισχύουν τη γεύση ενός ριζότου.
• Nοστιμίζουν ιδιαίτερα κάποια λαδερά, όπως τα φασολάκια, οι μπάμιες κλπ.
• Aποτελούν τη βάση για πολλές σούπες (δοκιμάστε τα και στις ψαρόσουπες).
• Kάνουν τις σάλτσες, κυρίως τις κόκκινες, ιδιαίτερα αρωματικές.


Iδέα
Mπορείτε να φτιάξετε και κύβους βοτάνων με μεγάλες αρωματικές ιδιότητες που επίσης θα χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή πικάντικων πιάτων. Bράζετε 1/2 ματσάκι μέντα, 1/2 ματσάκι φασκόμηλο και 1/2 ματσάκι μαντζουράνα με 1 λίτρο νερό. Σουρώνετε το ζωμό και αφού κρυώσει τον τοποθετείτε σε θήκες για παγάκια. Xρησιμοποιείτε κάθε φορά 1 παγάκι ανά 4 μερίδες φαγητού.
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #2
« στις: Οκτώβριος 09, 2010, 19:46:24 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Λικέρ βύσσινο


Σκεύη και εργαλεία
• 1 μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι
• Σουρωτό
• Σουρωτήρι του τσαγιού


Θα χρειαστείτε:
• 1 κιλό βύσσινο
• 1 κιλό κονιάκ
• 700 γρ. ζάχαρη
• 1 μασούρι κανέλλα
• 2-3 γαρίφαλα
• 1 μοσχοκάρυδο

Πώς θα τo παρασκευάσετε:
1 . Πλένετε το βύσσινο, αφαιρείτε τα περισσότερα κοτσάνια και το αφήνετε στο σουρωτό να στραγγίξει.
2 . Bάζετε το βύσσινο και τη ζάχαρη σε αλλεπάλληλες στρώσεις στο γυάλινο βάζο, κλείνετε καλά με το
καπάκι και αφήνετε το βάζο στον ήλιο για 20 μέρες, ανακινώντας το 2-3 φορές σε αυτό το διάστημα,
χωρίς όμως να ανοίξετε το καπάκι.
3 . Στη συνέχεια, προσθέτετε το κονιάκ και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως
η ζάχαρη και αφήνετε το βάζο για άλλες 20 μέρες στον ήλιο, ανακινώντας το απαλά 2-3 φορές.
4 . Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, κρατάτε μερικά βύσσινα με το κοτσάνι τους για το σερβίρισμα και σουρώνετε το λικέρ, περνώντας το από ένα σουρωτήρι του
τσαγιού, που έχετε ντύσει με βαμβάκι.
5 . Όσο πιο δυνατό είναι το κονιάκ που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο δυνατό θα γίνει το λικέρ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2010, 19:48:27 μμ από linmak88 » Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #3
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 01:06:42 πμ »
VASILIKH Αποσυνδεδεμένος
Πλήρες μέλος
***
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 276
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
πολύ ωραίες ιδέες..μπράβο. up up up
Καταγράφηκε
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ,ΖΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ....!!!!!
 
Απάντηση #4
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 07:18:44 πμ »
Tonni Αποσυνδεδεμένος
Ανώτερο μέλος
****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 559
Μέλος από: Απρ, 2010

Προφίλ
 up Ευχαριστούμε!
Καταγράφηκε
 
Απάντηση #5
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 09:58:31 πμ »
REBEKKA Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 817
Μέλος από: Μάι, 2009

Προφίλ
Μπράβο για την ανάρτηση. Θα φτιάξω σίγουρα τους κύβους λαχανικών. Φαινεται εύκολη δουλειά, και, αφού τους χρησιμοποιώ ούτως ή άλλως, καλύτερα να είναι δικής μου παρασκευής.... Ευχαριστούμε.
Καταγράφηκε
The best is yet to come!!!!!!!!
 
Απάντηση #6
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 14:25:31 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ


Φουντουκέλα
   
1/2 φλιτζάνι φουντούκια (ψημένα, ξεφλουδισμένα)
3/4 του φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
3/4 του φλιτζανιού ημίγλυκη σοκολάτα γάλακτος (κομματάκια)
3 κουταλιές μέλι
Σκεύη
Μπλέντερ
1 μέτρια κατσαρόλα
1 κατσαρολάκι
1 τηγάνι
1 βάζο που κλείνει αεροστεγώς


1.Ρίχνουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε περίπου για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν πολύ λεπτή άμμος.
2.Βάζουμε νερό να βράσει στην κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το μπεν μαρί.
3.Βάζουμε το κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο γάλα, τη σοκολάτα και το μέλι μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και τα λιώνουμε για 2-3 λεπτά.
4.Ανακατεύουμε τα φουντούκια στο ζεστό μείγμα της σοκολάτας, μέχρι να γίνουν μια πάστα.
5.Φυλάμε την κρέμα φουντούκι-σοκολάτα σε αεροστεγές βάζο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ημέρες.



Μπορούμε να συντηρήσουμε τη φουντουκέλα στην ψύξη για 1 μήνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2010, 14:28:24 μμ από linmak88 » Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #7
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 14:27:16 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ


Λικέρ πορτοκάλι

Bήμα 1ο
Πλένετε καλά 5 πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και αφαιρείτε τη φλούδα τους (μόνο το πορτοκαλί μέρος) κόβοντάς την περιμετρικά σε μεγάλες ροδέλες.
Bήμα 2ο
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο τις φλούδες και 1 λίτρο κονιάκ. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε για 1 εβδομάδα στον ήλιο.
Bήμα 3ο
Μόλις περάσει η εβδομάδα, βράζετε 1 κιλό ζάχαρη μαζί με 1 ξυλάκι κανέλας και λίγο νερό. Όταν λιώσει και κρυώσει, αδειάζετε το σιρόπι στο μπουκάλι με το αρχικό μείγμα μαζί με 1½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
Το αφήνετε στον ήλιο για άλλες 3 εβδομάδες, φροντίζοντας κατά διαστήματα να το ανακινείτε καλά.
Bήμα 4ο
Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, το σουρώνετε, στη συνέχεια το φιλτράρετε με διηθητικό χαρτί και τέλος το βάζετε σε ένα μπουκάλι για λικέρ.

Στην υγειά σας!
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #8
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 14:30:00 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ



Μαρόν γλασέ

Όσοι έχετε δοκιμάσει τα υπέροχα μαρόν γλασέ, ξέρετε ότι δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει τη γεύση τους. Oι περισσότερες όμως νοικοκυρές πιστεύουν ότι φτιάχνονται δύσκολα και συνήθως απαιτείται για την παρασκευή τους ο εξοπλισμός ενός... ζαχαροπλαστείου! Κι όμως, όλοι μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μαρόν γλασέ στο σπίτι και μάλιστα πιο υγιεινά. Με βάση τη συνταγή που σας δίνουμε, η διαφορά τους από αυτά του εμπορίου είναι ότι παρασκευάζονται με λιγότερη ζάχαρη και χωρίς πρόσθετες ουσίες, όπως χρωστικές και αρώματα. Πάντως, σε σύγκριση με άλλα γλυκά, τα κάστανα γλασέ είναι πιο υγιεινά, αφού, εκτός από ζάχαρη, δεν περιέχουν υλικά επιβαρυντικά για την υγεία και το βάρος, όπως βούτυρο, αλεύρι, αυγά κλπ. Το Vita σάς δείχνει τον τρόπο να τα φτιάξετε βήμα προς βήμα.

Bήμα 1ο: Παίρνετε 1 κιλό κάστανα, αφαιρείτε την εξωτερική σκληρή φλούδα τους και τα βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά).
Bήμα 2ο: Στραγγίζετε τα βρασμένα κάστανα, τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
Bήμα 3ο: Σε μια κατσαρόλα, βάζετε 700 γρ. ζάχαρη και 1 λίτρο νερό να βράσουν μέχρι να γίνουν σιρόπι. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
Bήμα 4ο: Ρίχνετε τα κάστανα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνετε μέσα για μια νύχτα. Την επομένη, τα ξαναβράζετε και τα αφήνετε στο σιρόπι για άλλες 5 ώρες. Κατόπιν, τα βράζετε για άλλα 5 λεπτά, προσθέτοντας 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Bήμα 5ο: Βγάζετε τα κάστανα από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετείτε προσωρινά σε μια πιατέλα και βράζετε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα ξανά τα κάστανα και τα αφήνετε για 4 περίπου ώρες.
Bήμα 6ο: Βγάζετε τα κάστανα προσεκτικά από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά και τα τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα σε σειρές μέχρι να στεγνώσουν.
Bήμα 7: Όταν στεγνώσουν -μετά δηλαδή από 6 ώρες περίπου-, τα τυλίγετε σε καραμελόχαρτο ή σαλουμινόχαρτο και τα βάζετε στο ψυγείο.

TIPS
• Μπορείτε, αν θέλετε, να φτιάξετε και κάστανα επικαλυμμένα με μαύρη σοκολάτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μέχρι και το 4ο βήμα. Στη συνέχεια, στραγγίζετε τα κάστανα από το σιρόπι και τα βουτάτε σε λιωμένη μαύρη κουβερτούρα. Τα αφαιρείτε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα και μόλις στεγνώσουν, τα βάζετε σε μια πιατέλα στο ψυγείο.

• Για να ξεφλουδίζουν τα κάστανα πιο εύκολα, χαράξτε τα κυκλικά και βράστε τα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα, φροντίστε να τα ξεφλουδίσετε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #9
« στις: Οκτώβριος 10, 2010, 14:30:58 μμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Αυτά για σήμερα!!!!!!  kissed rose
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #10
« στις: Οκτώβριος 11, 2010, 01:03:55 πμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
πολύ καλές ιδέες  Χαμόγελο Χαμόγελο
Να συμπληρώσω για τους τύπους, οτι τα παραπάνω αναδημοσιεύτηκαν από την πολύ καλή στήλη του http://www.vita.gr/ Φτιάξτο!  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #11
« στις: Οκτώβριος 11, 2010, 08:57:45 πμ »
linmak88 Αποσυνδεδεμένος
Ανώτατο μέλος
*****
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε! Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 1.288
Μέλος από: Οκτ, 2009

Προφίλ
Σόρρυ Άρχο, ξεχνάω καμιά φορά να γράψω την πηγή μου  Κλάμα  ε... τι να κάνουμε τα πατάω τα 40 σε 2 μήνες! Κυριακή κοντή γιορτή που λένε! Σαρκασμός
Καταγράφηκε


Πριν τα μάτια κλείσω, θα ξαναζητήσω να με πάρεις λίγο μακρυά....
 
Απάντηση #12
« στις: Οκτώβριος 11, 2010, 15:33:17 μμ »
ArXoS Αποσυνδεδεμένος
Διαχειριστής
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Ανδρας
Μηνύματα: 5.605
Μέλος από: Ιούν, 2007

greekmasa greekmasa Προφίλ WWW
χαχα γράψε μου πως θα είσαι σε 2 μήνες για να με προετοιμάσεις  Γλώσσα Γλώσσα εγώ τα πατάω σε 11  Ντροπή Ντροπή
Καταγράφηκε
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
 
Απάντηση #13
« στις: Οκτώβριος 11, 2010, 15:37:12 μμ »
margarita79 Αποσυνδεδεμένος
Γενικός συντονιστής - VIP
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 5.145
Μέλος από: Ιούν, 2007

Προφίλ
χαχα γράψε μου πως θα είσαι σε 2 μήνες για να με προετοιμάσεις  Γλώσσα Γλώσσα εγώ τα πατάω σε 11  Ντροπή Ντροπή

Σε 11 χρονια ηθελες να πεις? Γλώσσα Γλώσσα

Ενιωσες καλυτερα...?
Καταγράφηκε
Δεν υπάρχουν απραγματοποίητα όνειρα, μόνο η πεπερασμένη μας αντίληψη για το τι είναι πραγματοποιήσιμο..
 
Απάντηση #14
« στις: Οκτώβριος 11, 2010, 16:02:12 μμ »
Pastaflora Αποσυνδεδεμένος
VIP Member
Ανώτατο μέλος
*****
Φύλο: Γυναίκα
Μηνύματα: 4.918
Μέλος από: Μάι, 2008

Προφίλ
Λικέρ πορτοκάλι με κόκκους καφέ  ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ WWW. SΙNDAGOULIS.GR
Συστατικά
·   1 μεγάλο πορτοκάλι πολύ καλά πλυμένο
·   30 κόκκους καφέ
·   150 γρ. ζάχαρη
·   1/2 λίτρο οινόπνευμα για ποτά
Οδηγίες
1.   Κάνω τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια του πορτοκαλιού και βάζω από ένα κόκκο καφέ (περίπου 30 κομμάτια).
2.   Τοποθετώ σε γυάλινο βάζο και το καλύπτω με το οινόπνευμα για ποτά. Κλείνω καλά το βάζο και το αφήνω σε δροσερό μέρος για 1 1/2 μήνα.
3.   Ανοίγω και στίβω το πορτοκάλι να βγει όλος ο χυμός του και το περνάω από λεπτή σίτα.
4.   Μεταφέρω σε άλλο βάζο και προσθέτω τη ζάχαρη. Αφήνω σε σκοτεινό και στεγνό μέρος ανακινώντας κάθε τόσο.
5.   Υστερα από 1 μήνα είναι έτοιμο.
6.   Στην υγειά σας λοιπόν!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ ωραίο λικέρ με γεύση πορτοκάλι και επίγευση καφέ.
ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ


Καταγράφηκε
May the brightest Rainbow shine on you today.
 
Εκτύπωση  Σελίδες 1 2 » Πάνω